Nikon Z 24-120mm f/4.0 S | Reviews & Tests

De Nikon Z 24-120mm f/4.0 S is een heerlijk compacte zoomlens met een allround zoombereik. Het is de lichtste standaardzoom in z’n klasse. Diamant Award bij Zoom.nl. “Een droom van een lens.” Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 24-120mm f/4.0 SLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 24-120mm f/4.0 S, die in december 2021 op de markt is gekomen.

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S

Brandpuntsafstand: 24-120mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 630gr | Lengte x diameter: 118 x 84mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 35cm | Vergrotingsfactor: 0.39x | Filtermaat: 77mm | Release datum: december 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 SDeze Nikon-lens in het kort

Elke gerespecteerde camerafabrikant heeft een 24-105mm f/4.0 in de collectie. Nikon doet dat nog iets beter met de Z 24-120mm f/4.0 S. Liefst 15mm extra telebereik is erg mooi meegenomen. Daarbij is hij ook nog eens lekker compact. En het is de lichtste standaardzoom in z’n klasse. Vergelijk hem maar eens met de de RF 24-105mm f/4.0L IS USM van concurrent Canon. Die weegt 70 gram meer. En heeft dus 15mm minder bereik.

Prachtige allround lens

De Nikon Z 24-120mm f/4.0 S is dus een prachtige allround lens die het ook heel goed doet op vakantie op reis. De lens is ideaal voor landschappen, portretten en bruiloften en zeer geschikt voor alledag. Echt zo’n lens die zich altijd thuisvoelt op je Z-camera. En de beelden zijn van professionele kwaliteit: met hoge resolutie en schitterende details.

Nikon Z 24-120mm f/4.0 SSnelle, stille en precieze autofocus

Deze Nikon heeft ook een zeer snelle, stille en precieze autofocus, dankzij twee autofocusmotoren. Die maken hem erg geschikt voor zowel foto als video. Mooi aan deze Nikon is ook dat je al van heel dichtbij kunt scherpstellen, al vanaf 35 centimeter. Daardoor maak je de mooiste close-ups en macro-achtige beelden.

Contrastrijke beelden, natuurlijke kleuren

Het lensontwerp is hoogwaardig, evenals de lenscoatings. Daardoor is hij uitstekend bestand tegen lensfouten als ghosting, flares en aberraties. Het resultaat: contrastrijke beelden met natuurlijke kleuren en heel veel fijne details. En dankzij het grote diafragma van f/4.0 en de 9 afgeronde lamellen kun je met deze lens prachtige onscherpte in je beelden tevoorschijn toveren. De bokeh is rond en rustig.

Nikon Z 24-120mm f/4.0 SUitstekende bouwkwaliteit

De Nikon Z 24-120mm f/4.0 S heeft ook een erg goede bouwkwaliteit, met een volledige sealing tegen stof en spatwater. De fluorcoating op de frontlens zorgt voor minder stof en zorgt ervoor dat je hem eenvoudig schoonveegt. Kortom een toplens voor je Z-camera.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S(Professionele) reviewers over de Nikon Z 24-120mm f/4.0 S

De Nikon Z 24-120mm f/4.0 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, juninummer 2022): De reviewer is zeer positief over de Nikon Z 24-120mm f/4.0 S, die een ruim brandpuntbereik combineert met uitstekende beeldprestaties en een constant f/4.0-diafragma. Deze zoomlens is ook aangenaam licht en compact voor een dergelijke fullframe-lens. De bediening is eenvoudig en zorgt ervoor dat je direct toegang hebt tot allerlei nuttige instellingen.
  Op de Nikon Z6 II – met IBIS – heeft de reviewer getest hoeveel stops er gecompenseerd kon worden tegen trillingen bij 120mm. “Wanneer we onze handen stil en onze adem inhielden, konden we scherpe foto’s maken met een sluitertijd van maximaal 0.5 seconden. Dit komt overeen met een compensatie van ongeveer ze stops.”
  De resolutie van deze lens is uitstekend, zo blijkt uit de labtests. Bij 24mm en f/4 is die in het beeldcentrum zelfs zeer hoog. De autofocus doet ook goede zaken, met een ‘trefpercentage’ van 95-99%. Kortom: “Een zeer goed allround objectief met een continu diafragma van f/4.” Eindoordeel: 94/100.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, maartnummer 2022): Een kwalitatief goede zoomlens met groot bereik en veel mogelijkheden is een droom van menig fotograaf. Komt die droom uit met de Z 24-120mm f/4.0 S?
  Volgens Jasper is deze Nikon een ontzettend veelzijdige allround zoomlens, waarmee je voorbereid bent op elke situatie. Z’n bereik loopt van flinke groothoek van 24mm naar matige tele van 120mm, net wat meer dan veel concurrenten. En het mooie is: de kwaliteit is erg goed, met een lichtsterkte van f/4 over het hele bereik. Met meer lichtsterkte zou een ander voordeel van deze lens in het geding komen: hij is “prettig compact, zodat je niet met een enorme toeter rondloopt”.
  In de praktijk is dit ook een erg prettige lens. De autofocus is snel en goed en hij voelt ‘alert’ aan. Daarbij is de tekening mooi scherp, gedetailleerd en helder, en toch neutraal, zodat je er achteraf je eigen draai aan kunt geven.
  Kortom: deze Nikon is volgens Jasper inderdaad een droom van een lens: “Hij doet wat je van een hoogwaardige Z-lens verwacht, heeft een erg aantrekkelijk bereik en scoort hoog op optisch gebied.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.3.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Nikon Z 24-120mm f/4 S bouwt spiegelloos voort op de populaire versie van deze klassieke 5x standaardzoom voor F-mount DSLR’s. Hij maakt daarbij volgens Matthew optimaal gebruik van optische verbeteringen die worden geboden door de grotere lensvatting van het Z-systeem en de grotere nabijheid van de beeldsensor.
  Resultaat: deze Z-lens is nóg scherper een heeft een nóg betere allround beeldkwaliteit, over het hele frame en over het hele zoombereik. Daarbij heeft hij een redelijk compacte en lichtgewicht constructie. Door het ontbreken van beeldstabilisatie is hij minder ideaal voor de Nikon Z50 en Z fc. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Nikon Z 24-120mm f/4 S is van alle standaardzoomlenzen die Nikon heeft uitgebracht volgens Mark de meest veelzijdige wat betreft de balans tussen maximaal diafragma en brandpuntsbereik. Mooi is dat hij ook op de langere brandpuntsafstanden van 70-120mm nog f/4 maximaal diafragma biedt.
  Deze Nikon is ideaal als reislens, dankzij de combinatie van z’n grote bereik met z’n kleine formaat en lichte gewicht. Je zet hem in voor een breed scala aan onderwerpen, van landschappen tot portretten. En gelukkig biedt hij fantastische scherpte bij alle brandpuntsafstanden en diafragma's in het midden van het beeld, met nog steeds zeer goede scherpte aan de randen.
  De bokeh is eveneens aantrekkelijk voor een dergelijke lens. Wel is de vignettering iets duidelijker dan gehoopt, net als overstraling wanneer je direct in de zon fotografeert. Chromatische aberraties en vervorming zijn goed onder controle. En de zonnesterren die je kunt creëren zijn prachtig. De autofocus is erg snel en stil, waardoor hij ideaal is voor zowel foto's als video.
  De lens is ook mooi uitgerust, met handige functies, zoals de configureerbare bedieningsring en functieknop. Hij is ook weerbestendig. Ontbreken van beeldstabilisatie is voor Z50- en Z fc-fotografen wel een gemis. Het prijskaartje is zeer redelijk. Al met al is deze standaardzoom voor de meeste fotografen de ideale lens. “Een zeer geslaagde reiszoom voor fullframe spiegelloze camera’s.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Amy Davies, full review): Fullframe camera’s als die uit de Nikon Z-serie zijn volgens Amy geschikt voor reizen en dagelijks gebruik “op een manier waar we ooit alleen maar van konden dromen”. En daarom is een flexibele, veelzijdige en draagbare lens voor sommige fotografen uiterst belangrijk.
  En die lens is er nu: de Nikon Z 24-120mm f/4 S. Een lens met een brandpuntbereik waar de gemiddelde fotograaf uitstekend mee uit de voeten kan om een groot en breed scala aan onderwerpen vast te leggen die ze op reis kunnen tegenkomen. Met deze Nikon Z schiet je alles, van landschappen tot portretten en zelfs wildlife (vooral als je de lens gebruikt in combinatie met DX-crop-modus).
  De 24-120mm-lens is een ideale ‘compromis-lens’: je bereikt misschien niet de ultieme beeldkwaliteit van de 24-70mm f/2.8, maar hebt wel een veelzijdiger bereik in een compacter jasje. En de foto’s zijn van betere kwaliteit dan je kunt bereiken met de 24-200mm, hoewel je ook daarmee goed kunt thuiskomen.
  Met de 24-120mm krijg je zeer aangename beelden in verschillende situaties, terwijl het prijskaartje vriendelijk is. “Wil je licht bepakt reizen, dan kan deze lens een uitstekende keuze zijn. Als enige lens of als onderdeel van een kleine kit, bijvoorbeeld in combinatie met een prime-lens met een groot diafragma.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Nikon is volgens John “een verbazingwekkend scherpe lens, met nog tal van andere fijne eigenschappen. Het is de eerste lens die onze gebruikelijke grafieklimieten op het gebied van scherpte overschrijdt, een prestatie op zich.”
  Hij heeft een lage overstraling en vrijwel geen chromatische aberraties of vervorming. Daarmee behoren de technische resultaten tot de beste in deze klasse. En ook de bediening is vrijwel foutloos. Kortom: “Een zeer fijne lens en eentje die bovenaan je lijst moet staan als je een fotografische reisgenoot zoekt.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Nikkor Z 24-120mm f/4 S presteert volgens Jan Paul goed. Deze standaardzoom is mooi compact. Ook is de functionaliteit dankzij de extra instelring sterk verbeterd. Daarmee is deze Nikon “een prima allround zoom die duidelijk weer een stap beter is dan zijn AF-S tegenhanger”. Voor al dat fraais mag je wel een flink bedrag neertellen, maar dat stevige prijskaartje is volgens Jan Paul “gezien de mogelijkheden heel redelijk”.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): Als spiegelloos broertje van de Nikon AF-S 24-120mm f/4G VR biedt de nieuwe Z-lens hetzelfde veelzijdige zoombereik en heeft het volgens Thomas een goed uitgebalanceerde functieset, waaronder volledige weersafdichting, fluorcoating, ARNEO plus Nano-antireflexcoating, aparte scherpstelring plus multifunctionele ring en lensfunctieknop. “Optisch presteert de zoomlens zeer goed tot 50mm.”
  Ook kleuraberraties en overstraling zijn goed onder controle, evenals lichtafval en vervormingen (door lensprofiel). De autofocus is daarbij snel en betrouwbaar en er is heel weinig focus breathing, goed nieuws voor videografen. De bokeh is ook nog eens mooi aan de telekant, hoewel daar de beperkingen van het niet al te snelle diafragma wel merkbaar is.
  De zeer goede prestaties tot 50mm zetten helaas niet tot de telekant door. Het centrum is ook bij tele scherp, maar de hoeken worden zachter. Ook voor de close-up mogelijkheden heeft Thomas wensen. Weliswaar is de maximale vergroting van 1:2.4 erg mooi en is beeldkwaliteit bruikbaar, maar niet echt superscherp. De Z 24-70mm f/4 S is hier veel beter.
  Ook is deze lens niet ‘parfocaal’: de focus verschuift als je zoomt. Daardoor moet je opnieuw scherpstellen na het wijzigen van de brandpuntsafstand, of continue AF te gebruiken. Toch is dit een zeer goede lens. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Nikon Nikon Z 24-120mm f/4 is volgens Angela een geweldig alternatief voor de Nikon Z 24-70mm f/4 en Z 24-70mm f/2.8. “Deze lens zorgt voor extra flexibiliteit bij het kadreren en het leveren van hoogwaardige beelden.” De beeldkwaliteit komt weliswaar niet helemaal overeen met die van de fantastische Z 24-70mm f/2.8 S, maar hij is ook ongeveer de helft van de prijs, lichter en kleiner.
  Deze Nikon-zoom is ook wat langer en zwaarder dan de Nikon Z 24-70mm f/4. Toch zou Angela kiezen voor de Z 24-120mm f/4 vanwege de extra 50mm in het brandpuntsbereik. “Dat is handig voor portretten of wanneer je net dat beetje verder wilt inzoomen op een object in de verte.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Ricci Talks (vergelijkingsreview op YouTube): Reviewer Ricci Talks is een populaire reviewer van camera’s en lenzen op YouTube. Met doorwrochte reviews waarin hij geen blad voor de mond neemt. Dit keer vergelijkt hij in een zeer interessante review de Nikon Z 24-200mm met de Nikon 24-120mm. Twijfel je tussen één van beide lenzen? Bekijk dan deze video!
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik had een Nikon 24-70 Z-mount waarvan ik het zoombereik aan de krappe kant vind en een Tamron 35-150 F-mount. Hiervan is het verwisselen omslachtig vanwege de FTZ-adapter. Beide lenzen ingeruild voor een Nikon 24-120 Z-mount. De aflevering was goed en naar tevredenheid geregeld. Heel blij met de nieuwe lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik had een Nikon 24-70 Z-mount waarvan ik het zoombereik aan de krappe kant vind en een Tamron 35-150 F-mount. Hiervan is het verwisselen omslachtig vanwege de FTZ-adapter. Beide lenzen ingeruild voor een Nikon 24-120 Z-mount. De aflevering was goed en naar tevredenheid geregeld. Heel blij met de nieuwe lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Sinds ik deze camera bezit kan ik foto's maken die ik wil, ik bedoel hiermee dat de camera een supersnelle en perfecte focus heeft met en zonder oogsturing, en deze werkt nog beter dan bij mijn EOS R6. Het is een ideale partner voor de Canon RF 100-500 Zoomlens met en zonder RF 1,4x extender. Ook het lage gewicht is een meevaller zo weegt hij ongeveer 300 gram lichter dan de R6 met grip.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 24-120mm f/4.0 SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 24-120mm f/4.0 S

 • Lichtsterk diafragma over het hele bereik
 • Allround zoombereik: heerlijk voor op reis
 • S-serie: hoogwaardige beeld- én bouwkwaliteit
 • Mooie bokeh: 9 afgeronde diafragmabladen
 • Uitstekend ontworpen: 16 lenselementen in 13 groepen
 • Snel, stil en precies: twee autofocusmotoren aan boord
 • Prachtige close-ups: minimale scherpstelafstand van 35cm
 • Hoogwaardige coatings: gaan lensflares en aberraties tegen
 • Ideaal voor foto en video
 • Robuust gebouwd: stof- en weerbestendig

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 24-120mm f/4.0 S

Aarzel je tussen de Nikon Z 24-200mm en de Nikon 24-120mm? Reviewer Ricci Talks vergelijkt beide lenzen met elkaar in een prachtige YouTube-review (19:09 minuten). Overweeg je een van beide lenzen? Bekijk dan zeker deze video. Waarschuwing: daarna wil je één van beide hebben...

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 24-120mm f/4.0 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (15 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy