Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR | Reviews & Tests

Wat is de beste standaard prime-lens voor je Fujifilm X systeemcamera? De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is een schitterende lichtsterke standaardlens met een fabelachtige bokeh. “Deze lens komt dicht in de buurt van de perfecte prime-lens.” EISA-award 2022-2023. Platina Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR Lichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm (fullframe-equivalent): ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR, die eind september 2021 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR

Brandpuntsafstand: 33mm / fullframe equivalent 50mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 360gr | Lengte x diameter: 74 x 67mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 58mm | Release datum: eind september 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRDeze Fujifilm-lens in het kort

Fujifilm heeft al een geweldige standaard prime-lens in het assortiment: de geliefde Fujifilm XF 35mm f/1.4 R. Maar deze lens dateert al van 2012. Hoog tijd dus voor een upgrade van deze populaire lens. De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is een veelzijdig objectief, inzetbaar voor veel fotografie-genres.

Ideaal voor portretten en close-ups

De brandpuntsafstand van de XF 33mm f/1.4 R LM WR komt overeen met 50mm in het fullframe-equivalent. Daarom is dit een ideale lens voor portretten en alledaagse fotomomenten. Ook voor straat-, reportage- of reisfotografie is hij uitstekend inzetbaar. Fijn is de korte minimale scherpstelafstand van 30cm, waardoor creatieve close-ups mogelijk worden.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRUitzonderlijk scherp, ook bij f/1.4

Dankzij het kwaliteitsglas en de coatings kun je met de XF 33mm f/1.4 R LM WR rekenen op uitzonderlijke beeldscherpte en een hoog beeldoplossend vermogen. Dat geldt zelfs bij volle opening van f/1.4.

Prachtige, romige bokeh

Fotograferen met dat maximale diafragma geeft een bijzonder zachte, romige bokeh, waardoor je onderwerp prachtig loskomt van de achtergrond. Het diafragma bestaat uit negen afgeronde diafragmabladen, waardoor je vrijwel volledig ronde bokeh-effecten krijgt.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRRazendsnel scherpstellen

Ook de autofocus van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 is helemaal van deze tijd: je stelt stil, snel en uiterst nauwkeurig scherp in een fractie van een seconde. De autofocus profiteert van een lineaire AF-motor. Daardoor zijn haarscherpe scherpstelling bij foto’s en vloeiende scherpstelling bij video’s mogelijk.

Lichtgewicht en compact

De XF 33mm f/1.4 R LM WR is weliswaar een prime-objectief met een zeer groot diafragma, maar toch weegt hij slechts 360 gram en is hij maar 73.5mm lang. Een lichte, compacte lens dus, die fijn mee op reis kan. Uiteraard komt deze Fujifilm in een robuuste behuizing die stof- en vochtbestendig is. Daardoor kun je met deze lens altijd op pad, ook bij slecht weer.

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRDeze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Straatfotografie
 • Reportagefotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Reisfotografie

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Fujifilm XF 33mm

De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Fujifilm de ‘Beste standaardlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 33mm f/1.4

De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Kevin Vervoort, full review, nummer 4 2022): De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is op diverse punten verbeterd ten opzichte van z’n voorganger. Maar gelukkig heeft het objectief z’n charme weten te behouden die zo kenmerkend was voor die voorganger, zo schrijft Kevin (en toont hij ook in z’n foto’s).
  De foto’s die je met deze standaardprime kunt maken zijn volgens Kevin “ongelofelijk scherp”. “Vanaf het beeldcentrum tot aan de randen behoudt het objectief zijn scherpte, bij zowel grote als kleine diafragma’s.” Ook is optische vervorming vrijwel afwezig. Daarnaast is het een zeer gebruiksvriendelijk objectief.
  Kortom: “Voor Fujifilm X-camera’s is dit het ideale objectief voor alledaagse momenten. De foto’s zijn haarscherp en dankzij de snelle autofocus hoef je geen moment te missen.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, full review): Fujifilm-fotograaf Jonas Rask is altijd de eerste om nieuwe Fuji-producten te reviewen. Zelf noemt hij het altijd bescheiden een ‘preview’, maar zijn schrijfsels zijn vaak veel meer echte, doorwrochte reviews dan die van z’n collega-reviewers.
  Dat geldt ook voor z’n review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4: een uitgebreide bespreking met zoals gebruikelijk heerlijke foto’s die veel meer vertellen dan woorden kunnen doen. Zeker bekijken dus!
  Volgens Jonas is voorganger XF 35mm f/1.4R een zeer populaire lens en komt hij zeker voor in de top 3 favoriete lenzen van elke doorgewinterde fotograaf die met een Fujifilm X-camera schiet. Zelf was het Jonas’ eerste lens voor z’n X-Pro1. En volgens hem is het nog steeds de beste lens in de serie. Niet omdat hij perfect is, want dat is hij zeker niet. Maar vanwege de karaktervolle beelden die je ermee kunt schieten. Een zeer speciale lens.
  En dat betekent dat Jonas’ verwachtingen van de nieuwe Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR hooggespannen waren. Kan deze prime-lens die verwachtingen waarmaken? En de verwachtingen van moderne fotografen die klinische scherpte, ultraresolutie, prachtige bokeh, snelle en nauwkeurige autofocus en weerbestendige afdichting willen?
  Fujifilm lost die verwachtingen ten volle in, aldus Jonas. Tegelijk is er voor Jonas nooit een echte vervanger voor zijn geliefde XF 35mm f/1.4R. “Die lens is meer dan speciaal voor mij. Ik ben verliefd op zijn eigenaardigheden. Ik ben ook verliefd op de zachte maar scherpe weergave.”
  Maar het is gewoonweg een feit dat de cameratechnologie met rasse schreden vooruitgaat. En Fujifilm moest wel een complete make-over van deze lens op de markt brengen, om hem toekomstbestendig te maken. En die make-over, de XF 33mm f/1.4 R LM WR, komt volgens Jonas “dicht in de buurt van de perfecte prime-lens”.
  Deze standaardprime heeft razendsnelle en stille autofocusprestaties, weerbestendigheid, een ongelooflijke scherpte, goed gecontroleerde overstraling en prachtige bokeh. Klein nadeel: hij is wat groter dan z’n voorganger. Toch blijft hij gelukkig compact. “De XF 33mm f/1.4R LM WR is een geweldige lens en een kijkje in de toekomst van Fujifilms aps-c systeem.” Bekijk het volledige review en de fotogallerie >>
 • Fotomagazine Focus (Mich Buschman, full review): Mich maakt een interessante vergelijking tussen de Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR en de oudere Fujifilm XF 35mm f/1.4 R. Want veel Fuji-fotografen willen natuurlijk weten: is de XF 33mm echt zoveel beter dat een aanschaf gerechtvaardigd is? Mich geeft het antwoord.
  De XF 33mm is op vrijwel alle punten beter dan de XF 35mm. Hij is uitstekend in balans op de Fujifilm X-T4. Dankzij de optische constructie zijn tal van fouten opgelost. “De weergave is scherp, vol en briljant. De autofocus reageert zeer snel en is stil, dankzij de lineaire aandrijfmotor.” Ook gezichtsherkenning werkt prima: straat- en reportagefotografie levert daardoor veel meer rake shots op. Mooi voor videografen: focus breathing is afwezig.
  Dit is volgens Mich “een heel goed werkend, uitstekend presterend en soepel instellend standaardobjectief”. De XF 33mm is ook voorbereid op de komende generatie X-camera’s met hogere resolutie. De X-H2 krijgt volgens de geruchten een 40 megapixel sensor (bekijk mijn preview van de Fujifilm X-H2).
  Maar moeten we overstappen? De XF 35mm is weliswaar 10 jaar oud, maar heeft volgens Mich nog steeds veel aanhangers door z’n compacte uitvoering en mooie beeldoverdracht. Eindoordeel voor de XF 33mm: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.3. De XF 35mm krijgt het cijfer 8.5, niet slecht voor zo’n ouwetje.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR is volgens Mark “een winnende combinatie van een ultrasnel f/1.4-diafragma met negen afgeronde diafragmalamellen voor een geweldige bokeh, een uitstekende scherpte bij alle diafragma’s, snelle, nauwkeurige en stille autofocus en weerbestendigheid.”
  De lens is opmerkelijk scherp in het beeldcentrum en bijna even scherp aan de randen, vrijwel over het gehele diafragmabereik. Dankzij het snelle maximale diafragma van f/1.4 kun je zeer eenvoudig de achtergrond creatief onscherp maken. Het irisdiafragma met negen lamellen zorgt voor prachtige bokeh-effecten. Mooi is dat je al vanaf 20cm kunt scherpstellen, waardoor je creatieve close-ups kunt schieten.
  Optische vervorming is vrijwel afwezig. Wel is lichtafval is een klein probleem, dat geldt voor de meeste snelle lenzen. Chromatische aberraties speelt een rol bij zeer veel contrast. Ook overstraling kan slecht zijn als je direct tegen de zon in fotografeert.
  Zoals we van Fuji gewend zijn is de bouwkwaliteit uitstekend. Sterk punt is ook het autofocussysteem met lineaire motor. Scherpstelling gaat snel en stil. De royaal brede scherpstelring en de diafragmaring zijn beide zeer welkom.
  Het prijskaartje is aan de hoge kant. Hij is ook een stuk zwaarder en langer dan de XF 35mm f/1.4 “dus fans van kleine lenzen kunnen beter bij de oudere lens blijven”. Maar al met al is de XF 33mm een meer dan waardige toevoeging aan het Fuji X-systeem. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Voor een 50mm-lens (fullframe-equivalent) is dit een relatief grote lens. Maar dat is een kleine prijs die je moet betalen voor de snelle lineaire motor-autofocus, het snelle maximale diafragma van f/1.4 en de uitstekende optische prestaties, aldus Rod.
  Deze Fujifilm-lens heeft ook een fysieke diafragmaring, die perfect werkt met de externe sluitertijdknoppen op camera’s zoals de X-T30 II, X-Pro3 en X-T4. Zo krijgen gevorderde fotografen klassieke externe belichtingsregelingen tot hun beschikking. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De De XF 33mm f/1.4R LM WR is optisch op bijna alle punten beter dan de 35mm f/1.4, aldus Jan Paul. Het is kortom een topobjectief: “uitstekend geconstrueerd, met 11 pakkingen tegen indringing van vocht en stof. De lineaire autofocus motor is een grote verbetering ten opzichte van die in de 35mm standaardlens. Optisch is het 33mm model de meerdere, geheel voorbereid op de toekomstige X-Trans sensoren met een hogere resolutie. De verkoopprijs vinden we realistisch.” Eindoordeel: het cijfer 9.1.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR produceert volgens Angela “zeer hoogwaardige beelden met een indrukwekkende scherpte die buitengewoon goed behouden blijven over het hele diafragmabereik en tot in de hoeken van het beeld”.
  Dit is een lens die je met vertrouwen bij elk diafragma kunt gebruiken. De beste resultaten boek je tussen f/2.0 en f/8. Flare kan volgens Angela een probleem zijn, maar de meegeleverde diepe zonnekap helpt het onder controle te houden. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm 33mm f/1.4 R WR LM is volgens de reviewer een lens om van te houden. Voor veel fotografen zal het zelfs hun meest gebruikte lens zijn: de 50mm-lens (fullframe-equivalent) is immers een van de meest gebruikte lenzen.
  Met deze lens kun je vrijwel alle fotogenres aan: van bruiloften tot portretten, van food-fotografie tot reisfotografie. De beeldkwaliteit is om door een ringetje te halen, en de bouwkwaliteit is solide. Mooi is dat je hem kunt gebruiken in zware weersomstandigheden. “En camera en lens vormen samen nog steeds een compacte set in je cameratas.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • 5050travelog.com (full review): De reviewer vergelijkt de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R met de XF 33mm f/1.4 R LM. Welke zijn voorkeur heeft? “Ik heb de XF 33mm f/1.4 R LM WR pas ongeveer een week, maar als ik een van de twee zou moeten kiezen voor een wereldreis en maar een fractie van een seconde had om beslissing te nemen, zou ik denk ik kiezen de XF 33mm f/1.4.”
  Beslissende factor bij het gebruik van de XF 35mm f/1.4 R is met de komst van de nieuwe lens het kleinere formaat en het lagere gewicht. En hij heeft natuurlijk nog steeds een geweldige beeldkwaliteit. Maar staan de de ultieme beeldkwaliteit en gebruikerservaring voorop, dan valt de keuze al snel op de XF 33mm f/1.4 R LM WR.
  Met deze lens is Fuji klaar voor de sensoren met meer megapixels die aanstaande zijn. Er gaan geruchten over X-serie sensoren met 40 megapixels. Lenzen als de XF 33 mm f/1.4 R LM WR, XF 23mm f/1.4 R LM WR en XF 18mm f/1.4 R LM WR zijn daar klaar voor. En zoals verwacht komt er in 2022 ook een nieuwe XF 56mm f/1.2 R LM WR.
 • Techradar.com (Mark Wilson, hands on review): De Fujifilm XF 33mm f/1.4 is volgens Mark wellicht geen ‘karakter-lens’, zoals de oude XF 35mm f/1.4. Maar het is een moderne prime-lens voor de Fujifilm X-serie. Hij heeft een snelle autofocus en veel charme.
  Voor de grotere camera’s van Fujifilm is dit een ideale lens voor alledag. Misschien komen er in de toekomst Fujifilm-camera’s met een hogere resolutie die het uiterste uit de talenten van deze lens kunnen wringen.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Chris en Jordan van DPReview TV hebben nu al een geweldige videoreview op YouTube gezet, waarin ze de XF 33mm f/1.4R LM WR onder de loep nemen. Hoe goed is hij? Is de bokeh echt zo mooi als beloofd? En wat zijn de verschillen met de XF 35mm f/1.4R?
  Bekijk het mooie filmpje onderaan deze pagina.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Erg fijne lens. Na lang wachten is deze lens eindelijk uitgekomen, ik wilde namelijk niet de oudere 35mm f/1.4 kopen ivm WR en snelheid. Nu dat ie binnen is ben ik er erg blij mee. Wellicht het enige minpunt is de vignetting op f/1.4, maar dat wordt in de JPG of via een foto edit programma al snel opgelost. Een echte aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Waanzinnige lens. Sinds kort deze lens in bezit als liefhebber van de 'ouderwetse' 50mm brandpuntsafstand. En wat voor lens is dit! Vlijmscherp op 1.4, razendsnelle AF. Wel wat groter dan de 35mm/2.0, maar nog altijd redelijk compact en mooi combinerend met mijn X-T3. Absolute aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 33mm f/1.4

 • Uiterst lichtsterk: maximaal diafragma van f/1.4
 • Zeer fraaie bokeh: ideaal voor portretten
 • Ultieme beeldkwaliteit: 2 ED-elementen en 1 asferisch lenselement
 • Mooie close-ups: vergroting van 0.15x
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendige behuizing

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 33mm f/1.4 door Chris en Jordan van DPReview TV (8:06 minuten). Ze nemen de Fujifilm XF 33mm f/1.4 onder de loep en vergelijken hem met de Fujifilm 35mm f/1.4, die vergelijkbare specificaties heeft en voor een lagere prijs op de markt blijft. Welke lens past het beste bij jou?

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Fujifilm XF 33mm f/1.4

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XF 33mm f/1.4 (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 33mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy