Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR | Reviews & Tests
Supertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie
Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR, die begin juli 2022 op de markt is gekomen.
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
Brandpuntsafstand: 150-600mm / fullframe-equivalent: 229-914mm | Maximaal diafragma: f/5.6-8 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 1605gr | Lengte x diameter: 315 x 99mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja / 5 stops | Minimale scherpstelafstand: 240cm | Filtermaat: 82mm | Release datum: begin juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.199 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>
Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>
Deze Fujifilm-lens in het kort
Fujifilm had al een fraaie supertelezoom – de Fujifilm XF 100-400mm, maar nu komt er eentje ‘on steroids’: de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR. Die is speciaal ontworpen voor fotografen die extreme superzoom zoeken, ook in de meest uitdagende fotografische situaties.
Compact en lichtgewicht
Deze fascinerende supertelezoom heeft een brandpuntbereik van maar liefst 229-914mm (fullframe-equivalent). Precies wat je nodig hebt als je veel wildlife, vogels of sport fotografeert. Ook om details in landschappen vast te leggen, is deze lens uitstekend geschikt. Daarbij is hij compact en verrukkelijk lichtgewicht voor een supertelezoom. Vergelijk hem maar eens met de Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS Sports, die een halve kilo zwaarder is.
Heldere, scherpe beelden
Deze Fujifilm heeft een geavanceerd optisch ontwerp, met 24 elementen in 17 groepen. Speciale lenselementen (extra-low dispersion en Super ED) zorgen voor heldere, scherpe beelden met een minimum aan lensfouten.
Razendsnelle en precieze autofocus
De autofocus – aangedreven door een lineaire motor – is razendsnel en precies, juist ook aan de uiterste telekant. Handig is hierbij de Focus Limiter-functie: met een schakelaar beperk je het focusbereik tot 4.8 meter of meer waardoor de autofocus aan de telekant nóg sneller wordt.
Beeldstabilisatie: 5 stops
Mooi is ook de Focus Preset-functie: die roept direct de focusafstand op die jij zelf hebt toegewezen via een druk op de set-knop. De optische beeldstabilisatie is om door een ringetje te halen: die is CIPA-geclassificeerd voor vijf stops belichtingscompensatie over het gehele brandpuntsbereik.
Weer- en hittebestendig
Deze Fujifilm is prachtig vormgegeven, met magnesium van mat zilver. Niet alleen voor de ‘looks’, maar ook omdat zo de kans minimaal is dat extreme hitte de beeldkwaliteit aantast. De lens is sowieso uitstekend weerbestendig afgedicht, dus ook inzetbaar onder zware omstandigheden.
Compatibel met teleconverters
Is 914mm niet genoeg voor je? Je kunt deze supertelezoom combineren met de twee teleconverters van Fujifilm (Fujifilm XF 1.4X TC WR en Fujifilm XF 2.0X TC WR). Dan kom je uit op 1350mm respectievelijk 1828mm. Hou er wel rekening mee dat het al relatief langzame diafragma aan de telekant van f/8 trager wordt: f/11 voor de 1.4x-versie en f/16 door de 2x-versie.
Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:
- Wildfotografie
- Natuurfotografie
- Sportfotografie
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
Fujifilm XF 150-600mm op Cameraland.nl >>
Fujifilm XF 150-600mm op Kamera-express.nl >>
Professionele reviewers over de Fujifilm XF 150-600mm
- Focus Magazine (Erik Derycke, full review, oktobernummer 2022): Tegelijk met de nieuwe Fujifilm X-H2S, met z’n razende snelheid uitstekend geschikt voor sport- en natuurfotografie, komt Fujifilm met de XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR, een supertelezoom die daar uitstekend bij aansluit. Beslist geen toeval, schrijft Erik in zijn review.
Een compact en licht objectief is het, voor het enorme bereik van 225-900mm (in fullframe-termen). Dat komt wel met een keerzijde: de beperkte maximale lichtsterkte. Met een maximaal diafragma van f/8 is deze lens ongeveer tweederde stop minder lichtsterk dan fullframe varianten. “Fotografeer je bij weinig licht en wil je een korte sluitertijd aanhouden, dan moet de gevoeligheid dus omhoog.”
Scherpstellen doet het objectief relatief snel, aldus Erik. Mooi is ook z’n relatief korte minimale scherpstelafstand van 240 centimeter, waardoor je close-ups van bloemen en insecten kunt maken. Ondanks de minder hoge lichtsterkte kun je toch een mooie bokeh krijgen, mits er voldoende ruimte is tussen onderwerp en achtergrond.
De beeldkwaliteit is volgens Erik sowieso erg goed. “Het objectief is al op volle opening scherp – niet alleen in het centrum, maar ook in de hoeken.” Lensfouten als chromatische aberratie en overstraling zijn goed onder controle. Vignettering is er wel, maar die is simpel achteraf te corrigeren.
Kortom: deze XF 150-600mm is “een uitstekende keuze voor X-fotografen die een groter bereik nodig hebben dan de bestaande 100-400mm.” Eindoordeel: het cijfer 8.7. - Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, nummer 4 2022): Een 150-600mm-lens is niets bijzonders. Maar dan heb je geen rekening gehouden met de cropfactor van aps-c-camera’s zoals die van Fujifilm. Doe je dat wel, dan heb je een 229-914mm-lens, en dat is toch echt andere koek. En omdat in natuurfotografie een lens al snel te kort is, zijn die extra millimeters meer dan welkom, schrijft Dré in zijn mooie review.
Doordat het objectief relatief smal is, voelt het handzaam aan, aldus Dré. En tegelijk ook degelijk. “Het is zeer goed afgewerkt en wekt ook de indruk tegen een stootje te kunnen.” Vanwege z’n interne zoom is hij ook mooi in balans. En de zoomring loopt prettig en snel. “Dat is belangrijk voor een objectief waarmee je snel vogels en andere dieren moet kunnen volgen.”
In de praktijk is het ook een erg fijn objectief, aldus Dré, die elke keer verbaasd is over de extra reikwijdte. De beeldstabilisatie werkt goed en de details in de beelden zien er goed uit. De scherpte spat er weliswaar niet vanaf, schrijft Dré, maar dat ligt waarschijnlijk aan het beperkte aantal megapixels op de sensor van de testcamera. En die scherpte neemt niet af bij volledig inzoomen.
Kritiekpunt op de lens is de beperkte lichtsterkte. Dat relativeert Dré. Zo is het maximale diafragma bij 460mm nog steeds f/6.3. Ook hoef je niet te diafragmeren voor meer scherpte, dus op de maximale tele is f/8 direct scherp. Kortom: de Fujifilm XF 150-600mm levert “in verbazingwekkend veel situaties veel goede foto’s” op. Eindoordeel: Platina Award. - Natuurportret.nl (natuurfotograaf Bob Luijks, full review): Het grootste bereik voor Fujifilm-fotografen bood tot nog toe de Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR uit 2016. Maar de maar de Fujifilm XF 150-600 f/5.6-8 R LM OIS WR brengt daar een grote verandering in. Met een bereik dat in fullframe-termen 229-914mm bedraagt. “Is het daarmee het ideale objectief voor natuurfotografen?” vraagt Bob Luijks zich af. Bob is zelf professioneel natuurfotograaf, dus hij weet waar hij het over heeft.
Het ruim 30 centimeter lange objectief oogt indrukwekkend, maar weegt volgens Bob verrassend weinig. Wat een groot voordeel is als je veel op pad bent en ook als je graag uit de hand fotografeert. Dit is volgens Bob echt een uniek objectief dat veel extra bereik toevoegt voor Fuji-fotografen.
In de praktijktests van Bob blijkt de Fujifilm XF 150-600 f/5.6-8 R LM OIS WR ook een erg prettig objectief om te gebruiken. Dankzij z’n lage gewicht en razendsnelle focus ligt het gebruiksgemak volgens Bob hoog, een erg sterk punt van dit objectief. Daarbij is de beeldkwaliteit is zeer goed. “Dat geldt zeker in combinatie met de X-H2S, een perfect huwelijk!” schrijft Bob.
Als enig nadeel van het objectief noemt Bob de lichtsterkte. “Je zult sneller naar een hoge ISO-waarde moeten grijpen, zeker als je aan de randen van de dag fotografeert of vogels in een boshut wilt vastleggen.”
Concurrentie heeft dit objectief op dit moment alleen nog maar van de eigen XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR. Die is iets lichtsterker, een fractie lichter, maar ook minder snel. Nog een sterk punt van de XF 150-600 is de prijs, die “voor dit bereik zeer netjes” is.
Ik raad je aan het complete review van Bob te bekijken, met foto’s die veel duidelijk maken. Benieuwd? Ga dan naar zijn website Natuurportret.nl >> - Amateurphotographer.co.uk (Angela Nicholson, full review): Mooi van deze Fujfilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR is dat hij goed hanteerbaar is, ook als je geen statief gebruikt, zo schrijft Angela. Wat daarbij helpt is z’n uitstekende stabilisatiesysteem. Deze supertelezoom is ook nog weerbestendig en mooi uitgebalanceerd. Je kunt er snel genoeg mee scherpstellen om vogels tijdens de vlucht te vangen. “Een zeer aantrekkelijke lens voor natuurfotografen, waarbij het kleine maximale diafragma de enige vlieg in de zalf is.”
Dat wat trage diafragma aan de lange kant van f/8 betekent dat je de ISO van de camera in sommige situaties moet opschroeven om snelle sluitertijden mogelijk te maken. Angela: “Zelfs op een heldere, zonnige augustusdag moest ik soms ISO 1600 gebruiken om een sluitertijd van 1/1250 sec mogelijk te maken. Dus in het holst van de winter zal die ISO aanzienlijk hoger moeten zijn, met beeldruis als gevolg.”
Maar je moet dit volgens Angela wel in perspectief zijn. Gebruik je bijvoorbeeld de ‘concurrent’ Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR met de 1.4x teleconverter, dan krijg je hetzelfde maximale diafragma (f/8) terwijl de maximale brandpuntsafstand dan 840mm is (fullframe-equivalent). En gebruik je op deze lens de 2x teleconverter, dan heb je weliswaar 1.200mm telebereik, maar is het maximaal diafragma f/11.
Voor veel fotografen is het compromis van het diafragmabereik van f/5.6-8 volgens Angela acceptabel, omdat het veel voordelen biedt: het compacte formaat, het lage gewicht en het betaalbare prijskaartje. Vergroot je het maximale diafragma met een stop, dan zou de lens veel groter, zwaarder en duurder worden. En zou hij buiten het bereik van de beoogde markt komen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren. - Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR-lens is in Marks woorden “een supertelelens voor de massa”. Hij offert enorme snelheid op (minder lichtsterk) in ruil “voor een winnende combinatie van draagbaarheid, veelzijdigheid en vooral betaalbaarheid”.
Het diafragma is dus niet snel, met een bescheiden f/5.6-f/8 aan maximale diafragma's. Maar toch is het een uitstekende lens voor vrijwel elke situatie waarin je het enorme bereik en de flexibiliteit wilt inzetten. Van natuur- en vogelfotografie tot motor- en andere buitensporten. Zet je hem op de even nieuwe Fujifilm X-H2S – met zijn brede en effectieve reeks onderwerpspecifieke AF-modi – dan is deze lens volgens Mark perfect geschikt voor alle genres waarvoor deze lens bedoeld is. “En het mooie is: je rug noch je bankrekening gaat eraan kapot.”
De beeldkwaliteit van deze supertelezoom is volgens Mark uitstekend, zowel in het midden als aan de randen van het beeld. De scherpte ligt hoog bij bijna alle diafragma's en brandpuntsafstanden. Het irisdiafragma met 9 lamellen zorgt voor mooie bokeh-effecten. Daarbij zijn lensfouten goed onder controle.
De autofocus is daarbij snel en aangenaam stil. De lens heeft een handige focusbegrenzer en vooraf ingestelde bedieningselementen. De focusring is goed gedempt en de diafragmaring is zeer welkom. Het 5-stops optische beeldstabilisatiesysteem werkt volgens Mark verbazingwekkend goed.
Volgens Mark is het geen toeval dat Fujifilm de XF 150-600mm heeft uitgebracht naast vlaggenschip Fujifilm X-H2S. “Samen zijn ze volkomen logisch voor natuur- en sportfotografen die op zoek zijn naar een enorm bereik in een compact pakket, en ook de beste autofocuservaring bieden die Fuji momenteel in huis heeft.” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren. - Digitalcameraworld.com (Lauren Scott, full review): Dit is een lens die het speelveld heeft geopend als het gaat om de X-mount, schrijft Lauren. “De professionele (of gevorderde amateur)fotografen waarop Fujifilm de XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR richt, willen niet alleen een lange lens – ze willen een gemakkelijk mee te nemen, betaalbare en snel scherpstellende lange lens.”
Over het algemeen levert de lens uitstekende prestaties, zeker gezien z’n prijskaartje. “De lens is ontworpen om uit te blinken op afstand, waardoor u dichter bij onderwerpen komt die klein, snel of ronduit ongrijpbaar zijn. Het is een fantastische supertelefoto voor de X-mount. Hoewel we, als we een lijst met specificaties hadden bedacht, we graag hadden gezien dat de lens lichtsterker was. Deze lens bewijst in ieder geval Fujifilms toewijding aan een nieuw publiek in natuur- en sportfotografie.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren. - Keithwee.com (fotograaf en reviewer Keith Wee, full review): De Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR creëert volgens Keith nieuwe wegen voor gebruikers van het Fujifilm X-mount systeem. “Volgens Fujifilm is het X-systeem met zijn nieuwe generatie X-Trans 5 stacked sensor – die we vinden in de Fujifilm X-H2S – ook helemaal klaar is voor serieuze natuur- en sportfotografen. En dat niet alleen wat brandpuntsafstand betreft, maar ook qua focusbetrouwbaarheid.” Is dat ook zo?
De lens zelf is volgens Keith zoals aangegeven door Fuji: “het is een buitengewoon goed gebouwde supertelelens die goed doordacht is en elke fotograaf goed van pas zal komen”. Het prijskaartje is daarbij redelijk en vergelijkbaar met zijn fullframe tegenhangers.
Sommigen zullen zich afvragen waarom Fuji gekozen heeft voor een diafragma van f/8 aan de telekant, en niet voor een helderder diafragma van bijvoorbeeld f/6.4. Keith: “Dit zou hebben bijgedragen aan de kosten en de grootte. Fujifilm heeft waarschijnlijk besloten dat dit de beste balans is tussen prestaties, grootte en kosten.”
Weliswaar kun je op deze lens de 2x-converter plaatsen. Maar dat kost 2 volledige stops. Daardoor schiet je bij 1828mm (fullframe-equivalent) met een diafragma van f/16. “Maar om eerlijk te zijn, hoeveel van ons gaan eigenlijk verder dan 900mm? Ga je 1828mm in de praktijk ook echt gebruiken?”
Kortom: dit stuk Fujinon-optiek is ontworpen voor de gebruiker die dit bereik nodig heeft. Daarbij probeert Fujifilm de factoren die voor deze fotografen belangrijk zijn, zo goed mogelijk in evenwicht te brengen. “Voor wie een supertelelens zoekt, kan ik vol vertrouwen zeggen dat de XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR een uitstekende aanvulling op je uitrusting zal zijn en een positief verschil zal maken.” - Opticallimits.com (Klaus Schroiff, full review): Ja, de Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR is een langzame lens. Maar, schrijft Klaus, als je ooit hebt gewerkt met een 600mm f/4-lens, weet je wat een enorme lens dat is. “Langzame lenzen zijn gewoon compacter en lichter.”
In het laboratorium zijn de MTF-waarden misschien niet van topklasse, maar ze zijn goed genoeg in de echte wereld. “In de praktijk zijn we blij met wat de lens kan leveren. Zeker als je dat combineert met z’n draagbaarheid.”
Vanuit een laboratoriumperspectief zijn de resultaten zeer goed tot ongeveer 500mm, schrijft Klaus. Op 600mm mis je misschien wat bijtende scherpte – en dat geldt extra op 40 megapixel-body's. De beeldvervorming is verrassend laag, zelfs bij RAW-beelden. “Bijna niet te geloven dat er spiegelloze lenzen zijn die dat nog kunnen.” Ook de lichtafval is onder controle. Laterale chromatische aberraties zijn iets hoger dan je van een pro-lens mag verwachten, maar daar merk je bij autocorrectie niets van. “De bokeh is vergelijkbaar met wat we hebben gezien van andere telezoomlenzen: onscherpe highlights kunnen wat druk zijn in moeilijke scènes.”
De bouwkwaliteit van de lens is uitstekend en afgestemd op professioneel gebruik. Het niet-uitschuifbare zoommechanisme is geweldig. De 5 stops beeldstabilisator is behoorlijk efficiënt voor een lens van deze klasse. De autofocus is behoorlijk pittig en betrouwbaar.
Klaus: “Al met al: goed gedaan, Fujifilm. Een goede keuze in het kader van het X-mount systeem. Daarom een echte aanrader (voor gebruik op 26 megapixel camera's). Eindoordeel: Highly Recommended. - Danbaileyphoto.com (fotograaf Dan Bailey, hands on): De specs van de XF 150-600mm f/5.6-8 zijn volgens Dan “behoorlijk indrukwekkend”. Hij is een heel stuk goedkoper dan hij gedacht had. Omdat het een zogeheten ‘white barrel’ lens is, zoals ook de 200mm f/2 die 6.000 dollar kost, had Dan een veel hogere prijs in gedachten voor deze supertelezoom. “Met deze prijs is het een zeer bereikbare supertele voor veel sport-, natuur- en natuurfotografen die dit soort brandpuntsafstand en prestaties willen.”
Voor het prijskaartje biedt deze lens voor waarde. En hij biedt een indrukwekkend evenwicht tussen een groot bereik en een relatief draagbaar ontwerp. Natuurlijk is het geen zeer compacte en lichte lens, maar dat kun je ook niet verwachten met dit zoombereik. Met een gewicht van 1.605gr is Fuji's 150-600 ongeveer 20% lichter dan de meeste andere 150-600mm lenzen op de markt.
Het bereik is fenomenaal, en de autofocus is volgens Dan zeer snel en nauwkeurig, ook bij onderwerpen die zeer ver weg zijn of snel bewegen, zoals vogels. “Combineer het met de volgende generatie AF-algoritmen en prestaties die zijn geïntroduceerd in de nieuwe X-H2s, en je krijgt een autofocussnelheid met een lange lens waar je een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen.”
Dan relativeert ook het feit dat het geen supersnelle lens is qua diafragma (f/5.6-8): “met de huidige sensortechnologie, ongelooflijk hoge ISO-prestaties en zijn 5-stops OIS-beeldstabilisatie, is fotograferen met die diafragma's nauwelijks de dealbreaker die het vroeger was.” Zelfs met de teleconverters erop is het diafragma nog geen dealbreaker, aldus Dan.
Met een dergelijk telebereik – tot 1828mm met een 2x teleconverter – kan het niet anders dan dat je compromissen krijgt. “Maar door de ISO-draaiknop omhoog te draaien, kun je je onderwerpen van ongelooflijk dichtbij bekijken en toch scherpe foto's maken die pronken met een indrukwekkend detailniveau.” - Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Het kan fotografen volgens Angela wat tijd kosten om het maximale diafragma van de Fujifilm XF150-600mm F5.6-8 R LM OIS WR aan de supertelekant te accepteren. “Maar deze supertelezoom biedt het gemak van een 229-914mm-lens zonder de noodzaak om een teleconverter te gebruiken.”
Deze Fujifilm is volgens Angela weliswaar “niet de ideale keuze voor het fotograferen van motorsport in het diepst van de winter”, maar het is een uitstekende lens voor enthousiaste natuurfotografen tijdens de meer heldere maanden van het jaar. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren. - Franks overpeinzingen: Toen ik de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR een paar maanden geleden in het vizier kreeg – hij werd volop ‘gerumored’ – heb ik er direct een stiekem oogje op laten vallen. Met z’n bereik om van te watertanden – fullframe-equivalent: 229-914mm – lijkt het de ideale lens voor vogel- en natuurfotografie. Fujifilm kennende zou het een toplens worden die tegelijk relatief compact en draagbaar zou zijn.
Het heeft er alle schijn van dat dit werkelijkheid wordt. Dus ik kan vast gaan sparen… Er zit alleen één addertje onder het gras waar ik eerst meer over wil weten. Met een lichtsterkte van f/8 aan de telekant is deze supertelezoom niet bepaald lichtsterk te noemen. Klik je er een teleconverter voor, dan neemt de lichtsterkte verder af (één stop voor de 1.4x converter die ik in huis heb).
En dat heeft gevolgen. Vooral als je niet fotografeert in het zonlicht, maar bijvoorbeeld in schemerige bossen. Wat je regelmatig doet als je vogels of wild fotografisch op de staart wilt trappen. Omdat je bij dit soort fotografie snelle sluitertijden nodig hebt, betekent dit dat je maar één ding kunt doen: de ISO-waarde omhoog schroeven.
Wat heeft dat voor consequenties voor de ruisniveaus en de beeldkwaliteit? Dat wil ik eerst weten. Dus ik ga de reviews nauwgezet in de gaten houden. Maar oh boy, wat verlang ik naar deze lens! - Video-review Maarten Heilbron: Fotograaf en reviewer Maarten Heilbron heeft een prachtige video-review van de Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR op YouTube gezet. Geweldige beelden, geschoten vanuit een (instabiele) kano. Maarten ziet dankzij deze supertelezoom “dingen die ik nog nooit eerder op deze manier heb gezien”.
Wil je ook Maartens fascinerende tele-wereld ontdekken? Je vindt dit review onderaan deze pagina. - DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Wil je even watertanden? Bekijk dan zeker de mooie YouTube ‘initial review’ van de Fujifilm X-H2S. Hierin nemen Chris en Jordan van DPReview TV ook de Fujifilm 150-600mm f/5.6-8.0 supertelezoom stevig onder handen.
Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XF 150-600mm
- Prachtige beeldkwaliteit: hoge optische prestaties over gehele zoombereik
- Snel scherp: rappe en nauwkeurige autofocus, ook op uiterste telestand
- Stabiele beelden: 5-stops beeldstabilisatie
- Rijk uitgerust: Focus Limiter-schakelaar
- Focus Preset functie: lens onthoudt gekozen focussetting
- Handig: geoptimaliseerde zoombediening
- Duurzaam gebouwd: stof- en spatwaterdichte behuizing
- Nog meer bereik: compatibel met 1.4x en 2x teleconverter
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
Maarten Heilbron: YouTube-review van de Fujifilm 150-600mm
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
DPReview TV: YouTube-review van de Fujifilm 150-600mm
Fujifilm XF 150-600mm op Cameranu.nl >>
Beste supertelelenzen op een rij
Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera
Alle Fujifilm zoomlenzen
Alle Fujifilm prime-lenzen
Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!
Beste webshop voor objectieven
Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.
De kracht van Cameranu:
- Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
- Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
- Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
- Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
- Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards
Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!
Alle camera’s op een rij: handig overzicht