Fujifilm XF 50mm f/1 R WR | The One | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke portretlens voor je Fujifilm X-camera? Dat is ‘The One’: de Fujifilm XF 50mm f/1 R WR. Een waanzinnig snelle lens met een uniek maximaal diafragma van f/1. Het is de allersnelste lens met autofocus van dit moment. De bokeh is om van te watertanden zo mooi. “Een technisch wonder van een van ‘s werelds beste optische bedrijven.” Focus Predicaat: Super. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 50mm f/1 R WRPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 50mm f/1 R WR, die in september 2020 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 50mm f/1 R WR

Brandpuntsafstand: 50mm / fullframe equivalent 75mm | Maximaal diafragma: f/1 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 845gr | Lengte x diameter: 103.5 x 87mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 70cm | Vergrotingsfactor: 0.08x | Filtermaat: 77mm | Release datum: september 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.589 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Fujifilm-lens in het kort

Bij de Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR draait alles om snelheid. Uniek aan deze portretlens is z’n maximale diafragma van f/1.0. Dit extreem heldere diafragma biedt je voordelen bij het werken bij weinig licht. In combinatie met de brandpuntsafstand van 75mm (fullframe-equivalent) geeft het je een enorme controle over de scherptediepte. Daarmee kun je je onderwerpen waanzinnig mooi laten loskomen van de achtergrond.

Karaktervolle bokeh

De bokeh van deze lens is daarbij schitterend. Op internet kun je al veel voorbeelden vinden van het karaktervolle bokeh dat deze supersnelle Fujinon-lens te bieden heeft. Met romig zachte achtergronden en dromerige lichtbollen. Echt een lens voor sfeervolle portretfotografie.

Fujifilm XF 50mm f/1 R WRGeavanceerd optisch ontwerp

Een ander kenmerk van de Fujifilm 50mm f/1.0 is z’n geavanceerde optische ontwerp, met asferische en extra lage dispersie-elementen die samen een verscheidenheid aan aberraties beheersen. De Super EBC-coating onderdrukt lichtvlekken en nevenbeelden. Daarmee krijg je meer contrast onder heldere omstandigheden en bij tegenlicht.

Snelle autofocus

Veel snelle prime-lenzen missen autofocus. Die heeft deze Fuji wel aan boord. En het is ook nog eens een hele snelle en precieze autofocus, dankzij de DC-autofocusmotor. Hij is daarmee zelfs geschikt voor actiefotografie. Uiteraard heeft deze Fujifilm een robuuste en weerbestendig ontwerp, zodat je er altijd mee op pad kunt.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Productfotografie
 • Reportagefotografie
 • Straatfotografie

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 R WRProfessionele reviewers over de Fujifilm XF 50mm f/1

De Fujifilm XF 50mm f/1: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mich Buschman, full review): Deze Fujifilm XF 50mm f/1 is een unicum, aldus reviewer Mich Buschman. Sowieso zijn primelenzen met een lichtsterkte van f/1.0 zeldzaam, maar deze heeft ook nog eens autofocus.
  Daar past volgens Mich terecht wat nuancering bij. Want deze lens is bedoeld voor de aps c-camera’s van Fuji. Reken je de lichtsterkte om naar fullframe, dan kom je op f/1.5. En portretlenzen met een dergelijke lichtsterkte én autofocus zijn niet zeldzaam.
  Deze lens zal volgens Mich vooral liefhebbers van geringe scherptediepte trekken. Die komen goed aan hun trekken. Al bij volle opening heb je zeer goede centrumscherpte in je beelden, en geven de randen maar minimaal toe. En de onscherpte is volgens Mich “heel mooi: zacht en rond met een mild verloop. Mooier dan bij de 56mm f/1.2”.
  Met de Fuji 50mm f/1.0 kun je aan de slag voor reportages, detailopnames, avond- en nachtfotografie. “De mooie scherp-onscherp kwaliteit is een absolute troefkaart van dit objectief.” En tussen f/4 en f/8 krijg je prachtige kwaliteit te zien. Soms heb je wat last van chromatische aberratie.
  Kortom: “Optische en mechanisch is dit korte teleobjectief een juweel. Vooral de combinatie met de X-T4 is subliem, vanwege de betere autofocus en de IBIS daarin.” Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.3.
 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2021): Met deze XF 50mm f/1 zet Fujifilm volgens de reviewer van Chip “een nieuwe standaard voor portretlenzen”. Maar is het wel een praktische lens? En hoe verhoudt het enorme diafragma van f/1 zich tot de autofocusprestaties?
  De eerste indruk: het is een zware lens, bijna vier keer zo zwaar als de lichtsterke XF 50mm f/2. Ook het formaat is zeer fors. Maar hij is dan ook niet bedoeld om continu op je camera te hebben, maar alleen als je portretten schiet. En dan is dat hoge gewicht zeker te behappen.
  Scherp beeld krijg je in ieder geval, ook bij open diafragma, waarbij alleen de randen iets achterblijven. De bokeh is prachtig. “De onscherpe delen zien er heerlijk zacht uit en geven de achtergrond een aangename rust. Een echte highlight wat ons betreft.”
  Vooral onder de indruk is de reviewer van de autofocus, die zelfs bij f/1 feiloos scherpstelt op de ogen van je model. De autofocus is volgens Chip zeer nauwkeurig: daar waar hij moet zijn. “Indrukwekkend, want het is de eerste lens met autofocus die zo lichtsterk is.” Een portretlens “waarbij je helemaal geen compromissen hoeft te sluiten”. Eindoordeel: 92/100.
 • Natuurfotograaf Bob Luijks op Natuurportret.nl: Bob noemt de Fujifilm XF 50mm f/1.0 WR “een objectief als geen ander”. Dit unieke objectief met een fenomenale lichtsterkte heeft natuurlijk concurrentie van de 56mm f/1.2. Dat objectief weegt de helft en kost eveneens de helft. Bob: “De keuze voor de 50mm of de 56mm zal dus vooral van persoonlijke aard zijn. Voor mij zijn de unieke eigenschappen van de 50mm en afdichting (het objectief is stof- en spatwaterdicht in tegenstelling tot de 56mm) aanleiding genoeg om te kiezen voor de 50mm.”
  Maar er is natuurlijk meer: de foto’s die je met de ‘One’ kunt schieten. “Het beeld is gewoon subliem, in detail, maar ook in sfeer. Dat laatste is niet altijd eenvoudig onder woorden te brengen, dat moet je ervaren!”
  Maar je moet het ook zien. En dat kan: Bob heeft prachtige foto’s gepubliceerd die hij met de Fujifilm XF 50mm f/1.0 WR heeft geschoten in Limburg. Echt genieten van dat glooiende landschap in de sneeuw op z’n allermooist vastgelegd met deze Fuji. Bekijk dus zeker even zijn natuurfoto’s. Bekijk het hele review met prachtige foto’s op Natuurportret.nl >>
 • Fujifilm XF 50mm f/1 R WR Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, review): Fujifilm-fotograaf Jonas Rask is altijd de eerste om nieuwe Fuji-producten te reviewen. Zelf noemt hij het altijd bescheiden een ‘preview’, maar zijn schrijfsels zijn vaak veel meer echte, doorwrochte reviews dan die van z’n collega-reviewers.
  Dat geldt zeker voor z’n preview van de Fujifilm XF 50mm f/1, die is zeer uitgebreid en is gelardeerd met een groot aantal schitterende foto’s. Het mooie is: je kunt ze als zip-bestand downloaden, zodat je eindeloos kunt pixel-peepen, mocht dat jouw ding zijn...
  En wat zijn de bevindingen van Jonas? Het zal je niet verbazen dat hij volstrekt lyrisch is over deze supersnelle portretlens. De XF 50mm f/1 R WR is volgens hem “een technisch wonder van een van ‘s werelds beste optische bedrijven”.
  De XF 50mm f/1 levert niet alleen een zeer smalle ‘depth of field’ op, maar het is vooral ook een lens met heel veel karakter. Daar komt nog bij dat hij een zeer snelle scherpstelling heeft voor zo’n grote lens. Om het af te maken heeft hij ook nog een geweldige bouwkwaliteit en is hij uitstekend te bedienen.
  Volgens Jonas heeft deze lens optische specificaties die hem zeer veelzijdig maken. Daardoor kun je met één en dezelfde lens verschillende ‘looks’ krijgen in je foto, afhankelijk van het diafragma dat je gebruikt. “Ik had het niet gedacht, maar deze lens is eigenlijk best een allround lens met een prachtige beeldkwaliteit.” Bekijk het volledige review en de fotogallerie >>
 • Portretfotograaf Maarten Kuiper op Cameraland.nl: “Tsja, wat kan ik er nog van zeggen. Soms koop je iets waar je zo blij van wordt dat superlatieven te kort schieten. Ik heb in de 50mm f/1.0 mijn (tot nu toe) favoriete portretlens gevonden. De lens is scherp, de beeldbeleving is bijna magisch te noemen en de bokeh is boterzacht. Dat het objectief autofocus heeft is al een bijzondere prestatie, maar dat het goed en snel (genoeg) werkt, is een klein wonder. Dit objectief zal ik, ondanks het gewicht en de grootte, niet snel thuislaten als ik ga fotograferen. Voor mij is dit, in ieder geval voor portretten, ‘The One’.” Bekijk het volledige review >>
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, first impressions): Andy had het geluk dat hij een pre-productie model van de Fujinon XF 50mm f/1.0 R WR een aantal dagen kon uitproberen. Maar het kostte hem eigenlijk maar vijf minuten om er zeker van te zijn dat dit een heel bijzondere lens. Hij is bij f/1 weliswaar niet zo bijtend scherp als bij f/5.6, toch is die scherpte zeker voldoende, ongeacht waar je het onderwerp in het kader plaatst.
  Cruciaal aan deze lens is dat hij nauwkeurig scherpstelt. En de autofocussnelheid is ook absoluut prima, zolang je voor ogen houdt dat dit een portretlens is en dat hij niet ontworpen is voor actiesporten.
  Ondanks zijn omvang past deze lens perfect op de X-T4, dankzij de prominente hand- en duimgrepen van deze camera. Op de X-T4 stelt hij nauwkeurig scherp.
  Onder X-fotografen woedt er een levendig debat over de waarde van de 50mm f/1 in vergelijking met de XF 56mm f/1.2R. Die portretlens levert namelijk al prachtige resultaten, terwijl hij veel goedkoper en kleiner is. Andy: “Je betaalt altijd een premie voor ultrasnelle lenzen. Het punt is dat je ook eersteklas resultaten moet krijgen, wat deze lens zeker lijkt te leveren.”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR is groot, zwaar en duur. Maar cruciaal volgens Mark is dat hij een beeldkwaliteit levert waartoe geen enkele andere Fujifilm XF-lens in staat is. De verschillen tussen deze en de kleinere, lichtere en goedkopere XF 56mm f/1.2 zijn misschien klein, maar ze zijn er wel degelijk.
  De XF 50mm f/1.0 is een nichelens voor een klein aantal Fujifilm-fotografen. Hen staat pure verrukking te wachten. De eerste autofocuslens ter wereld met een maximaal diafragma van f/1 levert scherpe onderwerpen die afsteken tegen een schitterende, gladde achtergrondonscherpte.
  Dit is niet snelste of stilste autofocuslens van Fuji. Dat is een logisch gevolg van al dat glas. Toch maakt ook deze lens gebruik van de nieuwste gezichts- en oogdetectiesystemen. Detectie en tracking zijn betrouwbaar.
  De XF 50mm f/1.0 is wat zacht bij f/1, maar opmerkelijk scherp in het beeldcentrum vanaf f/1.4. de randen zijn zeer goed vanaf f/2.8. Het snelle maximale diafragma van f/1 maakt het zeer eenvoudig om de achtergrond in je beelden creatief onscherp te maken. Het irisdiafragma met 9 lamellen helpt om prachtige bokeh te bereiken.
  Lensfouten als lichtafval, chromatische aberraties en overstraling zijn zeer goed onder controle. En bij f/16 kun je mooie zonnesterren produceren.
  Een goedkope lens is het niet: het is een van de duurste Fuji’s. Maar hij heeft ook unieke kwaliteiten die geen enkele andere lens kan bieden. Dus wil je de snelste lens met een prachtige beeldkwaliteit, dan is de XF 50mm f/1.0 jouw lens. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Deze Fujifilm XF 50mm f/1.0 is volgens Gordon de ideale lens voor portretten. “In mijn tests leverde deze Fuji scherpe details in de hoeken, zelfs bij f/1.” En op volledige opening is de scherptediepte natuurlijk flinterdun. De beeldkwaliteit is erg aantrekkelijk, waarbij op open diafragma achtergronden worden uitgewist zonder een drukke bokeh te creëren.
  Afgezien van de pittige prijs en het omvangrijke gewicht, heeft Gordon nog wel wat te wensen. Zo had hij liever gezien dat Fujifilm een ‘de-clickable’ diafragmaring had gebruikt voor deze lens. Ook zou een kleinere minimale scherpstelafstand welkom geweest zijn. Maar Gordon snapt dat dat lastig te realiseren is bij lenzen met een dergelijke groot diafragma.
  Is deze Fuji te duur of te zwaar voor je, dan zijn er zeer goede alternatieven, aldus Gordon. Zo biedt de 50mm f/2 een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding met scherpe resultaten en voldoende mogelijkheden om onscherpe achtergronden te creëren. Deze 50mm stelt ook sneller scherp dan de f/1.
  De Fuji 56mm f/1.2 is natuurlijk ook een goed alternatief. Maar als je voor je eerste portretlens moet kiezen uit de 56mm of de 50mm f/1, dan valt de keuze makkelijk op de laatste lens. Het is al met al een prachtige lens waarmee het geweldig fotograferen is, aldus Gordon. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Fujinon XF 50mm f/1.0 R WR zal zeker niet op ieders boodschappenlijstje staan, aldus Angela. Maar hij is nu ook weer niet alleen bedoeld voor verzamelaars of voor fotografen met een uitpuilende beurs. Met z’n prijs van rond 1.600 euro komt hij net binnen bereik van veel enthousiaste en professionele fotografen. Angela denkt dat kopers opgetogen zullen zijn over de beeldkwaliteit van deze lens.
  Deze Fuji is ook een prettige lens om mee te fotograferen. En hij levert prachtige resultaten op met veel scherpe details in het onderwerp waarop je focust, plus een zeer aantrekkelijke bokeh. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Mich Buschman, full review): Fans van fotografie (en filmopnamen) met scherpe voorgrond tegen onscherpe achtergronden komen volgens Mich aan hun trekken met deze Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WR. “De balans met de kleinere, lichte X-body’s is iets minder en vermoeiend voor de rechterhand; een batterijgrip zorgt voor meer grip en een betere balans.” Optisch en mechanisch is deze Fuji een juweeltje. “Vooral de combinatie met de X-T4 is subliem, vanwege de betere autofocus en de IBIS die het met zich meebrengt.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Fuji XF 50mm f/1 presteert heel goed. Hij is ontworpen om iets speciaals te bieden voor portretfotografie, hoewel zeker niet alleen maar voor dit fotografiegenre.
  Deze lens heeft weerbestendigheid. Het is natuurlijk een snelle lens, en dat merk je in situaties met weinig licht. Ook op een andere manier is hij vlot: scherpstellen gaat razendsnel. Deze lens is absoluut een genot om te gebruiken op de Fujifilm X-T4.
  Het is een opwindende lens om te gebruiken en de beelden die je ermee schiet hebben iets magisch, door de reviewer aangeduid met ‘pixie dust’: elfenstof.
  Goedkoop is hij niet, dus deze lens is niet voor iedereen. Toch valt de prijs nog mee, gezien de kwaliteit en wat je ervoor terugkrijgt. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Fujinon XF 50mm f/1.0 WR is volgens Dustin een lens voor experts. Hij is te groot, te zwaar en te duur om een lens voor alle fotografen te zijn. Je moet echt bereid zijn om de prijs te betalen: letterlijk en ook figuurlijk, want is zwaar en groot. Maar ben je daartoe bereid, dan krijg je wel unieke resultaten. Doelgroep is vooral portret- en trouwfotografen. Deze lens biedt hen creatieve mogelijkheden.
  Dit is volgens Dustin de tweede lens in z’n soort. De andere is de Canon EF 50mm f/1.0L, een zeldzaam verzamelobject. De Fuji XF 50mm f/1.0 is functioneler dan de Canon, heeft optisch minder compromissen. Zo’n zeldzaam type lens maakt het moeilijk om hem goed te reviewen, omdat er weinig directe concurrenten zijn.
  De Fuji is geen lens met de meest vloeiende of beste autofocus. Wijd open is hij niet opvallend scherp. En hij is vanwege grootte en gewicht lastig te hanteren. Maar hij heeft een prachtig zachte bokeh en de mogelijkheid om unieke beelden te creëren.
  Je kunt er beelden met een artistieke waarde mee schieten die niet mogelijk zijn met een lens met een kleiner maximaal diafragma. Dus als je fotografie neigt naar het artistieke en je houdt van spelen met scherptediepte, dan biedt de Fujinon XF 50mm f/1.0 WR mogelijk meer creatieve opties dan met andere lenzen. Voor die fotografen is deze Fuji de overweging waard.
 • Lenstip.com (full review): De reviewer van Lenstip is zeker niet enthousiast over de Fujinon XF 50mm f/1.0 R WR. Deze Fuji is weliswaar echt scherp in het midden van het frame, maar gezien zijn prijs en parameters waren de verwachtingen van de reviewer veel hoger. Een dergelijke lens maakt volgens hem alleen kans van slagen als het een werkelijk uitmuntend instrument blijkt te zijn. Helaas is deze XF 50mm f/1.0 R WR helemaal niet uitmuntend. Als Fujifilm deze lens heeft uitgebracht om te laten zien waartoe ze in staat zijn, dan is dit volledig mislukt.

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 50mm f/1

 • Portret-koning: ideale combinatie van brandpunt en maximaal diafragma
 • Licht-koning: uniek maximaal diafragma van f/1
 • Bokeh-koning: razendsnel diafragma en excellent glas bieden een bokeh om van te dromen
 • Afgerond diafragma: 9 afgeronde bladen dragen bij aan unieke bokeh
 • Autofocus: de lichtsterkste lens met autofocus van dit moment
 • In het donker: uitzonderlijk helder diafragma blinkt uit bij weinig licht
 • Perfect glas: meer scherpte en nauwkeurige kleurweergave
 • Minimale lensfouten: excellente lenselementen voorkomen kleurranden en chromatische aberraties
 • Snel & precies: uniek voor een dergelijke lens is z’n razendsnelle autofocus
 • Robuust: weerbestendig ontwerp voor fotograferen in de regen, stof of vrieskou

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm XF 50mm f/1 R WR

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XF 50mm f/1 R WR, door Fujifilm ‘The One’ genoemd. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 50mm f/1 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy