Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro is een bijzonder goede macro-lens. “Zoals alle Fujifilm objectieven... gewoon erg goed. Een aanrader! Wil je een objectief waarmee je macro én portret mee fotograferen kunt dan is dit je objectief.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro, die in 2012 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro

Brandpuntsafstand: 60mm / fullframe-equivalent: 90mm | Lichtsterkte: f/2.4 | Gewicht: 215gr | Lengte: 70.9mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.5x | Minimale scherpstelafstand: 26.7cm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Filtermaat: 39mm | Release datum: 2012 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 649 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Prachtige macro- en portretlens van Fujifilm. Het snelle diafragma van f/2.4 maakt opnames bij weinig licht mogelijk. Datzelfde snelle diafragma zorgt in combinatie met de 9 lamellen voor een zeer aangename bokeh. Ideaal voor het maken van dramatische portretten.

Zeer hoge helderheid

De lenselementen zijn voorzien van een Super EBC-coating voor verbeterde optische prestaties. Ze leveren beelden die vrij zijn van chromatische aberraties en een zeer hoge helderheid en resolutie van rand tot rand hebben. Deze Fuji is zeer robuust gebouwd. Hij heeft een maximale vergroting van 0.5 keer en de diafragmaring heeft 1/3 click stops voor nauwkeuriger opnames.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 60mm Macro

De Fujifilm XF 60mm f/2.4 R Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Dit macro-objectief ligt goed in de hand en is degelijk gebouwd, aldus de reviewer. De optische kwaliteiten zijn eveneens erg goed. “Dit objectief behoort, mede dankzij de unieke 16 megapixel Fuji sensor in de X-E-1, qua beeldkwaliteit tot de beste objectieven die we tot op heden hebben getest op een camera met een APS-C sensor.”
  Ook de kwaliteit van de bokeh is goed: die doet niet onder voor de bokeh van veel lenzen op een fullframe camera. “De combinatie van scherpe macro-opnames, portretten met een mooie wollige achtergrond en een zeer aantrekkelijke prijs maken dit objectief tot een echte aanrader voor alle bezitters van een Fujifilm systeemcamera.”
 • Photographyblog.com: Deze Fujifilm XF 60mm f/2.4 R biedt een klassieke 90mm brandpuntsafstand en een behoorlijk snel diafragma dat schitterende bokeh produceert. Optisch is het een bijna perfecte lens, opmerkelijk scherp, zowel in het beeldcentrum als in de hoeken bij f/4 en hoger. Jammer dat hij slechts 0.5x vergroting biedt, en niet 1:1. De autofocus is de langzaamste van alle XF-lenzen. Hij is opmerkelijk scherp in het beeldcentrum en in de hoeken bij f/4. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze Fujinon XF 60mm f/2.4 R Macro is de beste van de drie eerste X-mou t lenzen. De beeldkwaliteit is al erg goed bij volle opening op f/2.4 en scheermesscherp rond f/4. De resolutie blijf indrukwekkend tot f/11. Vertekeningen en andere optische problemen zijn bijna afwezig.
  “The bokeh (out-of-focus blur) is generally very smooth although the highlight rendition could be a little better. There's a bit of bokeh fringing at large aperture but we've certainly seen worse here.” Bouwkwaliteit is zeer hoog. Voor zo’n lichtsterke lens is hij heel klein. Autofocus is wel redelijk langzaam. Dus actiefotografie zit er met deze lens niet in. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Kenrockwell.com: “The Fuji XF 60mm f/2.4 ASPH is optically just about perfect, excelling at sharpness, falloff and distortion, as well as bokeh.”
 • Imaging-resource.com: “Exceptional performance, even when used wide open. If you're an X-Pro 1 user with an interest in macro photography, there really aren't a lot of choices, so this is a must-buy.”
 • Ephotozine.com: Wie deze lens voor portretfotografie wil gebruiken en af en toe voor macro-fotografie zal de prestaties van deze lens perfect vinden. De scherpte is excellent van hoek tot hoek, chromatische aberratie is bijna niet aanwezig en ook andere optische problemen zijn goed onder controle.
  “Unfortunately those wishing to use this lens primarily for macro work may find the issue with internal reflections a little too frustrating. The price is about right for the excellent build quality and features, but this lens will really sell itself on its near-perfect optical performance.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtige lens! Door z'n vergrotingsfactor van 0,5 is hij ook geschikt voor andere doeleinden dan enkel macro. Vorige week heb ik nog een tussenring aangeschaft, waardoor ik nog iets meer macro heb. Dit geeft me weer extra mogelijkheden. De foto's zijn erg scherp met een mooi zacht bokeh!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Zoals alle Fujifilm objectieven... gewoon erg goed. Een aanrader! Wil je een objectief waarmee je macro én portret mee fotograferen kunt dan is dit je objectief. Is dichtbij fotografie niet je stiel en is portret je ding? Koop dan, als de bank het toelaat, het 2x zo dure 56mm f/1.2 R objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Ik houd van macrofotografie en wil bloemetjes fotograferen. Dus is deze lens mij geadviseerd en ik ben er super tevreden mee. Ik kan lekker dichtbij scherpstellen en maak de mooiste foto's van de bloemetjes in mijn tuin.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Macro, maar ook een top portretlens. Deze compacte macrolens bevalt me prima. De 60mm is ook super geschikt voor mooie portretten waarbij de f2.4 het portret nog extra accentueert. Een degelijk en bruikbaar objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm XF 60mm Macro

 • Groot diafragma van f/2.4 voor fotograferen bij weinig licht
 • Zeer fraai bokeh
 • Ook ideaal voor portretten
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 60mm f/2.4

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 60mm f/2.4 door The Fuji Guys (4 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 60mm f/2.4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy