Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR | Reviews & Tests

De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR is het beste groothoek-zoomobjectief voor je Fujifilm systeemcamera. Dit fascinerende en zeer gewilde objectief maakt de droom waar van landschaps-, architectuur- en astrofotografen! “Wonderbaarlijk goede lens!” En: “De prestaties van deze lens simpelweg fenomenaal.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WRGroothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. Je hebt ze voor je aps-c of fullframe spiegelreflex of systeemcamera. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR, die eind november 2018 is verschenen.

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR

Brandpuntsafstand: 8-16mm / fullframe equivalent 12-24mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 805gr | Lengte: 121.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: eind november 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WRDeze Fujifilm-lens in het kort

Landschaps-, interieur- en architectuurfotografen kijken reikhalzend uit naar deze schitterende ultragroothoekzoom van het populaire merk Fujifilm. Ook astrofotografen zullen smullen als ze de specs en straks de foto’s zien. Deze fascinerende lens heeft een zoombereik van (fullframe-equivalent) 12-24mm. De lens is uitstekend afgedicht tegen stof, spatwater en vrieskou. Minimale scherpstelafstand is 25 centimeter, waardoor spectaculaire close-ups mogelijk zijn.

Maximaal diafragma: f/2.8

Het maximale diafragma is over het hele bereik f/2.8, wat geweldig nieuws is voor fotograferen in de schemer, bijvoorbeeld astrofotografie of nachtlandschappen. Het is een forse lens, door het vele glaswerk: deze Fuji telt liefst 20 lenselementen. Vier asferische lenselementen gaan vervorming en sferische aberratie tegen. Door een speciaal correctie-element wordt zijn foto’s van rand tot rand loeischerp. De prijs is aanzienlijk. Ik gokte op maximaal 1.400 euro, en zat er dus 600 euro naast. Helaas.

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WRDeze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Astrofotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 8-16mm

De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2019, full review): De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR is een flinke lens die vooral geschikt is voor de grotere X-camera’s. Maar er is een goede reden voor het hoge gewicht: er zitten maar liefst 20 lenzen in 13 groepen in dit objectief. Daarbij gaan speciale glaselementen vertekeningen en kleurzwemen tegen.
  Daarnaast zijn ook de coatings ‘high end’. Zo doet de nieuwe coatingstechniek Nano G1 reflecties in tegenlicht de das om. Chip ziet in z’n lab- en praktijktest dat al die moeite niet voor niets is geweest. “De XF 8-16mm levert een uitstekende resolutie en is vooral overtuigend bij een open diafragma van f/2.8.”
  Kleurzwemen zijn vrijwel afwezig en ook de vertekeningen heeft Fuji goed onder controle. Vignettering (donkerdere hoeken) is wel duidelijk zichtbaar. De autofocus is snel en stil. In de labtest stelde hij niet altijd direct scherp. In de praktijktest maakte de autofocus een betere indruk.
  Volgens Chip is het een professioneel groothoekzoomobjectief. De reviewers zijn onder de indruk van de beelden die de lens oplevert. Eindoordeel: ‘Zeer goed’ met een puntentotaal van 1.4 (waarbij 1 het hoogst haalbare puntentotaal is).
 • Jonasraskphotography.com: De Deense fotograaf en reviewer Jonas Rask is altijd de eerste met een (prachtig) review voorzien van de eerste foto’s. Geen wonder: hij is Fuji-fotograaf en mag van Fuji alle producten fotograferen voor Fuji’s websites, advertenties en bladen. Daarom kon hij deze nieuwe ultragroothoekzoom 7 dagen uittesten. En hij is overdonderd door de uitstekende kwaliteiten.
  Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR“Now, let’s get onto the thing that everyone wants to read about. Image Quality! And let me just say this right away. It’s AMAZING! What these super-wide angle lenses often suffer from is distortion as well as corner softness. This is quite natural since the light rays get bent completely out of shape. Fujifilm has placed no less than 4 aspherical elements, and 6 low-dispersion elements into this lens to tame and shape the light. It gives heft to the lens, but oh boy does it work marvellous wonders on image quality.”
  De Fuji is extreem scherp, van hoek tot hoek. Het is ‘incredible’. “Much sharper than the 10-24. And this even hold true when shot wide open at f/2.8. I have nothing bad to say about the sharpness of this lens. It’s very very good.” Eén punt had hij totaal niet verwacht: met deze lens kun je ongelofelijk mooie sterren schieten als je bijvoorbeeld zonlicht in beeld hebt. “I mean, I’ve seen some cool sunstars in my time, but this is just ridiculously good. Even stage lights shot at f/16 gives you star-level 1000. And at f/22 shooting into direct sunlight is just downright epic!” Het hele review van Jonas lezen? Kijk dan zeker op zijn website >>
 • Fototijdschrift Shoot (februarinummer 2019, full review): De Fujifilm XF 8-16mm is volgens dit Belgische fototijdschrift “een degelijk en veelzijdig objectief voor al wie grootse landschappen en architectuurbeelden wil maken, of binnen in krappe en donkere ruimtes werkt, en bovendien weet hoe met de sterke perspectiefwerking om te gaan.”
  De Fujifilm X-H1 is volgens Shoot de ideale partner: met deze camera met beeldstabilisatie kun je het beste uit deze lens halen. Voor wie de hoge prijs, het gewicht en de omvang een bezwaar is: kijk dan naar de XF 10-24mm f/4 R OIS. Dat is een compacte, lichte en goedkope lens die optische gestabiliseerd is en schroeffilters accepteert. Maar: “Wat betreft beeld- en bouwkwaliteit haalt Fujifilms laatste telg het evenwel met ruime voorsprong.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Dit is een pro-lens voor een pro-prijs. De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 R LM WR zal je perspectief op de wereld verbreden. Hij schiet ultra-groothoek scenes die niet eerder mogelijk waren voor X-systeem fotografen. De beelden zijn in het centrum razendscherp. Bij volle opening zijn ze zachter aan de randen, maar diafragmeer je naar f/4 of f/5.6, dan neemt ook de rand- en hoekscherpte fors toe.
  Mooi van deze lens is dat je dichtbij kunt focussen, al vanaf 25 centimeter. En hij is goed weersbestendig. Sterke punten van deze lens: z’n ultragroothoek, z’n heldere, snelle diafragma van f/2.8, z’n zeer geringe distortie, en z’n stof- en weerbestendigheid. Eindoordeel: Excellent.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): De Fujinon XF 8-16mm f/2.8 R LM WR is een zeer goede lens. Heb je geen filter nodig of vind je het niet erg om extra geld uit te geven voor een filterhouder, dan word je beloond met zeer goede scherpte en overall optische prestaties bij iedere brandpuntsafstand, zelfs als je op f/2.8 schiet. Bovendien: dat de lens een constant diafragma van f/2.8 heeft is natuurlijk geweldig.
  Maar... deze scherpte komt met een prijskaartje waar je u tegen zegt. De XF 8-16mm is behoorlijk zwaar en duur. Hij weegt bijna 2 pond en kost rond 2000 euro. Dat is zeer veel geld. Zeker als je bedenkt dat Fuji ook de XF 10-24mm f/4 biedt, waar je makkelijk filters op monteert en die ook nog beeldstabilisatie biedt tegen de helft van de kosten. Hij weegt ook nog een stuk minder.
  Maar ga je absoluut voor beeldkwaliteit over het hele beeld en wil je nog extra groothoek, dan zullen de kleine tekortkomingen van de XF 8-16mm f/2.8 niet relevant voor je zijn. In ieder geval zijn de prestaties van deze lens simpelweg fenomenaal.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 is een echte high-performance ultra-groothoeklens voor het Fujifilm X-systeem. De oudere XF 10-24mm f/4 is indrukwekkend vanwege z’n kleine formaat, lichte gewicht en bescheiden prijs, maar je moest diafragmeren om scherpe hoeken te krijgen. En er ontbreekt zowel het heldere f/2.8 diafragma als de weerbestendigheid.
  De XF 8-16mm is een antwoord op al deze punten. De details zijn scherper over het hele beeld, zelfs op z’n maximale diafragma. Ook is het diafragma lichtsterker, heeft hij een superieure bouwkwaliteit plus weerbestendigheid.
  Hij heeft een weidsere groothoek aan boord dan de 10-24mm. Maar mist weer de optische beeldstabilisatie en een filtermogelijkheid. En is ook een stuk zwaarder en groter. Het is sowieso dat Fuji-fotografen nu twee keuzes hebben voor een ultragroothoekzoom. Wie op gewicht, prijs en grootte wil bezuinigen kiest voor de 10-24. En wie excellente beeldkwaliteit, bouwkwaliteit en lichtsterkte nodig heeft, gaat voor de 8-16mm. Eindoordeel: Recommended.
 • Lenstip.com (Maciej Latałło, full review): De gevoelens van de reviewer zijn nogal gemengd. Enerzijds is dit een snelle ultragroothoekzoom, verpakt in een solide, weerbestendige body. Een lens die zeer lastig te ontwerpen en te produceren is. Hij biedt sensationele beeldkwaliteit in het beeldcentrum. Maar kijk je echt goed, dan zie je wat problemen. Bij een lens in deze prijsklasse wil je geen compromissen sluiten. Je verwacht ideale, perfecte prestaties in alle categorieën.
  Helaas krijg je die niet. Het coma-niveau is vervelend, en ook astigmatisme is soms lastig en je ziet significante vignettering in de RAW-bestanden, die ook door diafragmeren niet geheel verdwijnen.
  Bij de lancering van de Fujinon XF 8–16 mm f/2.8 R LM WR was de reviewer zeer enthousiast. Toen hij de prijs hoorde, dacht hij: alleen briljante prestaties in de meeste testcategorieën kunnen dat enthousiasme in stand houden. Maar na de test constateert hij dat de lens te veel kleine steken laat vallen. Alleen een flinke verlaging van de prijs kan daar wat aan doen. Uiteraard verandert dit niets aan het feit dat deze Fujinon een zeer goed gemaakte en optisch goede lens is.
 • Fujilove.com (fotograaf Take Kayo, full review): De reviewer vraagt zich na al z’n testwerk af of hij de XF8-16mm zou kopen. Zou hij z’n geliefde XF10-24mm vervangen voor zowel video als fotografie? Het antwoord is kort maar krachtig: nee. De nieuwe XF8-16mm kan de veelzijdigheid van de XF10-24mm niet vervangen. Hij heeft absoluut een filterdraad aan de voorkant nodig voor z’n video-werk. Ook wil hij zeker beeldstabilisatie zodat hij zonder statief kan werken.
  Ook kan hij tijdens z’n reizen het formaat en het gewicht lastig hanteren. Maar voor specifieke projecten gaat hij deze XF8-16mm zeker huren of lenen van een collega. Bijvoorbeeld voor architectuurfotografie in Hong Kong, of voor landschapsfotografie.
  Want een verbazingwekkende lens is het zeker. En als ultragroothoek-fotografie jouw ding is, moet je deze lens met z’n hoge specificaties zeker overwegen ten opzichte van de competente maar lager gespecificeerde XF10-24mm. Is in dat geval beeldstabilisatie een must, dan is de combinatie van de XF8-16mm met de gestabiliseerde Fuji X-H1 zeker het overwegen waard.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm 8-16mm f/2.8 R LM WR is bedoeld voor serieus fotografiewerk. En hij is daar absoluut geschikt voor. Hij voltooit het Fujifilm weerbestendige zoomlenzentrio dat verder bestaat uit de 15-55mm f/2.8 en de 50-140mm f/2.8). En het is een lens die topprestaties neerzet. Deze lens doet helemaal niets fout en bijzonder veel goed. Maar toch: voor deze lens kun je ook 2 of 3 bijzonder goede primes van Fuji kopen. En die zijn elk een stuk lichter.
  Maar de Fujifilm 8-16mm f/2.8 R LM WR is een zeer essentiële reislens. En als de reviewer moest kiezen tussen de 3 zoomlenzen, dan zou het deze zijn. De reden: Fuji heeft niet echt robuuste, weerbestendige supergroothoeken, afgezien van de 16mm f/1.4 R WR. Deze Fuji 8-16mm is bovendien relatief licht. En de kwaliteit is verbazingwekkend goed. Helaas komt dat alles tegen een fiks prijskaartje. Eindoordeel: de hoogste score: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een zeer hoogwaardige groothoeklens zonder vertekening aan de randen. Deze lens hebben wij pas gekocht en hebben er mee geëxperimenteerd. De vertekening in de hoeken is te verwaarlozen en blijven scherp. Met Lightroom zet je de horizontale en verticale zijden van je object moeiteloos recht. Lichtsterkte f/2.8 is vrij hoog bij alle brandpuntsafstanden. En natuurlijk is een brandpuntsafstand van 8mm echt groothoek. Zwaarder dan zijn kleine broertje 10-24mm, maar van veel betere kwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Wow! Om te beginnen, ja de lens groot en zwaar... nu dat uit de weg is: zo weinig vervorming, superscherp, super wijd, super bouwkwaliteit. Bij f22 is diffractie aanwezig uiteraard, maar vind het redelijk onder controle gehouden Kortom, een aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm XF 8-16mm

 • Constant maximaal diafragma van f/2.8
 • Uitzonderlijk goed glaswerk: geen vertekening en rand-tot-randscherpte
 • Dubbele Nano-GI-coating voor heldere beelden
 • Robuust, afgedicht tegen spatwater en stof
 • Geen beeldstabilisatie (had ik wél verwacht)

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm XF 8-16mm f/2.8

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 (3 minuten). Schitterende beelden van landschappen, architectuur en de sterrenhemel! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy