Fujifilm XF 27mm f/2.8 | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 27mm f/2.8 is een ultralicht en uiterst compact pancake objectief. “Met dit objectief op mijn X-T1 steek ik de camera zo in m'n jaszak en heb ik tijdens mijn wandelingen eigenlijk onder alle omstandigheden een camera bij me die prachtige foto's maakt die goed op posterformaat zijn te printen.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 27mm f/2.8, die in 2013 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 27mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 27mm / fullframe-equivalent: 41mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 78gr | Lengte: 23mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.1x | Minimale scherpstelafstand: 34cm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Filtermaat: 39mm | Release datum: 2013 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Mooi, ultralicht en uiterst compact pancake objectief, dát is de Fujifilm XF 27mm f/2.8. Past perfect op je Fujfilm X-serie systeemcamera. De brandpuntsafstand van 27mm benadert de beeldhoek van het menselijk oog. Hierdoor is het objectief uitstekend geschikt voor straatfotografie, portretten, landschappen en productfotografie. Dankzij de snelle en nauwkeurige autofocus leg je elk moment haarscherp vast.

Snel en precies

De beeldkwaliteit is zeer goed voor zo’n kleine lens. De autofocus is verrassend snel en precies, dankzij de DC coreless motor. Vertekeningen worden effectief tegengegaan door een asferisch lenselement. Het diafragma met 7 lamellen zorgt voor een aangename onscherpe achtergrond in je foto’s. De minimale scherpstelafstand bedraagt slechts 34 centimeter, waardoor mooie close ups mogelijk zijn.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Productfotografie
 • Straatfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 27mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Update: opvolger Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR!

De Fujifilm XF 27mm f/2.8 heeft een opvolger: de Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR. Dit objectief is op alle vlakken verbeterd: de beeldkwaliteit is beter, de autofocus sneller en hij is weerbestendig. Benieuwd naar deze schitterende pancake-lens?

Mijn review van de Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR >>

Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 27mm f/2.8 (Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 27mm f/2.8

De Fujifilm XF 27mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Dit is een minimalistische lens, aldus de reviewer. Hij heeft geen diafragmaring, geen zonnekap, een relatief lage lichtsterkte, geen beeldstabilisatie en een laag gewicht. “De AF is wat lawaaiig, maar wel nauwkeurig. De prijs voor het gebodene is echter wel stevig. Zet dit objectiefje maar eens naast de Canon 40mm f/2.8 STM. Optisch gelijkwaardig, maar een stuk goedkoper. Los van de prijs, Fuji laat met de 27mm f/2.8 wederom zien dat dit merk heel mooie objectieven kan bouwen.”
 • Photozone.de: De Fujinon XF 27mm f/2.8 is misschien niet de meest aantrekkelijke lens op de markt, omdat het brandpuntsafstand wat ‘gewoontjes’ is. Maar het is zeker een zeer capabele lens. En hij is zeer licht en compact. “In terms of sharpness it plays in the highest league especially when stopping down a bit.”
  Vertekeningen en aberraties zijn goed onder controle. Wel is er veel vignettering op f/2.8. Het is ook een simpele lens, zonder veel extra’s als een diafragmaring. De bouwkwaliteit is hoog. De autofocussnelheid is goed maar niet zo goed als duurdere Fujilenzen. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com: De meest compacte lens in de groeiende ‘XF-line up’ van Fuji. Perfect als je op zoek bent naar een kleine, discrete lens voor je kleine systeemcamera van Fuji. Hij is opmerkelijk scherp in het centrum van het beeld, over het hele diafragmabereik (alleen f/16 heeft last van diffractie).
  “Sharpness at the edges, however, isn't so good, requiring the user to stop down to f/8 to get acceptably sharp results.” Bokeh is mooi op f/2.8 dankzij het 7-bladige diafragma. Vertekeningen zijn vrijwel afwezig. Autofocus is snel en precies, maar wel wat lawaaierig. Bouwkwaliteit is tiptop. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Kenrockwell.com: “The Fuji XF 27mm f/2.8 ASPH is optically close to perfect, tiny and focuses super fast. It's a great little lens.”
 • Ephotozine.com: De compactste lens van Fuji! Hij levert zeer scherpe resultaten in het centrum van het beeld. In de hoeken zijn de resultaten aanvaardbaar, maar niet op datzelfde hoge niveau. De prijs ligt wat aan de hoge kant, vergeleken met vergelijkbare lenzen van concurrenten. Maar de bouwkwaliteit is wel veel beter.
 • Fotograaf Dan Bailey op Danbaileyphoto.com:
 • Een van de favoriete lenzen van deze natuurfotograaf pur sang. “At the beginning of this post, I called the 27mm f/2.8 pancake lens my “sleeper favorite.” What this means is that while it’s not my favorite XF lens, (that medal goes to the XF 14mm f/2.8 ultra wide angle, with silver to the XF 56mm f/1.2 ultra fast portrait lens), it’s the lens that I ended up liking WAY more than I thought I would.”
  Favoriet omdat hij goede kwaliteit koppelt aan z’n extreme compactheid en lichtheid. “The 27mm f/2.8 has become my go-to lens for unobtrusive, inconspicuous travel, around town shooting, bike trips and ultra long rides where I only want to take a single lens, and other situations where I want quality, but also want minimalism.”
  De resultaten zijn echt indrukwekkend. Het is een zeer veelzijdige lens. En omdat hij zo klein en simpel is, heeft hij een zeer hoge ‘FUN FACTOR’. “I’ve made the 27mm work for me in a wide variety of shooting situations, including portraits, landscapes, street, travel and yes, even some action.” Bekijk mooie foto’s op Danbailey.com.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Het is een uiterst compact objecties vergelijkbaar met 40 mm voor fullframe kleinbeeld. Een prachtige brandpuntsafstand, net iets wijder als standaard. Scherpte is subliem en de auto focus is snel. Met dit objectief op mijn X-T1 steek ik de camera zo in m'n jaszak en heb ik tijdens mijn wandelingen eigenlijk onder alle omstandigheden een camera bij me die prachtige foto's maakt die goed op poster formaat zijn te printen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Verbluffende pancake-lens. Dit objectief was onderdeel van een pakket bij de Fujifilm X-Pro 1 en in eerste instantie had ik geen hoge verwachtingen bij deze compacte lens. Eenmaal op de camera, merkte ik echter dat het objectief in staat is tot grote prestaties. De autofocus op de X-Pro 1 is onder normale omstandigheden snel en accuraat en de lens levert fantastische scherpe beelden op. Het is een mooie brandpuntsafstand voor veel onderwerpen en bijvoorbeeld erg geschikt om redelijk onopvallend straatfotografie mee te doen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb deze lens al geruime tijd in mijn bezit, zit ca. 60% van de tijd, naast de 23mm 1.4 en de 56mm 1.2, op mijn X-Pro3. De 27mm tekent mooi scherp, niets mis mee. Zeer tevreden over de resultaten. De 27mm (ca. 40mm 35mm eqv.) geeft een mooi niet te groot groothoekbeeld, ideaal voor straatfotografie en rondwandelen door de stad.
  Lekker licht van gewicht. Ik zou graag nog een 27mm 1.4 WR met diafragma ring zien verschijnen, maar ben tot dusver heel tevreden met deze, toch wel onderschatte, 27mm 2.8 pancake lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 27mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm XF 27mm f/2.8

 • Zeer compact en licht van gewicht
 • Zeer snelle en nauwkeurige autofocus
 • Minimale scherpstelafstand van slechts 34 centimeter
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm XF 27mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 27mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 27mm f/2.8 door fotograaf Christopher Frost (5:17 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 27mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 27mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy