Nikon Z 14-24mm f/2.8 S | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke ultragroothoekzoom voor je Nikon Z fullframe systeemcamera? De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is een lichtsterke zoomlens voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie. “Fantastische lens voor fotografen die het budget ervoor hebben.” Predicaat Super bij Focus Magazine. Winnaar TIPA-award 2021. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 14-24mm f/2.8 SGroothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S, bestemd voor de Nikon Z systeemcamera’s. Hij is eind oktober 2020 op de markt gekomen.

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

Zoombereik: 14-24mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Nikon Z | Gewicht: 650gr | Lengte X diameter: 124.5 X 88.5mm | Beeldstabilisatie: nee | Stof- en spatwaterdicht: ja | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Vergrotingsfactor: 0.13x | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: eind oktober 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 2.349 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Deze Nikon-lens in het kort

Adembenemende landschappen, schitterende interieurs en unieke architectuur leg je allemaal haarscherp vast met deze professionele Nikon Z 14-24mm f/2.8 S. Deze lichtsterke ultragroothoek is speciaal ontworpen voor de Z-systeemcamera’s van Nikon. Optisch ontwerp en beeldkwaliteit zijn van het hoogste niveau.

Nikon Z 14-24mm f/2.8 SUitzonderlijk heldere beelden

Deze Nikon heeft een snel maximaal diafragma van f/2.8. Hij is voorzien van de reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Die minimaliseren beeldschaduwen en lichtvlekken als je fotografeert met tegenlicht. De beelden die je schiet zijn uitzonderlijk helder. De autofocus van deze zoomlens is razendsnel, precies en muisstil.

Fonkelende sterrenhemels

Dankzij de grote lichtsterkte en de uitstekende beeldkwaliteit is deze Nikon ook ideaal voor het vastleggen van fonkelende sterrenhemels. De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is zeer robuust uitgevoerd. Alle bewegende delen van de lens zijn extra afgedicht, waardoor hij zeer stof- en waterafstotend is. Ook bij slecht weer heb je dus geen excuus meer om thuis te blijven...

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Sterrenfotografie

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2021 voor de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S heeft een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste groothoek zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S(Professionele) reviewers over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mich Buschman, full review, maart 2021): Deze ultragroothoek voltooit de ‘heilige drie-eenheid’ voor het Nikon Z-systeem. De lat ligt wel hoog, want hij lost volgens Mich de legendarische AF-S uit 2007 (!) af.
  Mich vergelijkt de lens bij het testen met die Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 op Cameranu.nl >> én met de Sigma 14-24mm f/2.8 Art. Een logische keuze.
  Landschaps-, architectuur- en astrofotografie zijn de drie genres voor deze lens. Maar de veelzijdigheid is volgens hem groter: hij is ook goed in te zetten voor indoorsporten en evenementen, dankzij z’n enorme beeldhoek. Deze Nikon is relatief licht en compact en dankzij goed te bedienen met de bedieningselementen op de body, zoals zoom- en scherpstelring.
  De testen boden voor Mich geen verrassingen: “de kwaliteit is super”. Lichte ton- en kussenvorming en lichte vignettering worden door lenscorrecties en software gecorrigeerd. Coma en chromatische aberratie zijn helemaal afwezig.
  De 18mm is al bij open diafragma superieur, aldus Mich, en ook de hoekweergave bij 14 en 24mm zijn zeer goed. De beeldvoordracht is “ronduit mooi”. De autofocus is snel en stil, en dus geschikt voor videografie. “Kortom: een begerenswaardig, veelzijdig en weerbestendig professioneel objectief.” Eindoordeel: Predicaat Super met het hoge cijfer 9.5.
  De Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 krijgt van Mich het cijfer 8.7. Interessant is dat de Sigma 14-24mm f/2.8 Art even goed scoort: Predicaat Super met het hoge cijfer 9.5. Deze Sigma Art is bijna 1.000 euro goedkoper.
 • Chip Fotomagazine (full review, meinummer 2021): Deze Nikon Z 14-24mm is al bij open diafragma “in topvorm als het gaat om beeldkwaliteit”, aldus de reviewer. Hij levert een enorme resolutie over het gehele brandpuntbereik. Hij heeft een hogere resolutie dan de concurrentie.
  De reviewer moest “letterlijk met een vergrootglas” moeten zoeken naar lensfouten als kussen- of tonvorming. Ook kleurzwemen van 0.5 pixels zijn alleen zichtbaar in de groothoekstand, iets wat je in de bewerking kunt verhelpen. “Dit is hoe een eersteklas groothoekzoom moet functioneren.” Ook de autofocus is uitstekend: de beste die de reviewer heeft ervaren op een DSLM van Nikon.
  Kortom: deze Nikon Z is zowel in het lab als in de praktijk “indrukwekkend door de prachtige beeldkwaliteit, een volledige uitrusting en uitstekende bediening.” Minpuntje is alleen het fikse prijskaartje. Deze groothoekzoom krijgt de maximale score: 100/100. Heb ik nog nooit gezien bij dit mooie fototijdschrift.
 • Nikon Z 14-24mm f/2.8 S Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, meinummer 2021): Deze ultragroothoekzoom past in een illuster rijtje van Nikon. Dus Nikon staat voor een moeilijke opgave om “een waardige, dus veel betere, opvolger” te maken. Is dat gelukt met deze Z 14-24mm f/2.8 S?
  Die vraag, gesteld door Dré de Man, beantwoordt diezelfde Dré de Man met een volmondig ‘JA’. “Ook dit Z-objectief is weer van exceptionele kwaliteit. De ‘oude’ 14-24 f/2.8 is nog steeds heel goed, maar deze is een klasse beter.”
  Hij is ook beter dan de Nikon 14-30mm f/4. De nieuwe Z-vatting biedt Nikon blijkbaar de mogelijkheden om het ontwerp van de Z-lenzen heel anders aan te pakken. Waardoor de Z-lenzen een sprong in kwaliteit maken. Dat geldt zeker ook voor deze ultragroothoek. De prijs is hoog, maar “gezien de kwaliteit in vergelijking met concurrerende producten krijg je veel waar voor je geld.”
  Is die prijs te hoog, dan kun je voor een van de andere ultragroothoeklenzen van Nikon kiezen. Die zijn volgens Dré zeker een goed alternatief. “Toch kan ik me voorstellen dat er iets aan je blijft knagen als je besluit om niet dit objectief te kopen.” Dré heeft me overtuigd om door te sparen... Eindoordeel: Platina Award.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): Mooi dat Nikon nu klaar is met z’n ‘trinity’: de drie-eenheid van lichtsterke, hoogwaardige zoomlenzen. Deze 14-24mm completeert het drietal dat verder bestaat uit de Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S en de Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S. De 14-24mm f/2.8 is net als de twee andere Nikons een echte professionele kwaliteitslens, aldus Mike.
  Hij stelt snel scherp en levert in de meeste opzichten scherpe, bevredigende beelden. Een merkbare stap vooruit ten opzichte van z’n DSLR-broer als je naar de scherpte kijkt. Daarbij is hij veel lichter en compacter. Toch zijn er ook mindere punten.
  De scherpte in het beeldmidden is erg goed, maar dat geldt minder voor de beeldranden bij open diafragma’s. Diafragmeer je naar f/5.6, dan verbetert die randscherpte. Maar we zijn volgens Mike nogal verwend met lenzen die ook wijd open vrijwel vlekkeloos presteren, “dus dit is een beetje een teleurstelling”. Daar komt bij dat de bokeh soms vrij druk lijkt.
  Deze lens is niet alleen goed in fotografie, maar is ook zeer geschikt voor video. Dat maakt hem veelzijdig. Mooi is volgens Mike het handige LCD-display. Dat maakt het makkelijk om je brandpuntsafstand of focusafstand te bevestigen, en zelfs om de scherptediepte te beoordelen. Ook is hij zeer robuust gebouwd en volledig weerbestendig. Handig: je kunt kiezen tussen inschroefbare filters aan de voorkant of gelfilters aan de achterkant.
  Kijken we naar de concurrentie, dan biedt Nikon meer consistentie in de Z-vatting line-up dan Canon, hoewel DPReview “dol is op Canons line-up”.
  Kortom: een mooie, relatief kleine en lichte lens die volgens Mike “het beste haalt uit de korte flensafstand van de Z-vatting” Hij is ook vrij van aberraties. “Velen zullen de tekortkomingen makkelijk omzeilen of vergeven. En als je dat doet, valt er veel te waarderen aan de afbeeldingen die je met deze Nikon kunt schieten.” Eindoordeel: Silver Award met een score van 90%.
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): Met de Z 14-24mm f/2.8 S erbij heeft Nikon nu drie fantastische high-end zoomlenzen met een snel f/2.8-diafragma en met een brandpuntsafstand van 14 tot 200mm, aldus Michael Topham van het grote Britse fototijdschrift Amateurphotographer.
  Uiteraard zal deze ultragroothoek niet over de toonbank gaan met dezelfde volumes als de Z 24-70mm f/2.8 S en Z 70-200 mm f/2.8 VR S. Michael is blij om te zien dat Nikon zich richt op de meest veeleisende fotografen. Die willen niets anders dan de allerbeste groothoeklens.
  Nikon heeft volgens Michael een geweldig momentum: de afgelopen anderhalf jaar zijn sensationele zoomlenzen uitgebracht. Na grondig testen en nauwkeurig beschouwt Michael de Z 14-24mm f/2.8 S als een van de beste exemplaren.
  Deze Z-groothoekzoom is 450 gram lichter en aanzienlijk compacter dan de Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 G plus FTZ-adapter. Mede daarom is dit een verleidelijk objectief. Bovendien krijg je met deze nieuwe Z-lens Nikons ultramoderne optica en coatings. Die bieden voortreffelijke beeldkwaliteit en scherpte op camera’s met een hoge resolutie zoals de Z7 en Z7 II. Ook de functionaliteit is verbeterd dankzij de bedieningsring, het verlichte display en aanpasbare L-Fn-knop.
  Hoe spectaculair de prestaties en bouwkwaliteit ook zijn, de prijs van deze lens ligt extreem hoog. Voor wie dat niet kan of wil neerleggen, is er de uitstekende Z 14-30mm f/4 S die een stop minder lichtsterk is. Bovendien gaat Sigma binnenkort lenzen maken voor de Z-mount. En dan duurt het misschien niet lang voordat er een Sigma 14-24mm f/2.8 voor Nikon beschikbaar komt met een lager prijskaartje. Stof tot nadenken. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 14-24 mm f/2.8 S is volgens Thomas een goed ontworpen ultragroothoekzoomlens die samen met de Z 24-70 mm f/2.8 S en Z 70-200 mm f/2.8 VR S de drie-eenheid vormt van professionele zoomlenzen met een constante f/2. 8 diafragma voor Nikons Z-systeem. Doelgroep zijn de professionele fotografen, dat zie je terug in het hoge prijskaartje.
  Deze Nikon presteert erg goed in alle tests van Thomas: contrast, resolutie, focussnelheid en betrouwbaarheid, kleuraberraties en coma zijn allemaal zeer goed. De beeldkwaliteit is ook zeer goed op de testcamera Nikon Z7 met z’n veeleisende 45 megapixel-sensor.
  Handig zijn het OLED-display, de speciale focusring (naast de multifunctionele ring) en de aanpasbare functieknoppen. Bovendien is de lens weerbestendig en heeft hij een fluorcoating tegen vocht en stof op het frontelement. De autofocus is extreem snel en betrouwbaar.
  Eigenlijk is alles goed aan deze lens, volgens Thomas. Enige minpuntje is de enigszins hardheid van de bokeh en natuurlijk de hoge prijs. Maar toch is hij goedkoper dan de vergelijkbare lens van Sony.
  Deze Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens Thomas duidelijk de rechtmatige opvolger van de legendarische Nikon AF-S 14-24mm f/2.8G. Optisch is hij in elk aspect beter is dan de F-Nikkor, met uitzondering van de bokeh. En hij weegt nog 500 gram minder ook. Kortom: Nikon is erin geslaagd weer een waardig lid te creëren voor de vermaarde drie-eenheid professionele f/2.8 zoomlenzen. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Nikon heeft volgens Matthew optimaal gebruikgemaakt van de grote diameter van de Z-vatting en de nabijheid van de beeldsensor. Hierdoor is het ontwerp en de fabricage van deze spectaculaire groothoekzoom mogelijk geworden.
  Bouwkwaliteit, bediening, prestaties en beeldkwaliteit zijn allemaal subliem, aldus Matthew. Hoewel vervormingen behoorlijk merkbaar kunnen zijn als je ze niet corrigeert. Daarentegen levert de Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art voor DSLR’s een uitstekende beeldkwaliteit die vrijwel vervormingsvrij is en slechts de helft kost. Uiteindelijk is de Nikon Z 14-24mm f / 2.8 S een geweldige lens, maar niet de beste prijs-kwaliteitverhouding. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Nikon completeert met deze groothoekzoom het trio van professionele f / 2.8-lenzen voor z’n Z-systeem. Dit ‘heilige trio’ brengt je helemaal van 14 tot 200mm. Hiermee is het Z-systeem nu echt een uitstekende optie voor enthousiaste en professionele fotografen.
  De Nikon Z 14-24 mm f/2.8 S-lens is meer een nichelens dan de andere in de f/2.8 ‘drie-eenheid’ (24-70mm en 70-200mm). Toch heeft hij een grote verscheidenheid aan praktische toepassingen. Aan de extreme groothoekkant is het een mooie lens voor landschappen en architectuur. Richting de 24mm is het een lens voor een breed scala aan onderwerpen.
  Deze ultragroothoek is redelijk goed in balans met de fullframe Z-modellen. Toch is hij wellicht te groot om de hele dag mee rond te lopen. Zoek je een dergelijke lens, dan is de 14-30mm f/4 veel kleiner en compacter. Die ultragroothoek spreekt waarschijnlijk meer fotografen aan.
  Voor (professionele) fotografen die het beste van het beste zoeken in beeldkwaliteit en scherpte, en een sneller diafragma willen, is de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S een uitstekende optie. Ben je een professionele landschapsfotograaf, dan is dit een goede keuze, vooral als je graag filters gebruikt.
  Goedkoop is hij natuurlijk niet, maar hij levert de hoogwaardige prestaties die bij dit prijskaartje passen. Het is een fantastische lens voor fotografen die het budget ervoor hebben. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Voor veel fotografen is het hebben van een lens met een brandpuntsafstand van 14-24mm een beetje een luxe, zeker bij een vast diafragma van f/2.8. Deze lens zal volgens Angela het meest in de smaak vallen bij professionele fotografen. Enthousiaste fotografen zullen merken dat de Nikon Z 14-30mm f/4 S ook goed aan hun behoeften voldoet.
  Maar iedereen die zichzelf trakteert op de Z 14-24mm f/2.8 S zal niet teleurgesteld zijn: deze lens legt een uitstekend detailniveau vast, houdt vervorming onder controle en heeft geen last van chromatische aberratie.
  Angela fotografeert zelf veel met ultragroothoek en de Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S is volgens haar “een fantastische lens om mijn passie te bevredigen”. Een geweldige groothoeklens voor allerlei fotogenres, vooral landschap- en interieurfotografie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is een schitterende lens en alweer een voorbeeld waaruit blijkt dat Nikon aan de top van de camera- en lensmarkt staat. “Een verbluffende prestatie, met een uitstekende scherpte en een prettige bediening.”
  Enige nadeel van deze lens is z’n hoge prijs, die net als z’n prestaties op een zeer hoog niveau staat. Dat maakt de combinatie van deze lens en de Z7 erg prijzig. Maar ondanks de prijs is het een echte aanrader. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (astrofotograaf Will Chaney, praktijkreview): De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens Will een spectaculaire lens voor astrofotografie en nachtlandschappen. Uiteraard moet iedere fotograaf verschillende dingen tegen elkaar afwegen op basis van budget en lensvoorkeuren. “De 14-24mm is echter fantastisch voor degenen die het zich kunnen veroorloven en een veelzijdige lens nodig hebben voor meerdere fotografie-genres.”
 • Thephoblographer.com (full review): De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S is volgens de reviewer een fantastische lens. Het is een van de eerste Nikon Z-lenzen die voor hem de echte 'wauw-factor' heeft. Deze Nikon is grote kanshebber om de beste lens in deze lenscategorie te worden.
  Hij is kleiner en lichter dan de lenzen voor andere fullframe systemen en heeft een geweldige beeldkwaliteit. Lensfouten als vervormingen, overstraling en chromatische aberratie zijn zeer goed onder controle. Hij geeft mooie kleuren en een interessante, aangename bokeh. Dit is een ongelooflijk fijne lens in het gebrui, Kortom: er is geen enkel kritiekpunt op deze lens. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 10/10.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Wat een geweldig objectief. Bij mijn overstap naar de nieuwe Nikon Z camera heb ik mijn Nikon AF-S 14-24 f2.8 G ingeruild voor een Z Nikon 14-30 f4.0 S objectief. Ik doe veelal interieur en architectuur fotografie.
  Dit was wel even een stapje terug in het gebruik en ook wel in scherpte van de beelden. Het is misschien ook wel beetje appels met peren vergelijken.
  Ik ben erg tevreden over de nieuwe Nikon Z 14-24 f2.8 S. Het is (en voelt ook aan) als een degelijk objectief, haarscherpe beelden, geen last van interne reflectie bij tegenlicht opnamen en er is door Nikon goed nagedacht over bouw van het gehele objectief. Helemaal super.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, YouTube-review): Chris en Jordan van DPReview TV nemen de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S onder de loep in hun prachtige review op YouTube. Heb je deze lens op het oog, bekijk dan in ieder geval dit review in 8 minuten weet je alle sterke en zwakke punten van deze groothoekzoom.
  Je kunt dit YouTube-review onderaan deze pagina bekijken.

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

 • Weidse beelden: ultragroothoek voor Nikons fullframe systeemcamera’s
 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Ideaal voor architectuur-, interieur- en landschapsfotografie
 • Zeer fraaie bokeh: diafragma met 9 afgeronde lamellen
 • Razendsnelle autofocus: stelt snel en stil scherp
 • Robuust: stof- en spatwaterdichte constructie
 • Ook ideaal voor sterrenfotografie

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S door Chris en Jordan van DPReview TV (8:15 minuten). De conclusie: dit is een uitstekende lens, hij is nog een stuk scherper dan de versie van Nikon voor DSLR’s. Daarnaast is hij nog een stuk lichter van gewicht en heeft hij meer en betere bedieningselementen. En met deze groothoekzoom is Nikons professionele lenzentrio compleet. Volgens Chris en Jordan is dit trio beter en consistenter dan dat van Canon voor het EOS R-systeem. Kijken!

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpjes over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S (1 minuut). Schitterende architectuurbeelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

En ik kan het niet laten: nog een filmpje over de Nikon Z 14-24mm f/2.8 S (1 minuut) met beelden van de sterrenhemel waar je mond van openvalt zo mooi...

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameranu.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Cameraland.nl >>

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy