Nikon Z 70-180mm f/2.8: Reviews & Tests

De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is een veelzijdige telezoomlens voor je Nikon systeemcamera. De ideale lens voor sport- en natuurfotografen, met een snel constant diafragma van f/2.8. De bokeh is prachtig en je schiet er schitterende close-ups mee. Hij is geschikt voor zowel foto- als videografie. “Prachtige beeldkwaliteit, waarbij een zeer goede scherpte wordt gecombineerd met fraaie bokeh.” Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 70-180mm f/2.8Lichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 70-180mm f/2.8, die half juli 2023 op de markt is gekomen.

Nikon Z 70-180mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 70-180mm / op DX-camera’s: 105-270mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 795gr | Lengte x diameter: 151 x 84mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 27cm | Vergrotingsfactor: 0.48x | Filtermaat: 67mm | Release datum: half juli 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8Deze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is een prachtig objectief voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een snelle en betaalbare telezoomlens. Met deze telezoom voltooit Nikon z’n trio van compacte, lichte en betaalbare lenzen. Hij past perfect bij de recent uitgebrachte Nikon Z 28-75mm f/2.8 en Nikon Z 17-28mm f/2.8. Een zeer fraaie set voor wie veel meer wil dan wat kitlenzen te bieden hebben.

Veelzijdig: sport, natuur, portretten, bruiloften

De veelzijdige Nikon Z 70-180mm f/2.8 is speciaal ontworpen voor sport- en natuurfotografen. Dankzij het lichte en compacte ontwerp kun je er de hele dag mee op pad, de natuur in of de sportvelden afstruinen. Ook voor het schieten van portretten en bruiloften is hij zeer geschikt. Het al mooie bereik is misschien nog wel mooier op DX-formaat systeemcamera’s: hij biedt dan een telebereik van 105-270mm.

Nikon Z 70-180mm f/2.8Lichtgewicht en compact

De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is 40 procent kleiner en lichter als je hem vergelijkt met z’n grote broer, de professionele Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR, die ook bijna twee keer zo duur is. Toch biedt hij een vergelijkbaar veelzijdig brandpuntsbereik. Z’n snelle diafragma matcht die van z’n professionele broer, waardoor je ook binnenshuis of bij weinig licht uit de voeten kunt. Bovendien krijg je een aantrekkelijke bokeh in bijvoorbeeld portretshoots.

Prachtige close-ups

Mooi zijn ook z’n close-focus-prestaties. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 27 centimeter schiet je fraaie close-ups. Je kunt zelfs halve macro’s schieten: z’n vergrotingsfactor is liefst 0.48x (z’n professionele broer blijft steken bij 0.20x). Schiet foto’s van bloemen, vlinders en andere insecten beeldvullend. Kortom: aan veelzijdigheid geen gebrek met deze lens.

Nikon Z 70-180mm f/2.8Mooiste foto’s én video’s

Deze Nikon-telezoom is niet alleen uitstekend voor fotografie, maar ook voor videografie. Bij het opnemen van videobeelden kun je soepel scherpstellen van de voorgrond naar de achtergrond, zonder dat de beeldhoek verandert. Dit zorgt voor vloeiende overgangen en professionele videokwaliteit. De stappenmotor (STM) zorgt voor snelle en precieze autofocus, zowel bij fotografie als bij filmen.

Compatibel met teleconverters

Mooi is dat deze telezoom compatibel is met Nikon Z teleconverters, waardoor je nóg meer telebereik krijgt. Met de 1.4x teleconverter verleng je de brandpuntsafstand tot 252mm, met de 2x teleconverter zelfs tot 360mm. Daardoor heb je nóg meer flexibiliteit en veelzijdigheid.

Nikon Z 70-180mm f/2.8Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Videografie

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 70-180mm f/2.8Professionele reviewers over de Nikon Z 70-180mm f/2.8

De Nikon Z 70-180mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Fotomagazine Digifoto Pro (Dré de Man, full review, 2023 nr. 4, septembernummer): De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is half zo groot, half zo zwaar en half zo goedkoop als z’n grote broer, de Z 70-200mm f/2.8. Dré zocht uit hoe goed hij is.
  Dit is een van de standaardzooms die professionals en ambitieuze amateurs het meest gebruiken. Ideaal voor portretten, waarbij je een prachtige wazige achtergrond kunt krijgen door de combinatie van groot diafragma en flinke tele. Ook voor sporten of in de natuur bewijst hij z’n uitstekende diensten.
  Natuurlijk lever je ook in als je een kleinere en goedkopere versie van een lens maakt. In dit geval betaal je in iets minder bereik en het ontbreken van stabilisatie.
  In de praktijk heeft het objectief volgens Dré mooie eigenschappen. Hij is handzaam, stelt snel en stil scherp en zoomt licht en precies in. De bokeh is heel goed. Ook heel mooi: je kunt van dichtbij al scherpstellen. De opnames zijn volgens Dré scherp en contrastrijk. Wel zie je in sommige achtergrondvormen wat ongerechtigheden, aldus Dré, maar die zijn niet heel storend. Plussen zijn dan weer de geringe focus breathing en focus shift.
  Dat het een scherp objectief is, blijkt ook uit de lab-tests. Vooral het centrum is zeer scherp, de uiterste hoeken wat minder. Dat laatste is bij portretten geen punt, daar gaat het meestal om het beeldcentrum. Diafragmeren maakt ook de hoeken goed scherp.
  Kortom: een objectief met prima allround eigenschappen. Maar “wie de allerhoogste kwaliteiten en de allermooiste bokeh wil, zal dieper in de buidel moeten tasten.” Het is een zeer aantrekkelijk alternatief, en die aantrekkingskracht wordt nog vergroot door z’n lage gewicht, z’n compacte formaat en z’n macro-eigenschappen.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is volgens Thomas lekker klein en licht maar niet bepaald goedkoop. Gelukkig zijn de optische prestaties over het algemeen vrij goed: hij is scherp over het hele beeld en over het hele zoombereik, heeft praktisch geen kleurafwijkingen, produceert een zachte bokeh en stelt stil en betrouwbaar scherp.
  De maximale vergroting van 1:1.9 bij een brandpuntsafstand van 70mm ziet er op papier erg aantrekkelijk uit, schrijft Thomas. Maar houd er wel rekening mee dat de beeldkwaliteit beperkt is, zelfs bij diafragmeren. “Maar bij een brandpuntsafstand van 180mm produceert de lens zeer bruikbare close-ups met een vergroting van ongeveer 1:4.”
  Op deze telezoom kun je ook Nikons Z-teleconverters gebruiken, hoewel de beeldkwaliteit zichtbaar achteruit gaat, vooral met de TC 2.0x. Mooi is dat de lens weerbestendig is uitgevoerd.
  Minpunten zijn er ook. Zo heeft de Nikon Z 70-180mm f/2.8 geen optische beeldstabilisatie. Dat beperkt het gebruik op niet-gestabiliseerde Nikon Z DX-camera's. Gebruik je hem bijvoorbeeld op de Z8 dan profiteer je van 4-5 stops beeldstabilisatie van de camera. Verder heeft de lens een beetje last van sferische aberraties die een zachte waas produceren rond randen met hoog contrast. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 70-180mm f/2.8Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Nikon bouwt volgens Matthew met deze lens voort op het succes van de uitstekende Nikon Z 17-28mm f/2.8 en Z 28-75mm f/2.8. “Deze Z 70-180mm completeert een alternatieve drie-eenheid van snelle f/2.8 zoomlenzen met constant diafragma.”
  Net als de andere twee lenzen in deze trilogie is hij relatief compact, lichtgewicht en goedkoop, vergeleken met de volwaardige professionele tegenhangers. Wel jammer is dat hij geen beeldstabilisatie heeft, vooral als je hem gebruikt met een DX-formaat Z-systeemcamera, want die hebben geen in body beeldstabilisatie. “Toch is de 70-180mm mooi gebouwd, eenvoudig in gebruik en in staat tot prachtige beeldkwaliteit, waarbij een zeer goede scherpte wordt gecombineerd met prachtige bokeh.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 70-180mm f/2.8Amateurphotographer.com (Amy Davies, full review): Een interessante lens voor Nikon-gebruikers, aldus Amy. Immers: je krijgt een voordeliger optie voor telezoom-fotografie dan de peperdure 70-200mm f/2.8-lens, maar wel met diezelfde lichtsterkte.
  En deze lens is ook veelzijdiger dan je zou denken, schrijft Amy. “Hiermee kun je een breed scala aan onderwerpen vastleggen, waaronder portretten, dieren in het wild, macro, bruiloften en evenementen.” Daarbij is hij lekker licht voor een dergelijke lens, waardoor je hem makkelijk meeneemt, ook als je bijvoorbeeld landschappen of architectuur fotografeert.
  Uiteraard haalt deze lens het niet bij de duurdere Nikon 70-200mm f/2.8 VR S. Die biedt een langere brandpuntsafstand, nog betere scherpte en vibratiereductie. Maar het telebereik blijft mooi, de scherpte is ook met deze lens goed. En heeft je camerabody stabilisatie aan boord, dan is het ontbreken van vibratiereductie ook geen punt.
  Dit is dus de lens voor vrijwel elke amateur en liefhebber. Wellicht dat professionals en wie geen body met stabilisatie heeft, extra geld voor de duurdere 70-200mm overhebben. De 70-200mm biedt in ieder geval “veel waar voor zijn geld, en als zodanig wordt hij ten zeerste aanbevolen”. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographylife.com (Spencer Cox, full review): Nikon doet met z’n voordelige trio f/2.8-lenzen precies wat het beweert te doen: goede prestaties bieden tegen redelijke prijzen. Spencer: “Hoewel ze qua functionaliteit of beeldkwaliteit absoluut niet overeenkomen met de f/2.8-zoomlenzen uit de S-serie, kun je de 17-28mm f/2.8, 28-75mm f/2.8 of 70-180mm f/ 2.8 zelfs voor professioneel werk inzetten.”
  Compromissen zijn er wel. Die zitten hem vooral in de bediening. “Het extreem sobere ontwerp van de 70-180mm f/2.8, zonder handige knoppen, schakelaars of extra instelschijven, is erg onaangenaam.” De bouwkwaliteit is goed, maar bij extreme omstandigheden is de 70-200mm f/2.8 beter. “Het is duidelijk dat beeldkwaliteit niet de enige reden is waarom Nikons f/2.8 S-line zoomlenzen aanzienlijk duurder zijn.”
  Per saldo blijft de Nikon Z 70-180mm f/2.8 goed overeind. “Hij is opmerkelijk licht en draagbaar, heeft een zeer respectabele beeldkwaliteit en kost de helft van de 70-200mm f/2.8 S. De hoge scherpstelsnelheid en uitstekende close-focusmogelijkheden zijn voldoende om het een goede keuze te maken voor elke Nikon-fotograaf die op zoek is naar een korte telelens.”
 • Nikon Z 70-180mm f/2.8Techradar.com (James Abbott, full review): De Nikon Z 70-180mm f/2.8 is volgens James een geweldige middenklasse telezoomlens. “Voor liefhebbers en mensen met een beperkt budget is het een zeer veelzijdig werkpaard waarmee je een breed scala aan onderwerpen kunt vastleggen.” Helaas ontbreekt optische beeldstabilisatie. Dankzij IBIS is dat geen probleem voor wie een fullframe Nikon Z heeft, maar heb je een DX-formaat Nikon Z, dan mis je deze functie wel. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Volgens John is deze Nikon telezoom een uitstekende lens, met een uitmuntende scherpte “en, bij 135 mm, ook de onderscheiding dat het de enige lens is die tot nu toe een meting van absoluut nul vervorming heeft opgeleverd”. Een opmerkelijke prestatie.
  Vraag bij het testen was of het ontwerp zou voldoen aan het hogere aantal pixels van de Nikon Z9. “Het antwoord is ja en hij overtreft onze verwachtingen nog.”
  Het bereik is weliswaar minder dan 200mm, maar de voordelen van een compactere, lichtere lens die dichterbij scherpstelt, kunnen dit ruimschoots goedmaken, schrijft John. “Interessant genoeg blijft de bokeh ondanks de hoge resolutie vloeiend en zijdeachtig, waardoor dit ook een ideale portretlens is.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 70-180mm f/2.8Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Nikon Z 70-180mm f/2.8 heeft z’n ontwerp weliswaar geleend van Tamron, dat maakt dit objectief niet minder aantrekkelijk, schrijft Jan Paul. “Het is lichtsterk, maar tegelijk licht, redelijk compact en voor dit soort objectieven scherp geprijsd.”
  Canon en Sony hebben professionele 70-200mm f/4-objectieven die duurder zijn dan deze Nikon, ondanks dat ze een stop minder lichtsterk zijn, aldus Jan Paul. “De mogelijkheid om dit objectief met teleconverters te gebruiken maakt het extra interessant. De Nikkor is net zo duur (of goedkoop) als de (adviesprijs van de) Tamron-versie en dat vinden we gezien de extra mogelijkheden een scherpe prijs.”
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, first impressions): Chris neemt Nikon een heel klein beetje in de maling, want deze Nikon Z 70-180mm f/2.8 lijkt wel heel erg op de Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD: brandpuntbereik, maximaal diafragma en formaat zijn nagenoeg hetzelfde. Het betere jatwerk dus. Maar beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht.
  “Eerlijk gezegd verwachten we niet dat er veel anders zal zijn dan toen we de Tamron-variant van deze lens beoordeelden. Maar we zullen zien wat er gebeurt als de nieuwe Nikon-versie binnenkomt.”
 • Matt Irwin Photography (video-preview): Matt heeft een fraaie en zeer uitgebreide video-preview op YouTube gezet van de Nikon Z 70-180mm f/2.8. Volgens Matt presteert deze telezoom van Nikon uitstekend. Hij is bovendien zeer licht en compact. Een uitstekende keuze voor wie licht bepakt op pad wil, vertelt hij. Mooie beelden! Benieuwd naar deze video-preview? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 70-180mm f/2.8

 • Veelzijdig telezoombereik: ideaal voor sport- en natuurfotografen
 • Lichtsterke lens: maximaal diafragma van f/2.8 over het hele bereik
 • Geavanceerd ontwerp: professionele beeldkwaliteit
 • Licht en compact: de hele dag mee op pad
 • Snelle autofocus: stappenmotor aan boord
 • Prachtige close-ups: minimale scherpstelafstand van 27cm
 • Halve macro’s: vergrotingsfactor van 0.48x
 • Video: ook zeer geschikt om mee te filmen
 • Nóg meer bereik: compatibel met Z-teleconverters

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Matt Irwin Photography over de Nikon Z 70-180mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube preview van de Nikon Z 70-180mm f/2.8 door Matt Irwin Photography (19:24 minuten). Deze telezoom van Nikon presteert uitstekend, is zeer licht en compact en is een uitstekende keuze voor fotografen en videografen die licht bepakt op pad willen, vertelt Matt in deze fraaie video. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 70-180mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy