Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaard zoomlens voor je Fujifilm systeemcamera? De Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR is een buitengewoon verleidelijke lens. Hij heeft een ideaal zoombereik voor reis- en landschapsfotografie, en is lekker licht en compact. “Ongelofelijke beeldkwaliteit.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRLichtsterke standaardzooms: geliefd bij de profs

De lichtsterke standaardzoom objectieven noemen ze ook wel de 'werkpaarden van de fotograaf'. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en fanatieke amateurs. De meeste hebben een bereik van 24-70mm, maar ze zijn er ook met een bereik van 24-105mm of 24-120mm. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR, die eind september 2019 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR

Zoombereik: 16-80mm / fullframe-equivalent: 24-122mm | Lensvatting: Fujifilm X | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 440gr | Diameter x lengte: 78.3mm x 88.9mm | Beeldstabilisatie: ja | Stof- en waterbestendig: ja | Minimale scherpstelafstand: 35cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 72mm | Release datum: eind september 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 749 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Bekijk klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRDeze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR is september 2019 verschenen. En de reviews tot nog toe zijn uitstekend, zowel van de professionele reviewers als van klanten. Hij is lastig verkrijgbaar omdat hij immens populair is. Zodra hij weer beschikbaar is ga ik mijn Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR inruilen!

Breed inzetbare zoomlens

De Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR is namelijk veel breder inzetbaar, vanwege het geweldig mooie zoombereik. In fullframe-termen zit je op 24-122mm. Je verliest wel een stop lichtsterkte: het constante maximale diafragma is f/4.0 en niet f/2.8. Maar ook met f/4 kun je nog met prachtige achtergrondonscherpte schieten, weet ik uit ervaring. De nieuwe lens heeft bovendien 9 afgeronde diafragmabladen, wat zorgt voor een zachte bokeh.

Optische beeldstabilisatie

Anders dan de XF 16-55mm is de XF 16-80mm uitgerust met optische beeldstabilisatie. Daardoor worden bewegingsonscherpte en trillingen effectief gecompenseerd: tot 6 stops. Uit de hand fotograferen of video’s schieten bij weinig licht wordt daarmee een heel stuk eenvoudiger.

Robuust, weerbestendig ontwerp

De nieuwe lens is robuust uitgevoerd, en heeft net als de XF 16-55mm een weerbestendige behuizing. Daardoor kun je hem zonder zorgen ook bij slecht weer mee naar buiten nemen. Misschien wordt dit wel mijn/jouw favoriete Fuji-lens!

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XF 16-80mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm XF 16-80mm

De Fujifilm XF 16-80mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Focus Magazine (Mich Buschman, vergelijkingsreview, februarinummer 2020): In een mooie, interessante review vergelijkt Focus Magazine de Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR met de professionele Fujifilm XF 16-55mm f/2.8. “Hoe verhoudt de nieuweling zich tot de ruim vier jaar oude 16-55mm f/2.8?”
  De 16-80mm heeft de standaard Super EBC-coating tegen overstraling en nevenbeelden, terwijl de 16-55mm de Nano GI- en HT-EBC coating op z’n frontlens heeft. “Het verschil in vergelijkende opnames is te zien; schijnt de zon in beeld dan ontstaan aan de tegenoverliggende zijde groenige lichtvlekken bij de 16-80mm. De 16-55mm opnames vertonen dan een lichte overstraling [...] maar geen nevenbeelden.”
  Vertekening, vignettering en chromatische aberratie zie je bij beide modellen niet, vanwege correctieprofielen die zijn ingebouwd. De briljance is volgens de reviewer een ander verhaal, wat je met name ziet op een goed beeldscherm ten gunste van de 16-55mm. Die heeft dan ook 3 ELD-glaslenzen, en de 16-80mm slechts 1. Resultaat is iets meer ‘wolligheid’ op volle opening en zachter in de telestand. Hier excelleert de 16-55mm. Datzelfde geldt voor de bokeh vanwege de extra stop lichtsterkte. Kortom: “Optisch is de oudere zoom de betere.”
  De 6 stops beeldstabilisatie in de 16-80mm werkt uitstekend, resulterend in scherpe opnames, ook bij lange sluitertijden. Dat werkt ook heel goed voor het maken van vloeiende video-opnames.
  Conclusie: op Fuji’s zonder beeldstabilisatie is de 16-80mm in het voordeel. Als reisobjectief is hij lekker licht en heeft hij een veelzijdiger bereik. Zoek je hogere lichtsterkte en de beste beeldkwaliteit? Kies dan voor de 300 euro duurdere 16-55mm. De 16-80mm krijgt het cijfer 8.7, de 16-55mm het cijfer 9.1 en het predicaat Super.
 • Chip Fotomagazine (full review, julinummer 2020): Met een groot bereik, een continue lichtsterkte van f/4.0 en het compacte formaat lijkt deze lens “de droom van veel X-liefhebbers”. Toch is de realiteit minder fantastisch, aldus Chip. Deze lens is zeer populair en heeft zowel lof als kritiek geoogst. Die kritiek had vooral betrekking op de autofocus en de slechte beeldprestaties aan de randen. Een deel van die kritiek is opgelost door gratis firmware-updates.
  Een ander deel van de kritiek betreft fysieke eigenschappen, die niet met een firmware-update zijn op te lossen. Volgens Chip is het zeker geen slechte lens, maar echt goede prestaties levert hij ook niet.
  De autofocus is na de firmware-updates in ieder geval geruisloos en zeer nauwkeurig. En ook de kwaliteit van de lenzen is uitstekend. Daardoor is de vignettering zelfs wijd open verwaarloosbaar. Datzelfde geldt voor chromatische aberraties en de vertekening. Ook de bokeh is dankzij de 9 diafragmalamellen ‘boterzacht’. In combinatie met de korte minimale scherpstelafstand kun je ‘artistieke foto’s’ schieten. “Super!”
  De resolutie scoort echter minder, over het hele zoombereik. De resolutieprestaties zijn de zwakste die Chip op een Fujifilm-objectief heeft gemeten. “De kritiek van gebruikers lijkt terecht.” Op f/8 neemt de resolutie toe. Dat klinkt wellicht als ‘een redding’, maar “voor een lens van 800 euro had je meer mogen verwachten”.
  Toch heeft deze Fuji-lens bestaansrecht, vanwege de grote flexibiliteit en omdat er domweg geen vergelijkbaar objectief bestaat. Wellicht is voor sommigen de Fuji 18-135mm een alternatief. Die heeft nog een wat langere brandpuntsafstand en een iets hogere lichtsterkte. Eindoordeel: een score van 84/100. Op het onderdeel resolutie scoort deze lens 70/100.
 • Jonasraskphotography.com (full review): Reviewer Jonas Rask (Deense fotograaf en wetenschapper) mocht als eerste van Fuji de nieuwe lens testen. Hij zegt zelf dat hij bevooroordeeld is, omdat hij óók Fuji-ambassadeur is. Maar ik vind zijn reviews altijd grote klasse, juist niet bevooroordeeld: als hij kritiek heeft, zegt hij het ook.
  De XF 16-80mm f/4 R WR OIS wordt volgens Jonas zonder twijfel een van de klassieke Fujinon XF-lenzen. Hij presteert fenomenaal met een geweldige beeldstabilisatie en goede beeldkwaliteit over het hele zoombereik. Op 50-80mm is de beeldkwaliteit op z’n allerbest. “Image quality in this range is incredible. Sharp, no noticeable distortion and great out-of-focus areas.”
  De lens is scherp en heeft prachtige onscherpe delen, bijvoorbeeld bij portretten. Hij focust erg snel en precies en de bouwkwaliteit is fantastisch. De 16-80mm is bovendien een lekker compacte lens met een relatief lage prijs: voor 849 euro heb je een “absolute powerpack of a lens”. Hij is perfect in balans op bijvoorbeeld de X-T3 of de X-Pro2.
  Nog een hoogtepunt van deze lens: je kunt over het hele bereik op 35cm scherpstellen, waardoor je een vergrotingsfactor krijgt van 0.25. Geweldig voor close-ups.
  Verder is de beeldstabilisatie volgens Jonas bijzonder goed: hij heeft ragscherpe foto’s geschoten met 0.5 seconde bij 80mm. Volgens Jonas steelt de optische beeldstabilisatie echt de show. Hij geeft 6 stops winst. Een mooie, unieke feature van deze OIS: hij detecteert zelf of je de camera op een statief zet, en past de beeldstabilisatie aan.
  Tot slot: je kunt er ook geweldige ‘zonnesterren’ mee schieten als je diafragma f/22 gebruikt. “I seriously have a thing for those solar star flares. I don’t know why….it’s weird.”
  Bekijk het volledige review van Jonas en z’n schitterende foto’s >>
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): Volgens Michael is dit een verleidelijke lens voor alle Fuji X-fotografen die een groter zoombereik willen dan de Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4, maar wel een goedkopere lens willen dan de Fujifilm XF 16-55mm f/2.8. Een zeer sympathieke lens voor algemeen gebruik. Ideaal om mee op reis te gaan, met een zeer veelzijdig zoombereik.
  Aan de randen van het beeld bij groot diafragma is deze 16-80mm niet zo scherp als sommige fotografen hopen. Daar wordt hij verslagen door de optisch uitmuntende XF 16-55mm f/2.8. Maar daar betaal je dan ook een paar honderd euro meer voor.
  Deze 16-80mm is uitstekend in balans op bijvoorbeeld de Fujifilm X-T3 en levert prestaties die goed passen bij zijn prijskaartje. De optische stabilisatie is zeer effectief. Hij is lekker klein en licht, en de bouwkwaliteit is robuust genoeg voor dagelijks gebruik, met een weerbestendigheid die past bij de eveneens weerbestendige modellen van Fuji. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze langverwachte Fujifilm XF 16-80mm is een geweldige toevoeging aan de uitgebreide collectie Fuji-lenzen. Hij is veelzijdig, optisch gestabiliseerd en verpakt in een compacte, lichtgewichte behuizing. Hij is kleinere, lichter en goedkoper dan het duurdere vlaggenschip XF 16-55mm f/2.8 R LM WR. De indrukwekkende 6 stops beeldstabilisatie verhoogt de veelzijdigheid verder.
  Maar zo indrukwekkend als bij z’n grote broer is de beeldkwaliteit niet. En hij heeft natuurlijk een minder snel maximaal diafragma dan de duurdere lens. Misschien denk je dat maximale diafragma van f/4 beperkend werkt, maar zoom je naar 80mm (120mm in fullframe equivalent), dan is het eenvoudig om de achtergrond creatief onscherp te maken. Het irismembraan met 9 lamellen geeft daarbij mooie bokeh-effecten.
  De Fujifilm XF 16-80mm is opmerkelijk scherp in het midden van het beeld bij 16mm en 23mm. Op f/4 is hij wat zacht boven 35mm. De scherpte aan de randen van het beeld zijn acceptabel als je diafragmeert naar f/5.6. Lensfouten als vignettering en chromatische aberraties zijn vrijwel afwezig.
  Met deze lens kun je mooie close ups maken omdat je een maximale vergroting van 0.25x bereikt bij 80mm. De autofocus is snel, stil en nauwkeurig. En dankzij de 10-punts weerafdichtingen is het de perfecte match met de eveneens weerbestendige Fujifilm X-T3. De bouwkwaliteit is goed, maar niet zo geweldig als de Fuji XF 16-55mm.
  Kortom: deze lens bereikt niet de optische hoogte, het snelle diafragma of de superieure bouwkwaliteit van z’n duurdere broer. Maar voor veel fotografen zullen het extra zoombereik, de uitstekende beeldstabilisatie, het compacte ontwerp en het lagere prijskaartje dat meer dan compenseren. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Onder bepaalde omstandigheden is de scherpte van de beeldranden iets minder goed dan je zou willen. Maar al met al levert de Fujifilm XF 16-80mm f/4 R OIS WR mooie sprankelende beelden. Daar komt bij dat het zoombereik ongelooflijk veelzijdig is. De reviewer kan zich voorstellen dat deze lens bij veel fotografen stevig op de camera blijft zitten. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Landschapsfotograaf Andrea Livieri (video-review): De Italiaanse landschapsfotograaf Andrea Livieri ging 2 weken de bergen in met de Fuji XF 16-80mm om hem te testen: hoe goed is deze lens voor reis- en landschapsfotografie? En hij maakte er een interessante video over.
  Spoiler alert: het is de perfecte reis- en landschapslens voor je Fuji-camera. Hij doet op allerlei vlakken vrijwel niet onder voor de duurdere, professionele Fuji XF 16-55mm f/2.8. En hij heeft zeer veel te bieden. Ook features die de 16-55mm niet in huis heeft, waaronder beeldstabilisatie die je 6 stop winst biedt.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Onlangs dit objectief meegehad naar het strand met windkracht 6 en wat regenbuien, en het objectief icm de X-H1 bleef de gehele dag uitstekend werken. De weersbestendigheid zit daardoor wel goed met dit objectief.
  Eerste indruk van de beeldkwaliteit is ook prima. Persoonlijk vind ik er nauwelijks verschil met de 16-55mm en dan heb je nog 25mm extra, natuurlijk is er geen f/2.8 diafragma mogelijk. Aangezien ik graag landschappen fotografeer, heb ik dat niet nodig. Voordeel is wel dat het over de gehele lengte een diafragma van f/4.0 kan houden.
  Dit objectief heeft geen aan-/uitknop gekregen voor OIS op de lens omdat volgens Fujifilm de software in dit objectief herkent of het op een statief staat of vanuit de hand wordt gefotografeerd. Ik heb dus ook niet aan de camera gezeten en OIS/IBIS stond aan. Het objectief heeft de gehele dag op het statief gestaan en heeft uitstekend scherpe plaatjes gemaakt.
  Enige fout die Fujifilm wederom heeft gemaakt is om de witte lettertjes van het objectief weer op de voorkant van de lens te plaatsen i.p.v. de zijkant. Dit kan tot een witte zweem leiden i.c.m. het gebruik van filters en dan met name bij lange sluitertijden. Geen groot probleem omdat ik de lettertjes heb afgeplakt, en voor diegene die geen filters gebruiken voor lange sluitertijden.
  Conclusie een uitstekende alleskunner die ik graag mee zal nemen op vakantie.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Deze lens aangeschaft en wordt nu gebruikt ipv de 18-55mm op een X-Pro2. De 18-55 mm had geen weerbestendige behuizing en dat heeft deze lens wel. Overigens is de 16-80mm wel iets zwaarder, 100 gram, maar dat verschil merk je in gebruik al snel niet meer.
  Het grote bereik is enorm plezierig, vooral tussen de 16 en 23 mm. Daarnaast kan je er goede portretten mee maken. Dat de grootste lensopening slechts f4 is heb ik nog niet als een bezwaar ondervonden.
  Dankzij de ingebouwde OIS (beeldstabilisatie) kan je met gemak tot 1/4 seconde uit de hand fotograferen (het onderwerp moet natuurlijk niet bewegen) De 18-55mm had ook beeldstabilisatie maar daar lukte het mij maar tot 1/30 uit de hand te schieten. Kortom, de Fujifilm 16-80 mm f4 OIS WR is een veelzijdige allrounder waar ik nog vele jaren plezier van hoop te hebben.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Waar moet ik beginnen? Wat een fantastische lens. Over het gehele zoombereik haarscherp en zonder storende vervormingen (natuurlijk doet de software ook het een en ander). Hij is compacter dan ik had verwacht en de balans van de camera is met het relatief lage gewicht van de lens erg prettig. Ondanks de F/4.0 is het bokeh op de wat langere brandpuntafstanden prima en de kwaliteit is zelfs erg goed (mooi ronde out of focus balls). Dat bokeh verlies je natuurlijk door de kleinere lensopening, maar je wint er aardig wat grammetjes en euro's mee en als je deze lens voor op reis wil hebben is beide mooi meegenomen. Dit is gewoon een perfecte altijd-op-de-camera lens en in een superieure bouwkwaliteit waar Fujifilm fotografen inmiddels aan gewend geraakt zijn..” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Bhphotovideo.com (fotograaf Todd Vorenkamp, full review): De Fujifilm XF 16-80mm f/4 R OIS WR is zeer goed. Compact, scherp, licht, meer dan stil en bijna perfect. Dit is de lens die heel veel Fujifilm X-fotografen erg blij gaat maken.
  Sommige fotografen zullen echt het maximale diafragma van f/2.8 nodig hebben in de de groothoekstand. En dus kiezen voor een van de andere X-lenzen. Maar is dat niet zo, dan maken het grotere bereik, het reisvriendelijke formaat en gewicht, de exceptioneel goede beeldstabilisatie, de weerbestendigheid deze lens toch echt tot de nieuwe ‘non-kit’ kitlens voor de Fujifilm X-camera’s. “This is a wonderful lens. Period.”
 • Petapixel.com (fotograaf Ihor Balaban, full review): Ben je op zoek naar een compacte en veelzijdige lens maar wil je niet inleveren op de beeldkwaliteit, kijk dan zeker naar de Fujifilm 16-80mm. Het is een geweldige upgrade ten opzichte van de kitlenzen van Fujifilm. Hij heeft een minder snel diafragma dan de 16-55mm f/2.8. Maar de prijs en de veelzijdigheid maken het tot een aantrekkelijkere lens voor veel fotografen.
  Ihor heeft de lens een aantal dagen intensief gebruikt, en voor hem is het helder dat dit een van de beste allround lenzen voor de X-camera’s van Fuji is. Hij is ook goed in evenwicht op de X-H1 en X-T3, en ook behoorlijk goed in balans op de kleinere X-T30. Op de X-A5 en de X-T100 kan hij een beetje topzwaar aanvoelen.

Fujifilm XF 16-80mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 16-80mm

 • Breed inzetbaar zoombereik
 • Constant grootste diafragma van f/4.0
 • Optische beeldstabilisatie: 6 stops winst
 • Minimale scherpstelafstand 35cm: geweldige close-ups
 • Optische beeldstabilisatie
 • Stof- en weerbestendig ontwerp
 • Robuuste lens

Fujifilm XF 16-80mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm XF 16-80mm f/4.0

Bekijk een mooie, afgewogen review op YouTube door fotograaf Christopher Frost van de Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 (7:24 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 16-80mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 16-80mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy