Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S | Reviews & Tests

De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is een professionele supertelezoom met een lichtsterk diafragma. Een compacte en veelzijdige zoomlens die ideaal is voor sport-, actie en natuurfotografie. “Een ongelooflijk veelzijdige lens die het meeste uit de Z-vatting haalt.” Platina Award bij Digifoto Pro. Gold Award bij Amateurphotograper. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S, die in december 2021 op de markt is gekomen.

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Brandpuntsafstand: 100-400mm | Maximaal diafragma: f/4.5-5.6 | Lensmount: Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.435gr | Lengte x diameter: 222 x 98mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 75cm | Vergrotingsfactor: 0.38x | Filtermaat: 77mm | Release datum: december 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Kamera-express.nl >>

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SDeze Nikon-lens in het kort

Samen met vlaggenschip Nikon Z9 werd de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S aangekondigd. Deze prachtige supertelezoom voor het Z-systeem heeft een enorm veelzijdig bereik voor sport- en wildlife-fotografie en blijft daarbij relatief compact en lichtgewicht.

Groot bereik, compacte lens

Deze Nikon heeft een zeer fors zoombereik en een lichtsterk diafragma voor een dergelijke lens. Toch is hij licht en compact voor deze klasse. Daardoor neem je hem makkelijk mee naar het sportveld of naar de natuur. En ook voor op reis – denk aan safari – is dit de perfecte fotografische metgezel.

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SHeldere, contrastrijke beelden

Deze supertele heeft een hoogwaardig optisch ontwerp met Super ED- en ED-glaselementen en speciale coatings. Die gaan lensfouten als chromatische aberraties, kleurranden en ghosting effectief tegen. Dat levert zeer heldere, contrastrijke beelden op met een grote kleurnauwkeurigheid, ook bij moeilijk licht of tegenlicht.

Uitzonderlijk snelle en precieze autofocus

De autofocus van deze lens is uitzonderlijk snel, stil en precies. Daartoe heeft deze Nikon een multifocussysteem in huis met twee afzonderlijke AF-aandrijfeenheden die gesynchroniseerd zijn. De stappenmotoren bieden indrukwekkend soepele en stille autofocusprestaties die de lens ideaal maken voor zowel foto als video. Fulltime handmatige scherpstelling is ook mogelijk.

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SBeeldstabilisatie: 5.5 stops

Mooi aan deze lens is zijn korte minimale scherpstelafstand van 75 centimeter. De maximale vergroting bedraagt maar liefst 0.38x waardoor deze supertele zeer geschikt is voor close-ups en macro-achtige fotografie. Zeer welkom is ook de optische beeldstabilisatie die een winst tegen trillingen biedt van 5.5 stop. Ideaal voor bijvoorbeeld wildlife-fotografie in de schemering.

Inner Balance-technologie

Uniek aan deze lens: hij is uitgerust met Inner Balance-technologie. Die helpt een consistent zwaartepunt behouden bij het verschuiven van de zoompositie en biedt meer stabiliteit als je bewegende onderwerpen volgt met behulp van een gimbal-kop. De draaibare statiefkraag biedt montagestabiliteit bij het fotograferen vanaf een monopod of statief.

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SRijk uitgerust met bedieningselementen

De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is ook rijk uitgerust met bedieningselementen. De zoomratie is zeer kort: met 80 graden draai je razendsnel van 100 naar 400mm en weer terug. Verder is er een handige programmeerbare bedieningsring. Daarmee stel je handmatig scherp, maar je kunt hem ook instellen om diafragma of belichtingscompensatie te regelen. Een OLED-informatiescherm geeft je met één blik zicht op diafragma, scherpstelafstand en scherptediepte, ook als het donker is. En verder zijn er nog toewijsbare functieknoppen.

Robuust gebouwd

De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is robuust gebouwd. Hij heeft een stof- en vochtbestendig ontwerp met een fluorcoating aan de voorkant. Daarmee kun je in alle weersomstandigheden je werk doen op de sportvelden of in de natuur.

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SGeschikt voor teleconverters

Is 400mm niet genoeg voor je? Dan komen teleconverters goed van pas. De Nikon Z 100-400mm is compatibel met de optioneel verkrijgbare Nikon Z TC-1.4x en TC-2x teleconverters. Daarmee schroef je het telebereik op naar respectievelijk 560 en 800mm.

Deze Nikon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Nikon Z 100-400mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SProfessionele reviewers over de Nikon Z 100-400mm

De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, nr. 3 2022): Deze supertelezoom maakt in de praktijk een goede indruk op Dré. Hij voelt wat smaller aan dan de Nikon 80-400mm voor DSLR’s, de zoomring draait lichter en de VR is opvallend beter, met minimaal twee stops meer winst bij trillingen.
  De beeldkwaliteit van de 100-400mm ligt ook op een hoger niveau en hij stelt sneller scherp dan de 80-400mm, die ook al niet langzaam was. Wat ook opvalt in de praktijk is dat deze lens veel beter samengaat met de teleconverters. De beeldkwaliteit is verrassend beter, maar ook de scherpstelling.
  Bij de labtests wordt dit alles bevestigd, met uitstekende beeldkwaliteit al bij volle opening, en zowel in het beeldmidden als in de hoeken. Vooral met de teleconverters blijkt deze lens veel beter dan de 80-400mm.
  Kortom: een uitstekende supertelezoom, die ook met teleconverters erg goed scoort en zo een goed alternatief vormt voor de langere teleobjectieven. Dan is uiteraard wel de afgenomen lichtsterkte (bij een 2x teleconverter zit je op f/11) een beperking als het licht minder is, bijvoorbeeld bij schemering. Eindoordeel: Platina Award.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is een lange telezoomlens waarvan het bereik nog uit te breiden is met Nikons Z-teleconverters: tot 560mm of 800mm. In de tests van Thomas bleek het een uitstekende allround telezoom te zijn. Het contrast en de resolutie over het volledige zoombereik en het volledige beeld, de snelheid en betrouwbaarheid van de autofocus staan allemaal op een zeer hoog niveau.
  Daarbij zijn kleuraberraties, coma, veldkromming en focus breathing (van belang voor videografen) afwezig of in ieder geval zeer goed gecontroleerd. De optische beeldstabilisatie, die samenwerkte met de IBIS van elke fullframe Nikon Z, is volgens Thomas zeer effectief. Daarmee heb je vijf stops winst tegen trillende handen – een zegen bij het fotograferen met meer dan 200mm.
  Mooi zijn ook de functieset en de bouwkwaliteit, aldus Thomas. Hij heeft een handig OLED-display, een speciale focusring (naast de multifunctionele ring) en aanpasbare functieknoppen. Bovendien is de lens weerbestendig, inclusief een fluorcoating tegen vocht en stof op het frontelement. Daarbij komt nóg een bonus: de close up-capaciteiten. Je kunt een vergroting tot 1:2.5 bereiken met een zeer bruikbare werkafstand.
  Vrijwel alles is goed tot uitstekend aan deze lens. Toch zijn er kleine minpunten. Zo kan de demping van overstraling en schittering beter. Ook is de lens niet perfect parfocaal: hij vertoont een beetje focusverschuiving bij diafragmeren. Verder zou Thomas graag zien dat Nikon hun statiefvoeten Arca Swiss-compatibel maakt. Ook ligt de prijs aan de hoge kant. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is volgens Angela een uitstekende aanvulling op Nikons reeks lenzen met Z-vatting. Hij vult een leemte op die vooral natuurfotografen graag gedicht zien.
  Nikons nieuwe lensvatting en spiegelloze technologie betekent ook dat deze supertelezoom geavanceerder is dan de oude AF-S Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR voor DSLR’s. Natuurlijk is hij ook aanzienlijk lichter dan de onlangs aangekondigde Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S, en dat voor een fractie van de prijs.
  Deze lens heeft een aanpasbare bedieningsring en lensfunctieknoppen. Daarmee kunnen fotografen belangrijke functies snel aanpassen, terwijl de autofocussystemen van de camera en de lens samenwerken om onderwerpen scherp te krijgen, zelfs als ze snel bewegen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Amy Davies, full review): Het duurde een tijdje voordat Nikon op de proppen kwam met een superzoomlens voor het Z-systeem. Volgens Amy kwam dit doordat de eerste Z-camera’s minder geschikt waren voor snel bewegende onderwerpen zoals wildlife en sport. Gelukkig hebben de Z-camera’s een sprong voorwaarts gemaakt, vooral de “ongelooflijke Nikon Z9”. Logisch dat er nu lenzen met langere brandpuntsafstanden verschijnen.
  Professionals zullen eerder kiezen voor de prime-telelenzen, maar die zijn onbetaalbaar. Maar voor wie een krapper budget heeft, bieden lenzen zoals de Nikon Z 100-400mm een goed compromis tussen prestaties en betaalbaarheid. Een goedkope lens is dit echter niet. Maar de prijs/kwaliteit-verhouding van deze veelzijdige lens is zonder meer goed.
  De beelden die je ermee kunt maken zijn zeer aangenaam. Amy raadt deze lens zeker aan voor wie een lange brandpunt nodig heeft. Wie de Nikon Z 70-200mm f/2.8 al heeft, kan overwegen om er een converter bij te kopen in plaats van te investeren in een geheel nieuwe lens. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is weliswaar een dure lens, maar het is volgens John ook een uitstekende lens die in elk opzicht uiterst soepel werkt. “Het bereik is ook erg veelzijdig en bereikt de magische 400mm in een compacte optiek die weerbestendig is en die je zeer nauwkeurig kunt scherpstellen.”
  Natuurlijk is zelfs 400mm in veel gevallen niet lang genoeg, en dat geldt in zekere zin voor nóg langere lenzen ook als je de meer ongrijpbare onderwerpen fotografisch wilt ‘vastpakken’. Mooi is dat je met deze Nikon met teleconverters het bereik nog verder kunt uitbreiden.
  Dit objectief biedt zo ongeveer de perfecte balans tussen bereik en bruikbaarheid. Daarmee kan het een enorm repertoire aan onderwerpen bestrijken. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Tim Coleman, full review): Vooral voor actiefotografen vult de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S volgens Tim een groot gat in de Nikon Z-lens line-up. En deze supertelezoom stelt niet teleur, met zijn uitstekende bouwkwaliteit, handige bedieningselementen en optische stabilisatie.
  Het variabele diafragma loopt niet verder dan f/5.6. Dat beperkt natuurlijk wel hoe ver je met deze lens komt bij weinig licht of als je teleconverters wilt gebruiken. “Maar over het algemeen is dit een ongelooflijk veelzijdige lens die het meeste uit de Z-vatting haalt voor een uitstekende beeldkwaliteit van rand tot rand, zelfs bij de maximale opening.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is Nikons eerste 100-400mm lens, maar dan zie je volgens Jim niet af aan de prestaties. Deze telezoom brengt onderwerpen in de verte duidelijk in beeld, stelt dichtbij scherp voor macro-opnamen en werkt met teleconverters van het Z-systeem. “Het is een grote lens om mee te nemen, maar je zult niet kibbelen over de resultaten.”
  De Nikon Z 100-400mm is zeker een lens om te overwegen voor zowel professionals als amateurs die het geld ervoor hebben. Het bereik is niet overweldigend, maar het is wel een uitmuntende lens voor sport- en natuurfotografie. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Volgens Matthew voegt de Nikon Z 100-400mm VR S supertele-superkracht toe aan het Z-systeem. We hebben er wel lang op moeten wachten, maar dit is een lens die het wachten zeker waard is geweest. Hij zit boordevol met de nieuwste technologie en bedieningsfuncties. Hij levert in alle opzichten eersteklas prestaties.
  Dit is zeker een zware lens met een fors prijskaartje. Maar het is een waardige Z-vatting opvolger van de verouderde Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR. Die is al gelanceerd in 2013 met DSLR's in gedachten. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Supertelezooms zijn populair bij liefhebbers en professionals die waarde hechten aan een alles-in-één optiek waarmee je veel verschillende fotogenres kunt bestrijken, van portretten tot natuur- en sportfotografie. De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is zeer geschikt voor Nikon Z-fotografen.
  Nikon maakt voor het Z-systeem z’n eigen keuzes. Anders dan Canon, die voor z’n EOS R-systeem al snel kwam met een 100-500mm lens, pakt Nikon het wat veiliger aan, en gaat tot 400mm.
  De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is onmiskenbaar groot en zwaar. Maar dat offer zullen de meeste professionals en gevorderde amateurs graag bereid zijn te maken voor het veelzijdige zoombereik. Je krijgt daarbij een uitstekende bouwkwaliteit, aanpasbare functieknoppen en een display.
  Bovenal is dit een lens waarmee je fantastische beelden schiet, met een uitstekende scherpte over het hele brandpunts- en diafragmabereik, zelfs wijd open. Hij heeft ook supersnelle autofocus en vibratiereductie. Ook kun je het zoombereik verder opkrikken met een van Nikons 1.4x of 2x teleconverters.
  Al deze uitmuntendheid heeft wel een prijs: een goedkope lens is het niet. Toch ligt de prijs/kwaliteit-verhouding hoog door z’n veelzijdigheid en hoge kwaliteit. Het is kortom een uitstekende alles-in-één zoomlens voor het fotograferen van tal van onderwerpen: portretten, dieren in het wild, sport of actie. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Als je de alleen al de optica van de Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S beoordeelt, is dit volgens Ryan “een indrukwekkend stuk glas dat in elke lichtsituatie hoogwaardige beelden kan produceren”. Je krijgt scherpe beelden door een combinatie van een solide lensontwerp, competente autofocussnelheid en 5.5 stops trillingscompensatie.
  Kijk je naar die scherpe beelden, dan zie je tegelijkertijd aangename, boterachtige achtergronden die ervoor zorgen dat de volledige focus op de onderwerpen komt te liggen. “De mogelijkheid om dichtbij scherp te stellen en de compatibiliteit met 1.4x en 2x teleconverters maken deze supertelelens een veelzijdige aanvulling op ieders kit.”
  Nikon probeert in de constructie van de lens een aantal nieuwere functies toe te voegen, zoals het OLED-scherm met verschillende realtime informatieve uitlezingen en aanpasbare knoppen en een programmeerbare bedieningsring. Maar de implementatie ervan maken dit soort nieuwigheden op dit moment niet al te bruikbaar en minder overtuigend dan het op papier klinkt.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S is volgens Jan Paul “een mooie en onmisbare aanvulling op de lenzenserie voor het Z-systeem”. Deze lens zal populair zijn voor sport- en natuurfotografen. Je kunt er teleconverters op gebruiken en dat vergroot de flexibiliteit en bruikbaarheid verder. Gebruik je een 2x converter, dan is je bereik 800mm, mooi voor bijvoorbeeld vogelfotografen.
  Optisch is deze Nikon Z volgens Jan Paul “net een stapje beter dan de AF-S-versie voor spiegelreflexcamera's en bovendien veelzijdiger dankzij de programmeerbare instelring en de extra functieknoppen”. Het prijskaartje is wel flink, maar het is wel een goede koop.
 • Photoreview.com.au: Deze Nikon is een snelle, robuust gebouwde en weerbestendige supertelezoom. Hij heeft een hoog prijskaartje en een hoog gewicht, niet ongebruikelijk voor dit soort lenzen. Fotograferen uit de hand gaat prima, maar je torst samen met de camera wel een gewicht. Uit de hand fotografen gaat ook prima door de ingebouwde stabilisatiesystemen in camera en lens.
  De beeldscherpte is uitstekend voor foto’s en video’s. De autofocus is snel en vrijwel geruisloos, waardoor deze lens ook ideaal is voor videowerk. Eindoordeel: 88/100.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Compacte lens met grote prestaties! In combinatie met een Z7 levert deze zoomlens supermooie plaatjes op. Met een Z6 weinig minder… Bij open lens is de scherpte al bijzonder fraai. Met 1/3 stop diafragmeren is de scherpte maximaal. Al met al een TOP-lens die ook nog in een kleine fototas past!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Objectieven van het Nikon Z systeem zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit en deze telelens is daarop geen uitzondering. De lens is voor deze brandpuntsafstand redelijk handzaam, al neemt hij natuurlijk wel behoorlijk wat ruimte in de tas.
  Met de indrukwekkende VR is het niet moeilijk om uit de hand scherpe foto's te maken, zelfs op 400 mm. Het scherpstelsysteem reageert snel en maakt nauwelijks geluid. De extra functieknoppen op de zijkant zijn in alle standen goed bereikbaar en zorgen ervoor dat je snel van functie kunt wisselen.
  Het is misschien niet de allerscherpste lens in mijn tas, maar de beeldkwaliteit is zeer goed en de foto's vind ik geweldig. Kortom, zeer tevreden met dit objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Ricci Talks (video-review): Ricci Talks maakt mooie lenzenreviews. Dit is er ook zo eentje die je echt moet kijken als je je oog hebt laten vallen op deze lens. Hij bespreekt in zijn ‘first look review’ alle aspecten van deze lens. Van z’n bouw en formaat tot z’n beeldkwaliteit en z’n gebruiksgemak. Ook vergelijkt hij de lens met z’n ‘soortgenoten’. Echt een mooi afgewogen review, ook al is het een ‘first look’.
  Je vindt dit review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op internet: “Deze lens is, net als de 70-200mm, een geweldige lens om mee te nemen tijdens het wandelen en het zoeken naar onderwerpen. Bijna dezelfde lengte en hetzelfde gewicht met een iets grotere diameter. Hij is mooi in balans op de Z7. Op 400mm zijn opnamen uit de hand natuurlijk een uitdaging, maar met goed licht en een snelle sluiter is het goed te doen.
  Het scherpstellen gaat soepel en snel, maar niet zo snel als de Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR met een FTZ-adapter. Hij is echter even scherp.

Nikon Z 100-400mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SBelangrijkste kenmerken van de Nikon Z 100-400mm

 • Compacte supertelezoom speciaal ontwikkeld voor fullframe Z-camera’s
 • Super beeldkwaliteit: Super ED- en ED-glaselementen
 • Tegen lensfouten: ARNEO en Nano Crystal coatings
 • Snel en stil scherp: multi-focus stappenmotor AF-systeem
 • Stabiele beelden: 5.5-stops optische beeldstabilisatie
 • Gebruiksgemak: programmeerbare bedieningsring
 • Unieke feature: Inner Balance technologie
 • Professioneel: OLED informatiescherm en L.Fn-knop
 • Robuust gebouwd: weerbestendig ontwerp met fluorcoating

Nikon Z 100-400mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon Z 100-400mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon Z 100-400mm door fotograaf Ricci Talks (19:39 minuten). Ricci noemt het zelf een ‘first look’ review, maar hij gaat flink de diepte in. Echt de moeite waard om te bekijken als je deze lens overweegt. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z 100-400mm op Cameranu.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Cameraland.nl >>

Nikon Z 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Nikon Z-lenzen voor de fullframe en DX systeemcamera's van Nikon op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Nikon Z-lenzen en mijn roadmap met verwachte Nikon Z-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.4Nikon ZJaGroothoek72992/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Nikon Z 14-24mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom269992/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Nikon Z 58mm f/0.95 S NoctNikon ZJaPortret899998/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.2 SNikon ZJaPortret334995/100Reviews>
Nikon Z 135mm f/1.8 S PlenaNikon ZJaPortret299995/100Reviews>
Nikon Z 85mm f/1.8 SNikon ZJaPortret89990/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.2 SNikon ZJaStandaard249995/100Reviews>
Nikon Z 50mm f/1.8 SNikon ZJaStandaard67990/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Nikon Z 40mm f/2.0 SNikon ZJaStandaard27980/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR SNikon ZJaSupertele1399998/100Reviews>
Nikon Z 400mm f/4.5 VR SNikon ZJaSupertele369995/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/4 TC VR SNikon ZJaSupertele1724998/100Reviews>
Nikon Z 600mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele579995/100Reviews>
Nikon Z 800mm f/6.3 VR SNikon ZJaSupertele729998/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Nikon Z Teleconverter TC-1.4xNikon ZJaTeleconverter629CameraNU>
Nikon Z Teleconverter TC-2.0xNikon ZJaTeleconverter679CameraNU>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Roadmap Nikon Z-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy