Fujifilm XF 35mm f/1.4 R | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De zeer lichtsterke Fujifilm XF 35mm f/1.4 R is bij uitstek geschikt om te fotograferen bij weinig licht en heeft een wonderschone bokeh. “Wat een kwaliteit! Een mooi en degelijk objectief dat mij doet denken aan de Sumicron van Leica.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R, die in 2012 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 35mm f/1.4 R

Brandpuntsafstand: 35mm / fullframe-equivalent: 53mm | Lichtsterkte: f/1.4 | Gewicht: 187gr | Lengte: 54.9mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.17x | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Filtermaat: 52mm | Release datum: 2012 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 539 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Dit prachtige Fujifilm XF 35mm f/1.4 R objectief is speciaal ontworpen voor de X-serie systeemcamera's van Fuji. Met een maximaal diafragma van f/1.4 is het een zeer lichtsterk objectief. Bij uitstek geschikt dus om te fotograferen bij weinig licht. Nog een voordeel van deze lichtsterkte in combinatie met het diafragma met 7 lamellen: de bokeh is buitengewoon aangenaam. Dat komt van pas bij het schieten van haarscherpe portretten met een vage achtergrond.

Wonderschone kleuren

Met een brandpuntsafstand van 35mm (fullframe: 53mm) is deze Fuji een geweldige alles-in-één lens. Het glaswerk en de coatings zijn van superieure kwaliteit. Resultaat: haarscherpe foto’s van hoek tot hoek, prachtige detailweergave en wonderschone kleuren. De bouwkwaliteit is van een hoog niveau. De diafragmaring heeft 1/3 stops click stops voor nauwkeuriger opnames.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 35mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm XF 35mm f/1.4 R (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R

De Fujifilm XF 35mm f/1.4 R: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Photographylife.com: Een zeer indrukwekkende lens van Fuji. Hij heeft wat zwakkere punten, zoals een niet heel snelle autofocus. Maar hij maakt dat optisch meer dan goed: het is een lens met een excellente scherpte. Je kunt er verbazingwekkend goede foto’s mee maken. “Overall, I really like the Fuji XF 35mm f/1.4 lens. Its small size, fast f/1.4 aperture, excellent build quality, relatively low price and above all, impressive optics, make it a fine choice for any of the Fuji’s X-series cameras.”
 • Imaging-resource.com: Een lens met uitstekende prestaties. Scherp in het beeldcentrum vanaf f/1.4. De beste resultaten in de hoeken bereikt de lens bij f/5.6. “Very good performance, even when used wide open, and excellent performance when stopped down just a little. If you're an X-Pro 1 user, this lens definitely deserves a place in your bag.”
 • Photozone.de: De reviewer heeft genoten van z’n testen in Japan met de Fujinon XF 35mm f/1.4 R. Technisch is het geen perfecte lens, volgens hem, maar hij levert zeer mooie resultaten. De kwaliteit in het beeldcentrum is zelfs ‘adembenemend’, zelfs bij het maximale diafragma. Bij dat diafragma zijn de randen wel wat aan de zachte kant.
  De kwaliteit van het totale beeld is goed bij f/2.8 en zeer goed tussen f/5.6 en f/11. Bokeh is mooi. De bouwkwaliteit is zeer hoog. Voor zo’n lichtcanon is het een compacte lens gebleven, zeer veel kleiner dan z’n evenknie bij de DSLR’s. Hij is zo compact als een microfourthirds lens, bijvoorbeeld de Leica 25mm f/1.4. “So Fuji did a little miracle here.” Autofocussnelheid is goed. Voor zo’n goede lens is het prijsniveau gunstig.
 • Kenrockwell.com: “The Fuji XF 35mm f/1.4 ASPH is among the best lenses I've ever tested, excelling at both the technical aspects of sharpness, falloff and distortion, as well as the artistic aspects of ergonomics and bokeh.”
 • Photographyblog.com: Deze prachtige Fuji-lens is zeer geschikt voor straat-, reportage en slecht-licht-fotografie. “Optically it's also a great lens in its own right, with virtually nothing to complain about, and even the price is reasonable for what you get in return.” De lens is opmerkelijk scherp in het beeldcentrum, vanaf f/1.4. Bokeh is prachtig. Vertekeningen zijn goed onder controle. Autofocus is snel en precies, maar wel nogal luidruchtig. Bouwkwaliteit ligt op een zeer hoog niveau. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com: Een f/1.4 lens is aantrekkelijk voor fotografen die in slecht licht willen fotograferen, of die op zoek zijn naar een zeer kleine scherptediepte. Deze lens komt dan zeker in beeld. Hij levert foto’s die knetterscherp zijn over bijna het hele beeld, vrij van vertekeningen en goed belicht. “Yes, there's some muddiness at the edges at wide apertures, but a shallow depth of field will do a good job hiding those, as long as you aren't framing your subject at the periphery of the frame.”
  Toch moeten Fujifilm fotografen zeker de nieuwere Fujinon XF 35mm f/2 R WR bij hun keuze betrekken. Hoewel hij minder lichtsterk is, bieden de beelden meer details. Hij is ook nog eens kleiner, weerbestendig en goedkoper. “If you really crave the look of an f/1.4 lens, the XF 35mm F1.4 R is a solid choice, but its smaller f/2 sibling offers better performance and value.” Eindoordeel: Goed.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een kwaliteit! Een mooi en degelijk objectief dat mij doet denken aan de Sumicron van Leica. Het fotograferen is een feestje met deze combinatie. Eigenlijk weer terug naar de basis, een camera met een 50 of 55 mm en daar deed je in die tijd alles mee. Echt een aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een topobjectief: zeer scherp en hoge helderheid met z'n 1.4 diafragma. Nog belangrijker is de boekhouding oftewel de onscherpte bij grote diafragma; mooi zacht en romig. Jaja. Nadeel is de wat langzame autofocus, maar dit is maar relatief en het is in de meeste situaties snel genoeg.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Een prachtige lens waar ik scherpte en diepte makkelijk kan bepalen. Het is een fijn klein objectief, waarmee het niet opvalt als ik ermee op stap ga. Ideaal om bij je te hebben, je kan er zelfs portretten mee maken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Top lens! Na lang twijfelen heb ik de Fujinon 35mm f/1.4 aangeschaft! Een geweldige, maar dan ook echt geweldige lens voor snapshots met weinig licht. Dankzij zijn wijde 1.4 opening produceert deze lens mooie natuurlijke plaatjes met een krachtig maar toch verfijnde bokeh (scherpte-diepte).” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 35mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R

 • Zeer lichtsterk maximaal diafragma van f/1.4
 • Zeer fraai bokeh ideaal voor portretten
 • Vergroting van 0.17 keer
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm XF 35mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R door fotograaf Christopher Frost (4:50 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 35mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 35mm op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, heb ik alle camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet. Met bij elke camera de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Fujifilm-camera’s >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Fujifilm zoom-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmGroothoekzoom€ 1,99995/100Reviews >>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRGroothoekzoom€ 99989/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 79980/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RStandaardzoom€ 1,14993/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 59988/100Reviews >>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZStandaardzoom€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIStandaardzoom€ 34980/100Reviews >>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,79593/100Reviews >>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRSupertelezoom€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Telezoom€ 1,42490/100Reviews >>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Telezoom€ 69985/100Reviews >>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IITelezoom€ 38980/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-120mm (2022)
Fujifilm XF 150-600mm (2022)

Fujifilm prime-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRGroothoek€ 94992/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRGroothoek€ 86590/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRGroothoek€ 99990/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RGroothoek€ 78390/100Reviews >>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RGroothoek€ 82589/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRGroothoek€ 39988/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRGroothoek€ 44588/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/2 RGroothoek€ 49980/100Reviews >>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRMacro€ 1,29992/100Reviews >>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroMacro€ 56985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRPancake€ 44985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Pancake€ 39983/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRPortret€ 1,59995/100Reviews >>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RPortret€ 86595/100Reviews >>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRPortret€ 89992/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRPortret€ 48989/100Reviews >>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRStandaard€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRStandaard€ 39588/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RStandaard€ 48986/100Reviews >>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Standaard€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XF 200mmSupertele€ 5,99995/100Reviews >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy