Fujifilm XC 35mm f/2.0 | Reviews & Tests

Wat is de beste primelens voor je prachtige Fujifilm systeemcamera? De Fujifilm XC 35mm f/2.0 is een voordelige, lichtsterke standaardprime met een fantastische beeldkwaliteit. "Dit is inderdaad Fujifilms eerste echte ‘plastic fantastic’ ‘nifty fifty’.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XC 35mm f/2.0Lichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de fotograaf. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XC 35mm f/2.0, die eind februari 2020 op de markt is gekomen.

Fujifilm XC 35mm f/2.0

Brandpuntsafstand: 35mm / fullframe equivalent 52mm | Maximaal diafragma: f/2.0 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 130gr | Lengte x diameter: 46.5 x 58.4mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 35cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 43mm | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 199 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Fujifilm investeert niet alleen in uitstekende dure objectieven, maar ook in uitstekende lenzen voor de kleinere beurs. Dit is er één van, een pareltje in de XC-serie. Met deze lichtsterke standaardprime (fullframe-equivalent: 52mm) schiet je haarscherpe foto’s en creëer je een indrukwekkende, romige bokeh. Ideaal voor portretten, maar ook voor bijvoorbeeld straatfotografie.

Zeer snel en precies scherstellen

De autofocus is snel, stil en precies dankzij een intern scherpstelsysteem met stappenmotor. De lens is superlicht en heel compact. Echt een lens om altijd bij je te dragen. Hij is uitgerust met 9 lenselementen, verdeeld over 6 groepen. Twee asferische lenselementen minimaliseren sferische aberraties en vervormingen. Dankzij het snelle diafragma van f/2.0 schiet je ook bij weinig licht prachtige foto’s.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XC 35mm f/2.0 (Professionele) reviewers over de Fujifilm XC 35mm f/2.0

De Fujifilm XC 35mm f/2.0: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Mark Moed, full review, juninummer 2020): De Fujifilm XC 35mm f/2.0 heeft volgens Mark “een meer dan uitstekende verhouding tussen beeldkwaliteit en prijs.” Veeleisende Fuji-fotografen zullen wellicht eerder kiezen voor de XF-versie van deze lens. Je betaalt dan twee keer zo veel, maar voor dat bedrag krijg je een metalen behuizing en vatting, plus een weerbestendige afwerking en een fysieke diafragmaring. Maar kijk je puur naar de beeldkwaliteit, dan is die van deze lens even hoog als van de XF 35mm f/2 R WR.
  En dat betekent: een zeer hoge beeldkwaliteit. Al bij de grootste opening (f/2.0) is de scherpte in het centrum perfect, aldus Mark. Beeldfouten treden niet of nauwelijks op. Diafragmeer je naar f/4.0 dan zijn ook de hoeken helemaal bijgetrokken. De bokeh is fraai dankzij de negen afgeronde diafragmalamellen. Perfect voor portretten. Eindoordeel: het hoge cijfer 8.9.
 • Chip Fotomagazine (full review, novembernummer 2020): “Deze nieuwe 35mm-lens levert geweldige beeldprestaties voor een lage prijs, zolang je je tenminste niet stoort aan de plastic constructie”, aldus de reviewer van Chip. Pluspunten zijn de nauwkeurige autofocus, de goede beeldkwaliteit en het lichte gewicht. Jammer is ook dat hij geen diafragmaring heeft.
  Een 35mm-lens is omgerekend naar fullframe 53mm. Dat is volgens de reviewer een echte allrounder. Je kunt hem inzetten voor straat-, reis-, reportage- en people-fotografie. Eigenlijk dus alles. “We hebben echt genoten van portretfoto’s: de autofocus is zeer nauwkeurig, erg betrouwbaar en scherp. Wat betreft de prijs/prestatie-verhouding is dit objectief een koopje onder de 35mm-objectieven.” Eindoordeel: 86/100.
 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask, first look): De Deense fotograaf en reviewer Jonas Rask is altijd de eerste met een uitgebreide review (zelf noemt hij het altijd bescheiden ‘first look’) van Fujifilm-camera’s en -lenzen. Hij is dat ook ambassadeur van Fujifilm, en zegt er dus altijd bij dat hij niet ‘objectief’ is. Toch vind ik zijn reviews altijd van hoge kwaliteit, goed geschreven en zeker ook eerlijk. En de foto’s die hij erbij plaatst zijn zonder uitzondering prachtig en stukken beter dan die van z’n collega-reviewers.
  Ook de Fujifilm XC 35mm f/2 heeft hij uitgebreid onder de loep genomen. Zijn conclusie is zeer positief. De XC 35mm f/2 markeert de eerste prime-lens in de XC-budgetlens line-up van Fuji. Hij past volgens Jonas perfect bij instapcamera’s zoals de Fujifilm X-A7 en de Fujifilm X-T200.
  De XC 35mm is eenvoudig uitgevoerd. Zo heeft hij geen diafragmaring en hij is ook niet voorzien van afdichtingen tegen slechte weersomstandigheden. Maar volgens Jonas geeft hij een identieke beeldkwaliteit en focussnelheid als de duurdere XF 35mm f/2.0.
  De XC 35mm is volgens hem een geweldige kleine lens. Hij schoot er fantastische foto’s mee tijdens z’n vakantie. “En weet je wat? Hij is verdomd goedkoop! Dit is inderdaad Fujifilms eerste echte ‘plastic fantastic’ ‘nifty fifty’.” Die twee laatste termen zijn overigens koosnaampjes voor de bekende goedkope standaardprimes (50mm lenzen) met een geweldige beeldkwaliteit. Bekijk het review van Jonas, en vooral ook zijn fantastische foto’s.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm XC 35mm f/2 is een goedkope versie van de Fujifilm XF 35mm f/2 R WR voor de helft van de prijs. Hij heeft dezelfde hoge beeldkwaliteit en autofocusprestaties. Maar je moet het doen zonder de diafragmaring, de weersbestendigheid, de volledig metalen bouwkwaliteit en de accessoires die de XF-versie biedt. Positief is dat hij nog kleiner en lichter is dan de toch al compacte XF 35mm. Belangrijkste attractie is zonder meer het budgetvriendelijke prijskaartje.
  Deze Fuji is nagenoeg over het gehele diafragma scherp in het midden van het beeld, en vanaf f/4 zijn de randen ook erg goed. Het snelle maximale diafragma van f/2 en het ronde diafragma van 9 lamellen maken het gemakkelijk om de achtergrond creatief onscherp te maken. Daardoor krijg je mooie bokeh-effecten. Vignettering is praktisch geen probleem en chromatische aberraties worden ook zeer goed beheerst.
  De autofocus is net zo snel, nauwkeurig en stil als in de XF 35mm, die de meest uitgebalanceerde ‘nifty fifty’ uit de X-serie is. Is je budget niet toereikend voor die lens, dan is de eenvoudigere, lichtere, kleinere en goedkopere XC 35mm f/2 een must-have voor je Fuji-X-camera. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, hands on): Dit is de derde 35mm-lens van Fujifilm voor zijn X-camera’s. Dat lijkt misschien verwarrend, maar elke lens heeft zijn eigen plaats in het systeem.
  Deze XC 35mm is niet heel veel goedkoper dan de XF-versie, maar aan het instapniveau van de markt maakt de lage prijs een aanzienlijk verschil maken voor fotografen die net beginnen en een beperkt budget hebben. Rod hoopt dat Fuji nog een paar goedkope XC-lenzen zoals deze aan het assortiment toevoegt!
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Fujifilm XC 35mm f/2 is een excellente lens die de prijs van de weerbestendige Fujfilm XF 35mm door midden zaagt. Daardoor is het heel aantrekkelijk om voor deze lens te kiezen als je geen weerbestendigheid nodig hebt, of je camera niet weerbestendig is. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Heel fijn lensje. Perfect scherpe lens, gelijk op f/2.0 al mooi scherp.Het ontbreken van een diafragma-ring en stabilisatie vind ik geen bezwaar. Jammer dat er geen zonnekapje bijzit, maar de kap van de 23mm f/2 schijnt te passen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Leuke betaalbare lens. Prima kwaliteit en snel.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XC 35mm f/2.0

 • ‘Plastic fantastic’: 35mm-equivalent van 52mm
 • Kwaliteit: intern scherpstelsysteem met stappenmotor
 • Snelle en stille autofocus: voor foto én video
 • Mooie romige bokeh: afgerond diafragma met 9 bladen
 • Licht en compact: weegt slechts 130gr
 • Kort van stuk: lengte van 46.5mm
 • Ideale beeldhoek van 44.2 graden: voor veel onderwerpen

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm XC 35mm f/2.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm XC 35mm f/2.0 door fotograaf Christopher Frost (6 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm XC 35mm f/2.0 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy