Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro | Reviews & Tests

Wat is het beste macro-objectief voor je spiegelreflex? Bekijk specs & reviews van de Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro. Deze ultra-macrolens biedt je tot 5x vergroting en levert unieke foto’s. “Uiteindelijk is dit de lens die je moet hebben voor zeer fijne details.” Alle belangrijke reviews!

Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-MacroMacro-objectieven: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Dat kan deze Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro bij uitstek. De lens is sinds april 2018 op de markt. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews.

Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro

Brandpuntsafstand: 25mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon EF / Nikon F (FX) / Pentax K / Sony FE | Vergrotingsfactor: 5x | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 400gr | Lengte: 82mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Filtermaat: 82mm | Release datum: april 2018 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 469 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Laowa Venus-lens in het kort

De Laowa Venus 25mm Ultra-Macro is een unieke lens met een zeer hoge vergrotingsfactor. Je schiet er macro-foto’s mee met een vergroting van 2.5 tot maar liefst 5x. Dus je brengt een onderwerp 5 keer groter in beeld dan met een ‘gewone’ macro-lens. Dit objectief is ontwikkeld voor zowel professionele als recreatieve macrofotografie, voor gebruik binnenshuis of in het veld.

Meer scherptediepte

Deze Laowa heeft een verlengde werkafstand en een compacte formaat. Daardoor wordt het licht op het onderwerp minder geblokkeerd door de lens. Dit maakt het fotograferen veel eenvoudiger dan bij vergelijkbare lenzen. Daarnaast zorgt het kortere brandpunt ervoor dat er meer scherptediepte is, iets dat bij deze vorm van extreme macro-fotografie zeer welkom is.

Goed om te weten: deze lens heeft geen autofocus, je stelt handmatig scherp. Went snel hoor.

Deze Laowa Venus-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie

Laowa Venus 25mm op CameraNU.nl >>

Laowa Venus 25mm op Cameraland.nl >>

Laowa Venus 25mm op Kamera-express.nl >>

Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro (Professionele) reviewers over de Laowa Venus 25mm

De Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Northlight-images.co.uk (full review): Macrofotografie met dit soort extreme fotografie is niet heel simpel. Op de beeldkwaliteit van deze Laowa valt niets af te dingen: het is een uitstekende lens. Hij heeft een klein beetje chromatische aberratie, maar niets om je zorgen over te maken. Het 8-bladige diafragma geeft een mooie bokeh, mooier dan die van de Canon MP-E65mm.
  Ook de bouwkwaliteit van de lens is goed. “Ultimately this is a lens you’ll want for fine detail, and it definitely delivers.”
 • Photobyrichard.com (full review): Toen de reviewer voor het eerst door deze Laowa keek, voelde hij zich de ‘Ant Man’, de extreem gekrompen superheld. “I got shrink into a tiny size and suddenly everything in this world becomes gigantic and that completely changed how I see the world. Every ordinary object looks completely different and unusual.” En de reviewer verloor zich urenlang in het door de lens naar allerlei bekende objecten kijken, die er opeens heel anders uitzagen. En dat leverde ook tal van unieke foto’s op.
  Maar is deze lens geschikt voor de ‘gewone’ fotograaf? Een echt antwoord heeft de reviewer niet, maar als je pas begint met macro-fotografie, dan moet je zeker niet deze lens aanschaffen. Hij is alleen geschikt voor wie ervaring heeft met macro-fotografie. Bij ‘gewone’ macrolenzen is het al lastig je onderwerp scherp vast te leggen. Maar bij deze extreme lens zorgt elk klein trillinkje voor onscherpte. Je moet dus goed weten wat je doet. “Ultra macro is basically macro photography on sterioids. Whatever challenge you have when shooting normal macro photos just multiple it by a few times so it’s not the easiest way to get into macro photography with a ultra macro lens.”
  Maar voor ervaren macrofotografen is deze Laowa absoluut een aanwinst. Je kunt er een hoop lol aan beleven. En belangrijker: unieke foto’s mee schieten. De beeldkwaliteit is excellent, en ook de bouwkwaliteit is erg goed. En ultra-macro’s schieten voor zo’n lage prijs is natuurlijk geweldig. De prijs/kwaliteit-verhouding is daarom zeer goed.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Deze lens brengt je heel veel dichter bij je onderwerp dan een reguliere 1:1 macrolens. Maar er zijn beperkingen die zo’n reguliere macrolens niet heeft. Hij heeft bijvoorbeeld geen focusmechanisme aan boord. Ook kan hij niet gebruikt worden voor reguliere onderwerpen, zoals veel macrolenzen ook prima portretlenzen zijn.
  Maar afgezien daarvan biedt hij een verbazingwekkende vergroting tegen een erg aantrekkelijke prijs. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Naturettl.com (natuurfotograaf Paul Harcourt Davies, full review): Dit is een fantastische kleine lens. Veel goedkoper dan de concurrentie, terwijl hij in kwaliteit niet onderdoet voor de grote jongens. Je kunt hem in het veld gebruiken. Maar je moet dan wel alles doen om te voorkomen dat je camera, je onderwerp of je sluiter zorgt voor beweging. De scherptediepte is zo klein dat de kleinste trilling er op je foto uit kan zien als een aardbeving.
  “As a final accolade, In my tests at home using a Zeiss 60mm luminar (the ‘Rolls Royce’ of macro optics) and an Olympus Zuiko 38mm f/3.5 macro: the Venus lens more than held its own with wonderfully sharp results. Praise indeed.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Opticallimits.com (full review): De Laowa 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-Macro is een zeer gespecialiseerde lens, en het is zeker geen must have-lens voor de gemiddelde Sjonnie en Anita. Toch, als macrofotografie je passie is, en je voelt je beperkt door de conventionele macrolenzen, dan is deze Laowa een van de zeer weinige opties, en hij kost geen vermogen. Daar komt bij dat de kwaliteit goed is. Maar die kwaliteit hangt zeer nauw samen met jouw techniek en de mate van je geduld.
  Omdat hij zo’n zeer beperkte scherptediepte heeft, luistert het allemaal erg nauw. Kies je een te klein diafragma (die neiging zul je hebben), dan is diffractie de beperkende factor voor de kwaliteit van je beelden. De kwaliteit van de lensconstructie is geweldig, hij is heel goed gemaakt.
  Ben je een professional, dan weet je sowieso hoe je een dergelijke specialistische lens moet gebruiken. Is het je eerste macrolens? Dan kun je enorm veel plezier halen uit het ontdekken van de microkosmos. Tegelijk kan deze lens je dan helemaal gek maken tot je – uiteindelijk – fatsoenlijke resultaten tevoorschijn kunt toveren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ontdek de bizarre macro wereld. Ik heb de lens nog niet zo heel lang maar al veel plezier mee gehad. Het is wel wennen om vanuit de hand te schieten (zeker op 5x zoom) maar het resultaat is verbluffend. De lens is super solide gebouwd en het optiek is scherp. Vergeet niet de optionele verlichting van Laowa erbij te doen. Die kan zo op de lens geplaatst worden en is super handig. Hoe meer licht hoe beter.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een openbaring. De manuele lens voelt solide aan. Eens op het toestel ingesteld en scherpgesteld gaat er een wereld open. Goede kwaliteit en is een aanrader voor iedereen die zich tegen een redelijke prijs wil begeven in het extreme macro gebied.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Laowa Venus 25mm op CameraNU.nl >>

Laowa Venus 25mm op Cameraland.nl >>

Laowa Venus 25mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Laowa Venus 25mm

 • Geschikt voor zowel professioneel als recreatief gebruik
 • Unieke lens, extreme vergroting van 2.5x tot 5x
 • Zeer compact en licht
 • Grote scherptediepte
 • Multi-coating minimaliseert ghosting en lensflare
 • Robuuste, metalen behuizing
 • Geen beeldstabilisatie (statief is een must!)

Laowa Venus 25mm op CameraNU.nl >>

Laowa Venus 25mm op Cameraland.nl >>

Laowa Venus 25mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Laowa Venus 25mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Laowa Venus 25mm f/2.8 door fotograaf Micael Widell (8:07 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Laowa Venus 25mm op CameraNU.nl >>

Laowa Venus 25mm op Cameraland.nl >>

Laowa Venus 25mm op Kamera-express.nl >>

 

Alle macro-objectieven op een rij

Hieronder staan alle macro-objectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van macro-objectieven. Binnenkort voeg ik meer reviews van macro-objectieven toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Canon EF 100mm f/2.8L IS USMCanon EFJaMacro104990/100Reviews>
Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR SNikon ZJaMacro109990/100Reviews>
OM System ED 90mm f/3.5 Macro IS PROMFTNeeMacro149990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 DG DN Macro ArtSysteemJaMacro74990/100Reviews>
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ArtSysteem/DSLRJaMacro54990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USDSysteem/DSLRJaMacro76990/100Reviews>
Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 DragonflyDSLRJaMacro59988/100Reviews>
Laowa 58mm f/2.8 2x Ultra-Macro APOSysteemJaMacro65988/100Reviews>
Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APOSysteemJaMacro53988/100Reviews>
Laowa 90mm f/2.8 2X Ultra-Macro APOSysteemJaMacro65988/100Reviews>
Laowa 100mm f/2.8 2X Ultra-Macro APODSLRJaMacro54988/100Reviews>
Nikon Z MC 50mm f/2.8Nikon ZJaMacro72988/100Reviews>
Olympus ED 60mm f/2.8 MacroMFTNeeMacro44988/100Reviews>
Sigma 150mm f/2.8 EX DG OS HSMDSLRJaMacroNiet leverbaar88/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Nikon AF-S 105mm f/2.8G VRNikon F (FX)JaMacro86785/100Reviews>
Tokina ATX-I 100mm f/2.8 FF MacroDSLRJaMacro49985/100Reviews>
Tamron AF SP 90mm f/2.8 DI MacroSysteem/DSLRJaMacro42984/100Reviews>
Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STMCanon EF-MNeeMacro44083/100Reviews>
Laowa Venus 25mm f/2.8 2.5-5x Ultra-MacroSysteem/DSLRJaMacro46983/100Reviews>
Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSMDSLRJaMacro49983/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy