Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro | Reviews & Tests

De Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro is een prachtige macrolens voor je Fujifilm X systeemcamera. Met deze macrolens kom je zeer dicht bij je onderwerp, voor bijzondere en creatieve macro-opnames. Inzetbaar voor tal van andere fotogenres, zoals straatfotografie en portretten. Kortom: een veelzijdige lens. “De macrolens die je altijd bij je kan hebben.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroMacrolenzen: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro, die eind november 2022 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro

Brandpuntsafstand: 30mm / fullframe-equivalent: 46mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 195gr | Lengte x diameter: 69.5 x 60mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 1.2cm | Vergrotingsfactor: 1:1 | Filtermaat: 43mm | Release datum: eind november 2022 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroDeze Fujifilm-lens in het kort

De lekker compacte en lichte Fujifilm XF 30mm f/2.8 is een bijzonder macro-objectief. Dankzij het brandpunt van 30mm kun je zeer dicht bij je onderwerp komen. De minimale scherpstelafstand bedraagt slechts 1.2 centimeter. Daardoor maak je opnames met een enorme vergroting en een creatief perspectief.

Lichtsterke standaardlens

Anders dan veel andere macrolenzen, is deze Fujifilm ook een echte lichtsterke standaardlens, met een fullframe-equivalent brandpunt van 46mm. Standaardlenzen staan bekend om hun natuurlijke perspectief en hun snelle diafragma. Deze Fujifilm XF 30mm heeft een groot maximaal diafragma van f/2.8, waardoor je een prachtige bokeh in je beelden kunt krijgen.

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroVeelzijdig inzetbaar

De Fujifilm XF 30mm kun je daardoor uitstekend inzetten voor alle fotogenres die je normaal gesproken schiet met een standaardlens. En dat zijn er nogal wat. Van straat- tot landschapsfotografie, van product- tot portretfotografie en nog veel meer. Een lens die je, kortom, enorm veel zult gebruiken. Ook doordat hij zo licht en compact is.

Uitstekend optisch ontwerp

Het optisch ontwerp van deze Fujifilm is uitstekend en tegelijk volledig geoptimaliseerd om hem zo licht en compact mogelijk te houden. Daardoor kun je hem als standaard walk-around lens altijd op je camera laten zitten. Tegelijk kun je op alle momenten schitterende macro’s schieten. Hoe leuk is dat?

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroSnel scherp

Zoals de andere macrolenzen van Fujifilm (de 80mm en de 60mm) stelt hij snel en nauwkeurig scherp. De XF 30mm f/2.8 heeft een geïntegreerd intern scherpstelsysteem aan boord, waarbij een lineaire motor een compacte en lichte lensgroep aandrijft.

Robuust gebouwd

Met de Fujifilm XF 30mm f/2.8 Macro kun je ook in weer en wind op pad. Hij is robuust gebouwd, met een stof- en vochtbestendige behuizing. Fotograferen bij slecht weer of in natte natuurgebieden is daardoor geen enkel probleem voor deze lens.

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroDeze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Straatfotografie
 • Landschapsfotografie

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroProfessionele reviewers over de Fujifilm XF 30mm f/2.8

De Fujifilm XF 30mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Fujifilm heeft al heel wat standaard prime-lenzen in zijn uitgebreide assortiment, maar geen van deze lenzen evenaart de uitstekende macromogelijkheden van deze Fujfilm XF 30mm f/2.8. Daardoor is het volgens Mark “de meest veelzijdige standaard prime van Fujifilm”.
  Het close-focuspunt van slechts 10 cm is erg handig wanneer de voorgrond in het beeld moet worden opgenomen, schrijft Mark. En de 1:1 vergroting onderscheidt de XF 30 mm van de meeste andere Fuji-lenzen. Echte macro-fotografen kiezen wellicht voor de grotere, duurdere XF 80mm. Daarmee krijg je meer werkafstand tussen jezelf en het onderwerp, belangrijk voor bijvoorbeeld insecten.
  De XF 30mm is goed scherp in het beeldmidden en bijna net zo scherp aan de randen, vrijwel over het hele diafragmabereik. Daarbij maakt het snelle diafragma het gemakkelijk om de achtergrond op een creatieve manier onscherp te maken. Het negenbladige irisdiafragma zorgt voor prachtige bokeh-effecten. Lensfouten zijn vrijwel afwezig. En de bouwkwaliteit is uitstekend.
  Ander sterk punt: het autofocussysteem met lineaire motor. “Die kent nauwelijks vertraging en is aangenaam stil.” Welkom zijn ook de royaal brede scherpstelring en de diafragmaring. De XF 30mm is volgens Mark een unieke twee-in-één lens: een standaardlens én een macro-primelens. “Daardoor is het zowel een echt koopje voor deze prijs en een uitstekende lens op zich.” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin houdt van de brandpuntsafstand van 45mm (fullframe-equivalent). Als je die combineert met 1:1 macromogelijkheden, heb je een lens die handig is voor een breed scala aan fotografie-onderwerpen. “Ik ben vooral dol op de brandpuntsafstand voor familie- of vriendenevenementen, waar het een natuurlijk en herkenbaar standpunt biedt.”
  Daarbij heeft hij een uitstekend autofocussysteem, waardoor je snel, stil en effectief scherpstelt, voor fotografie maar ook voor videowerk. De algemene optische prestaties maken minder indruk. “Hoewel er een goede scherpte in het beeldmidden is, is die scherpte naar de randen toe veel minder goed.” Ook de bokeh is volgens Dustin niet uitzonderlijk mooi. Bovendien is de minimale scherpstelafstand van 10 centimeter te kort om echt bruikbaar te zijn.
  Toch is dit een heel gemakkelijke lens om mee te nemen vanwege het compacte formaat en het lichte gewicht. “De veelzijdigheid van een macrolens in dit pakket zal zeer intrigerend zijn voor diegenen die graag reizen licht.” Ook zullen veel mensen tevreden zijn met de beeldkwaliteit. “Ondanks zijn gebreken is dit een welkome aanvulling op het Fujinon-assortiment. En het zal een lens zijn die veel mensen graag in hun kit willen hebben.
 • Amateurphotographer.com (Amy Davies, full review): De Fujifilm 30mm is volgens Amy een veelzijdige lens die je voor een groot aantal verschillende onderwerpen kunt inzetten. Macro is daarbij een ‘bonus’ voor wie eigenlijk van alles een beetje wil fotograferen.
  Deze lens biedt een brandpuntsafstand die dicht bij de ‘klassieke’ 50mm ligt (in fullframe-termen dan). Daardoor is hij ideaal als allround-lens die je altijd op je camera kunt hebben. Hij is daarnaast zeer geschikt voor portretten, huisdieren, bloemen en het kiezen van details in landschaps- en architectuuropnamen. “Dat je daarbij super dicht bij een onderwerp kunt komen, maakt hem natuurlijk ook uitstekend geschikt voor detailopnames.”
  Sommige macrofotografen vinden dit misschien een ideale brandpuntsafstand, schrijft Amy. Maar meer algemene macrofotografen zullen de korte brandpuntsafstand misschien beperkter vinden dan de langere opties van 60mm of 80mm. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Hoewel de voordelen van de langere macrolenzen niet te ontkennen zijn, is er zeker plaats voor de kortere en compactere versies, schrijft John. “Ze zijn gemakkelijker te gebruiken bij macrowerk op tafel. Vooral als je vlakke onderwerpen zoals documenten fotografeert. Minder geschikt zijn ze voor het fotograferen van dieren in het wild buiten, waar een langere werkafstand handig kan zijn.”
  Deze Fujifilm-lens biedt dezelfde hoge kwaliteit als de andere lenzen uit het assortiment, heeft zeer aangename optische eigenschappen en een absoluut briljante bediening, aldus John. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Gary McIntyre, full review): De Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro is volgens Gary “een uitzonderlijke keuze voor macrofotografie”. Het is een ongelooflijk veelzijdige lens dankzij z’n compacte, lichtgewicht ontwerp, het grote maximale diafragma, de korte scherpstelafstand en de scherpte. Je schiet er ook verbluffende macro-opnamen en portretten mee in een breed scala aan omgevingen. “Voor een lens voor dagelijks gebruik kun je echt niet fout gaan. Het is scherp, lichtgewicht, onopvallend en leuk om in verschillende situaties te gebruiken.”
  Gary heeft genoten van het testen van deze lens. “En voor mij heeft het nieuwe wegen in de fotografie geopend waar ik graag beter in zou willen worden. Fotografie moet leuk zijn, en deze lens draagt daar echt aan bij.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Voor het Fuji X-systeem zijn er niet al te veel opties voor het echte macrowerk, schrijft Jim. De XF 30mm f/2.8 R LM WR is dus zeker een mooie aanwinst. Jim noemt hem “een beetje verlegen voor wat we verwachten te zien in een speciale macrolens”. Hij heeft een pittige scherpstelmotor plus bescherming tegen weersinvloeden. Maar hij mist optische stabilisatie of een scherpstelbegrenzer. Dat maakt z’n aantrekkingskracht als macrolens wat minder.
  De zeer korte werkafstand die je nodig hebt voor 1:1 vergrotingen bij een brandpuntsafstand van 30mm maakt volgens Jim helder dat voor close-upspecialisten de XF 80mm f/2.8 R LM WR OIS een betere keuze is.
  Toch is de XF 30mm f/2.8 R LM WR een opwindende lens als standaardprime-objectief waarmee je dichtbij kun scherpstellen. “Er zijn een heleboel foto's die je kunt maken met deze lens die je gewoon niet kunt maken met een typische standaard prime, en je kunt nog steeds veel achtergrondonscherpte krijgen met f/2.8 optica.”
  De foto's die je schiet met deze macro-prime tonen scherpe details en zijn over het algemeen vrij van ongewenste effecten zoals valse kleuren. Kortom: met deze lens maak je extra close-ups in een standaardhoek en hij levert snelle scherpstelling in een compacte, weerbestendige behuizing. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Fujifilm XF 30mm f/2.8 Macro is de kleinste van de drie macrolenzen die Fujifilm in het assortiment heeft. Jan Paul: “Hij is kleiner en lichter dan de Fujifilm 60mm f/2.4 Macro en het verschil met de 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro is natuurlijk nog veel groter.” Een lekker compacte macrolens dus.
  De XF 30mm f/2.8 Macro heeft wel zijn beperkingen als macro, schrijft Jan Paul, omdat je heel dichtbij je onderwerp moet komen om die 1:1 te halen. “Maar daar staat tegenover dat dit wel de macro is die je altijd bij je kan hebben. Dankzij de weerbestendigheid kan je hem ook onder alle omstandigheden gebruiken. De prijs is redelijk, gezien de mogelijkheden, de bouwkwaliteit en de optische prestaties.”
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, hands on): De Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro is klein, licht en redelijk geprijsd, schrijft Angela. Het is een aantrekkelijke standaardlens met 1:1 macromogelijkheden. “Om er een levensgrote reproductie mee te krijgen, moet je heel dichtbij komen met een werkafstand van slechts 1,2 cm, dus schaduw van het onderwerp kan een probleem zijn, maar het is geweldig om zo'n flexibiliteit bij het scherpstellen te hebben.”
 • Digitalcameraworld.com (Lauren Scott, hands on): De Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro is door de cropfactor van 1,5x in aps-c-formaat tegelijk een standaardlens van 46mm in fullframe-termen. De beeldkwaliteit is volgens Lauren goed, de autofocus is pittig en stil. “De lichtgewicht constructie en prijs zullen deze lens aantrekkelijk maken voor veel hobbyistische natuur- en productfotografen. Ook omdat het niet alleen een macrolens is, maar ook een geweldige standaard walkabout-lens.”
 • Photoreview.com.au (full review): De Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR Macro biedt volgens de reviewer een waardevolle uitbreiding op de macro-opties die al beschikbaar zijn voor Fujifilms X-mount camera’s. Hij vult de bestaande XF 60mm f/2.4 R Macro en XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro-lenzen mooi aan. En zo ontstaat een trio macro-lenzen met brandpuntsafstanden met fullframe-equivalenten van 45mm, 90mm en 120mm, waarmee je verschillende soorten onderwerpen kunt bestrijken. Eindoordeel: het cijfer 8.9.
 • Bobby Tonelli (video-review op YouTube): Fotograaf Bobby Tonelli neemt de Fujifilm XF 30mm f/2.8 onder de loep te samen met de tegelijk gepresenteerde Fujifilm X-T5. “Als je een stellaire macrolens wilt zien, zal de geheel nieuwe Fujifilm XF 30mm f2.8 Macro indruk op je maken”, zegt hij in deze mooie video. “De beeldkwaliteit zal je van je sokken blazen!”
  Benieuwd naar deze YouTube-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.
 • Klantreview op internet (mijn vertaling): “Deze macrolens geeft nauwkeurig elke nuance van detail en kleur weer samen met de nieuwe 40mp-sensor van Fujifilm. Hij is dus uitstekend geschikt voor nauwkeurig macro-werk. Een spectaculaire lens voor het schieten van beelden met een hogere resolutie.
  Maar deze speciale macrolens kan ook uitstekende kwaliteit bieden bij scherpstelling op oneindig. En dat is een echte prestatie. Daardoor kun je hem goed inzetten voor landschappen en ook voor algemeen gebruik. Portretten bij f/2.8 geven een klassieke look, met scherpte én fraaie onscherpte.
  Bouwkwaliteit en bediening zijn ook erg goed. De autofocus is stil, snel en nauwkeurig. De zonnekap is goed ontworpen. Deze macrolens is absoluut elke cent waard.”

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 30mm f/2.8

 • Zeer veelzijdig: standaardlens én macrolens in één
 • Compact en lichtgewicht: altijd op je camera
 • Creatieve macro’s: 1:1 vergroting bij slechts 1.2 centimeter
 • Fraaie bokeh: groot maximaal diafragma van f/2.8
 • Razendsnel scherp: geïntegreerd intern autofocussysteem,
 • Uitstekende optiek: 2 ED-elementen en 3 asferisch lenselementen
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendige behuizing

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 30mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 30mm f/2.8 én de tegelijk gepresenteerde Fujifilm X-T5 door fotograaf Bobby Tonelli (8:05 minuten). “Als je een stellaire macrolens wilt zien, zal de geheel nieuwe Fujifilm XF 30mm f2.8 Macro indruk op je maken”, zegt hij. Als je even lekker wilt watertanden, kijk dan zeker onderstaande video. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 30mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy