Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ | Reviews & Tests

Wat is de beste voordelige standaard zoomlens voor je Fujifilm systeemcamera? De Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ is een lichte en compacte zoomlens met uitstekende beeldkwaliteit. De prijs is zeer bescheiden: je krijgt veel voor weinig. “De resolutie is uitstekend voor zo’n compacte en voordelige lens.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZStandaardzoomlenzen: de werkpaarden

De standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ, die in januari 2018 op de markt is gekomen.

Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ

Brandpuntsafstand: 15-45mm / fullframe equivalent 22-68 | Maximaal diafragma: f/3.5-5.6 | Lensmount: Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 135gr | Lengte x diameter: 44.2 x 62.6mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 5cm | Vergrotingsfactor: 0.24x | Filtermaat: 52mm | Release datum: 31 januari 2018 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 239 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Onwaarschijnlijk compacte standaardzoom. De Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ is de kleinste en lichtste zoomlens voor de systeemcamera’s uit de X-serie van Fujifilm. Hij weegt maar 135 gram en je schuift hem zo in een jaszak. Een veelzijdige lens om altijd bij je te hebben, ideaal voor op vakantie.

Kleine prijs, grootse prestaties

Ook z’n prijs is klein, zeker als je kijkt naar z’n ‘daden’. Je schiet er uitstekende, detailrijke en scherpe landschappen en portretten mee. Daar heeft hij ook een perfect zoombereik voor: 23-68mm (35mm-equivalent). Omdat hij daarbij een zeer korte scherpstelafstand van 5 centimeter heeft, kun je met deze zoom ook schitterende close-ups schieten van eten, bloemen en andere kleine onderwerpen.

Ook perfect voor vloeiende video’s

Deze lens is ook ‘video-proof’ dankzij z’n elektrische zoom. Zodra je de camera inschakelt zoomt de lens automatisch zo'n 2 centimeter uit. Je kunt meteen foto's maken. Door aan de zoomring te draaien selecteer je een andere zoomsnelheid. Een constante snelheid zorgt voor een vloeiende zoombeweging. Ideaal dus voor video’s. Heeft ook nog beeldstabilisatie aan boord. Al met al een klein pareltje.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie

Fujifilm XC 15-45mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Coolblue.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ (Professionele) reviewers over de Fujifilm XC 15-45mm

De Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Photographyblog.com (Tim Coleman, full review): Eigenlijk hebben alle lenzen van Fujifilm, zelfs de budgetvriendelijke, een zeer goede beeldkwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de Fujinon XC 15-45mm die zeer scherpe beelden neerzet. In combinatie met de Fujifilm X-A5 heeft de reviewer beelden met prachtige helderheid geschoten. Je ziet fijne en complexe details in de foto’s. En dat voor zo’n compacte en betaalbare lens. Kitlenzen zijn normaal gesproken ondermaats, maar dat geldt niet voor deze Fujifilm XC.
  De bediening blinkt niet uit, is meer gemiddeld voor een dergelijke lens. Deze elektronische zoomlens is wat vriendelijker qua bediening voor filmmakers dan voor fotografen.
  Waar deze lens ook in uitblinkt is z’n zeer kleine formaat en gewicht. Alleen al om die reden verwacht de reviewer dat dit een zeer populaire lens zal zijn. Verder is het heel mooi voor landschapsfotografie dat hij een flinke groothoek heeft. De 23mm in fullframe-equivalent is echt zeer geschikt voor landschappen. Ook hiermee onderscheidt de lens zich van veel andere kitlenzen. Eindoordeel: ‘Bovengemiddeld goed’ met 4 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): Deze Fujifilm XC is geen vlekkeloze maar wel een zeer degelijke kitlens. De resolutie is uitstekend voor zo’n compacte en voordelige lens. Datzelfde geldt voor de detaillering in de foto’s.
  Hij heeft een krachtige zoom, hoewel die vriendelijker is voor videografen dan voor fotografen. Hij is minder geschikt voor wie grote precisie nodig heeft bij het zoomen. Daarbij komt dat hij een relatief langzaam diafragma heeft, net als de meeste kitlenzen. Ook is de plastic uitvoering niet heel robuust en duurzaam. Ook dat geldt voor de meeste kitlenzen.
  Het is door z’n compacte formaat en lichte gewicht al een mooie lens voor reizigers. Die aantrekkelijkheid wordt nog vergroot door het breder dan gemiddelde brandpuntbereik. Dat is beter geschikt voor landschappen en stadsgezichten dan de meeste kitzoomlenzen. Dankzij z’n vrijwel stille autofocus is hij ideaal om video’s te schieten. Eindoordeel: 87/100.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Van de vier standaard zoomlenzen van Fujifilm is de Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ ide goedkoopste, de kleinste en biedt hij de breedste kijkhoek. Dat zijn allemaal mooie zaken. Net als de XC 16-50 mm heeft deze lens een grotendeels plastic constructie en een klein maximaal diafragma. En hoewel de XC 16-50mm een betere resolutie aan de beeldranden heeft, maken de iets bredere dekking en het kleinere ontwerp de 15-45mm een aantrekkelijke keuze.
  Kortom: deze Fujinon XC 15-45mm is een lichte, compacte zoomlens voor Fujifilm camera's. Het is een zeer goede optie als startlens. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Lenstip.com (full review): De adviesprijs van de Fujinon XC 15–45 mm f/ 3.5-5.6 OIS PZ ligt vrij hoog. Het is de vraag of hij die prijs van 300 dollar waard is. Maar koop je hem als onderdeel van een kit met een Fuji-camera, dan kost hij veel minder, ongeveer 100 dollar. Dat geld is hij zeker waard, al was het maar voor zijn prestaties tussen 15-28mm. Bovendien is een beeldhoek van 87 graden absoluut uniek voor een kitlens.
  De beeldkwaliteit is in het beeldmidden bij 15mm sensationeel, en bij 28mm is die beeldkwaliteit nog steeds goed. Aan de randen is de beeldkwaliteit nog steeds aanvaardbaar tussen 15 en 28mm. De autofocus is stil en snel.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “In tegenstelling tot het hoogwaardiger 18-55mm objectief is dit een echte kitlens, goedkoop gebouwd met kunststof vatting en de nodige speling. Optisch is het best een goed lensje, het is licht en klein en daardoor makkelijk mee te nemen. Wat me het meest stoort, is de motorzoom. Lastig te doseren, vervelend. Maar als klein lensje erbij best handig.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Naast deze lens ben ik in het bezit van de dure Fujifilm 18/55 lens. Gek genoeg zijn de afbeeldingen van de Fujifilm 15/45 scherper dan de eerder genoemde dure Fujifilm lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Voor een kitlens presteert deze lens uitstekend. Alleen door de plastic verbinding kun je zien dat het om een kitlens gaat maar aan de prestatie is dat niet te merken want deze lens is meer dan zijn geld waard door de sublieme resultaten die hij levert. Prima lens om mee te beginnen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm XC 15-45mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Coolblue.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm XC 15-45mm

 • Compact & licht: kleinste en lichtste X-objectief van Fujifim
 • Ideaal zoombereik: 23-68mm (fullframe-equivalent)
 • Snel scherp: rappe en fluisterstille autofocus
 • Video-proof: vloeiende videografie dankzij elektrische zoom
 • Kwaliteit: uitstekende resolutie bij alle zoomposities
 • Vaste hand: optische beeldstabilisatie
 • Ideaal voor landschappen en portretten
 • Close-ups: korte scherpstelafstand

Fujifilm XC 15-45mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Coolblue.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm XC 15-45mm

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm XC 15-45mm in combinatie met de Fujifilm X-A5. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm XC 15-45mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Coolblue.nl >>

Fujifilm XC 15-45mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fujifilm-lenzen voor je systeemcamera

Benieuwd naar de beste lenzen voor je Fujifilm aps-c systeemcamera? Ik heb alle Fujifilm-objectieven uit de XF-serie voor je op een rij gezet. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Fujifilm-lenzen en mijn roadmap met verwachte Fujifilm-lenzen.

Alle Fujifilm zoomlenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>

Alle Fujifilm prime-lenzen

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeGroothoek94992/100Reviews>
Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WRFujifilm XNeeGroothoek89990/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek86590/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/1.4 R WRFujifilm XNeeGroothoek99990/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/1.4 RFujifilm XNeeGroothoek78390/100Reviews>
Fujifilm XF 14mm f/2.8 RFujifilm XNeeGroothoek82589/100Reviews>
Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WRFujifilm XNeeGroothoek37288/100Reviews>
Fujifilm XF 23mm f/2 R WRFujifilm XNeeGroothoek44588/100Reviews>
Fujifilm XF 18mm f/2 RFujifilm XNeeGroothoek49980/100Reviews>
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WRFujifilm XNeeMacro129992/100Reviews>
Fujifilm XF 60mm f/2.4 R MacroFujifilm XNeeMacro56985/100Reviews>
Fujifilm XF 30mm f/2.8 R LM WR MacroFujifilm XNeeMacro69985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WRFujifilm XNeePancake44985/100Reviews>
Fujifilm XF 27mm f/2.8Fujifilm XNeePancake39983/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/1.0 R WRFujifilm XNeePortret159995/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 RFujifilm XNeePortret86595/100Reviews>
Fujifilm XF 56mm f/1.2 WR RFujifilm XNeePortret119995/100Reviews>
Fujifilm XF 90mm f/2 R LM WRFujifilm XNeePortret89992/100Reviews>
Fujifilm XF 50mm f/2 R WRFujifilm XNeePortret48989/100Reviews>
Fujifilm XF 33mm f/1.4 R LM WRFujifilm XNeeStandaard79990/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/2 R WRFujifilm XNeeStandaard39588/100Reviews>
Fujifilm XF 35mm f/1.4 RFujifilm XNeeStandaard48986/100Reviews>
Fujifilm XC 35mm f/2.0Fujifilm XNeeStandaard19980/100Reviews>
Fujifilm XF 200mmFujifilm XNeeSupertele599995/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy