Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS | Reviews & tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS is een prachtige telezoom met een veelzijdig bereik. “Geweldige lens voor natuur- en vogelfotografie.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OISFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus een aantal reviews van de Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS, die in 2013 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS

Zoombereik: 55-200mm / fullframe-equivalent: 83-300mm | Lichtsterkte: f/3.5-4.8 | Gewicht: 580gr | Lengte: 118mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.18x | Minimale scherpstelafstand: 110cm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Filtermaat: 62mm | Release datum: juli 2013 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Dit Fujifilm XF-objectief sluit met z’n telezoombereik van 55 tot 200mm perfect aan op Fuji’s 16-55mm f/2.8 of 18-55mm f/2.8-4.0. Met z’n fullframe-equivalent bereik van 83-300mm kun je dit degelijke objectief goed inzetten voor bijvoorbeeld portret, wildlife- en sportfotografie. Ondanks z’n flinke bereik is de lens lekker licht maar wel robuust. De beeldstabilisatie is zeer effectief en biedt je 4.5 stops winst.

Mooie close-ups

Het optisch ontwerp is uitstekend en zorgt voor scherpe, gedetailleerde opnames met weinig beeldafwijkingen en getrouwe kleuren. De 7 diafragma-lamellen zorgen voor een mooie bokeh. Ook prettig: hij heeft een minimale scherpstelafstand van 110 centimeter, waardoor je prachtige close-ups kunt maken. Snel is deze XF 55-200mm ook al: dankzij 2 lineaire AF-motoren stel je scherp in 0.28 seconden. Toplens voor een redelijke prijs.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Fujifilm XF 55-200mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 55-200mm

De Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com: Deze lens brengt het Fujifilm-systeem in het telefoto-bereik, en dat op een manier die de indrukwekkende beeldkwaliteit van Fujifilmcamera’s ten volle benut. De overall resultaten zijn erg goed en de lens is ook nog behoorlijk compact gehouden. “The XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS is a relatively portable, well-made telephoto zoom that delivers consistently fine images. Focusing is essentially silent and reasonably fast, at least with static subjects, and the optical image stabilisation works very well. It's a natural complement to the XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS zoom.” Eindoordeel: 83% en de Silver Award.
 • Photozone.de: Deze lens is behoorlijk scherp over het gehele zoombereik en over het hele beeldveld, dus ook in de hoeken, aldus deze reviewer. Hij heeft weinig beeldafwijkingen. De bokeh-kwaliteit is gemiddeld voor een lens in deze prijsklasse. De bouwkwaliteit daarentegen staat op een zeer hoog niveau, dankzij de hoge kwaliteit van de materialen en de geweldige constructie. “However, Fujifilm has overdone it with the stiffness of the zoom ring which feels inconvenient even though this may avoid zoom creeping.” De autofocus-snelheid is goed, maar niet uitstekend. De optische beeldstabilisatie is ook goed. “Given the comparatively moderate pricing, the Fujinon is a obvious choice even though there isn't much to choose from in this lens class anyway. Well done, Fuji!”
 • Thephoblographer.com: “This lens produced great results, and while it is a little bulky, it’s worth the weight with what it can give you out of the camera. On the street, in the studio or at an event, you’ll find that this lens can give you what you’re looking for. Granted, we can only guess at what this lens would be like with a constant aperture, but we’ll have to wait and see if Fujifilm will engineer that.”
 • Photographyblog.com: Dit is een degelijk presterende lens, niet spectaculair goed. De kracht van deze lens zit in de combinatie van goede beeldkwaliteit, excellente constructie en bediening en een goede prijs/kwaliteit-verhouding. “Both centre and edge sharpness drop off as you progress through the zoom range, though, requiring the user to stop down the lens to get the best results.” Hoewel de lens niet een groot maximaal diafragma heeft, geeft hij wel een aantrekkelijk bokeh. Beeldvertekeningen zijn minimaal. De autofocus is lekker snel en stil “We can recommend the XF 55-200mm as an eminently sensible addition to your lens lineup, at least until a third party decides to join in the fray...” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: Zoomlenzen zoals deze zijn een zeer welkome toevoeging aan de Fujifilm X-series line-up. Hij presteert prima, maar is wel aan de prijs. “Still this lens is more than capable of producing decent quality images and the image stabilisation system works extremely well.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com: Deze Fujifilm XF 55-200mm voelt als een pro-lens als je hem vasthoudt. Het is ook een uitstekende lens, hij is scherp, zelfs in de hoeken van het beeld, en heeft weinig vertekeningen. Daardoor scoort hij bij de reviewer heel hoog. Eindoordeel: Excellent en de hoogste onderscheiding: Editor’s Choice.
 • Kenrockwell.com: “The Fuji XF 55-200mm OIS is optically close to perfect, and is also very well built, making it the world's second-best APS-C telephoto zoom after the Fuji 50-140/2.8.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige lens voor natuur- en vogelfotografie. Ik heb deze lens nu enige tijd in bezit en gebruik hem vooral voor natuur- en vogelfotografie. Om optimaal gebruik te kunnen maken van mijn aanschaf heb ik zowel mijn camera alsmede de lens van de nieuwste firmware voorzien en ben aangenaam verrast van de resultaten. Vanwege de enigszins trage autofocus wellicht minder geschikt voor snelle objecten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Nu een paar dagen mee gewerkt naast mijn Nikon D800E en Coolpix A. De Fuji X-T1 is een verhipte goeie camera. Maar deze 55-200 is ongekend goed. Eerlijk is eerlijk: boven mijn verwachtingen. Het vergt wat gewenning omdat je het diafragma moet voorinstellen. Maar dan die stabilisatie! Ik durf het niet te zeggen, maar echt veel beter dan Nikon en Sigma!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Unieke prijs-prestatie verhouding. Na jaren met Canon 7D en L-arsenaal gesleept te hebben ben ik onlangs overgestapt op een systeemcamera en dus terug naar "mijn merk" waar voor mij fotografie mee begon. Dit objectief is de sublieme aanvulling op Fujifilm XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS i.c.m. mijn Fujifilm X-T30. Het is retescherp, sublieme kwaliteit en gebruikersgemak a la Fuji. Zelfs met de grote lenshood is het nog een erg lichtsterk objectief. Zeer tevreden over de prestaties van dit objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Voor het Fujifilm X systeem is deze lens aan de forse kant, zeker in de ingezoomde positie wordt het een hele toeter. De lens is prima afgewerkt maar persoonlijk vind ik dat het zoomen wat te zwaar verloopt. Alles voelt wel degelijk aan.
  De reden voor het schrijven van deze review is echter vanwege de beeldkwaliteit. Deze is namelijk verbluffend mooi. Bij volle opening over het hele beeldveld al mooi scherp, één stop diafragmeren en je bereikt werkelijk topkwaliteit. Bij elke (tele)zoomlens loopt de beeldkwaliteit bij het inzoomen achteruit waarbij de uiterste telestand voor kritisch werk soms niet meer acceptabel is. Ook bij deze lens loopt de beeldkwaliteit wat achteruit maar wat is het beeld nog mooi scherp en goed bruikbaar!
  Het objectief is verder geheel vrij van andere storende beeldfouten. Ook de hoeken en randen zijn zeer scherp zonder noemenswaardig verloop. Voor een lens met deze specificaties lijkt in eerste instantie de prijs nogal aan de hoge kant. Als je echter de resultaten bekijkt besef je dat je wat bijzonders bezit die elke euro waard is. Een regelrechte aanrader wat mij betreft die zich met de beste telezooms van andere bekende merken kan meten!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Een geweldige zoom objectief. Het is erg fijn dat het weinig lichtverlies heeft en het maakt haarscherpe foto's.” Bekijk alle reviews van kopers >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm 55-200mm

 • Perfecte zoomlens voor allround gebruik
 • Beeldstabilisatiesysteem compenseert tot wel 4.5 stops
 • Kwalitatief hoge afwerking met metalen onderdelen
 • Snelbewegende onderwerpen pakt hij soms niet goed

Fujifilm XF 55-200mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 55-200mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 55-200mm door fotograaf Christopher Frost (5 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 55-200mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 55-200mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy