Nikon Z 400mm f/4.5 VR S | Reviews & Tests

De Nikon Z 400mm f/4.5 VR S is een geweldige supertelelens voor sport-, natuur- en actiefotografen. Deze lens heeft beeldstabilisatie tot 6 stops, stelt razendsnel scherp en heeft een hoge resolutie waarmee je de kleinste details kunt pakken. De bokeh is zacht en romig. “De bouwkwaliteit, bediening en algehele prestaties zijn episch.” Diamant Award bij Zoom.nl. Platina Award bij Digifoto Pro. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 400mm f/4.5 VR S, die half juli 2022 op de markt is gekomen.

Nikon Z 400mm f/4.5 VR S

Brandpuntsafstand: 400mm | Maximaal diafragma: f/4.5 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.245gr | Lengte x diameter: 234 x 104mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 250cm | Vergrotingsfactor: 0.16x | Filtermaat: 95mm | Release datum: half juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 3.699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SDeze Nikon-lens in het kort

Voor iedereen die 13.000 euro voor de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM net een tikkeltje te veel vindt, is er nu de fantastische Nikon Z 400mm f/4.5 VR S. Een lens met een prijskaartje dat een veel bredere doelgroep zal aanspreken. Extra voordeel: hij is veel lichter (twee keer zo licht) en veel compacter dan de f/2.8-variant. Zo zie je maar hoeveel die extra lichtsterkte en een ingebouwde teleconverter kost – in geld én in gewicht.

Lichtsterke toplens

De Nikon Z 400mm f/4.5 VR S is ook bepaald niet goedkoop. Maar het is wel een lichtsterke toplens voor natuur- en sportfotografen. Je legt wilde dieren, vogels, sport en snelle actie vast. Deze Nikon Z heeft niet alleen een groot bereik, hij heeft ook een indrukwekkende resolutie. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk.

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SUitstekende beeldstabilisatie

Doordat hij zo licht en compact is – lichter dan de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR – is hij enorm handzaam voor een supertele. Daardoor kun je er ook echt mee op pad. En je kunt er uitstekend mee uit de hand schieten. Wat hierbij helpt is de voortreffelijke optische beeldstabilisatie tot 5.5 stops, en met een Z9 zelfs 6 stops.

Optimale balans

En omdat het zwaartepunt van de lens dicht bij de camera ligt, heb je een optimale balans voor vloeiend pannen en een soepele tracking. Tijdens pannen uit de hand kun je snel versnellen of bewegingen direct stoppen. Heel mooi als je bijvoorbeeld snelle auto’s, motoren of sporters fotografeert.

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SGeschikt voor teleconverters

Mooi is ook dat je het bereik nog kunt vergroten met Nikons 1.4x en 2x teleconverters. Het bereik wordt dan respectievelijk 560mm en 800mm. Houd er dan wel rekening mee dat je lichtsterkte verliest.

Voortreffelijk optisch ontwerp

Deze supertele van Nikon kent een voortreffelijk optisch ontwerp met Super ED-, ED- en SR-elementen. Ook is deze Nikon voorzien van Nano Crystal Coat. Lensfouten worden zo voorkomen, en de beelden zijn helder, contrastrijk en kleurecht.

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SIntuïtief te bedienen

Sterk punt van deze draagbare supertele is het bedieningsgemak voor zowel fotografie als video. De lens is goed gebalanceerd, heeft een grip aan de voorzijde die een stabiele opnamehouding bevordert. De knoppenindeling is intuïtief dankzij de voelbare details op knoppen, ringen en schakelaars. Zo pas je snel instellingen aan zonder je oog van de zoeker te halen.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlifefotografie
 • Actiefotografie

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Nikon Z 400mm f/4.5 VR S

De Nikon Z 400mm f/4.5 VR S heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste supertelelens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SProfessionele reviewers over de Nikon Z 400mm f/4.5

De Nikon Z 400mm f/4.5: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Fotomagazine Zoom.nl (Maarten Jacobi, full review): Volgens Maarten zet Nikon met de 400mm f/4.5 een bijzondere prestatie neer. Met deze 400mm-lens weet Nikon “voor veel fotografen de sweet spot te raken als geslaagd compromis tussen lichtsterkte, prijs, gewicht en beeldkwaliteit”.
  Fotografen zullen deze 400mm-lens vergelijken met de 100-400mm en de 70-200mm met teleconverter. Alle drie zijn het lenzen met hun eigen voor- en nadelen. Het is volgens Maarten afhankelijk van je voorkeuren of favoriete onderwerpen welke lens voor jou het beste is. “Wil je echter een lichte én behoorlijk lichtsterke 400mm-tele met een prachtige beeldkwaliteit en heb je niet de flexibiliteit van een zoomlens nodig? Dan is de keuze wat ons betreft snel gemaakt!” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.7.
 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review): Hoe goed is de Nikon Z 400mm f/4.5 als je hem vergelijkt met de veel duurdere Nikon Z 400mm f/2.8? vraagt Erik zich af in z’n review. Een intrigerende vraag, want veel fotografen zullen graag een lichtsterke 400mm in hun fototas hebben. Zeker voor (professionele) sportfotografen is een dergelijke lens vaste kost voor hun fotokit. Maar zij leggen tegelijk niet graag 15.000 euro op tafel voor deze toplens. De f/4.5 is dan vier keer zo voordelig. En, bijkomende voordelen: veel compacter en half zo zwaar. Tel uit je winst!
  Erik testte de 400mm f/4.5 samen met de Nikon Z9 bij verschillende sporten. Een combinatie die mooi in balans is. Met dit duo rondlopen en uit de hand schieten is volgens hem geen enkel probleem, vanwege het relatief lage gewicht en de vibratiereductie van camera en lens. Wil je met snelle sluitertijden schieten, dan moet de ISO sneller omhoog dan met de 400mm f/2.8. Een probleem is dat niet: de Nikon Z9 kan heel goed overweg met hoge ISO’s.
  De lagere lichtsterkte levert wat minder fraaie onscherpte in de achtergrond dan bij de f/2.8-variant, constateert Erik. Of dit storend is, verschilt per achtergrond. Scherpstelling gaat vloeiend en heel precies, wat ook goed is voor video. De beeldkwaliteit en scherpte zijn al bij volle opening heel goed over vrijwel het hele beeldveld.
  Kortom: deze 400mm f/4.5 is volgens Erik een handzame telelens die goede beeldkwaliteit levert bij volle opening. De autofocus is snel en betrouwbaar, de beeldstabilisatie is effectief. En ook al is hij niet goedkoop, het is in ieder geval “geen onbereikbare droom” zoals de 400mm f/2.8. Eindoordeel: het cijfer 8.7.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, novembernummer 2022): Dré test niet alleen deze lens, maar hij vergelijkt hem ook met de Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR voor DSLR’s. Die lens kreeg van Dré in december 2018 een Platina Award. Is deze Nikon Z 400mm f/4.5 nog beter?
  De Nikon Z 400mm f/4.5 is nóg lichter en kleiner dan de Nikon AF-S 500mm. Die vond Dré destijds al klein en licht, een soort ‘bonzai-tele’. De Nikon Z is dus nog beter hanteerbaar. En niet onbelangrijk: hij is ook nog eens 2/3 stop lichtsterker. Maar natuurlijk niet zo lichtsterk als Nikons topmodel: de Nikon Z 400mm f/2.8. Maar daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor: in geld (een kleine 15.000 euro) én in gewicht (een kleine 3 kilo) en omvang.
  De Nikon Z 400mm f/4.5 is volgens Dré “voor iedereen die niet de uiterste lichtsterkte nodig heeft, een ontzettend prettig objectief, dat goed in een tas past.” Hij heeft handige bedieningselementen en een uitstekende beeldstabilisator die nog wat beter is dan die van de Nikon 500mm. De 2/3 stop extra lichtsterkte maakt in de praktijk veel uit. Ook met converter heb je met de Nikon Z 400mm nog voordeel, al is het verschil met de Nikon 500mm dan wat kleiner.
  Ook qua scherpte is de Nikon Z 400mm net de meerdere van de Nikon 500mm. Dré: “Het objectief is echt in alle opzichten de meerdere van de toch al goede 500mm.” Ook met converters kan dit objectief uitstekend omspringen, met scherpe resultaten als gevolg. “Een vrijwel ideaal objectief.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): Volgens Thomas is de Nikon Z 400mm f/4.5 VR S een goed uitgeruste lens. Hij is relatief compact is en heeft een ongeëvenaard laag gewicht van slechts 1.200 gram. “In mijn tests zette hij zeer goede prestaties neer: de resolutie over het volledige beeld is erg goed, zelfs wijd open van oneindig tot minimale objectafstand met kleurafwijkingen, coma en veldkromming die praktisch niet bestaan.”
  Daarnaast werkt de optische beeldstabilisatie uitstekend samen met de IBIS van elke fullframe Z-body. Die combinatie is volgens Thomas “zeer effectief, waardoor de lens een 5-stops boost kreeg tegen trillingen”. Ook is deze lens “uitgerust met alle toeters en bellen die je mag verwachten van een professionele Z-Nikkor”. Hij heeft ook een speciale geheugeninstelknop om focusposities op te slaan, maar geen OLED-display.
  Drie kleine minpunten zijn er volgens Thomas. Zo is focus breathing (belangrijk voor video) niet goed onder controle. De minimale objectafstand van 2.4m levert slechts een magere maximale vergroting van 1:5.6 op. Gebruik je de Z TC-2.0x, dan nemen de centrumprestaties zichtbaar af. Daarnaast mist Thomas de Arca Swiss-compatibiliteit van de statiefvoet. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Nikon Z 400mm f/4.5 VR S is volgens Mark een uitstekende supertele primelens die “een boeiende mix van laag gewicht en compactheid, een uitgebreide reeks functies en een onberispelijke beeldkwaliteit biedt”.
  De 400mm is volgens Mark een populaire primaire brandpuntsafstand voor natuur- en sportfotografen. Mooi om te zien dat deze Nikon Z een uitstekende scherpte levert over vrijwel het gehele diafragmabereik, zelfs wijd open. De autofocus is supersnel, de vibratiereductie is effectief. Ook is het mogelijk om met nog langere brandpuntsafstanden te fotograferen door een van Nikons 1.4x of 2x teleconverters te gebruiken.
  De Nikon Z 400mm f/4.5 is robuust gebouwd, zo robuust dat hij alle stoten en slechte weersomstandigheden kan weerstaan waaraan hij onvermijdelijk zal worden blootgesteld. Aan boord zijn “alle toeters en bellen van de bedieningslay-out”. Klein minpunt is de minimale scherpstelafstand van 2,4 meter: dat is wat beperkend.
  Deze lens heeft twee belangrijkste rivalen, beide van Nikon zelf. De eerste is de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR, die veelzijdiger is maar met 400mm veel langzamer. De tweede is een onbetaalbare: de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S.
  Kort en goed: “Als je veel telefoto's maakt met deze specifieke brandpuntsafstand, dan is de geweldige nieuwe Nikon Z 400mm f/4.5 VR S het enige objectief dat je ooit nodig zult hebben…” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze Nikon is minder “eng scherp” dan de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S. Maar scherpte is er volgens Matthew nog steeds in overvloed.
  Belangrijker voor de meeste fotografen: hij is minder dan de helft van het gewicht en een kwart van de prijs. En hij mist dan wel de ingebouwde teleconverter van z’n grote broer, maar hij is compatibel met Nikons Z 1.4x en 2.0x teleconverters als je behoefte hebt aan extra bereik.
  Matthew: “De bouwkwaliteit, bediening en algehele prestaties zijn episch, dus als je op zoek bent naar een supertele prime voor je Z-systeemcamera, zet dan slim je geld in op deze lens.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Iedereen maakt afwegingen tussen verschillende factoren bij het kiezen van lenzen, schrijft John. In dit geval zou je kunnen kiezen tussen de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S en deze Nikon Z 400mm f/4.5 VR S. Dan let je op zaken als beeldkwaliteit, kosten, gewicht, veelzijdigheid en lenssnelheid. John: “Als we de prijs buiten beschouwing laten, zijn de extra snelheid en het lagere gewicht van de nieuwe lens krachtige argumenten in zijn voordeel.”
  In gebruik blijkt deze lens volgens John “echt een goed ontworpen en gelikt stuk uitrusting die geweldige beelden oplevert”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographylife.com (Libor Vaicenbacher, vergelijkingsreview): Interessante review waarin Libor deze supertele vergelijkt met z’n grote (en veel duurdere) broer, de Nikon Z 400mm f/2.8. Libor: “Als ik de verschillen tussen de twee lenzen in één zin zou samenvatten, zou het er ongeveer zo uitzien: qua optische kwaliteit komt de 400mm f/4.5 verrassend dichtbij de 400mm f/2.8.” De grootste verschillen zitten volgens Libor in de fundamentele specificaties: 1,3 stops verschil in lichtsterkte, 1705 gram verschil in gewicht en natuurlijk een enorm prijsverschil: $3250 versus $14.000.
  Een belangrijk verschil is natuurlijk de ingebouwde teleconverter in de f/2.8-lens. “Voor mij is dit bijna net zo'n groot verkoopargument als het diafragma van f/2.8. De mogelijkheid om in een fractie van een seconde een teleconverter te plaatsen is echt heel verslavend: het maakt de 400mm f/2.8 net zo handig als een zoomlens.” Uiteraard kun je een externe teleconverter gebruiken op de f/4.5-lens, maar dat duurt vele malen langer. En dat betekent vaak dat je hem niet gebruikt wanneer je dat wel zou willen of moeten doen.
  Anderzijds kun je moeilijk het lichte gewicht, de compactheid en de prijs van de 400mm f/4.5 negeren. “Gezien het feit dat er geen echte optische compromissen zijn in vergelijking met de f/2.8-lens, zou ik zeker voor de f/4.5-lens gaan als m’n budget beperkt zou zijn. De lens is zo goed dat ik naar de EXIF moet kijken om te herkennen met welke lens welke foto is gemaakt.”
  Beide lenzen presteren ijzersterk, schrijf Libor: “Nikon heeft het ontwerp van telelenzen verfijnd tot een kunstvorm. Verreweg het grootste risico van beide lenzen is dat als je er een probeert, je hem niet meer terug wilt sturen.”
 • Phocus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Gewicht en prijs van een 400mm met een lichtsterkte van f/2.8 zijn drie keer zo hoog als van deze Nikon Z 400mm f/4.5 VR S, stelt Jan Paul. “Natuurlijk is zo’n 400mm f/2.8 indrukwekkend. Maar met zo’n objectief een dag uit de hand werken is door het gewicht bijna niet te doen en hem meenemen in een vliegtuig als handbagage betekent dat je veel andere zaken thuis moet laten.”
  Nee, dan is de Nikon Z 400mm f/4.5 VR S veel praktischer. Je neemt hem makkelijker mee, en je schiet er ook makkelijker mee uit de hand. De prijs die je betaalt: de lichtsterkte is iets minder. Daardoor moet je soms een hogere ISO kiezen. Ook is de onscherpte in de achtergrond net een fractie minder groot. Jan Paul: “In de praktijk zullen die verschillen echter klein zijn. Wat een groter verschil is, is de prijs. Natuurlijk blijft het een flink bedrag, maar voor de mogelijkheden is dit nog heel redelijk.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Formidabele lens om mee rond te wandelen en fotograferen. Verbazingwekkend hoe goed de lens is gestabiliseerd en hoe makkelijk je ermee uit de vrije hand plaatjes schiet. Het statief bleef al na een aantal fotosessies onaangeroerd thuis staan. Ik gebruik de lens met een Z6 II en deze combi heeft een hele prettige balans en ligt prima in de hand.”
  “Dankzij het relatief lage gewicht is een stevige wandeling niet erg bezwaarlijk. De lens voelt solide aan en heeft voor mij een goede "pak" en bereikbaarheid van knoppen en functietoetsen. Ik heb een poos getwijfeld tussen aanschaf van deze prime en de zoom 100-400mm. En na alle plussen en minnen te hebben vergeleken, gekozen voor de prime, omdat ik met deze lens hoofdzakelijk op wat grotere afstand fotografeer.”
  “Belangrijk voor mij was ook dat de prime wat lichtgevoeliger is dan de 100-400mm. Ik heb de lens inmiddels ook al uitvoerig gebruikt met de 1.4 Tc en dat levert in de praktijk heldere en zeer scherpe beelden op. Kleurweergave is prima. Kortom voor mij een prima lens die garant staat om schitterende beelden te schieten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Mooie kwaliteit & heel licht. Fijne lens! Licht en super scherp.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet (mijn vertaling): “Dit is een geweldige lens!!! Hij stelt snel scherp, is licht van gewicht, gemakkelijk in te pakken en mee op reis te nemen. Deze korte lichtgewicht prime-lens is verbazingwekkend scherp en snel kan worden scherpgesteld met mijn Z9. Je schiet ermee uit de hand, zonder statief. Hij is goed gebouwd, solide en bestand tegen de elementen. Ik ga nooit van huis zonder deze lens.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-preview): In een geweldige (en leuke) must see video nemen Chris en Jordan van DPReview de Nikon Z 400mm f/4.5 onder de loep. Je kunt de eerste beelden zien, en ook hoe klein en licht deze lens is voor het superbereik en de lichtsterkte. Een echte ‘handheld’.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 400mm f/4.5 VR SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 400mm f/4.5

 • Professionele sportlens: groot bereik, lichtsterk en razendsnelle AF
 • Meer telebereik: accepteert 1.4x en 2x teleconverters
 • Stabiele beelden: ingebouwde beeldstabilisatie tot 6 stops
 • Top autofocus: snelle, zeer nauwkeurige en stille AF
 • Ideaal voor video: stille autofocus en onderdrukking van focus breathing
 • Soepele bediening: zelf functies toewijzen aan L-Fn-knoppen en geluidloze instelring
 • Handig: sla scherpstelafstanden op met een druk op de knop
 • Voorste lenselement heeft fluorcoating voor eenvoudig reinigen
 • Excellent optisch ontwerp: ED-, super-ED- en SR-lenselementen
 • Lichtgewicht: zeer compact en licht voor een dergelijke supertele
 • Robuust: behuizing met weerbestendige afdichting

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 400mm f/4.5

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Nikon Z 400mm f/4.5 door Chris en Jordan van DPReview TV (7:15 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/4.5 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy