Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR | Reviews & Tests

Wat is de beste standaard prime-lens voor je Fujifilm X systeemcamera? De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is een schitterende lichtsterke standaardlens met een fabelachtige bokeh. “Deze lens komt dicht in de buurt van de perfecte prime-lens.” Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR Lichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm (fullframe-equivalent): ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR, die eind september 2021 op de markt komt.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR

Brandpuntsafstand: 33mm / fullframe equivalent 50mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 360gr | Lengte x diameter: 74 x 67mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 58mm | Release datum: eind september 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRDeze Fujifilm-lens in het kort

Fujifilm heeft al een geweldige standaard prime-lens in het assortiment: de geliefde Fujifilm XF 35mm f/1.4 R. Maar deze lens dateert al van 2012. Hoog tijd dus voor een upgrade van deze populaire lens. De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is een veelzijdig objectief, inzetbaar voor veel fotografie-genres.

Ideaal voor portretten en close-ups

De brandpuntsafstand van de XF 33mm f/1.4 R LM WR komt overeen met 50mm in het fullframe-equivalent. Daarom is dit een ideale lens voor portretten en alledaagse fotomomenten. Ook voor straat-, reportage- of reisfotografie is hij uitstekend inzetbaar. Fijn is de korte minimale scherpstelafstand van 30cm, waardoor creatieve close-ups mogelijk worden.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRUitzonderlijk scherp, ook bij f/1.4

Dankzij het kwaliteitsglas en de coatings kun je met de XF 33mm f/1.4 R LM WR rekenen op uitzonderlijke beeldscherpte en een hoog beeldoplossend vermogen. Dat geldt zelfs bij volle opening van f/1.4.

Prachtige, romige bokeh

Fotograferen met dat maximale diafragma geeft een bijzonder zachte, romige bokeh, waardoor je onderwerp prachtig loskomt van de achtergrond. Het diafragma bestaat uit negen afgeronde diafragmabladen, waardoor je vrijwel volledig ronde bokeh-effecten krijgt.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRRazendsnel scherpstellen

Ook de autofocus van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 is helemaal van deze tijd: je stelt stil, snel en uiterst nauwkeurig scherp in een fractie van een seconde. De autofocus profiteert van een lineaire AF-motor. Daardoor zijn haarscherpe scherpstelling bij foto’s en vloeiende scherpstelling bij video’s mogelijk.

Lichtgewicht en compact

De XF 33mm f/1.4 R LM WR is weliswaar een prime-objectief met een zeer groot diafragma, maar toch weegt hij slechts 360 gram en is hij maar 73.5mm lang. Een lichte, compacte lens dus, die fijn mee op reis kan. Uiteraard komt deze Fujifilm in een robuuste behuizing die stof- en vochtbestendig is. Daardoor kun je met deze lens altijd op pad, ook bij slecht weer.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRDeze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Straatfotografie
 • Reportagefotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Reisfotografie

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 33mm f/1.4

De Fujifilm XF 33mm f/1.4: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, het objectief is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, full review): Fujifilm-fotograaf Jonas Rask is altijd de eerste om nieuwe Fuji-producten te reviewen. Zelf noemt hij het altijd bescheiden een ‘preview’, maar zijn schrijfsels zijn vaak veel meer echte, doorwrochte reviews dan die van z’n collega-reviewers.
  Dat geldt ook voor z’n review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4: een uitgebreide bespreking met zoals gebruikelijk heerlijke foto’s die veel meer vertellen dan woorden kunnen doen. Zeker bekijken dus!
  Volgens Jonas is voorganger XF 35mm f/1.4R een zeer populaire lens en komt hij zeker voor in de top 3 favoriete lenzen van elke doorgewinterde fotograaf die met een Fujifilm X-camera schiet. Zelf was het Jonas’ eerste lens voor z’n X-Pro1. En volgens hem is het nog steeds de beste lens in de serie. Niet omdat hij perfect is, want dat is hij zeker niet. Maar vanwege de karaktervolle beelden die je ermee kunt schieten. Een zeer speciale lens.
  En dat betekent dat Jonas’ verwachtingen van de nieuwe Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR hooggespannen waren. Kan deze prime-lens die verwachtingen waarmaken? En de verwachtingen van moderne fotografen die klinische scherpte, ultraresolutie, prachtige bokeh, snelle en nauwkeurige autofocus en weerbestendige afdichting willen?
  Fujifilm lost die verwachtingen ten volle in, aldus Jonas. Tegelijk is er voor Jonas nooit een echte vervanger voor zijn geliefde XF 35mm f/1.4R. “Die lens is meer dan speciaal voor mij. Ik ben verliefd op zijn eigenaardigheden. Ik ben ook verliefd op de zachte maar scherpe weergave.”
  Maar het is gewoonweg een feit dat de cameratechnologie met rasse schreden vooruitgaat. En Fujifilm moest wel een complete make-over van deze lens op de markt brengen, om hem toekomstbestendig te maken. En die make-over, de XF 33mm f/1.4 R LM WR, komt volgens Jonas “dicht in de buurt van de perfecte prime-lens”.
  Deze standaardprime heeft razendsnelle en stille autofocusprestaties, weerbestendigheid, een ongelooflijke scherpte, goed gecontroleerde overstraling en prachtige bokeh. Klein nadeel: hij is wat groter dan z’n voorganger. Toch blijft hij gelukkig compact. “De XF 33mm f/1.4R LM WR is een geweldige lens en een kijkje in de toekomst van Fujifilms aps-c systeem.” Bekijk het volledige review en de fotogallerie >>
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, hands on review): Angela heeft gefotografeerd met een pre-productie-model van deze lens. De beeldkwaliteit is erg goed, waarbij de scherpte extreem goed behouden blijft over het hele diafragmabereik en tot in de hoeken van het beeld.
 • Techradar.com (Mark Wilson, hands on review): De Fujifilm XF 33mm f/1.4 is volgens Mark wellicht geen ‘karakter-lens’, zoals de oude XF 35mm f/1.4. Maar het is een moderne prime-lens voor de Fujifilm X-serie. Hij heeft een snelle autofocus en veel charme.
  Voor de grotere camera’s van Fujifilm is dit een ideale lens voor alledag. Misschien komen er in de toekomst Fujifilm-camera’s met een hogere resolutie die het uiterste uit de talenten van deze lens kunnen wringen.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Chris en Jordan van DPReview TV hebben nu al een geweldige videoreview op YouTube gezet, waarin ze de XF 33mm f/1.4R LM WR onder de loep nemen. Hoe goed is hij? Is de bokeh echt zo mooi als beloofd? En wat zijn de verschillen met de XF 35mm f/1.4R?
  Bekijk het mooie filmpje onderaan deze pagina.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 33mm f/1.4

 • Uiterst lichtsterk: maximaal diafragma van f/1.4
 • Zeer fraaie bokeh: ideaal voor portretten
 • Ultieme beeldkwaliteit: 2 ED-elementen en 1 asferisch lenselement
 • Mooie close-ups: vergroting van 0.15x
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendige behuizing

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 door Chris en Jordan van DPReview TV (8:06 minuten). Ze nemen de Fujifilm XF 33mm f/1.4 onder de loep en vergelijken hem met de Fujifilm 35mm f/1.4, die vergelijkbare specificaties heeft en voor een lagere prijs op de markt blijft. Welke lens past het beste bij jou?

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Fujifilm XF 33mm f/1.4

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XF 33mm f/1.4 (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Fujifilm zoom-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmGroothoekzoom€ 1,99995/100Reviews >>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRGroothoekzoom€ 99989/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 79980/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RStandaardzoom€ 1,14993/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 59988/100Reviews >>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZStandaardzoom€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIStandaardzoom€ 34980/100Reviews >>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,79593/100Reviews >>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRSupertelezoom€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Telezoom€ 1,42490/100Reviews >>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Telezoom€ 69985/100Reviews >>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IITelezoom€ 38980/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-120mm (2022)
Fujifilm XF 150-600mm (2022)

Fujifilm prime-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRGroothoek€ 94992/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRGroothoek€ 86590/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRGroothoek€ 99990/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RGroothoek€ 78390/100Reviews >>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RGroothoek€ 82589/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRGroothoek€ 39988/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRGroothoek€ 44588/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/2 RGroothoek€ 49980/100Reviews >>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRMacro€ 1,29992/100Reviews >>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroMacro€ 56985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRPancake€ 44985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Pancake€ 39983/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRPortret€ 1,59995/100Reviews >>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RPortret€ 86595/100Reviews >>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRPortret€ 89992/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRPortret€ 48989/100Reviews >>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRStandaard€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRStandaard€ 39588/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RStandaard€ 48986/100Reviews >>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Standaard€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XF 200mmSupertele€ 5,99995/100Reviews >>

 

Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, heb ik alle camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet. Met bij elke camera de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Fujifilm-camera’s >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy