Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S | Reviews & Tests

De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is dé perfecte lens voor sport-, natuur- en actiefotografen. Deze supertelelens heeft beeldstabilisatie tot 6 stops. Uniek is zijn ingebouwde 1.4x teleconverter. De nieuwe ‘Voice Coil’ autofocus is razendsnel, de bokeh zacht en romig. “Unieke ‘twee-voor-de-prijs/gewicht-van-één’-lens voor sport- en natuurfotografie.” Winnaar TIPA-award 2022. EISA-award 2022-2023. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Goedkoop zijn ze helaas niet. Hieronder zie je specificaties en (straks) de belangrijkste reviews van de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S, die eind februari 2022 op de markt is gekomen.

Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S

Brandpuntsafstand: 400mm / 560mm (met ingebouwde 1.4 teleconverter) | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.950gr | Lengte x diameter: 380 x 156mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 250cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 46mm (drop in) | Release datum: eind februari 2022 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 14.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z 400mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SDeze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is Nikons allereerste professionele supertelelens voor sport-, wildlife- en actiefotografen. Hij is helemaal opnieuw ontworpen voor spiegelloze camera’s, en biedt grote verbeteringen ten opzichte van de DSLR-variant, de Nikon AF-S 400mm f/2.8E VR ED FL.

Ingebouwde 1.4x teleconverter

Zo heeft hij een ingebouwde 1.4x teleconverter, waarmee je het telebereik simpel opkrikt van 400mm naar 560mm. Daarbij verliest hij wel een stop lichtsterkte, maar f/4 is nog steeds prachtig voor een dergelijke supertelelens. En het is echt een enorm voordeel boven externe teleconverters, waarvoor je je lens moet afkoppelen. Hier troeft Nikon grote concurrent Canon trouwens flink af. Want de vergelijkbare Canon RF 400mm f/2.8L IS USM heeft geen ingebouwde teleconverter, maar wel een vergelijkbaar gewicht en slechts een iets hoger prijskaartje.

Bijna kilo lichter dan DSLR-versie

Groot verschil met de DSLR-versie is het gewicht. Hij is maar liefst 20 procent lichter dan de AF-S-versie, dat is bijna een volle kilo (3.800gr versus 2.950gr). Ook heeft hij vibratiereductie in huis, die je een winst oplevert van 5.5 stops, en zelfs 6 stops als je hem combineert met de Nikon Z9. Uiterst belangrijk bij dit soort snelle supertele’s.

Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNieuwe autofocus: Silky Swift Voice Coil Motor

Voor dit soort supertelelenzen zijn snelheid en nauwkeurigheid van de autofocus cruciaal. Die maakt het verschil of je net dat beslissende moment pakt op het sportveld of in de natuur. Het kan je foto maken of breken. Daarom zet Nikon in op een vernieuwde autofocus: de Silky Swift Voice Coil Motor, die onder andere werkt met een krachtig magnetisch veld. Nikon belooft ongekend snelle, stille en zeer soepele autofocus.

Ingenieus optisch ontwerp

Het optisch ontwerp van de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is zoals we mogen verwachten: van topkwaliteit. Deze supertele bevat liefst 25 elementen in 19 groepen. Daarvan zijn 2 elementen van ED-glas, 1 Super ED-element, 2 fluorietelementen en 1 SR-element dat chromatische aberraties corrigeert.

Gloednieuwe coating

Gloednieuw is de coating, waarmee Nikon debuteert in de Z 400mm f/2.8 TC VR S. Deze Meso Amorphous Coat biedt de beste antireflectieprestaties in de geschiedenis van Nikon. Ook hiermee wil Nikon de concurrentie overtreffen op het punt van het tegengaan van overstraling en nevenbeelden.

Gebouwd als een tank

De lens biedt meerdere aanpasbare functieknoppen, waaronder een bedieningsring en een nieuwe Fn-ring waarmee je snel een focuspositie kunt oproepen met de Memory Recall-functie. Uiteraard is deze toplens gebouwd als een tank. Met een robuuste body van magnesiumlegering en stof- en weerbestendige afdichting. De fluorcoating op de frontlens gaat vuil en vocht tegen.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlifefotografie
 • Actiefotografie

Nikon Z 400mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Nikon Z 400mm

De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Nikon de ‘Beste professionele lens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2022 voor de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S

De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste tele prime-lens voor fullframe’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SProfessionele reviewers over de Nikon Z 400mm f/2.8

De Nikon Z 400mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Een nieuw hoofdstuk begint voor fotografen met een supertelelens, schrijft Ryan in z’n review met veel prachtige foto’s. “De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is een heerlijk lichte lens met serieuze optische kracht in zich. Op 400mm zijn de foto’s van dichtbij en veraf haarscherp met oneindig veel details om te verkennen. Het gebruik van 560mm op korte afstand voor strakkere portretten is ook uitstekend.”
  Heel eenvoudig kunnen schakelen tussen twee snelle supertelelenzen – een 400mm f/2.8 en een 560mm f/4 met de ingebouwde teleconverter – dat is iets waar Ryan als natuurfotograaf altijd van heeft gedroomd. Ryan heeft geschoten met een pre-productielens. Zijn hoop: dat Nikon deze lens nog verder zal verfijnen wanneer het wordt geleverd voor alle supertele-fotografen die zijn droom delen. Zo is de autofocus in z’n pre-productie-model nog niet zo snel als hij gehoopt had.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is volgens Thomas een uitstekende supertelefoto. Hij heeft één uiterst aantrekkelijke eigenschap ten opzichte van de concurrentie: z’n ingebouwde 1.4x teleconverter die hem met een druk op de knop verandert in een 560mm f/4.0. “Dit maakt de lens veel veelzijdiger en maakt het een unieke ‘twee-voor-de-prijs/gewicht-van-één’-lens voor sport- en natuurfotografie.”
  De beelden die je met deze lens schiet zijn volgens Thomas zeer scherp. Veldkromming of kleurafwijkingen zijn vrijwel afwezig. En je kunt vol vertrouwen met volledig open diafragma fotograferen. Dat geldt ook als je de ingebouwde 1.4x teleconverter of Nikon Z TC-2.0x gebruikt.
  Daarbij is de bokeh volgens Thomas erg mooi. Ook de optische beeldstabilisatie van meer dan 5 stops komt uitstekend van pas als je deze pittig zware lens uit de hand schiet. Dat gewicht is relatief laag: deze lens is bijna een volle kilo lichter dan z’n DSLR-broer, de AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR. Eindoordeel: ondanks z’n hoge prijs Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Er zijn volgens Matthew niet veel fotografen die ervan dromen om 15.000 euro uit te geven aan één enkele lens. Maar toch zullen veel fotografen nieuwsgierig zijn, net zoals autoliefhebbers graag naar een Ferrari kijken. De ‘one million dollar question’: rechtvaardigt deze Nikon zijn prijskaartje?
  Matthew: “In één woord... Absoluut. Met zijn ingebouwde 1,4x teleconverter krijg je twee lenzen in één: een 400mm f/2.8 en een 560mm f/4. Deze lichtsterke supertele levert spectaculaire algehele prestaties en verbluffende beeldkwaliteit in beide configuraties, heeft alle bedienings-extra's die je je maar kunt wensen en is gebouwd om een leven lang mee te gaan.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Photographylife.com (Libor Vaicenbacher, vergelijkingsreview): Interessante review waarin Libor deze supertele vergelijkt met z’n compactere (en veel voordeligere) broer, de Nikon Z 400mm f/4.5. Libor: “Als ik de verschillen tussen de twee lenzen in één zin zou samenvatten, zou het er ongeveer zo uitzien: qua optische kwaliteit komt de 400mm f/4.5 verrassend dichtbij de 400mm f/2.8.” De grootste verschillen zitten volgens Libor in de fundamentele specificaties: 1,3 stops verschil in lichtsterkte, 1705 gram verschil in gewicht en natuurlijk een enorm prijsverschil: $3250 versus $14.000.
  Een belangrijk verschil is natuurlijk de ingebouwde teleconverter in de f/2.8-lens. “Voor mij is dit bijna net zo'n groot verkoopargument als het diafragma van f/2.8. De mogelijkheid om in een fractie van een seconde een teleconverter te plaatsen is echt heel verslavend: het maakt de 400mm f/2.8 net zo handig als een zoomlens.” Uiteraard kun je een externe teleconverter gebruiken op de f/4.5-lens, maar dat duurt vele malen langer. En dat betekent vaak dat je hem niet gebruikt wanneer je dat wel zou willen of moeten doen.
  Anderzijds kun je moeilijk het lichte gewicht, de compactheid en de prijs van de 400mm f/4.5 negeren. “Gezien het feit dat er geen echte optische compromissen zijn in vergelijking met de f/2.8-lens, zou ik zeker voor de f/4.5-lens gaan als m’n budget beperkt zou zijn. De lens is zo goed dat ik naar de EXIF moet kijken om te herkennen met welke lens welke foto is gemaakt.”
  Beide lenzen presteren ijzersterk, schrijf Libor: “Nikon heeft het ontwerp van telelenzen verfijnd tot een kunstvorm. Verreweg het grootste risico van beide lenzen is dat als je er een probeert, je hem niet meer terug wilt sturen.”
 • Nicolas-stettler.ch (fotograaf natuurNicolas Stettler, full review): Volgens Nicolaas overtuigt de Nikon 400mm f/2.8 met een extreem goede beeldkwaliteit, een razendsnelle autofocus, stille AF-motoren en de beeldstabilisatie. Tel daar het lage gewicht van net geen 3 kg en het vrij compacte formaat bij op. “Ook zonder de ingebouwde teleconverter zou dit objectief indrukwekkend zijn geweest. Maar dankzij de ingebouwde teleconverter heb je met dit objectief zowel een extreem krachtige 400mm met een diafragma van 2.8 als een 560mm met een diafragma van f/4.”
  Dat heeft wel een prijs. Hij is ook flink duurder dan vergelijkbare lenzen van Sony en Canon. Maar de Nikon is wel de enige 400mm f/2.8 met een geïntegreerde teleconverter. “Ten opzichte van de concurrentie vind ik de hogere prijs redelijk terecht. Voor professionals die er dagelijks mee werken en absoluut de beste kwaliteit nodig hebben, is de investering zeker de moeite waard.” De lens laat volgens Nicolas vrijwel niets te wensen over en is in combinatie met de Z9 “een ongelooflijk krachtig hulpmiddel om natuurfotografie naar een nieuw niveau te tillen”.
 • Zsystemuser.com (fotograaf – en nog veel meer – Thom Hogan, full review): Voor dit prijskaartje verwacht je volgens Thom veel. Met uitzondering van fotograferen uit de hand, levert deze Nikon Z 400mm f/2.8 S VR TC alles op wat je maar kunt verwachten. “Je krijgt een waanzinnig scherpe 400mm f/2.8 in combinatie met een instant 560mm f/4 die beter is dan de laatste 600mm f/4 die ik gebruikte. In combinatie met het relatief lage gewicht en de andere optische prestaties, valt er veel te genieten van deze lens. Mijn F-mount 400mm f/2.8G en 500mm f/4G ga ik nu verkopen, iets wat ik niet had verwacht.”
  De Z 400mm f/2.8 S is optisch iets beter dan de F-mount 400mm f/2.8G. “Het verschil zit niet in het midden van het beeld, waar beide absurd scherp zijn, maar in de hoeken. De Z-lens is ‘sierlijk’ in de hoeken.”
  Toch zitten ook aan de Z-lens nadelen, afgezien nog van het exorbitante prijskaartje. Voor videografie is de focus breathing in sommige gevallen te duidelijk zichtbaar. “Dat is jammer, want met de Z9 en zijn uitstekende 8K-video had dit een geweldige combinatie kunnen zijn, met mogelijkheden van NatGeo-niveau.”
  Moet je deze lens kopen? Thom is duidelijk: “Mijn antwoord zal je misschien verbazen. Nee. De meeste fotografen zouden in plaats daarvan beter de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S kunnen aanschaffen. Die is beter hanteerbaar en z’n 400mm f/5.6 is verrassend genoeg bijna net zo goed als de 400mm f/2.8.”
  Toch is de Z 400mm f/2.8 een meer dan geweldige lens. Doordat hij een ‘dubbele persoonlijkheid’ heeft – twee lenzen in één. En doordat hij optisch zo uitstekend is in vrijwel elk aspect. Dus ben je op zoek naar de best mogelijke tele, dan vind je die in de 400mm f/2.8 S.
 • Photoreview.com.au (full review): De Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S is volgens de Australische reviewer geen lens die binnen het bereik valt van de meeste serieuze fotografen. Maar hij zal zeker voldoen aan de behoeften van zijn doelgroep: professionele sportfotografen. “De extreem hoge prijs van deze lens mag hun werkgevers niet ontmoedigen, gezien de competente prestaties van deze lens.”
  Deze Nikon levert zeer scherpe beelden met een goed contrast en kleurverzadiging. En dat zowel met als zonder de ingebouwde teleconverter.
  Hou er rekening mee dat je in combinatie met de Nikon Z9 zo’n 4.5 kilo moet torsen. Dat is flink vermoeiend om vol te houden bij het kadreren en fotograferen. De reviewer had regelmatig rustperioden nodig. “Interessant is dat de gecombineerde stabilisatie van camera en lens en superieure autofocus ervoor zorgde dat er maar heel weinig opnamen werden gemist vanwege cameratrilling, zelfs bij weinig licht.”
  Lensfouten zijn zeer minimaal bij deze lens. Ook onderwerpen met tegenlicht komen goed naar voren. De bokeh is meestal erg aantrekkelijk, hoewel de lens een neiging heeft om heldere highlights te schetsen in onscherpe achtergronden. Eindoordeel: 88/100.
 • Eisa.eu: EISA heeft de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S de prestigieuze award ‘Beste professionele lens 2022-2023’ toegekend. Over deze lens schrijft EISA op z’n website (mijn vertaling):
  “Een 400mm f/2.8-lens is de industriestandaard voor sportfotografie en wordt vaak gebruikt met een teleconverter. De Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S is de eerste in zijn soort met een ingebouwde 1.4x teleconverter, die wordt geactiveerd met een handig geplaatste schakelaar. Hierdoor kunnen fotografen de brandpuntsafstand snel vergroten tot 560mm.” “Desondanks is de lens 20% lichter dan zijn voorganger met F-vatting. Zoals verwacht mag worden van een lens die gebouwd is voor professioneel gebruik, biedt deze veelzijdige telelens een hoge bouwkwaliteit, snelle autofocus en uitstekende optische prestaties.”
 • Tipa.com: Ook TIPA heeft de Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S een award toegekend: ‘Beste fullframe prime telelens 2022’. Over deze lens schrijft TIPA op z’n website (mijn vertaling):
  “Toen TIPA-leden keken naar eersteklas telelenzen voor professionele sporten, dieren in het wild en alle fotografen die willen genieten van de voordelen van een snelle telelens met vibratiereductie, was de Nikkor Z 400mm een duidelijke keuze. Vooral als je de bonus van een ingebouwde 1.4x teleconverter voor het eenvoudig en direct overschakelen naar 560mm bij f/4 ook erbij betrekt.”
  “De lens bevat rubberen pakkingen om te beschermen tegen de schadelijke effecten van stof en vocht en is geconstrueerd met ED (extra lage dispersie), Super ED, lichtgewicht fluoriet en SR-elementen voor virtuele eliminatie van chromatische/comatische aberraties en kleurranden, belangrijke kenmerken voor locatiewerk. Vloeiende en stille autofocus is verzekerd met de ‘Silky Swift’ Voice Coil Motor (VCM), met fulltime handmatige override beschikbaar. De Nikkor Z 400mm biedt ook een indrukwekkende VR-compensatie van 5.5 EV.”
 • Jared Polin (video-preview): Jared Polin heeft een mooie YouTube-preview gemaakt over de Nikon Z 400mm f/2.8. Hij toont de eerste beelden, geschoten met de Nikon Z9. En er valt ook weer het nodige te lachen, zoals we van Jared gewend zijn.
  Benieuwd? Bekijk deze video-preview onderaan deze pagina.

Nikon Z 400mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 400mm f/2.8

 • Professionele sportlens: groot bereik, lichtsterk en razendsnelle AF
 • Ingebouwde 1.4x teleconverter: 560mm telebereik
 • Nóg meer telebereik: accepteert 1.4x en 2x teleconverters
 • Stabiele beelden: ingebouwde beeldstabilisatie tot 6 stops
 • Nieuwe autofocus: snelle, zeer nauwkeurige en stille AF
 • Lichtgewicht: lichtste lens in zijn soort, 2 pond lichter dan DSLR-variant
 • Nieuwe coatings: Meso Amorphous Coat biedt beste antireflectieprestaties
 • Excellent optisch ontwerp: ED-, super-ED-, fluoriet- en SR-lenselementen
 • Uiterst robuust: behuizing van magnesiumlegering en weerbestendige afdichting

Nikon Z 400mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Nikon Z 400mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Nikon Z 400mm f/2.8 door Jared Polin (10:52 minuten). Een mooie preview waarin zoals we van Jared gewend zijn, ook weer wat te lachen valt. Hij toont de eerste beelden, geschoten met de Nikon Z9. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 400mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 400mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy