Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige X-systeemcamera van Fujifilm? De Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR is een geweldige telezoomlens voor wildlife-, sport- en actiefotografie. “Wat een toplens! Helemaal wat je van Fujifilm mag verwachten.” En: “Onovertroffen tele-objectief, scherp, contrastrijk, snel en tot zeker 5 stops optische beeldstabilisatie.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. De lenzen voor de aps-c systeemcamera’s van Fujifilm concurreren op beeld- en bouwkwaliteit met de objectieven voor fullframe van Canon, Nikon en Sony. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR, die in 2016 op de markt is gekomen.

Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR

Zoombereik: 100-400mm / fullframe-equivalent: 150-600mm | Lichtsterkte: f/4.5-5.6 | Gewicht: 1.380gr | Lengte: 210.5mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.19x | Minimale scherpstelafstand: 175cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 77mm | Release datum: februari 2016 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.749 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Indrukwekkende supertelezoom van Fujifilm die zeer goed scoort bij de reviewers (zie hieronder). Deze zwaargewicht is eigenlijk een relatieve lichtgewicht: vergelijkbare objectieven voor fullframe zijn veel zwaarder, en ook veel duurder, maar zeker niet beter. De hoge kwaliteit en de beeldstabilisatie maken dit Fujifilm objectief een hoogstaande toevoeging aan je uitrusting. Het schitterende zoombereik is verpakt in een robuuste, stof- en spatwaterdicht body, die ook goed bestand is tegen kou.

Zeer scherpe, contrastrijke beelden

Het optische ontwerp is in deze klasse excellent te noemen. De beelden zijn zeer scherp, contrastrijk en boordevol details. De beeldafwijkingen zijn tot een minimum beperkt. De autofocus is stil en razendsnel, ook bij bewegende onderwerpen. Voor een nog snellere autofocus kun je de scherpstelbegrenzing gebruiken. Uiteraard is effectieve beeldstabilisatie aan boord (tot 5 stops winst). Daardoor kun je uit de hand scherpe sport- en natuurfoto's schieten. Koop er gelijk de 1.4 teleconverter bij, en je bereik groeit tot 840mm (fullframe-equivalent).

De Fujifilm 100-400mm is ideaal voor:

 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Fujifilm XF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR (Professionele) reviewers over de Fujifilm 100-400mm

De Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Super tele-objectief met super ois en zeer scherp. Een onovertroffen tele-objectief, scherp, contrastrijk, snel en tot zeker 5 stops optische beeldstabilisatie. Goed afgewerkt en goed passende onderdelen. Het enige minpuntje is het gewicht. Echter dit is ook relatief want met 1200 gram is het nog steeds een stuk lichter dan de fullframe equivalent van 1900 gram.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “De Fujinon xf 100 - 400 mm lens is van uitstekende kwaliteit. Hij maakt mooie foto's ook onder wat mindere weersomstandigheden door zijn goede lichtgevoeligheid. Ik ben er in ieder geval superblij mee. Vanwege zijn gewicht zou ik er wel een draagriem bij adviseren. Het gewicht komt op 1600 g. i.t.t genoemde 1300 gram.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Dit is de prachtigste telelens die ik ooit gehad heb. Voorheen met andere camera met een Sigma telelens gefotografeerd maar deze is echt vele malen scherper. Daarbij ook nog eens een stuk lichter, ondanks dat het nog steeds een indrukwekkende grootte heeft.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Ephotozine.com: Een zeer goed gemaakte lens met een heerlijke bokeh en een hoog niveau van scherpte. Flare, chromatische aberratie en distortie zijn bijna niet aanwezig. De beelden zien er schoon en knisperscherp uit. De lens is makkelijk in het gebruik, het stabilisatiesysteem (OIS) maakt schieten uit de hand erg plezierig. En doordat je al vanaf korte afstand kunt scherpstellen, heb je nog meer creatieve mogelijkheden.
  “It is an excellent all round choice for an ultra-telephoto for Fujinon cameras and maintains the reputation of Fuji for high quality lenses.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photozone.de: Deze Fujinon XF 100-400mm heeft zeer grote indruk gemaakt op de reviewer, niet alleen in het testlab, maar ook in de werkelijke wereld. “Honestly I was almost about to purchase the lens from the rental company (but I kept my sanity). The center sharpness is very high throughout the zoom range. The borders/corners are also very sharp between 100 and 300mm. Expect slightly softer corners at 400mm though (but then who cares here).”
  De bokeh is prachtig voor een zoomlens met dit bereik. Bouwkwaliteit staat op een zeer hoog niveau. Autofocus is snel en stil. En de beeldstabilisator is essentieel voor dit soort lenzen, en die van Fuji “offers an effective gain around the 3-4 f-stop mark ... depending on your coffee level.” Goedkoop is hij niet, maar hij is het helemaal waard. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Imaging-resource.com: Dit is een zeer capabele lens. De reviewer was verliefd op de manier waarop het onderwerp loskomt van de achtergrond met deze lens. “To Fuji's credit, they've gone the extra length to keep the maximum aperture of ƒ/5.6 at 400mm (Panasonic's comparable lens hits ƒ/6.3, for instance). And while not perfect at 400mm and ƒ/5.6, it's still quite good considering the extreme focal length. Yet another fantastic offering from Fujifilm.”
 • Photographyblog.com: Deze Fujifilm XF 100-400mm biedt buitengewoon goede beeldkwaliteit, excellente constructie en weerbestendigheid. De autofocus is snel, stil en betrouwbaar. En hij heeft ook nog een effectieve beeldstabilisatie.
  De beeldkwaliteit is fantastisch over het hele zoombereik, zowel in het beeldcentrum als in de hoeken. Bij vrijwel alle diafragma’s krijg je die excellente scherpte, terwijl het 9-bladige diafragma zorgt voor een heerlijke bokeh.
  Beeldvervormingen zijn bijna niet aanwezig. Dankzij het interne focussysteem, roteren het voorste element en de filter niet als je focust “which is very good news for those using polarisers and ND grads on a regular basis.” Het is een van de duurste Fuji-lenzen, “but we're certain that wildlife and action photographers will be delighted by the image quality that it delivers”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com: De beeldkwaliteit van deze Fuji-lens is excellent, en hij heeft een prachtig bereik voor wildlife- en sportfotografie, en je kunt er ook nog de prima 1.4 teleconverter op zetten. Klein is hij niet, maar supertelezooms zijn nu eenmaal groot en zwaar.
  Fuji-fotografen hebben met deze lens toegang tot een geweldig bereik: 100-400mm. En hij matcht prima met de vlaggenschip-camera’s vam Fuji. “The 100-400mm zoom is an outstanding performer, and earns our Editors' Choice award.” Eindoordeel: Excellent en de hoogste onderscheiding: Editors' Choice Award.

Fujifilm XF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm 100-400mm

 • Indrukwekkend bereik: fullframe-equivalent van 150-600mm
 • Zeer geschikt voor sport-, natuur- en reportagefotografie
 • Snelle en geruisloze automatische scherpstelling
 • Weerbestendig en robuust
 • Prijzig en zwaar objectief

Fujifilm XF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm XF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, heb ik alle camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet. Met bij elke camera de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Fujifilm-camera’s >>

 

Alle supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Fujifilm zoom-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmGroothoekzoom€ 1,99995/100Reviews >>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRGroothoekzoom€ 99989/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Reiszoom€ 79980/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RStandaardzoom€ 1,14993/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 59988/100Reviews >>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZStandaardzoom€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIStandaardzoom€ 34980/100Reviews >>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Supertelezoom€ 1,79593/100Reviews >>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRSupertelezoom€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Telezoom€ 1,42490/100Reviews >>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Telezoom€ 69985/100Reviews >>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IITelezoom€ 38980/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-120mm (2022)
Fujifilm XF 150-600mm (2022)

Fujifilm prime-lenzenSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRGroothoek€ 94992/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRGroothoek€ 86590/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRGroothoek€ 99990/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RGroothoek€ 78390/100Reviews >>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RGroothoek€ 82589/100Reviews >>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRGroothoek€ 39988/100Reviews >>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRGroothoek€ 44588/100Reviews >>
Fujifilm XF 18mm f/2 RGroothoek€ 49980/100Reviews >>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRMacro€ 1,29992/100Reviews >>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroMacro€ 56985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRPancake€ 44985/100Reviews >>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Pancake€ 39983/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRPortret€ 1,59995/100Reviews >>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RPortret€ 86595/100Reviews >>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRPortret€ 89992/100Reviews >>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRPortret€ 48989/100Reviews >>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRStandaard€ 79990/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRStandaard€ 39588/100Reviews >>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RStandaard€ 48986/100Reviews >>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Standaard€ 19980/100Reviews >>
Fujifilm XF 200mmSupertele€ 5,99995/100Reviews >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy