Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Beste supertelezoomlens voor je Fujifilm X-systeemcamera? De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is een veelzijdige zoomlens voor sport- en natuurfotografen. Hij is geschikt voor teleconverters, waardoor hij een fullframebereik biedt tot liefst 914mm. En je schiet er macro’s mee. "De beste keuze als je een superzoom zoekt voor je X-camera van Fuji." Silver Award op DPReview. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR Supertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR, die in maart 2021 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 70-300mm / fullframe equivalent 107-457mm / met 2x teleconverter: 213-914mm | Maximaal diafragma: f/4 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 580gr | Lengte x diameter: 132.5 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja (5.5 stops winst) | Minimale scherpstelafstand: 83cm | Vergrotingsfactor: 0.33x | Filtermaat: 67mm | Release datum: maart 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR Deze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is een geweldige supertelezoom: hij is klein van stuk en licht van gewicht en heeft een groot zoombereik van 70 tot 300mm (fullframe-equivalent: 107-457mm). Daarmee schiet je prachtige beelden van wildlife en sport.

Heerlijke reiszoomlens

Deze alleskunner is net zo goed inzetbaar voor landschaps- en portretfotografie. Ook voor op reis is hij ideaal, vanwege z’n compacte formaat en lichte gewicht. Combineer hem bijvoorbeeld met de Fujifilm X-S10 en je hebt een heerlijk reissetje.

Krachtige beeldstabilisatie

De Fujifilm XF 70-300mm heeft een krachtig beeldstabilisatiesysteem aan boord, dat tot 5.5 stops winst biedt tegen trillende handen. Dat maakt hem nóg beter geschikt voor sport- en natuurfotografie. De beeldkwaliteit is zoals we van Fuji gewend zijn: uitzonderlijk goed. De lineaire AF-motor biedt snelle en precieze autofocus.

Zoombereik tot 914mm

Uitstekend nieuws is ook dat hij geschikt is voor de teleconverters van Fujifilm: de XF2X TC WR en de XF1.4X TC WR. Die vergroten het zoombereik met respectievelijk 2x en 1.4x. En dat brengt het maximale optische zoombereik van deze lens naar 600mm: in fullframetermen is dit liefst 914mm.

Prachtige macrofoto’s

De Fujifilm XF 70-300mm heeft nog meer in huis. Zo heeft hij ook mooie semi-macro-mogelijkheden, met een vergrotingsfactor van 0.33x. Dat betekent dat je een onderwerp ter grootte van een creditcard beeldvullend vastlegt. Daardoor is hij zeer geschikt is voor het schieten van bloemen, vlinders, libellen en andere kleine dieren of onderwerpen. Ook maak je er prachtige creatieve close-ups mee.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>


Benieuwd naar alle Fujifilm-camera’s? Bekijk mijn handige overzicht >>


Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 augustus 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 levert volgens Mike geweldige prestaties. Zeker als je kijkt naar het compacte, lichtgewicht ontwerp en de betaalbare prijs. Een aantrekkelijke lens voor Fujifilm X-fotografen. Maar dat komt ook doordat er geen overtuigende alternatieven zijn.
  Hij voelt een beetje plastic aan, en is dat ook. Maar dat is te vergeven, omdat het voordeel duidelijk is: een laag gewicht. De bediening is heel behoorlijk, al zijn de focus- en zoomringen wel wat los. Heel goed is de diafragmaring. De zoomvergrendeling die zichzelf uitschakelt is een leuk hebbedingetje.
  Voor sport en wildlife voldoet de beeldkwaliteit zeker. De autofocus is snel, wat hem ook erg geschikt maakt voor deze fotogenres. Verrassend is dat het ook een capabele macrolens is. Daardoor is hij nóg veelzijdiger. De beeldstabilisatie is zeer effectief. Ook is dit objectief zeer geschikt voor video.
  Grootste minpunt is de bokeh. Die vertoont zowel ‘uienringen’ als ‘kattenogen’. Dat maakt hem minder geschikt voor portretten tegen een achtergrond met spiegelende hooglichten. Bij andere genres kan de bokeh onnodig afleiden. Voor sport- en natuurfotografen speelt dit een minder grote rol.
  Voor de meeste doeleinden is dit de beste keuze als je een superzoom zoekt voor je X-camera van Fuji. Het is een veelzijdige lens die meer bereik biedt dan de Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8, en is betaalbaarder en beter te hanteren dan de Fujifilm 100-400mm f/4.5-5.6. De resolutie ligt hoog, de chromatische aberraties zijn minimaal. Hij stelt snel en stil scherp, met minimale focusbreathing, wat geweldig is voor video-shooters. Mooi is ook dat je de 1.4x en 2x teleconverters kunt gebruiken. Eindoordeel: Silver Award met een score van 84%.
 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, first impressions): Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 biedt wat meer telebereik dan de uitstekende XF 55-200mm. En hij is lang niet zo groot als de XF 100-400mm. Dus is het volgens Jonas echt een mix van deze beide lenzen. Hij heeft daarbij gelukkig het compacte formaat van de XF 55-200mm.
  Heel ‘cool’ is de mogelijkheid om de TC1.4X- en TC2X-teleconverters te gebruiken. Met de TC2X heb je opeens een 600mm-lens. Dat komt overeen met een verbluffende 900mm fullframe equivalent. Daarbij is hij heel compact en licht: 132mm lang en slechts 580 gram. Dat is volgens Jonas waanzinnig compact als je bedenkt dat dit een telezoomlens met een groot bereik is.
  De bouwkwaliteit van de XF 70-300mm f/4-5.6 is net als alle andere XF-lenzen: geweldig, stevig gebouwd, met metalen vatting en metalen houder. Natuurlijk is dit objectief weerbestendig. Dit is een lens gemaakt voor de elementen, dus Jonas zou niets minder verwachten.
  Mooi is ook dat er een nieuw type barrel-lock op zit, waarmee je hem kunt vergrendelen om te voorkomen dat hij per ongeluk uitschuift. Ontgrendelen gaat heel eenvoudig door aan de zoomring te draaien. “Heel handig, snel en slim!”
  Deze supertelezoom heeft een lineaire motor voor snelle autofocus wanneer de grotere lenselementen moeten worden aangedreven. Ook heeft hij optische beeldstabilisatie en een focusbegrenzingsschakelaar. Daarmee heeft deze lens alles wat je kan wensen van een dergelijke lens.
  Jonas heeft hem beperkt ‘in het veld’ getest. De beeldkwaliteit is volgens hem uitstekend. Zowel aan de lange kant van het zoombereik als aan de korte kant. Hij biedt grote scherpte en een zeer zuivere achtergrondonscherpte bij 300mm f/5.6. “Deze lens is perfect voor landschaps- en natuurfotografie op reis.”
  Zoals gebruikelijk heeft Jonas een mooie fotogallery op z’n website gezet, met schitterende beelden die hij heeft geschoten met de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6. Bekijk de volledige first impressions review met de prachtige fotogallerie >>
 • Fujilove.com (fotograaf Take Kayo, first impressions): Take is erg positief over de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6. Hij is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een lichtgewicht alternatief voor de XF 100-400mm, of een upgrade van de XF 55-200mm. Waarbij het voordeel is dat de Fujifilm XF 70-300mm ook teleconverters aankan, waardoor het bereik nog groter wordt. Mooi van deze lens is de combinatie van compactheid, laag gewicht, mooi bereik en niet al te hoge prijs. Een veelzijdige én betaalbare lens.
  Minpuntje is dat de zonnekap een schuifvenster zou moeten hebben, zodat je toegang hebt tot filters die je gebruikt, zoals een polarisatielens. Een dergelijke zonnekap wordt wel geleverd bij de XF 100-400mm.
  In de praktijk is het een lens waarvan je zult genieten. Hij past makkelijk in je cameratas, is licht en biedt toch veel bereik. Daardoor ga je hem in de praktijk veel gebruiken. Ideaal om bij je te hebben op een wandeling of andere buitenactiviteit.
 • Camerastuffreview.com (full review): “De weerbestendige, solide en compacte 70-300mm XF telezoom neem je gemakkelijk mee, in tegenstelling tot de even lichtsterke 100-400mm telezoom”, schrijft de reviewer. Die laatste is ook ruim twee keer zo duur. “De autofocus reageert stil, opvallend precies én snel: van de Fujifilm telezoomlenzen is dit onze favoriet.”
  Volgens de reviewer is het een heerlijke lens voor tal van fotogenres, zoals evenementen, sport, natuur, wild, zelfs vogels, close-ups en alledaagse onderwerpen die wat verder weg liggen.
  Mooi daarbij is dat je de (ook weerbestendige) 1.4x teleconverter kunt gebruiken. Daarmee breidt je deze supertele nog uit: je schiet dan met maximaal 420mm (aps-c) met een maximaal diafragma van f/8. Je behoudt de goede beeldkwaliteit. Gebruik je de 2x teleconverter dan gaat er wel wat beeldkwaliteit verloren. “Kortom: deze 70-300mm Fujinon telezoom is een regelrechte aanrader!” Eindoordeel: 93/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is volgens Mark een logische aanvulling op de lenzen uit de Fujifilm X-serie. Hij zit tussen de kortere, goedkopere Fuji 55-200mm en de langere, duurdere XF 100-400mm. Tegelijk is het ook een zeer goede lens op zich, aldus Mark. Hij is licht en compact genoeg om de hele dag mee te nemen, maar toch optisch uitstekend over het hele zoom- en diafragmabereik.
  Het is even weerbestendig als de duurdere XF 100-400mm. Verrassend voor deze prijs is hij compatibel met de 1.4x en 2x teleconverters van Fujifilm. Met die laatste teleconverter heb je een enorm bereik van 914mm (fullframe-equivalent). Wel lever je dan twee stops licht in: je zit dan op maximaal f/11, dat is nog goed te doen.
  Kanttekeningen bij deze lens: hij heeft niet de allerbeste bouwkwaliteit. Daarvoor krijg je wel een laag gewicht en een laag prijskaartje. Ook het autofocussysteem is volgens Mark niet zo snel of goed bij weinig licht als op de XF 100-400mm, maar dat is wel een beetje haarkloverij.
  Al met al is de Fuji 70-300mm een perfecte lichtgewicht, compacte supertelezoom. Hij levert uitstekende beelden bij bijna elke instelling. En dat alles voor een mooie prijs. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze superzoom van Fuji biedt de fotograaf heel wat voor een redelijke prijs. Hij verlengt de brandpuntsafstand tot een zeer wenselijke 300mm. Daarbij wordt de algehele beeldkwaliteit zeer goed behouden tot 200mm.
  De scherpte in het beeldcentrum blijft ook behouden tot de maximale 300mm. De beeldranden vervagen enigszins bij 300mm. Een groot probleem is dat niet, want veel onderwerpen zullen zich bij die telestand juist in het beeldmidden bevinden.
  De Fujinon XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR zet dus uitstekende prestaties neer voor een redelijke prijs. Daarmee is het een waardevolle aanvulling in de line-up van lenzen voor het XF-systeem van Fujifilm. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (eerste indruk): De reviewer is gedurende het testen onder de indruk geraakt van deze Fujifilm. Hij is klein, licht en gemakkelijk langdurig te gebruiken. Het heeft een plastic behuizing, maar voelt toch solide aan. De weersafdichting lijkt ook uitstekend werk te leveren. De autofocusprestaties zijn over het algemeen geweldig. Bij weinig licht wil die autofocus wel eens jagen. Dit zou Fujifilm kunnen oplossen met een firmware-update. De beeldkwaliteit is uitstekend. Dit is een lens waar natuur- en vogelfotografen enthousiast van zouden moeten worden.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, YouTube-review: Chris en Jordan nemen de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 van alle kanten onder de loep in deze zeer interessante YouTube-review. En ze zijn zeer positief over deze superzoomlens. Bekijk hun YouTube-review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “De Fujifilm XF 70-300mm: heerlijk compact, fijn bereik en supersnel. Na een lange tijd in pre-order gestaan te hebben was de lens eindelijk binnen en ik ben er heel erg blij mee. Het is een heerlijke compacte lens, de scherpstelling is supersnel en het bereik is heerlijk zeker met de 1.4x converter die ik al bij mijn 100-400mm had. Deze 100-400mm is geweldig maar erg log en zwaar. Om mee op pad te gaan is de 70-300mm een verademing en deze is ook heel goed in balans op een kleinere body zoals de X-S10. Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat de bevestiging van de zonnekap veranderd is, het zal aan mij liggen maar ik heb er vaak ruzie mee op mijn andere Fujifilm lenzen. Kortom ik vind deze lens echt een aanrader, heel veel waar voor een nette prijs!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Als nieuwe FujiFilm gebruiker - lees ook mijn review onder FujiFilm X-S10 + 16/80mm - ben ik bijzonder onder de indruk van deze lens. Op zich heb ik niet direct zo een groot bereik nodig daar ik vooral natuur fotografie doe, maar je kan met deze lens super leuke shots maken door zaken uit de natuur te isoleren met deze lens. In combinatie met de X-S10 is he ook heel "draagbaar" en heb je geen kromme rug of pijnlijke schouders na een halve dag stappen. Door de uitstekende stabilisatie (camera en lens) kan je heel makkelijk foto's uit de losse pols nemen. Nog maar aan het experimenteren met deze lens (en toestel) maar al bijzonder tevreden van deze aankoop. Een aanrader!!! ” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

 • Veelzijdige superzoom: bereik tot 457mm (fullframe-equivalent)
 • Geschikt voor extenders: bereik tot 914mm (fullframe-equivalent)
 • Perfecte beeldstabilisatie: tot 5.5 stops winst tegen trillende handen
 • Macro: leg beelden vast met een vergrotingsfactor van 0.5x
 • Snel scherp: lineaire autofocusmotor is snel en precies
 • Ideaal voor sport- en natuurfotografen
 • Robuust en weerbestendig

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

Bekijk een mooie en uitvoerige YouTube-review van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 door Chris en Jordan van DPReview TV (9:13 minuten). Ze zijn zeer positief over deze superzoomlens van Fuji. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Fujifilm zoom-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmGroothoekzoom€ 1,99995/100Reviews >>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRGroothoekzoom€ 99989/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 79980/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RStandaardzoom€ 1,14993/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 59988/100Reviews >>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZStandaardzoom€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIStandaardzoom€ 34980/100Reviews >>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,79593/100Reviews >>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRSupertelezoom€ 79988/100Reviews >>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Telezoom€ 1,42490/100Reviews >>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Telezoom€ 69985/100Reviews >>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IITelezoom€ 38980/100Reviews >>

Fujifilm prime-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRGroothoek€ 86590/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRGroothoek€ 99990/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RGroothoek€ 78390/100Reviews >>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RGroothoek€ 82589/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRGroothoek€ 39988/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRGroothoek€ 44588/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/2 RGroothoek€ 49980/100Reviews >>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRMacro€ 1,29992/100Reviews >>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroMacro€ 56985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRPancake€ 44985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Pancake€ 39983/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRPortret€ 1,59995/100Reviews >>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RPortret€ 86595/100Reviews >>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRPortret€ 89992/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRPortret€ 48989/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRStandaard€ 39588/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RStandaard€ 48986/100Reviews >>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Standaard€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XF 200mmSupertele€ 5,99995/100Reviews >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle supertele-zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk hier mijn overzichtsartikel.

Supertelezoom-bjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8ESupertelezoom€ 10,99998/100Reviews >>
Nikon AF-S 180-400mm f/4.0ESupertelezoom€ 11,99996/100Reviews >>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMSupertelezoom€ 11,89996/100Reviews >>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROSupertelezoom€ 6,99995/100Reviews >>
Nikon AF-S 200-400mm f/4.0G VR ED IISupertelezoom€ 6,59994/100Reviews >>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSupertelezoom€ 2,89993/100Reviews >>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSupertelezoom€ 2,09993/100Reviews >>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,79593/100Reviews >>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0Supertelezoom€ 1,79992/100Reviews >>
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS IISupertelezoom€ 2,39992/100Reviews >>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 SportsSupertelezoom€ 1,89990/100Reviews >>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXDSupertelezoom€ 1,49990/100Reviews >>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3Supertelezoom€ 1,29990/100Reviews >>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMSupertelezoom€ 3,14988/100Reviews >>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRSupertelezoom€ 79988/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,25088/100Reviews >>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSupertelezoom€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSupertelezoom€ 89988/100Reviews >>
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E VR EDSupertelezoom€ 1,37987/100Reviews >>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 ContemporarySupertelezoom€ 99987/100Reviews >>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 G2Supertelezoom€ 1,54986/100Reviews >>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 SportsSupertelezoom€ 1,59986/100Reviews >>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 ContemporarySupertelezoom€ 99982/100Reviews >>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3Supertelezoom€ 86982/100Reviews >>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DSLRSupertelezoom€ 84982/100Reviews >>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IISupertelezoom€ 46980/100Reviews >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy