Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR: ongetwijfeld smachten veel professionele Fuji-fotografen naar deze supersnelle tele. “Het is een ontzettend prettig objectief om mee te werken.” En: “Een feest voor fotografen”. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR, die november 2018 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 200mm / fullframe-equivalent: 300mm | Lichtsterkte: f/2.0 | Gewicht: 2.265gr | Lengte: 205.5mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.12x | Minimale scherpstelafstand: 180cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 105mm | Release datum: eind november 2018 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 5.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Op deze lens hebben veel professionele Fujifilm-fotografen smachtend gewacht: eindelijk een uiterst lichtsterke supertele van Fuji voor sport- en natuurfotografie. De XF 200mm f/2 is een supersnelle telelens met een brandpuntsafstand die overeenkomt met 305mm in fullframe. Het matte zilveren uiterlijk is niet alleen oogverblindend mooi, maar vermindert ook het risico van oververhitting van de lens onder intense zomerse temperaturen.

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WRSchitterende, unieke bokeh

Dankzij de combinatie van excellent glaswerk en de nieuwste coatings zet deze Fuji nieuwe standaarden op het gebied van kleurweergave, helderheid en rand-tot-rand-scherpte. De bokeh is werkelijk schitterend en uniek, zo blijkt uit voorbeeldopnames. Het is ook een robuuste lens, die op 17 plaatsen is afgedicht tegen stof en vocht. De Fuji beschikt over een lensvat dat gemaakt is van magnesiumlegering waardoor het zowel licht als duurzaam is. Een zeer betrouwbaar lens voor professionele fotografen.

Krachtige beeldstabilisatieprestaties

Deze supertele biedt 5 stops beeldstabilisatieprestaties in overeenstemming met CIPA. De lens herkent opnameomstandigheden – bijvoorbeeld panning of statiefgebruik – en past automatisch een optimale beeldstabilisatiecontrole toe.

Krachtige teleconverter

Fuji bundelt dit schitterende objectief standaard met een nieuwe 1.4x-teleconverter. Daarmee beschik je dus over een (fullframe-equivalent) 420mm f/2.8-objectief. De teleconverter is zo ontworpen dat eventuele aberraties worden geminimaliseerd zodat hoge beeldkwaliteit kan worden gegarandeerd.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Actiefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildlife-fotografie
 • Vogelfotografie

Fujifilm XF 200mm f/2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 200mm

De Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (decembernummer 2018, Remco Stunnenberg, full review): ‘Nieuwe standaard’ kopt Remco boven z’n review van het eerste supersnelle tele-objectief uit de XF-serie van Fuji. Een objectief waar vooral professionele Fujifilm-fotografen reikhalzend naar uitkeken. Maakt het objectief de hoge verwachtingen waar? Spoiler alert: zeker weten...
  Remco: “Links en rechts wordt dit objectief al wel getypeerd als een kroonjuweel. Terecht?” In ieder geval combineert de lens prachtig glaswerk met de nieuwste coatings. “Hij zet nieuwe standaarden op het gebied van kleurweergave, helderheid en rand-tot-rand-scherpte. En ook de bokeh is absoluut schitterend en uniek.”
  Hij ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg robuust, licht en duurzaam. Gevoegd bij de weerbestendigheid maakt dit het objectief uitermate betrouwbaar én geschikt voor gebruik door profs onder de meest uitdagende omstandigheden. Bovendien biedt hij 5-stops beeldstabilisatie die zich aanpast aan allerlei opname-omstandigheden (zoals panning en statiefgebruik). Hij wordt geleverd met een 1.4x teleconverter die ook de allerhoogste beeldkwaliteit biedt.
  Remco: “Dit alles maakt de Fujifilm XF 200mm wat ons betreft ideaal voor actie/sportfotografie en wildlife-fotografie. Zoals dit objectief ook uitermate geschikt zou zijn voor theaterfotografie.” Eindoordeel: de hoogste score: Platina Award.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Maarten van der Voorde, praktijktest): Fototijdschrift Digifoto Pro stuurde documentaire en reportagefotograaf Maarten van der Voorde op pad met de Fujifilm XF 200mm f/2.0 R LM OIS WR. Hij keerde terug met verbluffend mooie beelden en werd “akelig blij” van het werken met de Fujifilm XF 200mm.
  Maarten: “Het is een ontzettend prettig objectief om mee te werken. Ook uit de hand! Hij is snel, super gestabiliseerd, compact, zeker niet te zwaar en in combinatie met de 1.4x-teleconverter bovendien erg ruim inzetbaar.” En van Maartens foto werd ik nou weer “akelig blij”. Bekijk deze waanzinnig mooie foto’s >>
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review): Fujifilm-fotografen hebben volgens Zoom.nl met grote smart op de Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR gewacht. Maakt deze bijzondere lens de hooggespannen verwachtingen waar? Direct duidelijk is dat dit een zeer bijzonder en serieus stuk fotografisch gereedschap is, aldus de reviewer. De bouwkwaliteit alleen al is bijzonder: die is zeer professioneel, geschikt voor zwaar en professioneel gebruik.
  Deze lens is ideaal voor sport- en actiefotografen die een extreem snelle supertelelens nodig hebben. De combinatie van extreme lichtsterkte en flinke tele-brandpuntsafstand is “een feest voor fotografen”, aldus de reviewer. “Afstand in combinatie met een grote diafragma-opening zorgt immers voor een fantastische scheiding tussen scherp en onscherp waarmee je eindeloos kunt spelen en variëren. Onderwerpen worden met enorm gemak prachtig geïsoleerd van de achtergrond en krijgen zo alle aandacht.”
  De lens is daarbij “enorm scherp en de kleinste details worden ragfijn weergegeven”. Wat meehelpt bij het eindresultaat is de beeldverwerking van Fuji. Die zorgt ervoor dat je onderwerp van het beeld spat.
  De lens is ook erg slim: hij herkent opname-situaties, bijvoorbeeld als je aan het ‘pannen’ bent. De lens past direct de optimale opname-instellingen toe. Groot pluspunt is ook de fijne beeldstabilisatie: die zorgt voor een rustig zoekerbeeld. Autofocus is razendsnel.
  Kortom: een prachtige lens waar veel fotografen met smart op hebben gewacht. “De prijs is fors, maar de kwaliteiten liggen op hetzelfde hoge niveau.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.2.
 • Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WRJonasraskphotography.com (Jonas Rask, full review): De Deense fotograaf en reviewer Jonas Rask is altijd de eerste met een (prachtig) review voorzien van de eerste foto’s. Geen wonder: hij is Fuji-fotograaf en mag van Fuji alle producten fotograferen voor Fuji’s websites, advertenties en bladen. Daarom kon hij deze nieuwe supertele 7 dagen uittesten. Volgens hem is dit met afstand de beste XF-lens van Fuji.
  ‘Het kroonjuweel van X’ luidt de titel van zijn review, en dat zegt al genoeg. Eerst de bouwkwaliteit. Die is “nothing less than gorgeous. It’s an all metal barrel.” “The focusring is incredibly smooth and perfectly dampened, and the aperture ring has just the right amount of resistance and clicks.” De lens is weliswaar groot, maar hij is toch opmerkelijk lichtgewicht. Hij matcht perfect met de nieuwe Fujifilm X-H1. “The X-H1 and the XF200mm f/2 was obviously made for each other.”
  Dan de beeldkwaliteit. Die is van de buitencategorie. Beter dan alles wat hij tot nog toe gezien heeft, op het GFX-systeem na (het middenformaat van Fuji). “Not only sharpness, but also falloff and bokeh is in a league of its own.” De mate van scherptediepte die je met deze lens kunt bereiken is waanzinnig. Schiet je bijvoorbeeld een persoon op 1.80 meter, dan kun je zijn irissen scherp krijgen, en wordt het hoornvlies eromheen al prachtig onscherp. “It’s that crazy. But not only the obtainable narrow DOF is crazy, also the compression of field is incredible. It pulls in your subject, and really makes it stand out.”
  Ook de bokeh is ongeëvenaard. “Bokeh quality is gorgeous. Smooth, subtle, clean, close to perfection. It doesn’t matter if the circumstances is harsh midday light, specular highlights from leaves or backlight. The bokeh is silky smooth from edge to edge of the frame. This lens easily has the best bokeh of any XF lens to date. NO contest.”
  En de scherpte van de beelden is ronduit ‘belachelijk’. “Obviously it has been optimised for long working distances, but it is simply tack sharp along the entire focus range. I was especially impressed with sharpness at around 10-15 meters distance. The amount of details available in a 24mpx X-Trans III file using this lens is incredible. And it’s not just in the centre of the frame. It’s edge to edge. I cannot stress enough how great the IQ is with this lens.”
  Het hele review van Jonas lezen? Kijk dan zeker op zijn website >>
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR is in elk opzicht een professionele lens. De beeldkwaliteit, het rijke pallet aan features, de bouwkwaliteit en de prijs: die zijn allemaal wat je verwacht van een premium lens. Daardoor valt ook te verwachten dat alleen professionele sport- en wildlife-fotografen deze lens zullen aanschaffen als hun ‘dagelijkse werkpaard. Alle anderen zouden hem hem een keer moeten huren om te ervaren wat een waanzinnig goede lens dit is.
  De beeldkwaliteit is simpelweg verbazingwekkend, zowel in het centrum als in de hoeken van het beeld. Met uitzonderlijk grote scherpte op alle diafragma’s. Het 9-bladige iris diafragma levert heerlijke bokeh-effecten. Vignettering is praktisch afwezig. Chromatische aberratie vallen alleen op doordat ze er bijna niet zijn. De toegevoegde 1.4x teleconverter verlengt succesvol de brandpuntsafstand naar 280mm, zonder merkbare vermindering van de beeldkwaliteit.
  Deze weerbestendige Fujifilm heeft een snelle en heerlijk stille autofocus, met een bruikbare focus-beperker. De uitstekende focusring en diafragmaring maken gebruik een genot: snel, makkelijk en precies. De 5-stops optische beeldstabilisator werkt verbazingwekkend goed, als je de grootte en het bereik van deze lens in aanmerking neemt.
  Deze Fujifilm is de grootste, zwaarste en allerduurste XF-lens van dit moment. “But we're certain that professional wildlife and action photographers will find an awful lot to like about this lens.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Het Fujifilm X-camerasysteem is het favoriete systeem geworden van vele fotografen, enthousiaste fotografen en professionals. De eerste echte tele-primelens voor dit systeem is nu op de markt: de Fujinon XF 200mm f/2 R LM OIS WR. En volgens de reviewer is deze lens “everything you could hope for”. Hij heeft een helder diafragma, focust snel, heeft sterke beeldstabilisatie, weerbestendigheid en komt ook nog in een bundel met een 1.4x teleconverter.
  Duur is hij ook. En dat betekent dat hij buiten het bereik ligt van veel fotografen. Ondanks dat krijgt hij van Pcmag.com de hoogste onderscheiding: Editors’ Choice. En Fujifilm-fotografen die hem aanschaffen zullen ongetwijfeld blij zijn met de resultaten die hij levert.
  Kort en goed: de XF 200mm f/2 R LM OIS WR levert volgens Pcmag.com exceptioneel goede beeldkwaliteit, heeft uitstekende optische stabilisatie en een helder f/3 diafragma. Maar je betaalt een fikse prijs voor dit kwaliteitsniveau.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm XF 200mm f/2 OIS WR biedt niet alleen een fantastische beeldkwaliteit, maar ook weerbestendigheid en betrouwbaarheid. Alles aan deze lens werkt zoals het zou moeten. En als je deze Fuji vergelijkt met concurrerende lenzen, dan valt je op hoe klein het hele systeem is. Of: hoe groot het camera/lens-systeem is van concurrenten die al veel langer dan Fuji dit soort telelenzen produceren. Ongelofelijk dat Fujifilm dit presteert.
  Natuurlijk hangt er wel een fiks prijskaartje aan. Dus voor wie is deze lens bedoeld? Fotografen die hun geld verdienen met wildlife-foto’s zouden geen seconde moeten twijfelen: schaf hem direct aan. Fuji biedt met deze lens de combinatie van beeldkwaliteit, weerbestendigheid, beperkt gewicht en betrouwbaarheid die concurrenten als Sony, Canon of Nikon niet te bieden hebben. Olympus concurreert misschien op gewicht, maar biedt weer niet de beeldkwaliteit bij hogere ISO-waarden die Fuji biedt.
  Al met al verdient deze Fujifilm XF 200mm de hoogste waardering: 5 van de 5 sterren plus de Editor’s Choice award.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Fujifilm Fujinon XF 200mm f/2 R LM OIS WR is geen supertelelens. Zelfs met de cropfactor hebben we het nog steeds maar over 305mm of 427mm met de teleconverter. Maar met het snelle f/2 diafragma biedt de lens wel de mogelijkheid om zeer snelle sluitertijden te gebruiken om actie vast te leggen. De autofocus is snel, de bediening is geweldig, zelfs het gewicht is niet slecht: hij is prima in evenwicht op de grotere systeemcamera’s van Fuji.
  De prijs ligt natuurlijk hoog, dat heeft te maken met de enorme Super ED and ED glaselementen een het f/2 diafragma. Voor sommige fotografen zal dit absoluut een ‘must have’ lens zijn. De reviewers belonen de lens met een ‘Highly Recommended’ Award, met 4.5 van de 5 sterren (en 5 van de 5 sterren voor de performance).
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Mocht dit objectief gebruiken tijdens onze trip in Botswana en zowel de prestaties en de kwaliteit zijn super voor toch een redelijk compact objectief. Door de hoge lichtsterkte is deze supersnel en zorgt voor een zeer prettige onscherpte.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm XF 200mm

 • Uitmuntende beeldkwaliteit, de eerste reviews reppen over ‘de beste XF-lens tot nog toe’
 • Uitzonderlijk mooie bokeh
 • Compleet met krachtige 1.4x teleconverter
 • Op zeventien plaatsen afgedicht tegen stof en vocht
 • Prijs...

Fujifilm XF 200mm f/2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 200mm f/2

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XF 200mm f/2 R LM OIS WR door DPReview TV (5:58 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 200mm f/2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 200mm f/2 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy