Nikon Z 14-24mm f/2.8 S | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke ultragroothoekzoom voor je Nikon Z fullframe systeemcamera? De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is een lichtsterke zoomlens voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie. “Fantastische lens voor fotografen die het budget ervoor hebben.” Alle belangrijke reviews!

Groothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S, bestemd voor de Nikon Z systeemcamera’s. Hij is eind oktober 2020 op de markt gekomen.

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

Zoombereik: 14-24mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Nikon Z | Gewicht: 650gr | Lengte X diameter: 124.5 X 88.5mm | Beeldstabilisatie: nee | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Vergrotingsfactor: 0.13x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: eind oktober 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 2.579 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl en op Fotodevakman.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Nikon-lens in het kort

Adembenemende landschappen, schitterende interieurs en unieke architectuur leg je allemaal haarscherp vast met deze professionele Nikon Z 14-24mm f/2.8 S. Deze lichtsterke ultragroothoek is speciaal ontworpen voor de Z-systeemcamera’s van Nikon. Optisch ontwerp en beeldkwaliteit zijn van het hoogste niveau.

Nikon Z 14-24mm f/2.8 SUitzonderlijk heldere beelden

Deze Nikon heeft een snel maximaal diafragma van f/2.8. Hij is voorzien van de reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Die minimaliseren beeldschaduwen en lichtvlekken als je fotografeert met tegenlicht. De beelden die je schiet zijn uitzonderlijk helder. De autofocus van deze zoomlens is razendsnel, precies en muisstil.

Fonkelende sterrenhemels

Dankzij de grote lichtsterkte en de uitstekende beeldkwaliteit is deze Nikon ook ideaal voor het vastleggen van fonkelende sterrenhemels. De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is zeer robuust uitgevoerd. Alle bewegende delen van de lens zijn extra afgedicht, waardoor hij zeer stof- en waterafstotend is. Ook bij slecht weer heb je dus geen excuus meer om thuis te blijven...

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Sterrenfotografie

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Fotodevakman.nl >>

Nikon cashback actie bij CameraNU.nlTijdelijk direct 200 euro korting op Nikon Z6 II en Z7 II!

Nikon heeft een prachtige kortingsactie op de gloednieuwe fullframe systeemcamera’s Nikon Z6 II en Z7 II. De korting van €200 is direct in de prijs verwerkt. Deze actie is geldig tot en met 31 januari 2021. Profiteer direct!

Profiteer van deze kortingsactie >>

 

Nikon Z 14-24mm f/2.8 SProfessionele reviewers over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort

 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 14-24 mm f/2.8 S is volgens Thomas een goed ontworpen ultragroothoekzoomlens die samen met de Z 24-70 mm f/2.8 S en Z 70-200 mm f/2.8 VR S de drie-eenheid vormt van professionele zoomlenzen met een constante f/2. 8 diafragma voor Nikons Z-systeem. Doelgroep zijn de professionele fotografen, dat zie je terug in het hoge prijskaartje.
  Deze Nikon presteert erg goed in alle tests van Thomas: contrast, resolutie, focussnelheid en betrouwbaarheid, kleuraberraties en coma zijn allemaal zeer goed. De beeldkwaliteit is ook zeer goed op de testcamera Nikon Z7 met z’n veeleisende 45 megapixel-sensor.
  Handig zijn het OLED-display, de speciale focusring (naast de multifunctionele ring) en de aanpasbare functieknoppen. Bovendien is de lens weerbestendig en heeft hij een fluorcoating tegen vocht en stof op het frontelement. De autofocus is extreem snel en betrouwbaar.
  Eigenlijk is alles goed aan deze lens, volgens Thomas. Enige minpuntje is de enigszins hardheid van de bokeh en natuurlijk de hoge prijs. Maar toch is hij goedkoper dan de vergelijkbare lens van Sony.
  Deze Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens Thomas duidelijk de rechtmatige opvolger van de legendarische Nikon AF-S 14-24mm f/2.8G. Optisch is hij in elk aspect beter is dan de F-Nikkor, met uitzondering van de bokeh. En hij weegt nog 500 gram minder ook. Kortom: Nikon is erin geslaagd weer een waardig lid te creëren voor de vermaarde drie-eenheid professionele f/2.8 zoomlenzen. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Nikon heeft volgens Matthew optimaal gebruikgemaakt van de grote diameter van de Z-vatting en de nabijheid van de beeldsensor. Hierdoor is het ontwerp en de fabricage van deze spectaculaire groothoekzoom mogelijk geworden.
  Bouwkwaliteit, bediening, prestaties en beeldkwaliteit zijn allemaal subliem, aldus Matthew. Hoewel vervormingen behoorlijk merkbaar kunnen zijn als je ze niet corrigeert. Daarentegen levert de Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art voor DSLR’s een uitstekende beeldkwaliteit die vrijwel vervormingsvrij is en slechts de helft kost. Uiteindelijk is de Nikon Z 14-24mm f / 2.8 S een geweldige lens, maar niet de beste prijs-kwaliteitverhouding. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Nikon completeert met deze groothoekzoom het trio van professionele f / 2.8-lenzen voor z’n Z-systeem. Dit ‘heilige trio’ brengt je helemaal van 14 tot 200mm. Hiermee is het Z-systeem nu echt een uitstekende optie voor enthousiaste en professionele fotografen.
  De Nikon Z 14-24 mm f/2.8 S-lens is meer een nichelens dan de andere in de f/2.8 ‘drie-eenheid’ (24-70mm en 70-200mm). Toch heeft hij een grote verscheidenheid aan praktische toepassingen. Aan de extreme groothoekkant is het een mooie lens voor landschappen en architectuur. Richting de 24mm is het een lens voor een breed scala aan onderwerpen.
  Deze ultragroothoek is redelijk goed in balans met de fullframe Z-modellen. Toch is hij wellicht te groot om de hele dag mee rond te lopen. Zoek je een dergelijke lens, dan is de 14-30mm f/4 veel kleiner en compacter. Die ultragroothoek spreekt waarschijnlijk meer fotografen aan.
  Voor (professionele) fotografen die het beste van het beste zoeken in beeldkwaliteit en scherpte, en een sneller diafragma willen, is de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S een uitstekende optie. Ben je een professionele landschapsfotograaf, dan is dit een goede keuze, vooral als je graag filters gebruikt.
  Goedkoop is hij natuurlijk niet, maar hij levert de hoogwaardige prestaties die bij dit prijskaartje passen. Het is een fantastische lens voor fotografen die het budget ervoor hebben. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Voor veel fotografen is het hebben van een lens met een brandpuntsafstand van 14-24mm een beetje een luxe, zeker bij een vast diafragma van f/2.8. Deze lens zal volgens Angela het meest in de smaak vallen bij professionele fotografen. Enthousiaste fotografen zullen merken dat de Nikon Z 14-30mm f/4 S ook goed aan hun behoeften voldoet.
  Maar iedereen die zichzelf trakteert op de Z 14-24mm f/2.8 S zal niet teleurgesteld zijn: deze lens legt een uitstekend detailniveau vast, houdt vervorming onder controle en heeft geen last van chromatische aberratie.
  Angela fotografeert zelf veel met ultragroothoek en de Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S is volgens haar “een fantastische lens om mijn passie te bevredigen”. Een geweldige groothoeklens voor allerlei fotogenres, vooral landschap- en interieurfotografie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is een schitterende lens en alweer een voorbeeld waaruit blijkt dat Nikon aan de top van de camera- en lensmarkt staat. “Een verbluffende prestatie, met een uitstekende scherpte en een prettige bediening.”
  Enige nadeel van deze lens is z’n hoge prijs, die net als z’n prestaties op een zeer hoog niveau staat. Dat maakt de combinatie van deze lens en de Z7 erg prijzig. Maar ondanks de prijs is het een echte aanrader. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (astrofotograaf Will Chaney, praktijkreview): De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens Will een spectaculaire lens voor astrofotografie en nachtlandschappen. Uiteraard moet iedere fotograaf verschillende dingen tegen elkaar afwegen op basis van budget en lensvoorkeuren. “De 14-24mm is echter fantastisch voor degenen die het zich kunnen veroorloven en een veelzijdige lens nodig hebben voor meerdere fotografie-genres.”
 • Thephoblographer.com (full review): De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens de reviewer een fantastische lens. Het is een van de eerste Nikon Z-lenzen die voor hem de echte 'wauw-factor' heeft. Deze Nikon is grote kanshebber om de beste lens in deze lenscategorie te worden.
  Hij is kleiner en lichter dan de lenzen voor andere fullframe systemen en heeft een geweldige beeldkwaliteit. Lensfouten als vervormingen, overstraling en chromatische aberratie zijn zeer goed onder controle. Hij geeft mooie kleuren en een interessante, aangename bokeh. Dit is een ongelooflijk fijne lens in het gebrui, Kortom: er is geen enkel kritiekpunt op deze lens. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 10/10.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een geweldig objectief. Bij mijn overstap naar de nieuwe Nikon Z camera heb ik mijn Nikon AF-S 14-24 f2.8 G ingeruild voor een Z Nikon 14-30 f4.0 S objectief. Ik doe veelal interieur en architectuur fotografie.
  Dit was wel even een stapje terug in het gebruik en ook wel in scherpte van de beelden. Het is misschien ook wel beetje appels met peren vergelijken.
  Ik ben erg tevreden over de nieuwe Nikon Z 14-24 f2.8 S. Het is (en voelt ook aan) als een degelijk objectief, haarscherpe beelden, geen last van interne reflectie bij tegenlicht opnamen en er is door Nikon goed nagedacht over bouw van het gehele objectief. Helemaal super.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Fotodevakman.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

 • Weidse beelden: ultragroothoek voor Nikons fullframe systeemcamera’s
 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Ideaal voor architectuur-, interieur- en landschapsfotografie
 • Zeer fraaie bokeh: diafragma met 9 afgeronde lamellen
 • Razendsnelle autofocus: stelt snel en stil scherp
 • Robuust: stof- en spatwaterdichte constructie
 • Ook ideaal voor sterrenfotografie

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Fotodevakman.nl >>

 

Mooie filmpjes over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S (1 minuut). Schitterende architectuurbeelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

En ik kan het niet laten: nog een filmpje over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S (1 minuut) met beelden van de sterrenhemel waar je mond van openvalt zo mooi...

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op CameraNU.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Fotodevakman.nl >>

 

Nikon Z7Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. De Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7 en Z7 II zijn fullframe systeemcamera’s. De Nikon D50 is een systeemcamera met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s worden waanzinnig goed besproken. Benieuwd naar deze topcamera's?

Mijn review van de Nikon Z5 >>

Mijn review van de Nikon Z6 >>

Mijn preview van de Nikon Z6 II >>

Mijn review van de Nikon Z7 >>

Mijn preview van de Nikon Z7 II >>

Mijn review van de Nikon Z50 >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Nikon Z6 en Nikon Z7 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Nikon-objectiefSoort lensPrijsRatingReviews
Nikon Z 70-200mm f/2.8 STelezoom€ 2,79992/100Reviews >>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRTelezoom€ 40980/100Reviews >>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SStandaardzoom€ 2,49992/100Reviews >>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SStandaardzoom€ 1,09988/100Reviews >>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRStandaardzoom€ 35980/100Reviews >>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Groothoekzoom€ 2,69992/100Reviews >>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SGroothoekzoom€ 1,44992/100Reviews >>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRReiszoom€ 99985/100Reviews >>
Nikon Z 85mm f/1.8 SPortret€ 89990/100Reviews >>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctPortret€ 8,99998/100Reviews >>
Nikon Z 50mm f/1.2 SStandaard€ 2,49995/100Reviews >>
Nikon Z 50mm f/1.8 SStandaard€ 67990/100Reviews >>
Nikon Z 35mm f/1.8 SGroothoek€ 94990/100Reviews >>
Nikon Z 24mm f/1.8 SGroothoek€ 1,19992/100Reviews>>
Nikon Z 20mm f/1.8 SGroothoek€ 1,24992/100Reviews >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)