Nikon Z 28-75mm f/2.8 | Reviews & Tests

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is een zeer veelzijdige standaardzoom voor je Nikon Z systeemcamera. Hij is licht, compact en voordelig. “Voor wie z’n geld niet in de 24-70 f/2.8 wil steken, is dit een mooi alternatief!” Goud Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 28-75mm f/2.8 Lichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 28-75mm f/2.8, die half januari 2022 op de markt is gekomen.

Nikon Z 28-75mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 28-75mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 565gr | Lengte x diameter: 121 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.34x | Filtermaat: 67mm | Release datum: half januari 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8Deze Nikon-lens in het kort

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is een zeer veelzijdige standaardzoomlens voor Nikons fullframe systeemcamera’s met Z-vatting. Het is de betaalbare variant van de geweldige Nikon Z 24-70mm f/2.8 S, die ruim 2.200 euro kost. Deze Z 28-75 gaat voor minder dan de helft over de toonbank. Nog een hele hap geld, maar wel meer bereikbaar voor veel Z-fotografen. En je krijgt heel wat in huis.

Van alle markten thuis

Net als andere lichtsterke standaardzooms is de Nikon Z 28-75mm f/2.8 van heel veel markten thuis. Hij is tot vrijwel alle fotogenres in staat: van indrukwekkende portretten met een zachte achtergrondonscherpte tot extreem gedetailleerde landschapsfoto’s. Je schiet er uitstekende beelden mee bij weinig licht, vanwege z’n lichtsterkte. Ook is hij zeer geschikt voor videoproducties.

Nikon Z 28-75mm f/2.8Ultieme reislens

Anders dan de standaardzooms met een hoog prijskaartje is dit ook een heerlijk compacte en lichte lens. Met maar 565 gram is hij liefst 30 procent lichter dan de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S. Daardoor is hij bij uitstek geschikt om de hele dag mee op pad te gaan. Voor reisfotografie is het misschien wel de ultieme bijna-alles-in-één-lens. De bokeh is prachtig dankzij z’n snelle diafragma in combinatie met negen afgeronde lamellen.

Creatieve close-ups

Mooi aan deze compacte standaardzoom van Nikon is ook z’n vermogen om van erg dichtbij te fotograferen. Al bij 19cm stelt hij scherp (in de groothoekstand) en dat levert je prachtige close-ups op met een vergroting van maar liefst 0.39x. Daarmee troeft hij z’n dure broer, de Nikon Z 24-75mm f/2.8, flink af. Die heeft namelijk een minimale scherpstelafstand van 38cm en een vergrotingsfactor van 0.22x.

Nikon Z 28-75mm f/2.8Robuust & vochtbestendig

Ondanks z’n compacte formaat en lichte gewicht is de Nikon Z 28-75mm f/2.8 robuust uitgevoerd. Hij kan tegen een stootje en houdt spatwater en stof goed buitenboord. Op de voorste lens zit een coating die vuilafstotend is.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 28-75mm f/2.8Professionele reviewers over de Nikon Z 28-75mm f/2.8

De Nikon Z 28-75mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Chip Fotomagazine (praktijk- en labtest, septembernummer 2022): Deze Nikon is een allround lichtsterke standaardzoom met een constant maximaal diafragma van f/2.8 voor minder dan 1.100 euro. En dat is best bijzonder, want voor fullframe camera’s zijn dit soort lenzen normaal gesproken veel duurder. Vergeleken met de professionele standaardzoom van Nikon bespaar je meer dan de helft. Waar is op bezuinigd?
  Ten eerste heeft de Nikon Z 28-75mm f/2.8 4mm minder aan de groothoekkant. Bovendien heeft deze Nikon minder bedieningsmogelijkheden op de lens zelf. Zo mist hij bijvoorbeeld programmeerbare functietoetsen. Gelukkig heeft deze Nikon wel een handige instelring waar je functies naar keuze aan kan toewijzen. En Nikon heeft niet bezuinigd op de weerbestendigheid van de lens.
  In de praktijk valt op dat de autofocus uitstekend werk doet, schrijft de reviewer. Hij is zeer snel en ook zeer stil. En ook het aantal treffers licht zeer hoog. Mooi is verder dat je van heel dichtbij al kunt scherpstellen, waardoor close-ups mogelijk zijn. En voor wie portretten schiet: de lens biedt de volledige oogdetectie-AF van de Z-camera’s. De bokeh is bij portretten mooi zacht, aldus de reviewer.
  De reviewer heeft hem ook in het lab beoordeeld. En daar blijkt dat de beeldkwaliteit die van z’n grote, professionele broer flink dicht nadert in de groothoekstand. De verschillen nemen wel toe bij de middelste en tele-standen van de lens. “Toch vertoont de aanzienlijk goedkopere zoom een goede scherpte. Bovendien krijg je een eersteklas lenskwaliteit. Top!” Eindoordeel: 94/100.
 • Digifoto Pro (Dré de Man, full review, 2022 nr. 6): Er is al een breed scala aan standaardzoom, maar toch is de Nikon Z 28-75mm f/2.8 een aardige toevoeging, schrijft Dré. Hij heeft een iets afwijkend bereik, maar dat sluit wel mooi aan op de Nikon 17-28mm f/2.8 uit dezelfde serie.
  Mooi is dat de langste brandpunten erg sterk zijn, terwijl dit bij vergelijkbare objectieven vaak zwakke punten zijn. Ook de groothoekbrandpunten zijn goed, zeker in het centrum van het beeld. Het objectief is daar “een prettige verrassing”. Zwakke punten heeft hij ook. In dit geval: de weergave van de lichten op de achtergrond. “Die bestaan uit meerdere ringen, en dat kan redelijk storend zijn.” In de nabewerking kun je dit overigens wel verhelpen.
  Deze Nikon is kortom geschikt om snel vrij contrastrijke foto’s mee te maken in reportage-situaties. Maar hij is minder geschikt voor intieme portretten of superscherpe landschapsfoto’s. Eindoordeel: Goud Award.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Nikon levert met de Nikon Z 28-75mm f/2.8 volgens John een geweldige lens af die aan alle eisen voldoet. “De juiste prijs, uitstekende scherpte, mooie bokeh, dichtbij scherpstellen, weerbestendigheid en een zeer bruikbaar brandpuntbereik.”
  Bediening is daarbij kinderspel, want er is weinig te doen bij het gebruik van bijvoorbeeld diafragmavoorkeuze, waarbij je het diafragma instelt en de camera laat scherpstellen en de sluitertijd instelt. De vibratiereductie zit in de de camerabody en is dus onafhankelijk van de lens zelf. Dat leidt tot een eenvoudigere lensconstructie en beperkt de kosten.
  Ook voor videografen is dit een uitstekende lens, aldus John. Zij profiteren van de stille diafragmaregeling, de geluidloze autofocus en een lage focus breathing. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens Thomas een aantrekkelijke aanvulling op Nikons lijn van standaard zoomlenzen. Hij biedt een constant f/2.8 diafragma voor slechts de helft van de prijs van de professionele Z 24-70mm f/2.8 S. Daarbij is hij lichtgewicht en relatief klein, biedt hij grondige weersafdichting en laat hij overtuigende prestaties zien in het beeldmidden.
  Toch zijn er wat kanttekeningen. Zo zijn de beeldhoeken duidelijk zachter. Ook is de bokeh op de achtergrond vrij nerveus. Je kunt ook te maken krijgen met nevenbeelden wanneer de lichtbron zich in de buurt van het midden van het beeld bevindt. En natuurlijk: vergeleken met 24-70mm lenzen, mist hij 4mm aan groothoek. Dat kan voor sommige fotografen een beslissend nadeel zijn. Eindoordeel: Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Nikon biedt volop keuze aan Nikon Z-fotografen die op zoek zijn naar een fullframe standaard zoomlens. En de Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens Angela een aantrekkelijke optie voor iedereen die graag een lens met een maximaal diafragma van f/2.8 wil hebben, maar daarbij niet het volle pond van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S wil neerleggen.
  Je mist dan wel enkele eigenschappen van de Z 24-70mm f/2.8. “Maar de Z 28-75mm f/2.8 is weerbestendig en presteert goed. Het extra bereik aan het telefoto-uiteinde is ook leuk, maar het verlies van de 4mm aan het brede uiteinde is aantoonbaar groter.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Nikon Z-fotografen hebben nu keuze te over in standaard zoomlenzen. De nieuwe Nikon Z 28-75mm f/2.8 is het zesde model dat in de afgelopen jaren is uitgebracht. Qua positionering past hij tussen de professionele Z 24-70mm f/2.8 S en de instapper Z 24-70mm f/4 S. Met het snelle f/2.8 maximale diafragma van de eerste tegen een vergelijkbare prijs als de laatste.
  De Nikon Z 28-75mm f/2.8 heeft wel minder groothoekbereik dan de andere standaardzooms. Dat maakt hem zowel voordeliger als lichter en compacter. En er zijn een aantal compromissen. Zo is de beeldkwaliteit zeer goed in het beeldmidden, maar aan de randen van het beeld iets minder goed. Je moet diafragmeren tot f/5.6 om de beste resultaten te krijgen.
  Ook lichtafval en overstraling wanneer je direct in de zon fotografeert zijn wat meer aanwezig. Chromatische aberraties en vervorming zijn goed onder controle en de zonnesterren bij f/22 zijn zeer mooi. Dat geldt ook voor de bokeh, die aantrekkelijk is.
  Met zeer weinig bedieningselementen en de afwezigheid van vibratiereductie is dit een lens zonder veel franje. De autofocus is snel en stil, waardoor hij ideaal is voor zowel foto's als video. Ook geweldig: de korte minimale scherpstelafstand van 19cm, wat voor goede macro-prestaties zorgt. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens James “een absoluut schitterend objectief”. Het is een kleine, lichtgewicht, superscherpe (in het beeldmidden) lens die je een kostbaar beetje extra zoombereik geeft ten koste van wat minder groothoek.
  De veel duurdere 24-70mm S-lens heeft een iets betere hoekscherpte, maar voor het overige zijn beide lenzen optisch vergelijkbaar. “Dus als de eigenzinnige brandpuntsafstand voor jou werkt, raden we zonder aarzelen de 28-75 mm f/2.8 aan – zeker voor bijna de helft van de prijs!” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Nikon Z 28-75mm f/2.8 presteert goed, vooral in vergelijking met de andere f/2.8 in de line-up. De Nikon Z 24-70 mm f/2.8 S is een van de favoriete standaardzooms bij Pcmag, maar je betaalt er een hoge prijs voor. Verreweg de meeste fotografen hebben geen budget van meer dan 2.000 euro voor een enkele professionele lens, hoe goed die ook is.
  Voor iets meer dan 1.000 euro is de Z 28-75mm f/2.8 volgens Jim een realistisch alternatief voor veel amateurfotografen. De grootste opoffering: je hebt minder groothoekbereik, waardoor je krap komt te zitten als je bijvoorbeeld binnenshuis wilt fotograferen. De beeldkwaliteit is wel prima en je krijgt een mooie achtergrondvervaging. “Het is een makkelijke lens om aan te bevelen.” Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (David Crewe, full review): Deze Nikon Z is een fantastische lens voor fotografen met een Z-vatting. De bokeh is vloeiend en aantrekkelijk, de scherpte is indrukwekkend over het gehele zoom- en diafragmabereik. En de body is ook nog redelijk weerbestendig.
  Deze standaardzoom is lichtgewicht en betaalbaar. Hij heeft weliswaar geen interne beeldstabilisatie, maar hij is volgens David meer dan geschikt voor zowel landschappen als portretten. De kleine onvolkomenheden kun je makkelijk corrigeren in de nabewerking.
  Met deze lens mikt Nikon niet op professionals. Voor hen is er natuurlijk de Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S. Maar voor alle andere Z-fotografen die hun kit willen completeren, is de lichtgewicht 28-75mm f/2.8 een waardevolle toevoeging. Videografen profiteren van de stille diafragmaregeling en autofocus die zeer weinig focus breathing vertoont.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens Hillary geschikt voor fotografen met een beperkt budget die niet willen inleveren op bokeh. Zeker bij close-ups levert dit objectief een mooie bokeh. Daarbij is hij lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken. En ondanks het aantrekkelijke prijskaartje heeft hij weerbestendige afdichting.
  De beelden van deze standaardzoom zijn geweldig bij zacht licht met onderwerpen naar het midden van het beeld. In dit soort gevallen doet hij nauwelijks onder van de duurdere 24-70 mm-lens. “Onderwerpen met tegenlicht hebben echter zo veel last van chromatische aberratie dat de hooglichten de neiging hebben een paarse tint aan te nemen in de RAW-bestanden. Je hebt dus meer tijd nodig om te bewerken. De lens heeft ook een tragere autofocus, dus het is geen lens die ik zou aanraden voor sport.”
  Nikon heeft nog een derde standaardzoom: de Z 24-70mm f/4 S. Die lens heeft scherpere randen en minder problemen met chromatische aberratie. Maar hij levert niet de bokeh van een f/2.8. “Dus als randscherpte belangrijk is en chromatische aberratie je grootste ergernis is dan is de Nikon Z 24-70mm f/4 S de betere keuze.” Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Volgens Jan Paul keken sommige Nikon-fotografen met enige afgunst naar de Tamron 28-75mm f/2.8 voor het Sony-systeem. En vroegen ze zich af of en wanneer dat objectief voor Nikon beschikbaar zou komen. Gelukkig: “Die fotografen hebben nu eindelijk een soortgelijk objectief voor hun Z-camera’s.”
  De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens Jan Paul “een goede optie voor fotografen die niet het budget hebben voor een Z 24-70mm f/2.8 S, maar die toch die lichtsterkte willen om te kunnen fotograferen bij weinig licht of met een geringe scherptediepte voor het mooiste bokeh.”
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, hands on): De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is volgens Jeremy een interessant objectief. Enerzijds is hij niet zo goed als de Z 24-70mm f/2.8 S, maar hij is wel aanzienlijk lichter, kleiner en betaalbaarder. Maar moet je de Z 28-75mm f/2.8 kiezen boven de Z 24-70mm f/4 S? Dat is de kitlens voor veel Z-camera’s met geweldige prestaties voor een vergelijkbare prijs. Hij heeft een iets langzamer maximaal diafragma. Jeremy: “De keuze tussen de 24-70mm f/4 S en de 28-75mm f/2.8 is een uitdaging.”
  Het is de keuze tussen iets meer groothoekbereik (24 versus 28mm) en een stop diafragma (f/2.8 versus f/4). Gebruik je dat f/2.8 veel, dan is de Z 28-75mm een aantrekkelijke optie. “Er waren twee uitstekende keuzes voor een standaardzoom op het Z-systeem. Nu zijn het er drie.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtlens: super scherp beeld. Ik werk inmiddels een aantal weken met deze lens. Gebruik hem intensief i.h.k.v. de opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn (basis opleiding). Lichtsterk, zeer scherp en weinig vertekening. Gebruik hem ook als portretlens in de studio met prachtige resultaten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet (mijn vertaling): “Ik heb eerder de Nikon Z 24-70 f/2.8 gehad en vond hem erg zwaar. En hij is ook erg duur. Met 70% van het gewicht en formaat van de Z 24-70 f/2.8 heeft dit objectief minimaal 95% van de scherpte tegen bijna de helft van de kosten. Deze lens is ook goed in balans op mijn Z7. Hij is extreem scherp, behalve in de uiterste hoeken. Voor wie z’n geld niet in de 24-70 f/2.8 wil steken, is dit een mooi alternatief!”
 • Franks overpeinzingen: De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is maar liefst de derde lichtsterke standaardzoomlens voor het nog vrij nieuwe Z-systeem van Nikon. Een prestatie van formaat. Eerder verschenen de professionele (S-line) Nikon Z 24-70mm f/2.8 S (april 2019) en de kitlens Nikon Z 24-70mm f/4.0 S (september 2018).
  Met de twee laatstgenoemde standaardzoomlenzen dacht ik dat Nikon al z’n doelgroepen wel bediend zou hebben, maar blijkbaar ziet Nikon nog fotografen voor wie beide lenzen niet (helemaal) aan hun wensen voldoen.
  De 1.200 euro duurdere Nikon Z 24-70mm f/2.8 S is een standaardzoom waar vooral professionals naar grijpen. Geweldige beeldkwaliteit, geweldige bouwkwaliteit, heerlijk lichtsterk. Maar behalve schrikken van de prijs (2.245 euro) is het ook nogal schrikken van gewicht en grootte. Professionals en serieuze amateurs zijn dat gewend en hebben dat er graag voor over. Maar veel andere Z-fotografen willen toch graag een lichtere standaardzoom. En vooral ook: een vriendelijker prijskaartje.
  In die behoefte had Nikon al goed voorzien, want eerder was de Nikon Z 24-70mm f/4.0 S op de markt gekomen. Een standaardzoom met hetzelfde bereik, maar met een prijs van ruim 700 euro heel veel voordeliger en heel veel lichter (500 versus 805 gram). OK, je legt toe op de lichtsterkte. Een volle diafragmastop is veel. Maar deze lens heeft wel beeldstabilisatie om dat te compenseren. En de bokeh is nog steeds erg mooi volgens de reviews. Sowieso roemen de reviewers de hoge prijs/kwaliteit-verhouding.
  Waarom komt Nikon dan nu met de Nikon Z 28-75mm f/2.8? Deze lens is een soort kruising tussen de professionele standaardzoom en de kit standaardzoom. Hij is even lichtsterk als de professional én even licht en compact als de kitlens. Z’n prijskaartje is weliswaar vriendelijker dan de professionele zoomlens, maar ligt wel een stuk hoger dan de kitlens. En ten opzichte van beide lenzen levert hij flink in aan de groothoekkant (28mm versus 24mm). In ruil daarvan krijg je een pietsje meer telebereik (75mm versus 70mm).
  Volgens DPReview wijzen ontwerp, optische samenstelling en de minimale focusspecificaties er sterk op dat dit de Nikon Z-versie is van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di II RXD voor Sony E-vatting. Niet alleen lijkt deze Nikon sterk op de Tamron, ook heeft Tamron eerder zoomlenzen voor Nikon gemaakt. Die Tamron-lens is uitstekend besproken, heeft een EISA-award gekregen en is ook populair bij Sony E-fotografen. Afwachten wat deze nieuwe Nikon zoomlens gaat doen.

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 28-75mm f/2.8Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 28-75mm f/2.8

 • Veelzijdig: ideaal zoombereik voor een groot aantal fotogenres
 • Licht en compact: bijna éénderde lichter dan de Z 24-70mm f/2.8 S
 • Uitstekende optiek: 3 asferische elementen, 1 ED (extra low-dispersion) en 1 Super ED-element
 • Mooie bokeh: lichtsterk én 9 afgeronde diafragmabladen
 • Nauwkeurig en snel scherpstellen: autofocus stappenmotor
 • Goed in video: stille autofocus
 • Intuïtieve bediening: programmeerbare instelring
 • Creatieve close-ups: minimale focus is 19cm bij 28mm en 39cm bij 75 mm
 • Robuust: stof- en druipwaterbestendig

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 28-75mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 28-75mm f/2.8 door fotograaf Christopher Frost (7:55 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 28-75mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy