Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena: magische portrettele

De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena is een professionele portretlens voor je fullframe Nikon systeemcamera. Deze portret-tele biedt ultieme beeldkwaliteit, uitzonderlijke bokeh en scherpte van hoek tot hoek. “Een van de meest vloeiende bokeh die je ooit zult zien.” Platina Award bij Digifoto Pro. Winnaar TIPA-award 2024. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena, die medio oktober 2023 op de markt is gekomen.

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

Brandpuntsafstand: 135mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Nikon Z (FX) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 995gr | Lengte x diameter: 140 x 98mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 82cm | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 82mm | Release datum: half oktober 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameranu.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameraland.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaDeze Nikon-lens in het kort

Nikon heeft fotografie-liefhebbers wereldwijd in vervoering gebracht met de introductie van de langverwachte Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena. Deze tele-portretlens opent voor fotografen de deur naar een wereld van creatieve mogelijkheden. De Plena heeft unieke eigenschappen en uitmuntende optische prestaties.

Plena: een naam met betekenis

Alleen de naam van deze portrettele is al bijzonder. 'Plena' komt voort uit het Latijnse 'plenum', wat 'vol' betekent. Nikon heeft deze naam niet zonder reden gekozen. De firma heeft het geïnterpreteerd als een lens die doordrenkt is met creativiteit. Dat dankt hij aan z’n opmerkelijke vermogen om licht te vangen. Resultaat: adembenemende foto's met een helderheid en scherpte die de verbeelding van de fotograaf zal overstijgen.

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaPerfectie voor portretfotografie

Portretfotografie is de ‘core business’ van deze bijzondere lens. De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena biedt niet alleen buitengewone helderheid en scherpte, maar belooft ook een bijna mystieke diepte in de beelden. Dit betekent dat elke foto tot leven komt met een ongeëvenaarde, bijna driedimensionale levendigheid.

Schilderachtige beelden

Door de grote montagediameter van de Z-serie, produceert de Plena schilderachtige beelden, met een helderheid van rand tot rand en een dromerige, cirkelvormige bokeh over het hele beeld. Daarmee levert de lens de mogelijkheid om buitengewone portretten, stillevens en filmische video te schieten.

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaDe magie van de nacht

Deze lens is veelzijdiger dan de meeste portretlenzen. Hij is ook bedoeld om de magie van de nacht in beelden te vangen. Het is een lens die schittert bij weinig licht – in de schemering, de avond, de nacht. Dankzij het snelle diafragma en het royale achterste element van de Z-mount kunnen fotografen verbluffende beelden schieten, ook bij zeer weinig omgevingslicht. Dit opent de deur naar creatieve mogelijkheden die voorheen onbereikbaar waren.

Optische pracht

De Nikkor Z 135mm f/1.8 S Plena is het resultaat van precisie en vakmanschap, net als z’n bijzondere broertje, de Nikon Z 58mm f/0.95 S Noct uit 2019. De 135mm f/1.8 telt liefst 16 elementen in 14 groepen. Met geavanceerde optische componenten zoals asferische, SR- en ED-elementen kun je rekenen op een onberispelijke beeldkwaliteit.

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaRazende snelheid

Snel is deze lens niet alleen dankzij z’n grote diafragma. Ook z’n autofocus is in het bezit van een hoog tempo. Aangedreven door twee stappenmotoren stel je met deze portrettele snel en geruisloos scherp. Ook voor videowerk is deze lens ideaal, vanwege de stille autofocus.

Ideaal voor video

De Plena is bovendien niet alleen ontworpen voor portretfotografen, maar ook met cinematografen in gedachten. Dankzij de combinatie van tele en groot diafragma kunnen zij een prachtige scherptediepte creëren in hun beelden. Met de Plena beschikken ze over vloeiende diafragma-overgangen en natuurlijke verschuivingen tussen focusposities. Samen met Nikons Multi System Focus, handmatige focusopties en het brede palet aan video-features van het Z-systeem tilt de Plena al je filmische beelden naar een hoger niveau.

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaUitzonderlijk ontwerp

De Plena is ook uitzonderlijk goed ontworpen. De fraaie, volledig metalen constructie is stevig en toch draagbaar. Met de klikloze bedieningsring bepaal je diafragma, ISO en de belichtingscompensatie. Daarnaast is er nog een gemakkelijk bereikbare toewijsbare Fn-knop. Uiteraard zorgt de stof- en waterbestendige afdichting ervoor dat je ook bij slecht weer met de Plena op pad kan.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Videografie

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameranu.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameraland.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2024 voor de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena heeft een begerenswaardige TIPA-award 2024 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste professionele portretlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaProfessionele reviewers over de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, decembernummer 2023): Verbluffende scherpte en perfecte bokeh belooft Nikon met de Z 135mm f/1.8 S Plena. Erik kijkt of Nikon de waarheid spreekt.
  De 135mm is zeker bruikbaar voor portretfotografie, schrijft Erik. Anders dan bij de gebruikelijke 85mm-lens moet je een wat grotere werkafstand houden. Ook is de compressie wat sterker. Maar een 135mm-lens heeft meer in huis: hij is ook erg bruikbaar voor evenementen waarbij die grotere werkafstand alleen maar een voordeel is. En voor zaalsporten is de grotere lichtsterkte dan een zoomobjectief een pre. En dan kun je hem ook nog inzetten voor close-ups. Kortom: een veelzijdig objectief.
  Gelukkig is autofocus aan boord, en die werkt ook erg goed – snel en nauwkeurig – dankzij de dubbele STM-stapmotoren. Ook voor video is hij inzetbaar, met slechts een lichte focus breathing.
  Dan de twee beloftes: scherpte en bokeh. Die scherpte is in de tests van Erik uitstekend tot in de hoeken, zelfs wijd open, met nog een kleine toename als je diafragmeert. Ook op een andere manier is de beeldkwaliteit top: lichtafval is indrukwekkend laag. Daarbij is de bokeh erg fraai bij grote diafragma’s. De overgang tussen scherpte en onscherpte gaat geleidelijk. “Puntlichtbronnen in de achtergrond worden ook aan de beeldrand als (bijna) perfect ronde cirkels afgebeeld.”
  Kortom: een prachtobjectief, aldus Erik, dat uitmuntende scherpte over het hele beeld combineert met prachtige achtergrondonscherpte. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.5.
 • Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaDigifoto Pro (Dré de Man, full review, nr. 1 2024): Nikon maakt ook bij dit bijzondere objectief gebruik van de bijzondere mogelijkheden van de Z-vatting, schrijft Dré. “Die biedt bij alle Z-objectieven kwalitatieve constructievoordelen, zodat er sprake is van een betere scherpte en dan met name aan de randen en in de hoeken bij grote diafragma’s.”
  Ook deze Plena biedt volgens Dré “vanaf volle opening werkelijk uitstekende prestaties”. Daarbij biedt de Plena ook nog eens een unieke bokeh. Die overtreft zelfs de bokeh van de Nikon Z 85mm f/1.2. Ook zijn er bijzondere mogelijkheden om bij portretten de weergave van het gezicht te sturen, schrijft Dré. Welk objectief moet je dus kiezen als je portretfotograaf bent: de Plena of de 85mm f/1.2? Dat is een lastige keuze, erkent Dré. Maar een foute keuze is er niet: van beide beide objectieven zul je erg veel plezier hebben. “Als je een soort Olivier B. Bommel bent en geld geen rol speelt, koop je natuurlijk allebei.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaCameralabs.com (Thomas, full review): Nikons langste prime-lens voor het Z-systeem levert met z’n heldere diafragma van f/1.8 levert volgens Thoma een overtuigende combinatie van scherpe weergave en vloeiende bokeh. Die combinatie zie je vrijwel nooit in optische ontwerpen, schrijft hij. “Gecombineerd met extreem weinig lichtverlies en zeer weinig kattenogeneffect, kleurafwijkingen of veldkromming zijn de optische kwaliteiten uitstekend.”
  Daarbij is de Z 135mm f/1.8 S Plena voorzien van een snel autofocussysteem, volledige weerbestendigheid, twee L-Fn-functieknoppen en Nikons nieuwste Meso Amorphous Coating naast de ‘ARNEO’ antireflectiecoating. Een mooi geheel.
  Heeft hij dan geen nadelen? Jazeker: de Plena is erg groot en behoorlijk zwaar, de prijs is aan de hoge kant en de frontlens heeft geen fluorcoating tegen vocht en stof.
  De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena is kortom een uitstekende lens. Vergelijk je hem met de Nikon Z 85mm f/1.2 S dan produceert die lens een nog zachtere overgangszone en achtergrond bij gebruik bij f/1.2, maar vanaf f/1.8 zijn de verschillen subtieler. Thomas: “Omdat beide lenzen een iets ander bokeh-karakter hebben, komt de keuze neer op persoonlijke voorkeuren. Maar de combinatie van prachtige bokeh en uitstekende scherpte maakt de Nikon Z 135mm f/1.8 S tot een uniek objectief – de naam ‘Plena’ waardig. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Matthew heeft het woord ‘plena’ opgezocht: dit betekent ‘de toestand of kwaliteit van vol zijn’. “Deze lens zit beslist vol goedheid. Hij is voorzien van glas van topkwaliteit, hightech coatings, een supersnel autofocussysteem en een zeer goed afgerond diafragma met 11 lamellen.”
  Daarbij is de bouwkwaliteit robuust en de bediening verfijnd. “Het belangrijkste is dat het een absoluut voortreffelijke beeldkwaliteit levert, waardoor het een van de beste Nikon-objectieven aller tijden is, en een van mijn persoonlijke favorieten.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Timothy Coleman, full review): De Z 135mm f/1.8 S Plena is Nikons tweede kenmerkende lens met Z-vatting, na de Noct 58 mm f/0.95 S. En ook deze is volgens hem een juweeltje. Deze 135mm-lens “combineert haarscherpe details met boterzachte bokeh” en is ook aanzienlijk voordeliger dan de Noct. Timothy noemt nog de Sigma 135 mm f/1.8 Art als uitstekend en goedkoper alternatief.
  Maar voor Nikon-portretfotografen is de optische kwaliteit van de ‘Plena’-lens ongeëvenaard, schrijft Timothy. En bij f/1.8 is hij consistent scherper over het hele beeld dan vergelijkbare DSLR-lenzen. “Als u de beste optische kwaliteit wilt voor portretten, vooral dierenportretten, kan ik de Plena ten zeerste aanbevelen.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaPhotographylife.com (Libor Vaicenbacher, full review): Van een dure lens als deze Nikon verwacht je dat je hem wijd open kunt gebruiken. En die verwachting wordt volgens Libor voluit waargemaakt. Je vindt volgens hem steeds minder lenzen op de markt die qua hoekscherpte overeenkomen met de 135 mm f/1.8 Plena. Lichtafval en chromatische aberratie zijn afwezig. “Het resultaat is de optisch meest perfecte lens die we ooit bij Photography Life hebben getest.”
  Bouwkwaliteit en bediening zijn ook absoluut van topklasse, schrijft Libor. “Het gevoel van kwaliteit en duurzaamheid verspreidt zich over de palm van je hand vanaf het eerste moment dat je de lens vasthoudt. De metalen constructie en de uitgebreide weerbestendige afdichting geven het vertrouwen dat de lens nog vele jaren of decennia mee zal gaan.”
  En dan nog de bokeh. Die is bij de Nikon Z 135mm f/1.8 Plena prachtig, aldus Libor. “Tenminste vergelijkbaar met die van de Nikon Z 85mm f/1.2 S, en eigenlijk beter als je de kattenoog-bokeh probeert te vermijden.”
  De enige klachten zijn de stevige prijs, het relatief grote formaat en gewicht. En de scherpstelsnelheid is niet van het niveau van sportlenzen, en gelukkig is dat minder belangrijk bij portretlenzen. Maar de scherpstelnauwkeurigheid is wel van absoluut topniveau, en dat is wat telt bij een lens als deze, aldus Libor. “Dit is een van Nikons beste lenzen is. Zelfs de hoge prijs voelt alsof hij elke dollar waard is.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Nikon heeft de Z 135mm f/1.8 S Plena aangekondigd als iets bijzonders, en dat blijkt volgens John ook precies zo te zijn. “Met absoluut ongelooflijke technische normen en uitstekende bediening wordt deze prestatienorm over het hele veld gehandhaafd. Dat resulteert in een lens die aan de top staat.”
  Het hoge prijskaartje is dan ook onvermijdelijk. “Maar we krijgen voor die prijs een briljante lens die uitstekende scherpte biedt, maar ook een prachtig vloeiende bokeh, een zeldzame combinatie van optische hoogstandjes.” Eindoordeel: Editor’s Choice Award met 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena is volgens Mark “onmiskenbaar een uitstekende prime-lens die een adembenemend mooie bokeh creëert en tegelijkertijd bij elk beschikbaar diafragma haarscherp over het hele beeld is.” Maar de prijs ligt zo hoog “dat je de verbluffende bokeh echt heel graag moet willen hebben”. Leg je het bedrag neer, dan zul je zien dat het de moeite waard is, aldus Mark.
  De scherpte is fantastisch en lensfouten als lichtafval, vervorming en chromatische aberraties zijn absoluut minimaal. Ook de bouwkwaliteit is van de bovenste plank. Bonus zijn de twee functieknoppen en bedieningsring om de bruikbaarheid te vergroten.
  Bedenk of je de prijs ervoor over hebt, maar besef ook dat dit een grote en zware lens is, bijna vergelijkbaar met de 85 mm f/1.2. Maar al met al is het een toplens. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaPetapixel.com (Chris Niccolls, hands on review): De Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena belooft een zeer hoogwaardig hulpmiddel te worden voor de professionele portretfotograaf, schrijft Chris in zijn hands on. Tegelijk is deze lens volgens hem een bewijs van de capaciteiten van Nikon en zijn ingenieurs.
  De beelden die Chris heeft geschoten tonen heldere hoeken zonder tekenen van vignettering, zelfs bij wijd open fotograferen. Chris is onder de indruk van het detailniveau in de bestanden. “Het oplossend vermogen is hoog, maar ik wil het definitieve oordeel bewaren voor het moment dat ik een lens uit volledige productie test.”
  Het is volgens Chris duidelijk dat Nikon deze lens bedoeld heeft als een perfect portretinstrument met een onberispelijke weergave van de onscherpe gebieden. “Spiegelende hooglichten op de achtergrond vertonen slechts een klein beetje een kattenoogeffect in de hoeken bij f/1.8. Het diafragma is zeer rond en de highlights vertonen geen zeepbeleffect of uienringen.
  De onscherpe highlights zijn volgens Chris prachtig “en dit vertaalt zich in een van de meest vloeiende bokeh die je ooit zult zien.” Nikon heeft duidelijk zorg en veel techniek besteed om ervoor te zorgen dat deze lens de zachtste en meest natuurlijke gradatie heeft van scherpe naar onscherpe gebieden.
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): Er valt veel te waarderen aan de Nikon Z 135mm f/1.8 Plena, schrijft Chris. “Hij is vrij licht van gewicht, stelt vrij snel en nauwkeurig scherp.” Dit is een lens voor portretfotografen, maar Chris denkt dat veel fotografen naar een 70-200mm lens zullen grijpen. Daarmee is het wel een beetje een nichelens, “maar wel een heel bijzonder exemplaar waar portretfotografen heel blij mee zullen zijn”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaCamerajabber.com (Angela Nicholson, hands on review): Angela heeft de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena nog maar kort gebruikt. “Maar mijn eerste indrukken ervan zijn erg goed. De bokeh ziet er prachtig uit.” Ook bij weinig licht stelt deze portrettele snel en zelfverzekerd scherp.
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Chris bekijkt in deze fraaie video-review hoe de Plena presteert in een grote verscheidenheid aan situaties. Hij nam Nikons vlaggenschip onder de portretlenzen mee naar de Monterey Bay Area in Californië om te zien wat deze lens allemaal te bieden heeft.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameranu.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameraland.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

 • Dromerige sferen: ronde bokeh van rand tot rand
 • Hoogwaardig optisch ontwerp: ED-, SR- en asferische elementen
 • Ultieme kwaliteit: prachtige beeldreproductie
 • Lichtkanon: overvloedig licht aan de randen, zelfs bij f/1.8
 • Tegen lensfouten: uitstekende anti-reflectie en tegenlichtregeling
 • Snelle en nauwkeurige autofocus: multifocussysteem
 • Moeiteloze bediening: lineaire focusring en aanpasbare bedieningsring
 • ARNEO en Meso amorfe coatings
 • Robuust: stof- en waterbestendig ontwerp

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameranu.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameraland.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

Bekijk een mooie YouTube ‘initial review’ van de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena door Chris Niccolls van PetaPixel (8:34 minuten). Wat Plena precies betekent, dat zullen we misschien nooit weten, maar wat Chris wel weet: hoe deze portret-tele presteert. Hij nam dit vlaggenschip onder de portretlenzen mee naar Californië om te zien wat hij allemaal te bieden heeft. Kijken!

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameranu.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Cameraland.nl >>

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy