Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift | Reviews & Tests

De Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift is een schitterende groothoeklens voor je fullframe systeemcamera van onder meer Nikon, Canon en Sony. Dit shift-objectief is perfect voor architectuur- en interieurfotografie met een natuurlijk perspectief. Maar je schiet er ook bijzondere panoramafoto’s mee. “Voor iedereen die foto’s maakt van onroerend goed, architectuur en interieurs z’n prijskaartje meer dan waard.” Alle belangrijke reviews!

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D ShiftTilt-shift-lenzen: architectuur en interieur

Tilt-shift-lenzen zijn gespecialiseerde objectieven waarmee je perfect architectuur en interieurs vastlegt. Dankzij de verschuivingsmogelijkheid leg je bijvoorbeeld hoge gebouwen gemakkelijk in een gecorrigeerd perspectief vast. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift, die op 28 maart 2022 op de markt is gekomen.

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift

Brandpuntsafstand: 20mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Nikon Z en F / Canon RF en EF / Sony FE / Leica L / Fujifilm G / Pentax K | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 747gr | Lengte x diameter: 91 x 95mm | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 82mm | Release datum: 28 maart 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.359 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameranu.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameraland.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Kamera-express.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift Deze Laowa-lens in het kort

Perfecte architectuur- en interieurfoto’s maak je met de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift. Deze speciale shift-lens heeft een ultrabrede brandpuntsafstand van 20mm. Hij is ontworpen voor fullframe camera’s, maar is ook uitstekend bruikbaar op camera’s met aps-c sensor.

Hoge gebouwen en interieurs

Met een shift-lens kun je kromgetrokken verticale lijnen rechttrekken via draaiknoppen op de lens. Daarmee kun je de lens verschuiven ten opzichte van je camera met circa 11mm (fullframe) of 8mm (aps-c). Daardoor is hij uitstekend inzetbaar voor bijvoorbeeld het fotograferen van hoge gebouwen en interieurs.

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D ShiftNatuurlijke beelden van hoge kwaliteit

‘Normale’ groothoeklenzen vertekenen het perspectief van gebouwen vaak extreem. Door met deze Laowa te ‘shiften’ corrigeer je dat perspectief, waardoor je bijzonder natuurlijke beelden schiet. De Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift heeft daarnaast lenselementen van hoge kwaliteit aan boord die de vervorming over het hele beeldoppervlak tot vrijwel nul terugbrengen.

Minimale lensfouten, maximale scherpte

Het hoogstaande optiek zorgt voor een minimum aan lensfouten als chromatische aberratie, flares en ghosting. Daardoor ligt de beeldkwaliteit op een hoog niveau, met een buitengewone beeldscherpte.

Creatieve close-ups

Mooi is verder de mogelijkheid om creatieve close-ups te maken met de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift. Je legt onderwerpen vast met een minimale scherpstelafstand van 25 centimeter, waardoor je spectaculaire groothoek-opnamen krijgt.

360 graden draaibare zonnekap

Handig is de bijgeleverde zonnekap, die 360 graden draaibaar is. De zonnekap schermt de lens af voor ongewenst invallend licht en voorkomt kleurzweem of lensflares. De hoek van de zonnekap kun je aanpassen om te voorkomen dat het beeld wordt geblokkeerd bij een extreme shift.

Deze Laowa-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Panorama’s

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameranu.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameraland.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Kamera-express.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D ShiftProfessionele reviewers over de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift

De Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Petapixel.com (David Crewe, full review): De Laowa 20mm f/4 Zero-D Shift-lens biedt veel indrukwekkende specificaties die vooral vastgoed- en stadsfotografen aanspreken, schrijft David. Uiteraard zijn er goedkopere 20mm-lenzen die ook scherper zijn. Maar die missen de mogelijkheid om te ‘shiften’, en dus de mogelijkheid om beelden met een natuurlijk perspectief te maken met een breed gezichtsveld. Dat shiften komt ook van pas bij het maken van panorama's en composietafbeeldingen.
  Volgens David zijn de optische prestaties “behoorlijk solide met minimale vervorming, chromatische aberratie en overstraling”. Ook neemt de scherpte pas merkbaar af boven de f/8. Deze Laowa is al met al een prima architectuurlens met een schappelijk prijskaartje. “Voor iedereen die foto’s maakt van onroerend goed, architectuur en interieurs is de Laowa 20mm Shift z’n prijskaartje meer dan waard.”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De nog bredere Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift is al eerder op de markt gekomen. Deze Laowa 20mm f/4 Zero-D Shift heeft een wat minder extreme kijkhoek, maar is gezegend met dezelfde shift-mogelijkheid.
  Een andere overeenkomst is volgens Matthew dat het een volledig handmatige lens is zonder ingebouwde elektronica voor communicatie met je camera. Dat is geen belemmering, want 'shift'-fotografie is hoe dan ook een zeer praktische aangelegenheid. Deze Laowa “bereikt zijn doelen in stijl en is in staat om met relatief gemak uitstekende resultaten te behalen, vergeleken met sommige tilt-shift lenzen, en dat alles tegen een relatief betaalbare prijs.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Nicco Valenzuela, full review): De Laowa 20 mm f/4 Zero-D Shift is volgens Nicco een geweldige lens voor architectuur- en vastgoedfotografen. “Deze Laowa biedt geweldige optica en een breed scala aan praktische toepassingen die meer flexibiliteit mogelijk maken bij het fotograferen van uitdagende projecten.”
  Op een aantal punten is het ontwerp van deze lens nog voor verbetering vatbaar, maar deze Laowa is eenvoudiger in gebruik dan veel oudere tilt-shift-lenzen, vooral als het gaat om het regelen van de shift-beweging. Bovendien is dit een veel goedkopere optie.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Deze Laowa 20mm ‘Dreamer’ Shift-lens heeft (zoals alle shift-lenzen) een specifieke doelgroep, zoals architectuurfotografen. Uiteraard zijn er goedkopere 20mm-lenzen op de markt die meer scherpte en contrast bieden. Maar die ontberen de schakelmogelijkheden van deze Laowa. En juist die maken het een intrigerende lens, aldus Dustin.
  Dustin: “Die rechte lijnen en lage vervorming zorgen voor zeer meeslepende architectuur- of interieuropnames en dat is een van mijn favoriete toepassingen voor de lens.” Maar zelfs als hij fotografeert in het bos, worden z’n foto’s veel beter doordat geen van de bomen ‘achteroverleunen’ of hellen. “Bovendien kan ik geweldige panorama's maken.” Daarbij bevalt de wat minder extreme beeldhoek in vergelijking met de Laowa 15mm Dustin heel goed.
  Shift-lenzen zijn meestal duur en veel merken hebben ze niet in huis. Dus is deze Laowa een belangrijke lens, zeker als jouw merk geen shift-lenzen biedt.
  Al met al vindt Dustin dit een mooi gemaakte, zeer functionele lens die je kan helpen om unieke foto's te maken in de uitdagende marges van de fotografie. “Shift-lenzen zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Maar ik geniet van de creatieve opties die ze bieden. En voor sommige mensen wordt een lens als deze het meest waardevolle stuk gereedschap in hun uitrusting.”
 • Phillipreeve.net (fotograaf Phillip Reeve, full review): De lenzen van Laowa hebben volgens Phillip vaak unieke specificaties. Zo zijn er de breedste ‘rechtlijnige’ lens (9mm / f/5.6), de snelste 35mm-lens (35mm f/0.95) en de breedste shift-lens (15mm f/4.5).
  De Laowa 20mm f/4.0 Shift heeft weliswaar wat minder opwindende specs, maar toch is ook dit een unieke lens. En hij heeft zeker een uniek verkoopargument vergeleken met de 15mm 4.5, de Canon TS-E 17mm 4.0L en de Nikon PC 19 mm 4.0E.
  Deze Laowa levert volgens Phillip zeer solide optische prestaties. Bij grotere diafragma’s heb je weliswaar lokaal scherpteverlies, maar gediafragmeerd presteert hij minstens zo goed als rivaliserende ultra-groothoek shift-lenzen. Lensfouten corrigeert hij óf beter óf zijn vergelijkbaar met rivalen.
  De shift-mechanica van de Laowa shift-lenzen zijn volgens Phillip de beste op de markt. Kortom: zoek je een shift-lens met deze brandpunt, dan is dit een lens die je goed moet bekijken.
 • Northlight-images.co.uk (Keith Cooper, full review): Deze Laowa presteert uitstekend volgens Keith. De lens is stevig gebouwd en goed te bedienen. Wel is hij relatief zwaar en lang voor de brandpuntsafstand. Schakelmechanisme en de rotatie van de lensas werken soepel. Hou er wel rekening mee dat dit een volledig handmatige lens is.
  De Laowa 20mm is volgens Keith duidelijk scherper dan de Laowa 15mm f/4.5 Shift. Ook heeft hij minder aberraties en een betere scherpte over het volledige veld bij sterke shift. Het is ook een wat minder extremere lens dan de 15mm. Het diafragma met 14 lamellen zorgt volgens Keith voor bijzondere zonnepieken op spiegelende hooglichten en ook voor een vloeiendere onscherpe look (bokeh).
  Vergelijk je de Laowa met directe concurrenten als de Canon TS-E 17mm f/4L en de Nikon PC-E1 9mm f/4E, dan bieden die behalve shift ook tilt (kantelen), maar ze zijn ook een stuk duurder. Voor fotografen die nog geen shift-lens hebben, is de Laowa een uitstekende introductie. “Het zal veel aspecten van je fotografie uitdagen, maar dat is een goede zaak.”
 • Plferrer.photos (fotograaf Pierre-Louis Ferrer, full review): De Laowa 20mm f/4 Zero-D Shift is volgens Pierre-Louis minder extreem dan de 15mm f/4.5 Shift en levert hoogwaardige prestaties op het middenformaat van Fuji, waarop hij hem heeft getest. De randen zijn goed gedetailleerd, de lichtafval is matig vanaf f/5.6. Pierre-Louis heeft genoten van het gebruik van deze lens.
  Welke moet je kiezen, de 15mm f/4.5 Zero-D Shift of de 20mm f/4 Zero-D Shift? Pierre-Louis: “Als je één van de twee zou moeten kiezen, zou ik deze 20mm f/4 Shift aanbevelen: de kijkhoek is gelijk aan een 16mm op een fullframe camera, de geleverde resolutie is zeer bevredigend, de mogelijkheid om een polarisatiefilter op te schroeven is een niet te verwaarlozen pluspunt.”
  Volgens Pierre-Louis is maakt Laowa “alweer een meesterzet met deze ideale shiftlens voor de middenformaat camera's van Fuji”.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Laowa introduceert al jaren unieke objectieven, zoals groothoek-macro’s met shift en extreme groothoeken. De 15mm f/4 Zero-D Shift en 20mm f/4 Zero-D Shift passen volgens Jan Paul in datzelfde rijtje. Mooi: beide shift-objectieven zijn verkrijgbaar in een groot aantal vattingen. Daardoor kun je ze zonder adapter gebruiken op camera’s waarvoor het eigen merk geen shiftobjectieven maakt, zoals Panasonic, Pentax, Fujifilm en Sony.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan nemen alle aspecten van deze bijzondere shift-lens uitgebreid onder de loep. Hoe scherp is hij? Is de bokeh mooi? Hoe werkt de shift-optie precies, en hoe goed is die? Een heerlijke review met veel voorbeeldfoto’s, zodat je goed kunt zien wat deze lens allemaal kan.
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameranu.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameraland.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift

 • Ultra-groothoek shift-lens: beeldhoek van 94.5 graden
 • Perfect voor architectuur: +/- 11mm shift voor fullframe, +/- 8mm shift voor aps-c
 • Zero-D: vrijwel geen vervorming in je beelden
 • Grote beeldcirkel: 65mm
 • Creatieve close-ups: extreem korte scherpstelafstand van 25cm
 • Hoge beeldkwaliteit: zeer scherpe foto’s
 • Uitstekend optisch ontwerp: 16 elementen in 11 groepen
 • Vloeiende en ronde bokeh: 14 diafragmabladen
 • Handig: 360 graden draaibare zonnekap

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameranu.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameraland.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift

Bekijk een mooie YouTube-review van de Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift door Chris en Jordan van DPReview TV (7:45 minuten). Je ziet heel goed waartoe deze lens in staat is. En veel voorbeelden van de verschillen tussen foto’s met normaal perspectief en met ‘verschoven’ perspectief. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameranu.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Cameraland.nl >>

Laowa 20mm f/4.0 Zero-D Shift op Kamera-express.nl >>

 

Alle groothoek-primelenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-primeobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekprimes toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Hasselblad XCD 38mm f/2.5 VHasselblad XNeeGroothoek419995/100Reviews>
Olympus ED 17mm f/1.2 PROMFTNeeGroothoek139994/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek159994/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek99994/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Laowa 15mm f/4.5 Zero-D ShiftSysteem/DSLRJaGroothoek139992/100Reviews>
Nikon Z 20mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek124992/100Reviews>
Nikon Z 24mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek119992/100Reviews>
Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek159992/100Reviews>
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek93992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek89992/100Reviews>
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79992/100Reviews>
Sigma 28mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek125092/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.2 DG DN ArtSysteemJaGroothoek152992/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Laowa 20mm f/4.0 Zero-D ShiftSysteem/DSLRJaGroothoek135990/100Reviews>
Laowa Venus 9mm f/2.8 Zero DSysteem/DSLRNeeGroothoek61990/100Reviews>
Laowa Argus 35mm f/0.95 FFSysteemJaGroothoek106990/100Reviews>
Nikon Z 35mm f/1.8 SNikon ZJaGroothoek94990/100Reviews>
Samyang 10mm f/3.5 XPDSLRJaGroothoek114990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RFJaGroothoek72990/100Reviews>
Samyang AF 35mm f/1.4 FE IISony EJaGroothoek69990/100Reviews>
Sigma 15mm f/1.4 DG DN Diagonal Fisheye ArtSysteemJaFisheye212990/100Reviews>
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek42990/100Reviews>
Sigma 17mm f/4.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61990/100Reviews>
Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont.SysteemNeeGroothoek49990/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG DN ArtSysteemJaGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Tamron SP 35mm f/1.4 Di USDDSLRJaGroothoek97390/100Reviews>
Zeiss Batis 18mm f/2.8Sony EJaGroothoek151090/100Reviews>
Zeiss Batis 25mm f/2.0Sony EJaGroothoek134090/100Reviews>
Zeiss Batis 40mm f/2.0Sony EJaGroothoek133990/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Irix 30mm f/1.4 DragonflyDSLRJaGroothoek75588/100Reviews>
Sigma 24mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek71988/100Reviews>
Sigma 24mm f/3.5 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek53988/100Reviews>
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtSysteem/DSLRJaGroothoek79988/100Reviews>
Sigma 35mm f/2.0 DG DN Cont.SysteemJaGroothoek61988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Nikon Z DX 24mm f/1.7Nikon ZNeeGroothoek31985/100Reviews>
Nikon Z 26mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek58985/100Reviews>
Olympus 17mm f/1.8MFTNeeGroothoek44985/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek43585/100Reviews>
Tamron 24mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek52985/100Reviews>
Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD MacroSony EJaGroothoek43985/100Reviews>
Tokina ATX-M 23mm f/1.4 FESony EJaGroothoek36985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 9mm f/1.7MFTNeeGroothoek49985/100Reviews>
Panasonic Leica DG 15mm f/1.7MFTNeeGroothoek49084/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoek27980/100Reviews>
Nikon Z 28mm f/2.8 SENikon ZJaStandaard33980/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>
Sigma 30mm f/1.4 DC HSM ArtDSLRNeeGroothoek46978/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy