Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR is een heerlijk lichtsterke telelens, ideaal voor artistieke foto’s of portretten. Goud Award bij Zoom.nl en Digifoto Pro. “Loeischerp, zelfs nog iets beter dan de ook al geweldige 23mm, heeft een mooie bokeh.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus een aantal reviews van de Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR, die in 2017 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR

Brandpuntsafstand: 50mm / fullframe-equivalent: 75mm | Lichtsterkte: f/2.0 | Gewicht: 200gr | Lengte: 80mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.15x | Minimale scherpstelafstand: 39cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 46mm | Release datum: maart 2017 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 445 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Compacte en lichte telelens, ideaal om geweldige portretfoto’s mee te schieten, of stijlvolle artistieke foto’s. Het snelle diafragma van f/2.0 zorgt voor een mooie zachte achtergrondonscherpte waardoor de aandacht naar het onderwerp geleid wordt. Datzelfde grote diafragma stelt je in staat te fotograferen als het licht minder is. En kijk eens naar dat oogstrelende ontwerp!

Zeer robuust ontwerp

De mooie bokeh levert deze lens dankzij het snelle diafragma dat uit 9 lamellen bestaat. Het optisch ontwerp is volkomen Fujifilm-waardig: van topkwaliteit dus. Het interne scherpstelsysteem wordt aangedreven door een snelle en stille stappenmotor. De bediening is eenvoudig, de lensbody is robuust uitgevoerd, met veel metalen onderdelen. Let even op de WR in de naam: dat betekent weerbestendig. Hoef jij je geen zorgen te maken over die regenbui. Toplens!

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 50mm f/2.0

De Fujifilm XF 50mm f/2.0 R WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digifoto Pro: De Fujifilm XF 50mm is volgens de reviewer een waardevolle aanvulling op het assortiment X-Mount objectieven van Fujifilm. “De brandpuntsafstand van 50mm, omgerekend 76mm, en de fijne lichtsterkte maakt het scheiden van je onderwerp en achtergrond een eitje en scherpte, contrast en tekening zijn dik in orde. Fijn zijn ook het compacte formaat én het geringe gewicht, het objectief weegt maar 200 gram. Voor wie een mooi portret- of standaardobjectief zoekt is deze nieuwe Fujifilm een interessante optie.” Krijgt de Goud Award.
 • Zoom.nl: Hele mooie lens, aldus Zoom.nl. “Erg mooi afgewerkt en tegelijkertijd licht en compact. Ondanks het lichte gewicht voelt het verre van plastic. Integendeel!” De autofocus is volgens de reviewer “supersnel en tegelijkertijd heerlijk stil”. En de bouwkwaliteit is uitstekend. Ook de beeldkwaliteit is goed, zelfs bij volle opening. “De scherpte in het centrum is dan al hoog, terwijl de hoeken nauwelijks achterblijven. Bij een klein beetje diafragmeren trekken ook die al snel bij. Wat ons vooral opviel, was de fraaie onscherpte, de bokeh, op de voor- en achtergrond bij de open diafragma's. Daar dragen de negen afgeronde diafragmalamellen uiteraard aan bij.” Zoom.nl deelt de Goud Award uit.
 • Fstoppers.com: Geweldige bouwkwaliteit in combinatie met uitzonderlijk goede beeldkwaliteit, aldus deze reviewer. Fujifilm heeft weer echt gescoord met deze lens. Hij is scherp, snel en lichtgewicht. “If you're looking for an all-round lens that is a little longer than the 35mm f/2, I would highly recommend it. For a pure portrait lens, I would still choose between the 56mm and the 90mm, but this will certainly serve in a pinch. It's minimum focus distance makes it an excellent lens for close-up (non-macro) photography, as well. It is all excellent general purpose lens. Without hesitation, I would recommend you grab yourself one if you're considering it.”
 • Photographyblog.com: De beeldkwaliteit van deze Fuji-lens is zeer goed. De scherpte is geweldig vanaf de volle opening. Ook de achtergrondonscherpte is mooi. “Bokeh is pleasingly rendered at the widest apertures, and while it can’t quite match the shallow depth of field produced by the 56mm f/1.2 lens, for most situations, f/2 is going to suit you well enough.” Wat ook heel goed is: de lens is klein en licht. “That makes it a great pairing with the X-Pro2, and helps you to go unnoticed if you’re using it for something like street photography. You can also slip it neatly into your kit bag as an extra lens, adding only the tiniest bit of weight to your overall package.” Nadeel is er ook: er zit geen beeldstabilisatie in. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Cameralabs.com: Aantrekkelijk alternatief voor de XF 56mm f/1.2 voor wie zoekt naar een korte telelens voor bijvoorbeeld portretten. “Most obviously it's comfortably smaller and lighter than the XF 56mm and around half the price too. It has quicker, quieter and much closer focusing, making it preferred for spontaneous shots, movies and product photography, and it enjoys the benefits of weather sealing too.” Toch, als je zoekt naar het beste van het beste op bokeh-gebied, blijft de XF 56mm ‘de koning’. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Ephotozine.com: “The Fujifilm Fujinon XF 50mm f/2 R WR is another superb Fuji lens, sharp, crisp and with pleasant bokeh, compact, weather resistant and relatively modest in price.” Hoogste onderscheiding: Editors’ Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze Fujinon XF 50mm f/2 R WR is zonder twijfel de beste van het huidige ‘Fujicron-trio’. Levert indrukwekkende scherpte over het hele beeld, in combinatie met een zeer zachte bokeh. Vertekeningen zijn geen issue bij deze lens. De bouwkwaliteit is op een zeer hoog niveau. Toch blijft de lens compact en licht van gewicht. “All in all, a very nice short tele lens that is a lot of fun to use in the field.” Eindoordeel: Highly Recommended,
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Deze mooie kleine lens heb ik nu ongeveer een maand in mijn bezit en ben er erg blij mee. Evenals de 23mm /f2.0, die ik ook bezit, is het een prachtig gebouwde lens met een soepel lopende diafragmaring en een rubberrand rond de bajonet tegen stof. Als lichte tele is ie natuurlijk geknipt voor portretten, maar ik gebruik hem bijna als standaardlens. Hij is loeischerp, zelfs nog iets beter denk ik dan de ook al geweldige 23mm, heeft een mooie bokeh, helaas geen stabilisatie.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Geweldige lens! Perfecte combinatie met de 23mm f/2 op de Fuji XPro2 voor allround gebruik: stedentrips, evenementen, portretten. Licht en veelzijdig. Snelle en nauwkeurige autofocus, goede bouwkwaliteit, goed werkende diafragmaring. Prachtige beeldkwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Haarscherp met mooie bokeh! Een week in huis en al veel pezier van gehad. Ik fotografeer voornamelijk katten en die komen haarscherp in beeld. De bokeh is zacht en romig. Kortom, een topobjectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Perfecte 50mm! Het objectief bevalt zeer goed. De bouwkwaliteit is oerdegelijk en luxe; weather resistant, F-stops klikken lekker door en manual focus draait soepel. Het is een genot om hem in je handen te hebben en te gebruiken. De lens is haarscherp in het midden, zak je af naar F5-F8 haarscherp tot aan de randen toe. Qua mogelijkheden lager gescored door het ontbreken van beeldstabilisatie. Over het geheel levert Fujifilm topkwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Geweldig, het is een prachtige lens. Ongelooflijk hoeveel kwaliteit er in zo'n kleine objectief zit. Ideaal voor portretten en net zo scherp als de 56 / 1.2.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm 50mm

 • Compact, licht van gewicht en robuust
 • Snel en stil scherpstellen
 • Hoge prestaties bij weinig licht
 • Spatwater- en stofdicht ontwerp
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 50mm f/2.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 50mm f/2.0 door fotograaf Christopher Frost (5:17 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy