Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR | Reviews & Tests

De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR is een schitterende groothoekprime voor straatfotografie en reportages. De bokeh is om van te smullen zo mooi en zacht. “De XF 23mm f/1.4 R LM WR is misschien wel mijn perfecte prime-lens!” Focus Award Super. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR, die in februari 2022 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR

Brandpuntsafstand: 23mm / fullframe equivalent 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 375gr | Lengte x diameter: 78 x 67mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 58mm | Release datum: februari 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 869 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRDeze Fujifilm-lens in het kort

Voor veel straatfotografen is de Fujifilm XF 23mm f/1.4 R de lens die ze bijna hebben vastgeplakt op hun Fujifilm X-camera. Deze lens heeft de voor straatfotografen iconische beeldhoek van 35mm (fullframe-equivalent). In combinatie met het ultragrote maximale diafragma maakt dat hem ideaal voor het vastleggen van straattaferelen. Mooi dus dat Fuji nu met de opvolger komt: de Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR.

Uitzonderlijk scherp, zeer nauwkeurige autofocus

De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR is duidelijk veel beter op vele vlakken dan z’n voorganger, die al uit 2013 stamt. Hij combineert uitzonderlijke beeldscherpte met een snelle en zeer nauwkeurige autofocus. Fijn is ook de korte minimale scherpstelafstand van 19cm, waardoor fraaie close-ups mogelijk worden.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRKnisperende scherpte, dromerige bokeh

Al met wijd open diafragma krijg je die scheermesscherpte. Maar dan in combinatie met een zachte, dromerige bokeh waaruit je onderwerp schitterend naar voren springt, bijna als in een 3D-beeld. Het diafragma bestaat uit negen afgeronde diafragmabladen. Dat zorgt voor een vrijwel volledig rond bokeh-effect.

Uitstekende lenselementen

Deze Fuji 23mm heeft uitstekende lenselementen en coatings aan boord. Daardoor kun je rekenen op een uitzonderlijke beeldscherpte en een hoog beeldoplossend vermogen. Dat geldt zelfs bij volle opening van f/1.4.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRGeruisloze, snelle autofocus

De nieuwe Fujifilm 23mm is ook veel sneller dan z’n voorganger. De lineaire motor zorgt voor een geruisloos autofocussysteem en stelt in slechts 0.04 seconde scherp, ongeveer 10 keer zo snel als jij met je ogen knippert.

Lichte, compacte lens

Ondanks z’n grote diafragma weegt de XF 23mm f/1.4 R LM WR slechts 375 gram en is hij maar 78mm lang. Een lichte, compacte lens dus, die fijn mee op reis kan. De robuuste lens heeft een stof- en vochtbestendig behuizing en kun je gebruiken bij temperaturen tot -10 graden.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRVerbeterde scherpstelring

Ook de bediening van de XF 23mm f/1.4 R LM WR is up to date gebracht. Zo is de scherpstelring verbeterd, waardoor je meer controle hebt tijdens het handmatig scherpstellen en beter een geringe scherptediepte kunt krijgen. Dankzij geavanceerde bewegingsdetectie, reageert de lineaire scherpstelling op de subtielste bewegingen van je vingertoppen.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Straatfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRProfessionele reviewers over de Fujifilm XF 23mm f/1.4

De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mich Buschman, septembernummer 2022): Fujifilm ontwikkelt nieuwe en verbetert bestaande objectieven met het oog op de nieuwe camera’s die zijn verschenen en op de rol staan, zoals de X-H2S en de X-H2. De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR is hier een goed voorbeeld van. Een reportagelens zonder spectaculair brandpunt – hij toont de wereld zoals wij die zelf zien – maar wel van topkwaliteit, aldus Mich.
  De verbeteringen zijn zichtbaar op verschillende terreinen. Zo is de beeldkwaliteit er met sprongen op vooruitgegaan. Zo is de centrumscherpte, ook bij volle opening, volgens Mich ‘top’. Maar het meest zichtbaar zijn de verbeteringen in de hoeken. Chromatische en sferische aberraties en vertekening zijn geheel afwezig, de vignettering is minimaal. Het verbeterde contrast is ook een sterk punt.
  Ander belangrijke verbeteringen vind je in de autofocus, die werkt met inwendige scherpstelling en een lineaire motor. Vooral het verschil in snelheid en precisie valt hier op. Ook handmatige scherpstelling is uitstekend, met vloeiende en heel precieze handmatige scherpstelling ‘by wire’ (uit de camera aangestuurd), wat ook voordelen heeft voor videografen.
  Kortom: “Een heel fijne toevoeging aan het objectievenpalet van Fujifilm.” Deze lens krijgt van Focus een Super Award met het onwaarschijnlijk hoge cijfer 9.5.
 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, review): Fujifilm-fotograaf Jonas Rask is altijd de eerste om nieuwe Fuji-producten te reviewen. Zelf noemt hij het altijd bescheiden een ‘preview’, maar zijn besprekingen zijn vaak veel meer echte, doorwrochte reviews dan die van z’n collega-reviewers.
  Dat geldt ook voor z’n bespreking van de Fujifilm XF 23mm f/1.4: een uitgebreide review met zoals gebruikelijk buitengewoon fraaie foto’s die de kracht van deze lens tonen. Zeker bekijken dus!
  Jonas schiet als straatfotograaf al heel lang met de voorganger van deze lens. Een droomlens waarmee hij veel van z’n favoriete foto’s heeft gemaakt. Toen hij hoorde dat er een nieuwe versie aankwam, vond hij dat eigenlijk onnodig, omdat de beeldkwaliteit van de voorganger al zo exceptioneel goed is. En hoe denkt hij erover nu hij de nieuwe Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR uitgebreid heeft kunnen testen?
  Jonas was volkomen verrast. Dit is volgens hem “de beste lens uit de XF-serie tot nog toe”. Fujifilm pakte een al geweldige lens, en werkte die bij met snellere autofocus, weerbestendigheid, nieuwe optica met hoge resolutie. Daarbij bleef het formaat nagenoeg ongewijzigd. Voor elke 23mm-fotograaf is dit een uitstekende lens. Veel beter dan de Fujifilm XF 23mm f/2 in elk opzicht. En veel beter dan de oude versie van de XF 23mm f/1.4, een lens “die al waanzinnig goed was”.
  “De XF 23mm f/1.4 R LM WR is misschien wel mijn perfecte prime-lens!” schrijft Jonas. De autofocus is razendsnel en stil, hij is weerbestendig, heeft een ongelooflijke scherpte, goed gecontroleerde overstraling en een prachtige bokeh. Jonas kan geen enkel minpunt van deze lens bedenken.
  De tegelijk gepresenteerde Fujifilm XF 33mm f/1.4 is volgens Jonas een lens die even verbluffende prestaties neerzet. Maar van deze twee lenzen is “dit beest van een 23mm f/1.4-lens mijn absolute favoriet”. De XF 23mm f/1.4R LM WR is “een geweldige lens, die de lat hoog zal leggen voor de toekomstige lensontwikkeling van Fujifilm”. Bekijk het volledige review en de fotogallerie >>
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, Highly Recommended): De Fujifilm XF 23mm f/1.4 LM WR presteert volgens Gordon beter dan zijn voorgangers. “Dit is de beste lens met een milde groothoek die Fujifilm tot nu toe voor het X-systeem heeft geproduceerd.” De details over het hele beeld zijn haarscherp, en dat geldt al vanaf wijd open diafragma en zowel voor dichtbij als veraf.
  Schiet je met close-focus dank krijg je dankzij het snelle diafragma aantrekkelijke effecten met een geringe scherptediepte, met een mooie weergave van achtergrondonscherpte.
  De lens is goed gebouwd, met weerbestendige afdichting. De autofocus is snel en stil. En voor videografen is goed dat er minimale focus breathing is. De vergrendelbare diafragmaring is fijn. Tegelijk is hij wel groot, zwaar en prijzig voor een Fuji.
  Samengevat is de XF 23mm f/1.4 LM WR een uitstekende allrounder. Het is dé lens als je de 35mm-lens met de beste kwaliteit voor het X-systeem van Fujifilm zoekt. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Fujinon XF 23mm f/1.4 R LM WR is wat groter, zwaarder en duurder dan zijn voorganger. Toch is dit volgens Angela “een uitstekende 35mm-equivalent lens en een voortreffelijke keuze voor straat-, documentaire-, omgevingsportret- of algemene fotografie”.
  Dankzij het grote maximale diafragma kun je achtergronden aantrekkelijk vervagen, vooral als je fotografeert op het dichtstbijzijnde scherpstelpunt van 19cm. De autofocus is daarbij snel, stil en nauwkeurig. De beeldkwaliteit ligt op een hoog niveau, met scherpte die zeer goed blijft tot in de hoeken van het beeld. “Dit alles maakt de XF 23mm f/1.4 R LM WR zeer begeerlijk.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): De Fujifilm 23mm f/1.4 R WR LM is volgens Chris een waardige opvolger van het origineel. “Fujifilm verbeterde de beeldkwaliteit door deze scherper te maken.” De lens is zo scherp, dat hij voor sommige fotografen ‘te scherp’ zal zijn. “Hen raad ik aan om een waasfilter of een versterker te gebruiken om de beelden wat zachter te maken.”
  Deze toplens heeft ook weersbestendigheid en een snellere autofocus dan het origineel. De lens is ook vrij lang. “Ergonomisch gezien houd ik persoonlijk van een dikkere, kortere lens. Maar praktisch gezien is dit een van de beste objectieven die Fujifilm ooit heeft gemaakt.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR biedt volgens Mark een winnende combinatie van een ultrasnel f/1.4-diafragma met negen afgeronde diafragmalamellen voor geweldige bokeh, uitstekende scherpte over het hele diafragmabereik, snelle, nauwkeurige en stille autofocus en ingebouwde in weerbestendigheid.
  Deze Fujifilm is opvallend scherp in het beeldcentrum en bijna even scherp aan de randen, vrijwel over het gehele diafragmabereik. Fijn is dat je van erg dichtbij kunt scherpstellen, waardoor je creatieve close-ups kunt schieten. Optisch is er één klein minpunt: lichtafval, maar dat geldt voor de meeste snelle lenzen.
  De bouwkwaliteit van deze 23mm-lens is uitstekend. Sterk punt is ook de autofocus met lineaire motor. Hij is snel en stil. De royaal brede scherpstelring en de diafragmaring zijn zeer welkom.
  Helaas ontbreekt de innovatieve scherpstelring voor het snel schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling die wel op de 16mm en 23mm f/1.4-lenzen te vinden is. De ‘vlieg in de soep’ is volgens Mark de stevige prijs, maar dan krijg je ook een zeer snelle lens met het klassieke 35mm-brandpunt.
  Mark: “Al met al is dit een geweldige lens die een meer dan waardige toevoeging is aan het assortiment lenzen van het Fuji X-systeem.” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Kijk je naar de vorige editie van deze lens, de Fujinon XF 23mm f/1.4 R, dan kwam deze op in een tijd dat 16 megapixel-camera's de norm waren. Ook was Fujifilm zich nog aan het vestigen als fabrikant van spiegelloze lenzen.
  Jim betreurt het dat de nieuwe Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR geen focuskoppeling heeft. En hij mist de optie voor klikloze diafragmaregeling. “Maar verder hebben we niets om over te klagen. De nieuwe lens zet serieuze prestaties neer, met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, zeer nuttige close-up focus en een constructie die geschikt is voor alle weersomstandigheden.”
  De Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR heeft volgens Jim “een frisse optische formule die een verbluffende beeldkwaliteit op nieuwere camera's oplevert, samen met de weerbestendige afdichting die ontbrak in de originele versie van de lens.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Als je licht bepakt op reis gaat, dan is het heel bevrijdend om één lens bij je te hebben. En er is volgens John geen betere keuze dan een klassieke brandpuntsafstand zoals deze 23mm van Fujifilm, 35mm in fullframe-termen. Een prachtige lens, die ook nog heel stijlvol is. Dankzij het snelle f/1.4-diafragma kun je prachtige onscherpe achtergronden krijgen in je foto’s. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Het is volgens Rod onmogelijk om de prestaties van de Fujinon XF 23mm f/1.4 LM WR te bekritiseren. Zowel de autofocus als de beeldkwaliteit zijn uitstekend. Deze lens doet precies wat hij belooft, hij is briljant.
  Maar toch: hij is wat groter dan de reviewer gehoopt had, en hij is zeker niet goedkoop. “En hoewel de diafragmaring geweldig is, is het ontbreken van een scherpstelafstandsschaal teleurstellend.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • 5050travelog.com (first impressions): Vergeleken met de XF 23mm f/1.4 R is deze nieuwe XF 23mm f/1.4 R LM WR volgens de reviewer veel beter. “Ik was al best tevreden met de XF 23mm f/1.4 R. Maar als je eenmaal ziet hoe de nieuwe lenzen renderen met de scherpte van hoek tot hoek wijd open, is het moeilijk om terug te keren naar de oude lens. Het is letterlijk alsof je een nieuwe bril krijgt en de wereld er ineens helderder uitziet.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Chris en Jordan van DPReview TV hebben een uitvoerige videoreview van de Fujifilm XF 23mm f/1.4R LM WR gemaakt, en dat is weer smullen. Ze belichten alle aspecten van deze geweldige groothoeklens. En – spoiler alert – ze zijn flink onder de indruk. Uiteraard vergelijken ze hem ook met de voorganger, de Fuji XF 23mm f/1.4, om te laten zien waar de verschillen (en verbeteringen) zitten.
  Je kunt dit mooie video-review onderaan deze pagina bekijken. Doen hoor!

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 23mm f/1.4

 • Uitmuntende beeldkwaliteit over het hele diafragma-bereik
 • Fraaie bokeh: afgerond 9-blads diafragma
 • Zeer lichtsterk: fotografeer in de schemer of binnenshuis
 • Razendsnel scherp: lineaire motor zorgt voor focus in 0.04 seconde
 • Creatieve close-ups: korte minimale scherpstelafstand van maar 19cm
 • Verbeterde scherstelring: soepel en precies scherpstellen
 • Robuust: stof- en weerbestendig

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review van de Fujifilm XF 23mm f/1.4: DPReview

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 23mm f/1.4 door Chris en Jordan van DPReview TV (8:20 minuten). Ze zijn behoorlijk onder de indruk van deze groothoek prime-lens. Ze vergelijken hem natuurlijk ook met Fujifilms originele 23mm f/1.4 om te zien op welke punten die verbeterd is. Zeker kijken!

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review van de Fujifilm XF 23mm f/1.4: Fuji Guys

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 23mm f/1.4 door de Fuji Guys (5:12 minuten). Ze bespreken deze lens en ook de nieuwe Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WR. Schitterende foto’s! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je beide lenzen hebben...

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 23mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy