Nikon Z 17-28mm f/2.8 | Reviews & Tests

De Nikon Z 17-28mm f/2.8 is een prachtige ultragroothoekzoom voor je fullframe Nikon systeemcamera. Een lichtsterke en betaalbare zoomlens voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie. Ook voor video is deze lens zeer geschikt, vanwege de geringe focus breathing. “Uitstekende beeldkwaliteit en allround prestaties. Koopje!” Goud Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 17-28mm f/2.8Groothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 17-28mm f/2.8, die eind oktober 2022 op de markt is gekomen.

Nikon Z 17-28mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 17-28mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 450gr | Lengte x diameter: 75 x 101mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.19x | Filtermaat: 67mm | Release datum: eind oktober 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8Deze Nikon-lens in het kort

Als de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S financieel een brug te ver is, is er nu de 1.000 euro voordeligere Nikon Z 17-28mm f/2.8. Een ultrazoom die net wat minder groothoek heeft, maar die millimeters aan de lange kant weer inhaalt. Hij is een stuk compacter en 200 gram lichter dan z’n professionele broer, maar is wel even lichtsterk. En de beeldkwaliteit is schitterend.

Veelzijdige ultragroothoekzoom

Het brandpuntbereik van 17-28mm is ideaal voor tal van fotogenres. Van landschapsfotografie tot architectuurfotografie. Ook voor interieurfotografie is hij uitstekend inzetbaar, vanwege z’n lichtsterkte. Creatieve fotografie is mogelijk dankzij z’n close focus-capaciteiten. Je stelt al op 19 centimeter afstand van je onderwerp scherp, waarmee hij z’n professionele broer verslaat die een minimale scherpstelafstand van 28 centimeter heeft. Denk aan alle creatieve mogelijkheden die dat biedt!

Nikon Z 17-28mm f/2.8Uitstekende filmer

Vloggers en videografen zullen verheugd zijn met deze 17-28mm-lens, want je kunt er ook uitstekend mee filmen. De focus breathing is minimaal, waardoor je een consistent gezichtsveld houdt bij het veranderen van de scherpstelling. Daarbij heeft deze Nikon een intern zoomontwerp, waardoor hij niet uitzet bij het zoomen. Ideaal voor de balans en voor gebruik op een gimbal.

Programmeerbare bedieningsring

Mooi is z’n programmeerbare bedieningsring. Die kun je zelf een functie toewijzen, bijvoorbeeld om handmatige scherpstelling, diafragma of de belichtingscompensatie te regelen. De stappenmotor zorgt voor snelle, precieze én stille autofocus, ideaal voor zowel foto’s als video’s.

Nikon Z 17-28mm f/2.8Betoverende bokeh

De Nikon Z 17-28mm f/2.8 is lekker lichtsterk, waardoor je fraaie vervagingseffecten kunt bereiken in je beelden, vooral als je dichtbij scherpstelt. Fotografeer je met open diafragma, dan krijgen je beelden een betoverende bokeh. Ook is deze lens bijzonder geschikt in omstandigheden met weinig licht.

Geschikt voor guur weer

Deze Nikon is gemaakt om lekker veel mee op pad te gaan. Niet alleen omdat hij zo compact en licht is, maar ook omdat hij volledig is afgedicht tegen natte weersomstandigheden. Daardoor kun je ook met guur weer fotograferen. Een vuilafstotende coating beschermt tegen vuil, vingerafdrukken en vlekken.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Sterrenfotografie

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 17-28mm f/2.8Professionele reviewers over de Nikon Z 17-28mm f/2.8

De Nikon Z 17-28mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digifoto Pro (Dré de Man, full review, 2022 nr. 6): De Nikon Z 17-28mm f/2.8 sluit niet alleen qua brandpuntbereik mooi aan bij de Nikon Z 28-75mm f/2.8, maar ook optisch past hij goed bij deze standaardzoom, schrijft Dré. “Het objectief biedt een hoog contrast en doet het in combinatie met een Z6 II en Z5 heel goed – waarbij je dan op moet passen niet verder dan f/5.6 te diafragmeren.”
  Mooi is z’n compacte en lichte formaat: uniek voor een dergelijk objectief met een grote lichtsterkte. Minder fraai is het bokeh, maar dat speelt bij dit objectief nauwelijks een rol, aldus Dré. “Zelfs bij volle opening is de scherptediepte zo groot dat de achtergrond bijna altijd scherp zal zijn.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2023): De Nikon Z 17-28mm f/2.8 is door Chip in het lab en in de praktijk getest. Uit allebei rolden superieure resultaten. “De Z 17-28mm f/2.8 bevalt ons erg goed. Ook al richt het objectief zich met de beperkingen op enthousiaste amateurs, dankzij de hoge lichtsterkte en de lage aanschafprijs is het ook zeker een goede optie voor beginnende professionals met een klein budget.”
  Sterke punten zijn z’n lichte gewicht en compacte formaat. Ook z’n lichtsterkte, instelring, weerbestendigheid en z’n zeer goede scherpte in het beeldmidden vallen in de smaak. Minpunten zijn er ook: er zitten bijna geen knoppen op de lensbody en er is vignettering bij 17mm als je bij open diafragma fotografeert. Eindoordeel: 96/100.
 • Amateurphotographer.co.uk (full review): De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens de reviewer “een absoluut fantastische lens, maar hij is behoorlijk fors”. Prijzig is hij ook, en z’n bolvormige frontelement staat geen standaardfilters toe. Geweldig alternatief is de Z 14-30mm f/4 S: die is bijna de helft van de prijs, 165 g lichter is en heeft een groter zoombereik. Je levert dan wel een stop diafragma in.
  En nu is er een derde groothoekzoom om uit te kiezen: de Z 17-28 mm f/2.8. Die heeft ongeveer dezelfde prijs heeft als de Z 14-30 mm f/4 S. Hij heeft een snel diafragma. Al met al wordt het lastig kiezen als je een fullframe groothoekzoomlens zoekt voor het Nikon Z-systeem.
  De reviewer is fan van groothoekfotografie. “Ik zou in de verleiding komen om voor de 14-30 mm-lens te gaan, maar 14mm kan vaak een beetje te extreem zijn, terwijl het bereik van 17-28 mm veel mogelijkheden dekt. Het is ook leuk om die extra stop op het diafragma te hebben voor situaties met weinig licht en zelfs af en toe een omgevingsportret.”
  De Z 17-28 mm f/2.8 is volgens de reviewer een zeer capabele lens die de gebruikelijke gebreken van groothoekoptiek buitengewoon goed beheerst. Daardoor zullen rechte lijnen niet buigen, is overstraling geen groot probleem en is er een mooie scherpte over het hele beeld. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Nikon Z 17-28mm f/2.8 is volgens Mark op zichzelf al een fantastische lens. Maar hij vormt ook een geweldige partner voor de al even snelle Nikon Z 28-75mm f/2.8. “De combinatie van deze twee lenzen is een relatief betaalbare manier om te fotograferen met f/2.8 op Nikon fullframe camera's zonder de bank te plunderen.”
  Net als bij de 28-75mm-lens is de Nikon Z 17-28mm f/2.8 volgens Mark niet de beste groothoekzoomlens voor Nikons fullframe systeemcamera's. “Die onderscheiding gaat naar de veel duurdere Nikon Z 14-24 mm f/2.8 S. Maar de Z 17-28mm is wel de beste groothoekzoomlens in termen van prijs/prestatie-verhouding.” De 17-28mm heeft geen optische beeldstabilisatie, maar vertrouwt hij op de ingebouwde stabilisatie van de Nikons. Dat is prima, behalve voor fotografen die de Z50 of Z fc hebben, die geen IBIS hebben.
  Mark: “Nikon heeft al met al met de 17-28mm f/2.8 een uitstekende lens uitgebracht. Nu nog een even betaalbare f/2.8 telezoom om de drie-eenheid compleet te maken…” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): “Nikon heeft het weer gedaan!” schrijft John enthousiast. “Ze zijn doorgegaan met het aanbieden van goed geprijsde lenzen met voorbeeldige prestaties.” Dit gold volgens John zelfs voor de goedkoopste lenzen uit de Z-serie, waar de constructie weliswaar van plastic was, maar de prestaties fantastisch. “Deze 17-28mm-lens behoort misschien niet tot de S-lijn van superieure optica, maar het is hoe dan ook een superieure optiek.”
  Het bereik van 17-28 mm is volgens John erg praktisch. Het is ook een geweldige reislens die een breed scala aan mogelijke onderwerpen dekt. “Als je op reis gaat, in combinatie met de uitstekende hoge ISO-mogelijkheden van de Nikon Z-body's, dan maakt het f/2.8-diafragma van deze lens fotografie tot diep in de nacht mogelijk.” Daarbij worden dit soort lenzen steeds veelzijdiger: “Naarmate we meer en meer gewend raken aan brede beelden, is het heel goed mogelijk dat 17-28mm zelfs geschikt is voor sommige fotografen als standaardzoom.”
  Kortom: een fantastische, veelzijdige lens voor een zeer redelijke prijs. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Deze zoomlens van Nikon ziet er volgens Angela niet echt uit als een ultragroothoeklens met een constant diafragma van f/2.8. Hij heeft ook geen last van de tekortkomingen die we traditioneel associëren met dergelijke optica. “Sterker nog: de Nikon Z 17-28 mm f/2.8 levert uitstekende resultaten. Hij is ook vrij licht maar toch goed gebouwd en weerbestendig.”
  Hoewel deze Nikon groothoekzoom niet helemaal hetzelfde bereik heeft als de Nikon Z 14-30 mm f/4 S, wordt de brandpuntsafstand van 17-28mm volgens Angela in de praktijk het meest gebruikt, omdat de perspectiefvervorming bij 14 mm behoorlijk dramatisch is.
  Angela is verheugd dat Nikon zijn assortiment lenzen met Z-vatting nog steeds uitbreidt. “Er zijn tal van andere lenzen die fotografen graag zouden willen zien, maar de Z 17-28 mm f/2.8 is een geweldige aanvulling op het assortiment.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De lichtsterke zoomlenzen uit de zogenoemde ‘drie-eenheid’ hebben een relatief snel en constant f/2.8-diafragma. Tegelijk zijn het vaak grote, onhandige lenzen die enigszins op gespannen voet staan met de slanke spiegelloze body’s waar ze voor bedoeld zijn, body’s die veel compacter zijn dan dikke DSLR-voorouders. Meestal zijn die zoomlenzen ook erg duur. Matthew: “Tredend in de zeer capabele voetsporen van de Nikon Z 28-75 mm f/2.8, is deze groothoektegenhanger relatief compact, licht van gewicht en betaalbaar, maar levert hij toch een uitstekende beeldkwaliteit en allround prestaties. Koopje!”
 • Photographylife.com (Spencer Cox, full review): Hoewel de Nikon Z 17-28mm f/2.8 geen S-line lens is, zou hij dat volgens Spencer wel kunnen zijn als je kijkt naar de prestaties. Alles is even goed, hij stelt snel en precies scherp, er is weinig vervorming of chromatische aberratie en zelfs de lichtafval is vergelijkbaar met andere ultrabrede lenzen.
  Vooral de uitzonderlijk lage niveaus van coma maken dit een uitstekende keuze voor sterrenfotografie bij f/2.8. De prestaties bij f/5.6 en hoger zijn meer dan scherp genoeg voor landschappen. Ten slotte laten de indrukwekkende overstraling- en sunstar-prestaties volgens Spencer weinig te wensen over voor het gebruik bij tegenlicht.
  Grootste minpunt: het beperkte zoombereik. “Een brandpuntbereik van 17-28mm is niet indrukwekkend in vergelijking met Nikons 14-30mm f/4, of in vergelijking met verschillende 16-35mm-lenzen op de markt.” Zelfs een zoomlens van 14-24mm voelt in vergelijking veelzijdiger aan: de extra 3mm aan de groothoekkant maken een veel groter verschil dan de extra 4mm aan de lange kant.
  Toch is de Nikon Z 17-28mm f/2.8 natuurlijk veelzijdiger dan een 20mm of 24mm prime-lens. Je zult zelf de afweging moeten maken of dit opweegt tegen bijvoorbeeld de lagere prijs, het helderder diafragma en de betere beeldkwaliteit van bijvoorbeeld de Nikon Z 20mm f/1.8. Eindoordeel: Silver Award met 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary K. Grigonis, full review): De Nikon Z 17-28mm f/2.8 is een veelzijdige ultragroothoekzoom met een groot diafragma, schrijft Hillary. “De 17mm creëert dat gevoel van grote, wijd open ruimtes, terwijl de 28mm een natuurlijker gezichtspunt creëert.” Je kunt een mooie overstraling krijgen met deze lens, die lekker licht is. En hij is veel voordeliger dan de Nikon 14-24mm f2.8 S.
  Hoewel het een goede lens is die vlijmscherpe foto's produceert, is er volgens Hillary wel chromatische aberratie om mee om te gaan. Ook is de autofocus minder snel dan de professionele S-lens. Maar het blijft een goede lens, met een groot diafragma en een mooi groothoekbereik. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Fotograaf Seth Miranda (video-preview): Fotograaf Seth Mirande heeft een mooie preview op YouTube gezet waarin hij de Nikon Z 17-28mm f/2.8 ultragroothoekzoom in de praktijk test. Het is volgens hem een echte ‘walk-around-lens’ met de perfecte brandpunten om de architectuur van New York mee vast te leggen bij de wereldberoemde Oculus in het financiële district. Fraaie beelden!
  Benieuwd naar dit review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 17-28mm f/2.8Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 17-28mm f/2.8

 • Compact en lichtgewicht: uitstekend in balans op Nikon Z-camera’s
 • Weidse beelden: ultragroothoek voor Nikons systeemcamera’s
 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Ideaal voor architectuur-, interieur- en landschapsfotografie
 • Zeer fraaie bokeh: diafragma met 9 afgeronde lamellen
 • Razendsnelle autofocus: stelt snel en stil scherp
 • Videolens: focus breathing is minimaal
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 19cm
 • Programmeerbare bedieningsring: wijs zelf functies toe
 • Robuust: stof- en spatwaterdichte constructie

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Nikon Z 17-28mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Nikon Z 17-28mm f/2.8 door fotograaf fotograaf Seth Miranda (4:06 minuten). Seth test de Nikon Z 17-28mm f/2.8 ultragroothoekzoom door het vastleggen van de architectuur van New York bij de wereldberoemde Oculus in het financiële district. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z 17-28mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II en Z9 zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon Z50 en Nikon Z fc zijn systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy