Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR | Reviews & Tests

De Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR is een geweldige supertelezoomlens voor je Fujifilm X-systeemcamera. Hij heeft een topbereik van 229-914mm in fullframe-equivalent. De droom van elke natuur- en wildlife-fotograaf. “Deze lens bewijst Fujifilms toewijding aan een nieuw publiek in natuur- en sportfotografie.” Alle belangrijke reviews zet ik straks weer voor je op een rij!

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR, die begin juli 2022 op de markt komt.

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 150-600mm / fullframe-equivalent: 229-914mm | Maximaal diafragma: f/5.6-8 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 1605gr | Lengte x diameter: 315 x 99mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja / 5 stops | Minimale scherpstelafstand: 240cm | Filtermaat: 82mm | Release datum: begin juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Fujifilm had al een fraaie supertelezoom – de Fujifilm XF 100-400mm, maar nu komt er eentje ‘on steroids’: de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR. Die is speciaal ontworpen voor fotografen die extreme superzoom zoeken, ook in de meest uitdagende fotografische situaties.

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRCompact en lichtgewicht

Deze fascinerende supertelezoom heeft een brandpuntbereik van maar liefst 229-914mm (fullframe-equivalent). Precies wat je nodig hebt als je veel wildlife, vogels of sport fotografeert. Ook om details in landschappen vast te leggen, is deze lens uitstekend geschikt. Daarbij is hij compact en verrukkelijk lichtgewicht voor een supertelezoom. Vergelijk hem maar eens met de Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports, die een halve kilo zwaarder is.

Heldere, scherpe beelden

Deze Fujifilm heeft een geavanceerd optisch ontwerp, met 24 elementen in 17 groepen. Speciale lenselementen (extra-low dispersion en Super ED) zorgen voor heldere, scherpe beelden met een minimum aan lensfouten.

Razendsnelle en precieze autofocus

De autofocus – aangedreven door een lineaire motor – is razendsnel en precies, juist ook aan de uiterste telekant. Handig is hierbij de Focus Limiter-functie: met een schakelaar beperk je het focusbereik tot 4.8 meter of meer waardoor de autofocus aan de telekant nóg sneller wordt.

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRBeeldstabilisatie: 5 stops

Mooi is ook de Focus Preset-functie: die roept direct de focusafstand op die jij zelf hebt toegewezen via een druk op de set-knop. De optische beeldstabilisatie is om door een ringetje te halen: die is CIPA-geclassificeerd voor vijf stops belichtingscompensatie over het gehele brandpuntsbereik.

Weer- en hittebestendig

Deze Fujifilm is prachtig vormgegeven, met magnesium van mat zilver. Niet alleen voor de ‘looks’, maar ook omdat zo de kans minimaal is dat extreme hitte de beeldkwaliteit aantast. De lens is sowieso uitstekend weerbestendig afgedicht, dus ook inzetbaar onder zware omstandigheden.

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRCompatibel met teleconverters

Is 914mm niet genoeg voor je? Je kunt deze supertelezoom combineren met de twee teleconverters van Fujifilm (Fujifilm XF 1.4X TC WR en Fujifilm XF 2.0X TC WR). Dan kom je uit op 1350mm respectievelijk 1828mm. Hou er wel rekening mee dat het al relatief langzame diafragma aan de telekant van f/8 trager wordt: f/11 voor de 1.4x-versie en f/16 door de 2x-versie.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Natuurfotografie
 • Sportfotografie

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1000 cashback op Fujifilm XF-lenzen

Fujifilm heeft een zeer aantrekkelijke actie voor de zomer. Je ontvangt tijdelijk tot €1000 cashback op geselecteerde Fujifilm XF-objectieven. Deze actie loopt tot en met 31 juli 2022. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRProfessionele reviewers over de Fujifilm XF 150-600mm

De Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, het objectief komt pas begin juli 2022 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Danbaileyphoto.com (fotograaf Dan Bailey, hands on): De specs van de XF 150-600mm f/5.6-8 zijn volgens Dan “behoorlijk indrukwekkend”. Hij is een heel stuk goedkoper dan hij gedacht had. Omdat het een zogeheten ‘white barrel’ lens is, zoals ook de 200mm f/2 die 6.000 dollar kost, had Dan een veel hogere prijs in gedachten voor deze supertelezoom. “Met deze prijs is het een zeer bereikbare supertele voor veel sport-, natuur- en natuurfotografen die dit soort brandpuntsafstand en prestaties willen.”
  Voor het prijskaartje biedt deze lens voor waarde. En hij biedt een indrukwekkend evenwicht tussen een groot bereik en een relatief draagbaar ontwerp. Natuurlijk is het geen zeer compacte en lichte lens, maar dat kun je ook niet verwachten met dit zoombereik. Met een gewicht van 1.605gr is Fuji's 150-600 ongeveer 20% lichter dan de meeste andere 150-600mm lenzen op de markt.
  Het bereik is fenomenaal, en de autofocus is volgens Dan zeer snel en nauwkeurig, ook bij onderwerpen die zeer ver weg zijn of snel bewegen, zoals vogels. “Combineer het met de volgende generatie AF-algoritmen en prestaties die zijn geïntroduceerd in de nieuwe X-H2s, en je krijgt een autofocussnelheid met een lange lens waar je een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen.”
  Dan relativeert ook het feit dat het geen supersnelle lens is qua diafragma (f/5.6-8): “met de huidige sensortechnologie, ongelooflijk hoge ISO-prestaties en zijn 5-stops OIS-beeldstabilisatie, is fotograferen met die diafragma's nauwelijks de dealbreaker die het vroeger was.” Zelfs met de teleconverters erop is het diafragma nog geen dealbreaker, aldus Dan.
  Met een dergelijk telebereik – tot 1828mm met een 2x teleconverter – kan het niet anders dan dat je compromissen krijgt. “Maar door de ISO-draaiknop omhoog te draaien, kun je je onderwerpen van ongelooflijk dichtbij bekijken en toch scherpe foto's maken die pronken met een indrukwekkend detailniveau.”
 • Digitalcameraworld.com (Lauren Scott, hands on): Met deze supertelezoom mikt Fujifilm op professionele en gevorderde amateurs die niet alleen een lange lens willen, maar een lange lens die makkelijk mee te nemen is, betaalbaar is en snel scherpstelt.
  Deze Fujifilm presteert goed en voor deze prijs zelfs geweldig. De lens blinkt uit in afstands-shots. Hij stelt je in staat dichter bij onderwerpen te komen die klein, snel of ronduit ongrijpbaar zijn. “Het is een fantastische supertelefoto voor de X-mount.” Uiteraard blijven er wensen. Zo had Lauren graag gezien dat de lens een sneller diafragma zou hebben. “Maar deze lens bewijst Fujifilms toewijding aan een nieuw publiek in natuur- en sportfotografie.”
 • Franks overpeinzingen: Toen ik de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR een paar maanden geleden in het vizier kreeg – hij werd volop ‘gerumored’ – heb ik er direct een stiekem oogje op laten vallen. Met z’n bereik om van te watertanden – fullframe-equivalent: 229-914mm – lijkt het de ideale lens voor vogel- en natuurfotografie. Fujifilm kennende zou het een toplens worden die tegelijk relatief compact en draagbaar zou zijn.
  Het heeft er alle schijn van dat dit werkelijkheid wordt. Dus ik kan vast gaan sparen… Er zit alleen één addertje onder het gras waar ik eerst meer over wil weten. Met een lichtsterkte van f/8 aan de telekant is deze supertelezoom niet bepaald lichtsterk te noemen. Klik je er een teleconverter voor, dan neemt de lichtsterkte verder af (één stop voor de 1.4x converter die ik in huis heb).
  En dat heeft gevolgen. Vooral als je niet fotografeert in het zonlicht, maar bijvoorbeeld in schemerige bossen. Wat je regelmatig doet als je vogels of wild fotografisch op de staart wilt trappen. Omdat je bij dit soort fotografie snelle sluitertijden nodig hebt, betekent dit dat je maar één ding kunt doen: de ISO-waarde omhoog schroeven.
  Wat heeft dat voor consequenties voor de ruisniveaus en de beeldkwaliteit? Dat wil ik eerst weten. Dus ik ga de reviews nauwgezet in de gaten houden. Maar oh boy, wat verlang ik naar deze lens!
 • Video-review Maarten Heilbron: Fotograaf en reviewer Maarten Heilbron heeft een prachtige video-review van de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR op YouTube gezet. Geweldige beelden, geschoten vanuit een (instabiele) kano. Maarten ziet dankzij deze supertelezoom “dingen die ik nog nooit eerder op deze manier heb gezien”.
  Wil je ook Maartens fascinerende tele-wereld ontdekken? Je vindt dit review onderaan deze pagina.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Wil je even watertanden? Bekijk dan zeker de mooie YouTube ‘initial review’ van de Fujifilm X-H2S. Hierin nemen Chris en Jordan van DPReview TV ook de Fujifilm 150-600mm f/5.6-8.0 supertelezoom stevig onder handen.
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 150-600mm

 • Prachtige beeldkwaliteit: hoge optische prestaties over gehele zoombereik
 • Snel scherp: rappe en nauwkeurige autofocus, ook op uiterste telestand
 • Stabiele beelden: 5-stops beeldstabilisatie
 • Rijk uitgerust: Focus Limiter-schakelaar
 • Focus Preset functie: lens onthoudt gekozen focussetting
 • Handig: geoptimaliseerde zoombediening
 • Duurzaam gebouwd: stof- en spatwaterdichte behuizing
 • Nog meer bereik: compatibel met 1.4x en 2x teleconverter

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

 

Maarten Heilbron: YouTube-review van de Fujifilm 150-600mm

Fotograaf en reviewer Maarten Heilbron heeft een prachtige video-review van de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR op YouTube gezet (kijktijd: 10:23 minuten). Geweldige beelden, geschoten vanuit een (instabiele) kano. Maarten ziet dankzij deze supertelezoom “dingen die ik nog nooit eerder op deze manier heb gezien”.

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV: YouTube-review van de Fujifilm 150-600mm

In hun mooie YouTube ‘initial review’ van de Fujifilm X-H2S nemen Chris en Jordan van DPReview TV ook de Fujifilm 150-600mm f/5.6-8.0 supertelezoom flink onder de loep (kijktijd: 20:49 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 150-600mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, heb ik alle camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet. Met bij elke camera de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Fujifilm-camera’s >>

 

Alle supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nlAlle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy