Nikon Z 50mm f/1.2 S | Reviews & Tests

Wat is de beste standaardlens voor je Nikon Z-systeemcamera? De Nikon Z 50mm f/1.2 S is een zeer lichtsterke primelens. Hij biedt je excellente beeldkwaliteit en een ongeëvenaarde bokeh. “De meest indrukwekkende 50mm-prime die ik ooit heb beoordeeld.” Platina Award bij fototijdschrift Digifoto. Predicaat Super bij Focus Magazine. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 50mm f/1.2 SLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus – zodra ze beschikbaar zijn – de belangrijkste reviews van de Nikon Z 50mm f/1.2 S, die in december 2020 op de markt is gekomen.

Nikon Z 50mm f/1.2 S

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.2 | Lensmount: Nikon Z (FX) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.090gr | Lengte x diameter: 150 x 89.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 45cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 82mm | Release datum: december 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 50mm f/1.2 S is hét lichtsterke standaard-objectief voor de professionele fotograaf. Hij is speciaal ontworpen voor de fullframe Nikon Z-camera’s. De beeldkwaliteit van deze lens in onovertroffen, met ongekende diepte, scherpte en details in je beelden. De kleurweergave is zeer natuurlijk, zoals we van Nikon gewend zijn.

Nikon Z 50mm f/1.2 SIndrukwekkende bokeh

Dankzij de 9 afgeronde diafragmalamellen en de hoge lichtsterkte creëer je een zachte en betoverende bokeh, met een cirkelvormige achtergrondvervaging die vloeiend en geleidelijk verloopt. Indrukwekkend in bijvoorbeeld portretten. Dit is echt een professioneel lichtkanon waarmee je onderscheidende beelden kunt schieten. Hij biedt de hoge resolutie die volkomen recht doet aan de 45.7 megapixels die de Nikon Z7 en Nikon Z7 II op hun sensoren hebben.

Razendsnelle autofocus

De lens stelt razendsnel scherp en hij doet dat vrijwel geruisloos. De zeer precieze autofocus past bij de bijzonder kleine scherptediepte die je met deze Nikon Z 50mm kunt produceren. Je stelt moeiteloos scherp op de ogen van je model, zodat jij je volledig op de compositie kunt richten.

Nikon Z 50mm f/1.2 SUitzonderlijk heldere foto’s

Het grote maximale diafragma van f/1.2 maakt het ook mogelijk ruisvrije beelden te maken bij weinig licht. En dankzij de reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat zijn beeldschaduwen en lichtvlekken minimaal als je met tegenlicht fotografeert. Je foto’s zijn van een uitzonderlijke helderheid.

Ook uitstekend voor video

Deze standaardprime is niet alleen goed voor fotografie, ook voor videografie is deze lens uitstekend inzetbaar. En ook hier creëer je filmbeelden met een onderscheidende bokeh. Focus breathing is vrijwel afwezig. En door de vloeiende belichtingsregeling creëer je gelijkmatige overgangen tussen binnen- en buitenopnames.

Geruisloze instelring & duurzaamheid

Handig is de geruisloze instelring waarmee je diafragma, ISO, belichtingscorrectie of scherpstelling kunt aanpassen. Het OLED-display toont de precieze instellingen. Aan de Fn-knop kun je diverse functies toewijzen. Deze Nikon is ook zeer duurzaam uitgevoerd, met professionele afdichtingen tegen stof en water.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Documentairefotografie
 • Straatfotografie

Nikon Z 50mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S(Professionele) reviewers over de Nikon Z 50mm f/1.2 S

De Nikon Z 50mm f/1.2 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto (Dré de Man, full review, maartnummer 2021): Hoeveel van de Nikon Z 58mm f/0.95 S Noct zit er in de Nikon Z 50mm f/1.2 S? is de interessante vraag die Dré zich stelt. Want de Noct was duidelijk niet alleen bedoeld als paradepaardje van Nikon. Het was ook een research-project: de f/0.95 dwingt ontwikkelaars om bijzondere oplossingen te bedenken voor problemen die een dergelijke lichtsterkte oplevert.
  De Z-vatting maakt sowieso ook meer mogelijk dan de F-vatting voor AF, omdat de elektronische contacten in de weg stonden van meer lichtsterkte. Nu met de Z-vatting lijkt f/1.2 de nieuwe lichtsterkte te zijn voor de lijn met lichtsterke objectieven.
  De 50mm f/1.2 blijkt veel overeenkomsten te hebben met het Noct-objectief. Zo gebruiken beide lenzen de volle breedte van de vatting en is de afstand tot de sensor bij beide lenzen minimaal. Ook als je de lensconstructie van beide lenzen met elkaar vergelijkt, zie je veel overeenkomsten.
  Hoe goed is de 50mm f/1.2? Heel erg goed, merkte Dré in het lab, en het verbaasde hem niet. “Pas toen ik een portret maakte van mijn 94-jarige moeder kreeg ik echt een idee van de bijzondere eigenschappen van het objectief. Het licht viel ineens precies goed en dankzij de autofocus kon ik snel een serie portretten maken, bij volle opening.”
  Dré testte het objectief met de Nikon Z7 II. Wat opvalt is dat geen enkel standaardobjectief bij volle opening de hoeken echt scherp krijgt. Maar de Nikon Z 50mm f/1.2 krijgt dat wel voor elkaar. “De 47 megapixels van de Z7 II lieten geen enkele onscherpte zien.” Diafragmeren liet verder geen verbetering meer zien in de praktijk. Daarmee zet dit objectief “alle ideeën over objectieven en diafragmeren op zijn kop”.
  Ook op andere punten scoort dit objectief zeer goed in het lab. Met centrumscherpte bij volle opening die je bij andere objectieven alleen bij kleinere diafragma’s ziet. Met contrast en microcontrast die direct optimaal zijn tot aan de randen. Er zijn zeer weinig lensfouten, de bokeh is “voorbeeldig”, hij stelt heel snel scherp, er er is geen focus breathing, wat fijn is voor video. Eindoordeel: Platina Award, met een 9.5 voor de beeldkwaliteit.
 • Nikon Z 50mm f/1.2 SFototijdschrift Focus Magazine (Mich Buschman, full review, meinummer 2021): De Nikon Z 50mm f/1.2 S is extreem lichtsterk, groot en zwaar en bevat de meest recente mogelijkheden, zoals oogherkenning. In de test reageerde deze 50mm snel, zeer precies en vrijwel geruisloos. Het sober vormgegeven objectief is zeer weerbestendig uitgevoerd en is bedoeld voor profs.
  De zwaarte en grootte hebben alles te maken met het overdadige glaswerk aan de binnenkant, met liefst 17 lenzen in 15 groepen. Samen met de speciale coatings minimaliseren ze lensfouten. En zorgen ze voor hoge beeldkwaliteit. De bokeh is “werkelijk prachtig”, waardoor ook een hoge mate van realiteitsweergave ontstaat. “Lichtcirkels die in het beeldmidden egaal rond zijn, worden in de hoeken in lichte mate ovaal weergegeven. Vergelijk je opnames met kleinere F-openingen zoals f/1.8, dan zie je waarom liefhebbers voor f/1.2 opteren.”
  Nu we het toch over f/1.8 hebben: de Nikon Z 50mm f/1.8 S kost ongeveer een kwart van de f/1.2-versie, en presteert volgens Mich eveneens uitstekend. En dan is hij ook nog eens ruim 400 gram lichter.
  Voor wie is de f/1.2-lens dan bedoeld? Voor wie diep in de buidel wil tasten, en beloond wil worden met “een weergaloze kwaliteit”. Mich: “In plaats van een prestigelens zou ik willen spreken van een normobjectief.” In ieder geval scoort hij zeer hoog: Focus Predicaat Super met het cijfer 9.3.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Kevin Vervoort, full review): De Nikon Z 50mm f/1.2 S is volgens Kevin – understatement van het jaar – geen instapper. “Het objectief is duurzaam gebouwd en zeer geschikt voor de gevorderde fotograaf die precies weet wat hij of zij ermee wil fotograferen.” Niet een objectief dat je zo maar even koopt dus.
  De specificaties hadden bij Kevin hooggespannen verwachtingen gecreëerd. In de praktijk overtreft deze Nikkor-lens die verwachtingen nog. De zeer lichtsterke 50mm-lens is natuurlijk een veelzijdige lens die op een fullframe camera veel mogelijkheden voor creatieve foto’s biedt. Daar betaal je wel een prijs voor. Letterlijk: deze Nikon Z-lens is zeer prijzig. Maar ook figuurlijk: het is een grote, zware lens.
  Gelukkig presteert het objectief ook groots. Met een snelle en – heel fijn – stille focus, en een prachtige, dromerige bokeh. Kevin testte deze 50mm vooral in de natuur. Daarbij viel hem de fantastische kleurweergave op. Ook vallen de beelden op door hun enorme scherpte en detaillering.
  Kortom, de Nikon Z 50mm f/1.2 S is geen lens voor iedereen. Maar is het jouw objectief, dan haal je ook ‘waanzinnige bokeh-mogelijkheden’ in huis. “Een fantastisch objectief om bij je te hebben.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 50mm f/1.2 S is volgens Thomas een grote stap vooruit ten opzichte van de 50/58mm lenzen voor DSLR’s van Nikon. En dat is ook heel letterlijk: deze 50mm is buitengewoon groot en vrij zwaar. Maar je krijgt er veel voor terug: een heldere f/1.2-brandpuntsafstand, zeer goede optica met een goede bokeh. Deze 50mm heeft alle kenmerken die de beste Z-Nikkors gemeen hebben, behalve de fluorcoating.
  De marginale focusademhaling zal voor videografen een ‘verademing’ zijn. Optisch is deze lens misschien niet beter dan de zeer goede Z 50mm f/1.8 S van Nikon. Die is voor een kwart van de prijs verkrijgbaar. Maar als je een helderdere brandpuntsafstand nodig hebt, is de Nikon Z 50 mm f1.2 S volgens Thomas een echte aanrader! Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Dit is Nikons derde standaard primelens voor de Z-mount fullframe systeemcamera’s. Hij neemt een middenpositie in tussen de budgetvriendelijke 50mm f/1.8 en de machtige (en enorm dure) 58mm f/0.95 Noct.
  De Noct is onbetaalbaar voor de meesten van ons en het is een echte zwaargewicht (2 kilo). De 50 mm f/1.2 weegt iets meer dan een kilo en kost ongeveer een kwart van de prijs. Als je behoefte hebt aan snelheid, en een f/1.8 standaard prime niet voldoende is, is de f/1.2 de beste optie.
  Deze lens heeft een premium bouwkwaliteit. En ook de bediening is van topniveau. Indrukwekkend is de prachtige beeldkwaliteit. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze zeer dure standaardlens voor het Nikon Z-systeem is niet zo snel als de Nikon Z 50mm f/0.95 Noct, maar de prijs ligt veel lager. Qua prestaties werken de twee lenzen op een vergelijkbare manier. Bij de grootste diafragma’s heeft de duurdere lens net wat voordeel in beeldkwaliteit.
  Maar de beeldkwaliteit van beide lenzen is uitmuntend, het verschil is echt gradueel. Het valt te betwijfelen of iemand het verschil in afbeeldingen kan zien. Als je het diafragma van f/0.95 niet nodig hebt, kun je behoorlijk wat geld besparen door voor de f/1.2-lens te gaan.
  Voor vrijwel alle 50mm-lenzen geldt dat ze op z’n minst redelijk goed zijn. De grootste verschillen tussen deze lenzen vind je in de bouwkwaliteit en de levensduur. De reden dat fotografen lenzen van de hoogste kwaliteit tegen soms zeer hoge prijzen kopen, is omdat ze behoefte hebben aan tal van subtiele eigenschappen die samen het karakter van de lens uitmaken.
  De Nikkor Z 50mm f/1.4S levert hoge prestaties en biedt veel karakter in de afbeeldingen die je ermee kunt schieten. Daarom is de hoge prijs gerechtvaardigd. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Deze Nikon Z 50mm f/1.2 S heeft een hoge prijs, zeker in vergelijking met de Nikon Z 50mm f/1.8 S. Je moet dan wel echt naar die extra stop diafragma snakken om zulke extra kosten te willen maken, aldus Amy.
  Dit is de eerste Z-lens met f/1.2. Er volgt zeker een serie met dit grote diafragma. En deze lens geeft een goede indicatie van wat er gaat komen van de andere premium lenzen in deze lijn: zoals 35mm en 85mm. Professionele fotografen zullen blij zijn dat deze nu beschikbaar komen voor het Z-systeem.
  De Nikon Z 50mm f/1.2 S is volgens Amy ontegenzeggelijk een uitstekende lens, waarmee je prachtige opnames maakt. Z’n brandpuntsafstand is ideaal voor veel verschillende onderwerpen. Voor portretten met een groot diafragma en stillevens wordt een prachtige bokeh gecreëerd die indrukwekkender is dan die van de f/1.8-versie.
  Ook de scherpte is fantastisch, terwijl beeldschaduwen, lichtvlekken, vervorming en chromatische aberraties absoluut minimaal zijn. De bouwkwaliteit is ook al fantastisch, aldus Amy. Met als extra bonus het beeldscherm en de functieknoppen op de lens. Daardoor is hij heel goed te bedienen.
  Houd wel rekening met het feit dat de lens groot en zwaar is. Je loopt er zeker minder makkelijk de hele dag mee rond. En ook in je cameratas neemt hij veel ruimte in.
  Maar ben je een professionele fotograaf en fotografeer je veel met een 50mm-lens met een zeer groot diafragma, dan is deze Nikon een fantastische lens om bij je te hebben. Ook voor enthousiaste fotografen is de lens geweldig, maar waarschijnlijk te duur. Alleen wie bijvoorbeeld veel portretten schiet, kan overwegen het geld ervoor uit te trekken.
  Kortom: dit is de 50mm die je de scherpste beelden en het mooiste bokeh biedt. Amy geeft nog als tip om deze lens te huren om te kijken of hij z’n geld voor jou waard is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Nikon Z 50mm f/1.2 S voegt zich bij de groeiende groep grote lenzen voor systeemcamera’s, aldus Jim, maar dat hij zo groot is, is niet zonder reden. Het is een objectief dat meer licht vangt dan de gebruikelijke 50mm f/1.4-lenzen, en de beelden hebben een sterk contrast en helderheid. Optisch gezien is deze lens een prestatie van formaat.
  Heb je geen bezwaar tegen het forse prijskaartje en dito grootte, dan kun je je verheugen op fantastische beelden. Kijk je naar de bediening, dan is hij wel erg zwaar op een Z-systeemcamera, dus dat is wat wennen. Maar klagen over de resultaten zul je niet, en ook niet over de mogelijkheid foto's te schieten met een flinterdunne scherptediepte.
  De Nikon 50mm f/1.2 S is dus zeker een goede keuze. Toch blijft de Nikkor Z 50mm f/1.8 S voor de meeste fotografen de meest logische keuze. Die lens presteert ongelofelijk goed als je het afzet tegen het lichte prijskaartje. Die 50mm blijft dus bij Pcmag de Editor’s Choice. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Slrlounge.com (Matthew Saville, full review): Toen Nikon z’n nieuwe Z-mount ontwierp, met z’n korte flensafstand en z’n enorme diameter, hadden ze duidelijk dit soort lenzen in gedachten, aldus Matthew. En dat werpt nu vruchten af. Want dit is “de meest indrukwekkende 50mm-prime die ik ooit heb beoordeeld”.
  Groot, zwaar en duur is hij wel. Maar als dit de brandpuntsafstand is waar je dol op bent, als je zoveel mogelijk licht en/of onscherpte in de achtergrond nodig hebt, dan is deze lens de nieuwe koning.
  Als je f/1.2 niet absoluut nodig hebt, is de Nikons Ze 50mm f/1.8 de beste keuze. Maar als je de f/1.2 wel nodig hebt, is dit de beste 50mm die je kunt kopen. Eindoordeel: 88/100.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Hij is groot, zwaar en duur voor een 50mm-lens, maar de Nikon Z 50mm f/1.2 S is ook mooi. Hij produceert geweldige beelden vanaf open diafragma, aldus Angela. Diafragmeer je naar f/1.8 dan worden die beelden fenomenaal.
  Vergelijk je hem met de verbluffend dure Nikon Z 50mm f/0.95 S Noct, dan lijkt deze Nikon 50mm redelijk betaalbaar, maar in de praktijk spreekt de Z 50mm f/1.2 S waarschijnlijk eerder professionele dan enthousiaste fotografen aan.
  Dit is volgens Angela een geweldige lens voor portretten waarbij je ook iets van de omgeving van je model wilt laten zien. Maar zoals elke 50mm-lens is hij geschikt voor een breed scala aan onderwerpen. “Dat supergrote diafragma betekent echter dat het een uitstekende keuze is voor gebruik bij weinig licht.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Op en top voor 50mm prime. Als je het beste uit Z lenzen wilt, is deze echt geen misser! Beeldkwaliteit haarscherp, focus zelfs op f/1.2 doet ie perfect, met de eyefocus is ie elke keer raak!
  Focus doet ie vrij snel, maar niet echt sneller dan de 50mm f/1.8 S, maar als je voor dat ene meer bokeh effect wilt gaan, is het echt geen misser.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 50mm f/1.2 S

 • Veelzijdig: deze toplens is inzetbaar voor vele fotografiegenres
 • Zeer snelle lens: bijzonder fraaie bokeh
 • Lichtsterk: zeer geschikt voor fotografie bij weinig licht
 • Professioneel: automatische en handmatige scherpstelling
 • Bijzondere close ups: minimale scherpstelafstand van 45 centimeter
 • Creatieve portretten: de ideale lens voor portretfotografie
 • Robuust: stof- en spatwaterdicht

Nikon Z 50mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon Z 50mm f/1.2 S

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Nikon Z 50mm f/1.2 S (1 minuut). Prachtige portretten! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 50mm f/1.2 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 50mm f/1.2 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (20 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy