Nikon Z 24-70mm f/2.8 S | Compacte Toplens | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardzoomlens voor je Nikon Z6 of Z7 fullframe systeemcamera? De Nikon Z 24-70mm f/2.8 S is een compacte en snelle allrounder. De beelden hebben een hoge resolutie en een prachtige bokeh. “Het lijken wel middenformaat-opnames.” EISA-award: Beste professionele standaard zoomlens. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 24-70mm f/2.8 SLichtsterke standaardzooms: geliefd bij de profs

De lichtsterke standaardzoom objectieven noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S, bestemd voor de Nikon Z-systeemcamera’s. Hij is april 2019 op de markt gekomen.

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S

Zoombereik: 24-70mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Nikon Z | Gewicht: 805gr | Lengte: 126mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 38cm | Vergrotingsfactor: 0.22x | Filtermaat: 82mm | Release datum: april 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 2.245 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Nikon-lens in het kort

Dit is de lens waar (professionele) Z-fotografen naar hebben uitgekeken: het lichtsterke werkpaard waarmee ze verreweg hun meeste foto’s zullen schieten. Deze krachtige maar compacte lens heeft een allround zoombereik. Dankzij de imponerende Z-vatting maak je adembenemende fullframe beelden met een hoge resolutie. De geavanceerde correctie van lensreflecties en lensfouten biedt een prachtige kleurechtheid en natuurlijke beelden.

Prachtige bokeh en razendsnel scherp

De bokeh van deze lens is om te zoenen, dankzij het snelle diafragma en de 9 afgeronde bladen in combinatie met de grote Z-mount. Liefst 2 autofocus-drives zorgen ervoor dat je nóg sneller en accurater scherpstelt. En dat gebeurt lekker stil dankzij de stappenmotor (STM): ideaal voor straatfotografie, bij trouwerijen en persconferenties. Scherpstellen kan al vanaf 38cm, voor prachtige close-ups. Uiteraard is de lens volledig geseald tegen stof en spatwater.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S(Professionele) reviewers over de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S

De Nikon Z 24-70mm f/2.8 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mich Buschman, full review): In een mooie dubbelreview bespreekt Mich zowel topmodel Nikon Z 24-70mm f/2.8 S als tweelingbroer Nikon Z 24-70mm f/4 S. “De f/2.8-versie is 1.400 euro duurder. Is dit grote prijsverschil gerechtvaardigd?” vraagt Mich zich af.
  Beide modellen zijn zeer goed, zo blijkt uit het review. Ze zijn beter en veelzijdiger van hun evenknieën voor DSLR’s. In vergelijking met deze AF-S-lenzen zijn er geen fouten en het scheidend vermogen is hoger, waarvan vooral de beeldhoeken profiteren. “In 100% vergrotingen van ISO 100 opnames is nog heel veel detaillering te zien; het lijken wel middenformaat-opnames.”
  De beeldkwaliteit van beide lenzen is heel hoog en identiek. De f/2.8-lens heeft meer features aan boord, zoals de L-Fn toets met draairing waaraan je vele functies kunt toekennen, en het OLED-display met nuttige info. Ook de lenscoatings van de f/2.8 zijn beter dan die van de f/4. “En niet te vergeten: een stop meer lichtsterkte kan voor de professionele fotograaf het verschil betekenen tussen een geslaagde en een mislukte opname.”
  De voorkeur van Mich gaat daarom uit naar het lichtsterke model. De prijs is natuurlijk flink steviger, maar toch weer lager dan de AF-S 24-70mm voor DSLR’s. “Overigens fijn dat Nikon de keuze biedt en ook een perfecte (4.0) lens biedt voor de vrijetijdsfotograaf.” Eindoordeel: de f/2.8-lens krijgt het predicaat Super met het hoge cijfer 9.3. De f/4-lens krijgt eveneens het predicaat Super met het hoge cijfer 9.1.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (2019 nr. 3 – julinummer): Dit objectief is een stuk kleiner en lichter dan het vergelijkbare objectief voor de reflexcamera’s van Nikon. Dat is zeker een van de voordelen van de nieuwe Z-vatting. En dat compacte en lichte formaat valt bij reviewer Dré de Man zeker in goede aarde. De professionele standaardzooms van Nikon en ook Canon waren steeds groter en zwaarder geworden, waardoor ze niet meer goed geschikt zijn voor genres als reisfotografie.
  Een kleine lens is de Z-Nikkor nog steeds niet “maar het is heel fijn om ermee te werken. Het objectief is ook zeer goed in balans.” In het lab geeft hij bovendien zeer hoge scores. Nog betere scores dan de Z-Nikkor 14-30, die ook door Dré door de mangel is gehaald.
  De scherpte en het microcontrast zijn bij volle opening al uitstekend. Zeker bij de kortere brandpuntsafstanden is de Z-Nikkor duidelijk beter dan zijn ‘concurrent’ voor spiegelreflexen (Nikon 24-70mm f/2.8 VR). Hij bereikt zelfs een “unieke kwaliteit, ook in vergelijking met de concurrentie.”
  Eindoordeel: deze lens blinkt uit in optische prestaties en blijft daarbij handzaam. “Het zet een nieuwe standaard voor professionele standaardzooms.” Dré geeft hem de hoogste Platina Award.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (septembernummer 2019, full review): Dit objectief overtuigt in de praktijk direct. Hij heeft een intuïtieve bediening, een razendsnelle autofocus dankzij de 2 scherpstelmotoren en een ‘kloeke’ bouw. “Fijn is ook het ingebouwde display waarop je snel allerlei belangrijke instellingen kunt aflezen.”
  Ook heeft hij uiteraard schitterende optische kwaliteiten. Al met al is er maar 1 conclusie mogelijk: dit is een topobjectief.
  Zoom.nl raadt wel aan zeker ook naar z’n minder lichtsterke broer te kijken: de Z 24-70mm f/4, die een stuk goedkoper is en ook uitstekend uit de testen kwam. “Nikon heeft met deze twee 24-70mm-objectieven in ieder geval voor elke fotograaf het juiste Z-objectief in huis. Zo wordt de Z-serie bij iedere introductie een stukje aantrekkelijker.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.3.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins en Rishi Sanyal, field review): Nikon heeft met deze lens z’n ‘trinity’ voltooid: de drie toplenzen met een bereik van 14mm groothoek tot 200mm tele. Deze Nikon Z 24-70mm f/2.8 S neemt het middendeel van dit bereik voor z’n rekening. Volgens Mike en Rishi is dit “een fantastische lens die de belofte van spiegelloos echt waarmaakt” en een uitstekende optische prestatie neerzet.
  Het is zonder meer Nikons beste 24-70mm f/2.8 tot nu toe, hoewel hij net iets langzamer scherpstelt dan zijn spiegelreflex-equivalent, de populaire Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR. Het is ook een solide, weerbestendige lens, die geschikt is voor zowel video als macro’s en zo veelzijdig is als een 24-70mm zoomlens moet zijn.
  Daarbij is hij indrukwekkend draagbaar. Wil je nog draagbaarder? Kijk dan naar de Nikon Z 24-70mm f/4 S. Maar de Nikon Z 24-70mm f/2.8 heeft betere bedieningselementen, een superhandig OLED-scherm en betere beeldkwaliteit. Daardoor is het volgens Mike en Rishi de eerste keus als je budget toereikend is. Dit is een echte allrounder: uitstekend in vrijwel alle fotogenres, van landschappen tot portretten.
  Deze 24-70mm heeft niet de nadelen die vaak aan dit soort lenzen kleven. Hij is scherp over de hele linie, met goed gecontroleerde aberraties en vloeiende bokeh. De autofocus is niet zo snel als sommige concurrenten, en licht onscherpe onderwerpen kunnen een beetje druk zijn. Maar al met al: een uitstekende standaardzoom. Eindoordeel: Silver Award met een score van 87%.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 24-70mm f/2.8 S is zeker een dure lens, en zichtbaar groter en 300 gram zwaarder dan z’n compactere tweelingbroer, de Z 24-70mm f/4.0 S. Is hij dus waard om het extra geld te besteden en het extra gewicht te torsen? En is de nieuwe lens de rechtmatige opvolger van Nikons professionele F-mount werkpaard, de 24-70mm f/2.8E VR?
  De reviewer antwoordt volmondig Ja op beide vragen. Nikons nieuwe algemene zoomlens levert de hoogste optische kwaliteit plus de beste bokeh en een zeer bruikbare close-up mogelijkheid in een body die lichter en kleiner is dan die van de f/2.8E VR. Ten opzichte van de f/4.0 S heeft hij het beslissende voordeel van een extra diafragmastop. Dus zoek je de beste 24-70mm zoom voor je Nikon Z-camera, kies dan zeker voor de Z 24-70mm f/2.8 S. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): De Nikkor Z 24–70mm f/2.8 S is een indrukwekkende lens. Bouwkwaliteit en de aandacht voor details zijn allebei excellent. En de weerbestendigheid is een bonus die van pas komt als het weer omslaat. Bediening is ook al om door een ringetje te halen.
  De autofocus is snel, zeer soepel en geruisloos. Perfect als je foto’s of video’s schiet. De beeldkwaliteit is top. De beelden zijn boordevol details. Ook de scherpte is excellent, zelfs op het grootste diafragma, maar ook op het kleinste diafragma. Het feit dat die scherpte zo consistent is over het hele beeld, tot in de hoeken, is indrukwekkend, vooral op 70mm.
  Overall: deze lens is niet zonder kleine zwakke punten en is natuurlijk kostbaar, maar hij doet recht aan de excellente sensor in de Nikon Z7. Het is een lens die levert wat hij belooft. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Nikon komt snel na introductie van de Z-camera’s met nieuwe, opwindende objectieven. Zoals deze Nikon Z 24-70mm f/2.8 S. Een lens voor elke dag, maar ook om mee te reizen. Professionals zullen blij zijn met de extra mogelijkheden die het snelle diafragma van f/2.8 biedt.
  De lens is wel groter dan z’n f/4-broertje. Maar hij is nog steeds kleiner dan vergelijkbare lenzen voor een DSLR. En hij is uitstekend in balans op de body van de Z6 of de Z7. Extra features als OLED op de lens zelf en de aanpasbare ringen maken de lens een genot om te gebruiken.
  De beelden die hij produceert zijn excellent: de scherpte is uitstekend, en de beelden zijn helder over het hele frame. Op het grootste diafragma is wat vignettering zichtbaar, maar dat zie je in de meeste gevallen nauwelijks.
  Voor een lens van deze kwaliteit moet je wel dik betalen. Voor de meeste fotografen is het te veel gevraagd. En zij kunnen uitstekend uit de voeten met de f/4-lens. Maar ben je professional of gevorderde amateur en wil je de beste standaardzoom die er bestaat, dan heb je in de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S jouw lens gevonden. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S is groter en zwaarder en veel duurder dan de Nikkor Z 24-70mm f/4 S. Maar voor profs is de extra f-stop doorslaggevend. Ook de grotere resolutie in het centrum zal voor hen belangrijk zijn.
  De reviewer vond de 24-70mm f/4 al zo goed, maar deze f/2.8 is nóg beter. De kleine f/4 wordt al zo goed gecorrigeerd voor kleurafwijkingen en distortie, maar de f/2.8 is scherper in het centrum van het beeld, veel scherper in de hoeken, en levert niet alleen hogere niveaus van resolutie, maar is ook verbazingwekkend consistent over het hele zoombereik en over het hele diafragmabereik.
  Voor enthousiaste fotografen en reisfotografen blijft de Nikkor 24-70mm f/4 de favoriet, puur vanwege z’n grootte/gewicht en betaalbaarheid. Maar voor professionals is de Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S een lens waar je niet over hoeft na te denken: die móet je hebben. Het is een professionele lens met topkwaliteit. De optische prestaties zijn van een zeer hoog niveau. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Als deze lens een indicatie is van wat we allemaal mogen verwachten van Nikon Z-lenzen, dan hebben we iets exceptioneels te pakken.
  De kwaliteit van de beelden is fantastisch om te zien; en dit wordt gestaafd door de technische tests. De prijs ligt weliswaar hoog, hoger dan bij de concurrentie, maar de kwaliteit ligt eveneens heel erg hoog. Een zeer verleidelijke lens. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Kenrockwell.com: De 24-70mm f/2.8 is optisch perfect. De enige echte vraag die je je moet stellen: is hij de extra kosten waard in vergelijking met de 24-70 f/4? Die heeft namelijk dezelfde excellente optische kwaliteit.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Top lens! Ideale lens met uitmuntende scherpte. Goed in balans met de Z6 / Z7 body. Handig en praktisch verlicht uitleesvenster voor brandpunt, diafragma en scherptediepte.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Wat een geweldig objectief en volledig ontworpen voor de Z-serie. Zelfs nog beter dan de Nikon VR voor FX.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Scherp, compact, focus is zeer accuraat. Lens is ook een stuk lichter dan zijn voorganger samen met de FTZ adapter. Gewoon de allrounder die je nodig hebt.” Bekijk alle reviews van kopers >>

 

Nikon Z 24-70mm f/2.8 SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S

 • Veelzijdig: ideaal zoombereik voor een groot aantal fotogenres
 • Lichtkanon: constant en snel diafragma
 • Voordelen van Z: enorme vatting voor betere gegevensoverdracht
 • Nauwkeurig en snel scherpstellen: dubbele autofocus drive
 • Anti-trillende-handen: 5-assige vibratiereductie
 • Robuust: stof- en spatwaterbestendig
 • Bokeh: 9 diafragmabladen
 • Hoogwaardig optiek: 17 lenselementen in 15 groepen
 • Mooie close-ups: minimale scherpstelafstand van 38cm
 • Hoogwaardige coatings: tegen lensflares, reflecties en ghosting

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S wint EISA-award 2019-2020

De Nikon Z 24-70mm f/2.8 S heeft een van de prestigieuze EISA-awards 2019-2020 gewonnen. Het is de ‘Beste professionele standaard zoomlens’ van 2019-2020! Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S en de Z 14-30mm f/4 (7:30 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-70mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy