Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Beste supertelezoomlens voor je Fujifilm X-systeemcamera? De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is een veelzijdige zoomlens voor sport- en natuurfotografen. Hij is geschikt voor teleconverters, waardoor hij een fullframebereik biedt tot liefst 914mm. En je schiet er macro’s mee. "De beste keuze als je een superzoom zoekt voor je X-camera van Fuji." Silver Award op DPReview. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR Supertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR, die in maart 2021 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 70-300mm / fullframe equivalent 107-457mm / met 2x teleconverter: 213-914mm | Maximaal diafragma: f/4 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 580gr | Lengte x diameter: 132.5 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja (5.5 stops winst) | Minimale scherpstelafstand: 83cm | Vergrotingsfactor: 0.33x | Filtermaat: 67mm | Release datum: maart 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR Deze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is een geweldige supertelezoom: hij is klein van stuk en licht van gewicht en heeft een groot zoombereik van 70 tot 300mm (fullframe-equivalent: 107-457mm). Daarmee schiet je prachtige beelden van wildlife en sport.

Heerlijke reiszoomlens

Deze alleskunner is net zo goed inzetbaar voor landschaps- en portretfotografie. Ook voor op reis is hij ideaal, vanwege z’n compacte formaat en lichte gewicht. Combineer hem bijvoorbeeld met de Fujifilm X-S10 en je hebt een heerlijk reissetje.

Krachtige beeldstabilisatie

De Fujifilm XF 70-300mm heeft een krachtig beeldstabilisatiesysteem aan boord, dat tot 5.5 stops winst biedt tegen trillende handen. Dat maakt hem nóg beter geschikt voor sport- en natuurfotografie. De beeldkwaliteit is zoals we van Fuji gewend zijn: uitzonderlijk goed. De lineaire AF-motor biedt snelle en precieze autofocus.

Zoombereik tot 914mm

Uitstekend nieuws is ook dat hij geschikt is voor de teleconverters van Fujifilm: de XF2X TC WR en de XF1.4X TC WR. Die vergroten het zoombereik met respectievelijk 2x en 1.4x. En dat brengt het maximale optische zoombereik van deze lens naar 600mm: in fullframetermen is dit liefst 914mm.

Prachtige macrofoto’s

De Fujifilm XF 70-300mm heeft nog meer in huis. Zo heeft hij ook mooie semi-macro-mogelijkheden, met een vergrotingsfactor van 0.33x. Dat betekent dat je een onderwerp ter grootte van een creditcard beeldvullend vastlegt. Daardoor is hij zeer geschikt is voor het schieten van bloemen, vlinders, libellen en andere kleine dieren of onderwerpen. Ook maak je er prachtige creatieve close-ups mee.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Mike Tomkins, field review): De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 levert volgens Mike geweldige prestaties. Zeker als je kijkt naar het compacte, lichtgewicht ontwerp en de betaalbare prijs. Een aantrekkelijke lens voor Fujifilm X-fotografen. Maar dat komt ook doordat er geen overtuigende alternatieven zijn.
  Hij voelt een beetje plastic aan, en is dat ook. Maar dat is te vergeven, omdat het voordeel duidelijk is: een laag gewicht. De bediening is heel behoorlijk, al zijn de focus- en zoomringen wel wat los. Heel goed is de diafragmaring. De zoomvergrendeling die zichzelf uitschakelt is een leuk hebbedingetje.
  Voor sport en wildlife voldoet de beeldkwaliteit zeker. De autofocus is snel, wat hem ook erg geschikt maakt voor deze fotogenres. Verrassend is dat het ook een capabele macrolens is. Daardoor is hij nóg veelzijdiger. De beeldstabilisatie is zeer effectief. Ook is dit objectief zeer geschikt voor video.
  Grootste minpunt is de bokeh. Die vertoont zowel ‘uienringen’ als ‘kattenogen’. Dat maakt hem minder geschikt voor portretten tegen een achtergrond met spiegelende hooglichten. Bij andere genres kan de bokeh onnodig afleiden. Voor sport- en natuurfotografen speelt dit een minder grote rol.
  Voor de meeste doeleinden is dit de beste keuze als je een superzoom zoekt voor je X-camera van Fuji. Het is een veelzijdige lens die meer bereik biedt dan de Fujifilm 55-200mm f/3.5-4.8, en is betaalbaarder en beter te hanteren dan de Fujifilm 100-400mm f/4.5-5.6. De resolutie ligt hoog, de chromatische aberraties zijn minimaal. Hij stelt snel en stil scherp, met minimale focusbreathing, wat geweldig is voor video-shooters. Mooi is ook dat je de 1.4x en 2x teleconverters kunt gebruiken. Eindoordeel: Silver Award met een score van 84%.
 • Chip Fotomagazine (full review): Deze Fujifilm is een langverwacht superzoom-objectief, met een groot brandpuntbereik én een aantrekkelijk prijskaartje. Hij is volgens de reviewer ook zeer geschikt voor fotograferen in weer en wind, vanwege de uitstekende afdichtingen. De korte minimale scherpstelafstand is een lekkere bonus, en de bokeh is uitgesproken mooi.
  In de uitgebreide labtests van Chip brengt deze supertele het er al even goed van af. “In het midden van het beeld meten we consistent hoge resolutiewaarden bij een open diafragma – zowel in groothoek als in tele.” Ook de randen blijven redelijk tot goed, en zijn zelfs zeer indrukwekkend bij 150mm. Lensfouten zijn minimaal, en het objectief stelt razendsnel scherp, in 0.2 seconde. “Sneller dan dat kan bijna niet.”
  Kortom: het wachten was het waard. “De handzame telezoom voor aps-c camera’s van Fujifilm presteert onverwacht goed in het testlab. Alleen de lage resolutie aan de randen in de groothoek en tele gooit een klein beetje roet in het eten.” Maar ben je op zoek naar een voordelige telezoom? Dan kun je blink kiezen voor deze “compacte allround zoom met verbazingwekkend goede beeldkwaliteit kiezen”. Eindoordeel: 90/100.
 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, first impressions): Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 biedt wat meer telebereik dan de uitstekende XF 55-200mm. En hij is lang niet zo groot als de XF 100-400mm. Dus is het volgens Jonas echt een mix van deze beide lenzen. Hij heeft daarbij gelukkig het compacte formaat van de XF 55-200mm.
  Heel ‘cool’ is de mogelijkheid om de TC1.4X- en TC2X-teleconverters te gebruiken. Met de TC2X heb je opeens een 600mm-lens. Dat komt overeen met een verbluffende 900mm fullframe equivalent. Daarbij is hij heel compact en licht: 132mm lang en slechts 580 gram. Dat is volgens Jonas waanzinnig compact als je bedenkt dat dit een telezoomlens met een groot bereik is.
  De bouwkwaliteit van de XF 70-300mm f/4-5.6 is net als alle andere XF-lenzen: geweldig, stevig gebouwd, met metalen vatting en metalen houder. Natuurlijk is dit objectief weerbestendig. Dit is een lens gemaakt voor de elementen, dus Jonas zou niets minder verwachten.
  Mooi is ook dat er een nieuw type barrel-lock op zit, waarmee je hem kunt vergrendelen om te voorkomen dat hij per ongeluk uitschuift. Ontgrendelen gaat heel eenvoudig door aan de zoomring te draaien. “Heel handig, snel en slim!”
  Deze supertelezoom heeft een lineaire motor voor snelle autofocus wanneer de grotere lenselementen moeten worden aangedreven. Ook heeft hij optische beeldstabilisatie en een focusbegrenzingsschakelaar. Daarmee heeft deze lens alles wat je kan wensen van een dergelijke lens.
  Jonas heeft hem beperkt ‘in het veld’ getest. De beeldkwaliteit is volgens hem uitstekend. Zowel aan de lange kant van het zoombereik als aan de korte kant. Hij biedt grote scherpte en een zeer zuivere achtergrondonscherpte bij 300mm f/5.6. “Deze lens is perfect voor landschaps- en natuurfotografie op reis.”
  Zoals gebruikelijk heeft Jonas een mooie fotogallery op z’n website gezet, met schitterende beelden die hij heeft geschoten met de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6. Bekijk de volledige first impressions review met de prachtige fotogallerie >>
 • Fujilove.com (fotograaf Take Kayo, first impressions): Take is erg positief over de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6. Hij is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een lichtgewicht alternatief voor de XF 100-400mm, of een upgrade van de XF 55-200mm. Waarbij het voordeel is dat de Fujifilm XF 70-300mm ook teleconverters aankan, waardoor het bereik nog groter wordt. Mooi van deze lens is de combinatie van compactheid, laag gewicht, mooi bereik en niet al te hoge prijs. Een veelzijdige én betaalbare lens.
  Minpuntje is dat de zonnekap een schuifvenster zou moeten hebben, zodat je toegang hebt tot filters die je gebruikt, zoals een polarisatielens. Een dergelijke zonnekap wordt wel geleverd bij de XF 100-400mm.
  In de praktijk is het een lens waarvan je zult genieten. Hij past makkelijk in je cameratas, is licht en biedt toch veel bereik. Daardoor ga je hem in de praktijk veel gebruiken. Ideaal om bij je te hebben op een wandeling of andere buitenactiviteit.
 • Camerastuffreview.com (full review): “De weerbestendige, solide en compacte 70-300mm XF telezoom neem je gemakkelijk mee, in tegenstelling tot de even lichtsterke 100-400mm telezoom”, schrijft de reviewer. Die laatste is ook ruim twee keer zo duur. “De autofocus reageert stil, opvallend precies én snel: van de Fujifilm telezoomlenzen is dit onze favoriet.”
  Volgens de reviewer is het een heerlijke lens voor tal van fotogenres, zoals evenementen, sport, natuur, wild, zelfs vogels, close-ups en alledaagse onderwerpen die wat verder weg liggen.
  Mooi daarbij is dat je de (ook weerbestendige) 1.4x teleconverter kunt gebruiken. Daarmee breidt je deze supertele nog uit: je schiet dan met maximaal 420mm (aps-c) met een maximaal diafragma van f/8. Je behoudt de goede beeldkwaliteit. Gebruik je de 2x teleconverter dan gaat er wel wat beeldkwaliteit verloren. “Kortom: deze 70-300mm Fujinon telezoom is een regelrechte aanrader!” Eindoordeel: 93/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR is volgens Mark een logische aanvulling op de lenzen uit de Fujifilm X-serie. Hij zit tussen de kortere, goedkopere Fuji 55-200mm en de langere, duurdere XF 100-400mm. Tegelijk is het ook een zeer goede lens op zich, aldus Mark. Hij is licht en compact genoeg om de hele dag mee te nemen, maar toch optisch uitstekend over het hele zoom- en diafragmabereik.
  Het is even weerbestendig als de duurdere XF 100-400mm. Verrassend voor deze prijs is hij compatibel met de 1.4x en 2x teleconverters van Fujifilm. Met die laatste teleconverter heb je een enorm bereik van 914mm (fullframe-equivalent). Wel lever je dan twee stops licht in: je zit dan op maximaal f/11, dat is nog goed te doen.
  Kanttekeningen bij deze lens: hij heeft niet de allerbeste bouwkwaliteit. Daarvoor krijg je wel een laag gewicht en een laag prijskaartje. Ook het autofocussysteem is volgens Mark niet zo snel of goed bij weinig licht als op de XF 100-400mm, maar dat is wel een beetje haarkloverij.
  Al met al is de Fuji 70-300mm een perfecte lichtgewicht, compacte supertelezoom. Hij levert uitstekende beelden bij bijna elke instelling. En dat alles voor een mooie prijs. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze superzoom van Fuji biedt de fotograaf heel wat voor een redelijke prijs. Hij verlengt de brandpuntsafstand tot een zeer wenselijke 300mm. Daarbij wordt de algehele beeldkwaliteit zeer goed behouden tot 200mm.
  De scherpte in het beeldcentrum blijft ook behouden tot de maximale 300mm. De beeldranden vervagen enigszins bij 300mm. Een groot probleem is dat niet, want veel onderwerpen zullen zich bij die telestand juist in het beeldmidden bevinden.
  De Fujinon XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR zet dus uitstekende prestaties neer voor een redelijke prijs. Daarmee is het een waardevolle aanvulling in de line-up van lenzen voor het XF-systeem van Fujifilm. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (fotograaf Peter Fenech, full review): Dit is geen professionele lens, maar een lens voor enthousiaste fotografen. Maar toch is dit verre van een budgetlens, noch in prijs noch in prestaties. Hij combineert draagbaarheid met een uitstekend bereik en superieure scherpte.
  Heel mooi is verder dat je in combinatie met de compatibele XF 2x TC WR-teleconverter je een 914mm lens krijgt (fullframe-equivalent). Het maximale diafragma wordt dan wel f/11. Dat is niet iets vanzelfsprekends bij dit soort lenzen, maar eerder een uitzondering, die de reviewer zeer waardeert.
  Maak je verder niet te veel zorgen over het variabele diafragma. Want de beeldstabilisatie met 5.5 stops winst is uitstekend geïmplementeerd door Fujifilm. Daardoor kun je ook bij weinig licht uit de hand blijven fotograferen.
  Kortom: zoek je een perfecte reisgenoot en een betaalbare lens voor natuurfotografie, dan is dit jouw lens. “Een indrukwekkende toevoeging aan het Fujifilm X-systeem.” Kijken we naar de prijs, dan is dit volgens Peter ook een lens met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (eerste indruk): De reviewer is gedurende het testen onder de indruk geraakt van deze Fujifilm. Hij is klein, licht en gemakkelijk langdurig te gebruiken. Het heeft een plastic behuizing, maar voelt toch solide aan. De weersafdichting lijkt ook uitstekend werk te leveren. De autofocusprestaties zijn over het algemeen geweldig. Bij weinig licht wil die autofocus wel eens jagen. Dit zou Fujifilm kunnen oplossen met een firmware-update. De beeldkwaliteit is uitstekend. Dit is een lens waar natuur- en vogelfotografen enthousiast van zouden moeten worden.
 • Dan Bailey (YouTube-review): Dan Bailey is een zeer interessante fotograaf om te volgen als je met een Fujifilm X-camera schiet. Hij maakt reviews, YouTube-tutorials, handleidingen, maar vooral: prachtige natuurfoto’s van onder andere Alaska.
  Dan is razend enthousiast over de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6. Volgens hem een geweldige lens voor natuur- en wildfotografie, maar ook indrukwekkend als lens voor close-ups en macrofotografie. In combinatie met de teleconverters krijg je een nóg groter bereik, tot maar liefst zo’n 900mm in fullframe-termen. En de lens blijft uitstekend draagbaar en is perfect in balans op camera’s als de Fujifilm X-T4.
  Dan schiet voor de YouTube-review prachtige macrobeelden in z’n tuin. Nóg mooier: hij gaat met de X-T4 en deze lens op pad met z’n mountainbike, de wilde natuur van Alaska in. En komt terug met indrukwekkende beelden. Dan is “absolutely blown away by this lens”. De Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 “is another homerun by Fujifilm”.
  Overweeg je om deze lens te kopen? Bekijk dan zeker even de YouTube-review van Dan (7:45 minuten). Bekijk dit review op YouTube >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, YouTube-review): Chris en Jordan nemen de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 van alle kanten onder de loep in deze zeer interessante YouTube-review. En ze zijn zeer positief over deze superzoomlens. Bekijk hun YouTube-review onderaan deze pagina.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “De Fujifilm XF 70-300mm: heerlijk compact, fijn bereik en supersnel. Na een lange tijd in pre-order gestaan te hebben was de lens eindelijk binnen en ik ben er heel erg blij mee. Het is een heerlijke compacte lens, de scherpstelling is supersnel en het bereik is heerlijk zeker met de 1.4x converter die ik al bij mijn 100-400mm had. Deze 100-400mm is geweldig maar erg log en zwaar. Om mee op pad te gaan is de 70-300mm een verademing en deze is ook heel goed in balans op een kleinere body zoals de X-S10. Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat de bevestiging van de zonnekap veranderd is, het zal aan mij liggen maar ik heb er vaak ruzie mee op mijn andere Fujifilm lenzen. Kortom ik vind deze lens echt een aanrader, heel veel waar voor een nette prijs!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Als nieuwe FujiFilm gebruiker - lees ook mijn review onder FujiFilm X-S10 + 16/80mm - ben ik bijzonder onder de indruk van deze lens. Op zich heb ik niet direct zo een groot bereik nodig daar ik vooral natuur fotografie doe, maar je kan met deze lens super leuke shots maken door zaken uit de natuur te isoleren met deze lens. In combinatie met de X-S10 is he ook heel "draagbaar" en heb je geen kromme rug of pijnlijke schouders na een halve dag stappen. Door de uitstekende stabilisatie (camera en lens) kan je heel makkelijk foto's uit de losse pols nemen. Nog maar aan het experimenteren met deze lens (en toestel) maar al bijzonder tevreden van deze aankoop. Een aanrader!!! ” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

 • Veelzijdige superzoom: bereik tot 457mm (fullframe-equivalent)
 • Geschikt voor extenders: bereik tot 914mm (fullframe-equivalent)
 • Perfecte beeldstabilisatie: tot 5.5 stops winst tegen trillende handen
 • Macro: leg beelden vast met een vergrotingsfactor van 0.5x
 • Snel scherp: lineaire autofocusmotor is snel en precies
 • Ideaal voor sport- en natuurfotografen
 • Robuust en weerbestendig

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6

Bekijk een mooie en uitvoerige YouTube-review van de Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 door Chris en Jordan van DPReview TV (9:13 minuten). Ze zijn zeer positief over deze superzoomlens van Fuji. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy