Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR heeft een uitstekende beeldkwaliteit en is bij uitstek geschikt voor landschaps-, natuur- en portretfotografie. “Een perfecte telezoom voor vele fotografen.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de middenformaatcamera’s van Fujifilm, die waanzinnig goed besproken worden. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR, die februari 2019 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 100-200mm / fullframe-equivalent: 79-158mm | Lichtsterkte: f/5.6 | Gewicht: 1.050gr | Lengte: 183mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.2x | Minimale scherpstelafstand: 60cm (op 100mm) / 160cm (op 200mm) | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 67mm | Release datum: midden februari 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR Deze Fujifilm-lens in het kort

De eerste telezoom van Fuji voor het nieuwe GFX-systeem! Een perfecte keuze voor landschaps- en natuurfotografen. Zowel de bouw- als de beeldkwaliteit is helemaal in lijn met de andere GF-lenzen: van topniveau, met een bijzonder rijke kleurreproductie. Lenzen zoals deze zijn uitermate geschikt voor de enorme resolutie van de GFX-middenformaten, ook voor die van de nog te verschijnen Fujifilm GFX 100S.

Beeldstabilisatie: 5 stops winst

Onmisbaar voor een lens met dit brandpuntbereik is de ingebouwde beeldstabilisatie die maar liefst 5 stops voordeel biedt. Hoewel professionele landschapsfotografen meestal vanaf statief werken, maakt dit schieten vanuit de hand heel goed mogelijk. De autofocus is razendsnel en betrouwbaar. De lens is volledig gesealed tegen water en stof. Je kunt het brandpunt verlengen met de Fujifilm GF 1.4x TC WR Teleconverter.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Natuurfotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WRProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6

De Fujifilm GF 100-200mm f/5.6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (2019 nr. 41, full review): Met 80-160mm (fullframe-equivalent) biedt dit objectief een belangrijk brandpuntbereik. Maar hoe goed is de beeldkwaliteit? vraagt de reviewer zich af. Die is verrassend goed. Want zeker bij een middenformaat betekent inzoomen: inleveren van beeldkwaliteit. Maar deze telezoom kan aanhaken bij de uitstekende kwaliteit van de primelenzen.
  Er zijn wel minpunten. Zo laat de lichtsterkte van f5.6 te wensen over voor een lens waar je 2.000 euro voor moet neertellen. Het gewicht is dan wel weer verrassend laag, en heel goed in evenwicht met bijvoorbeeld de GFX 50S. De beeldstabilisatie werkt goed: je kunt haarscherp schieten met 1/30ste van een seconde bij 160mm. Dat is opmerkelijk, gezien de hoge resolutie van 50 megapixels van de testcamera.
  De beeldkwaliteit is uitstekend, zowel ingezoomd als uitgezoomd. “Zelfs de fijnste structuren, zoals de vacht van een dier, wordt door de lens nauwkeurig gevangen.” De onscherpe delen zijn aangenaam om te zien. En ook de kwaliteit van het objectief is indrukwekkend: hij levert topprestaties in het tegengaan van vignettering en chromatische aberraties. De autofocus is uitstekend, zij het wat aan de langzame kant.
 • Jonasraskphotography.com (Jonas Rask, full review): De Deense fotograaf (en dr.) Jonas Rask is altijd een van de eerste reviewers van een lens of camera van Fujifilm. Hij is dan ook Fujifilm-ambassadeur, maar dat maakt hem niet per se bevooroordeeld. Hij schiet met vele merken camera’s en lenzen z’n prachtige foto’s en hij neemt over het algemeen geen blad voor de mond.
  Zo zegt hij over deze lens dat het hem in eerste instantie verbaasde dat hij ‘maar’ een lichtsterkte heeft van f/5.6. Volgens hem is de reden dat vooral landschapsfotografen deze lens zullen gebruiken, en die kiezen meestal juist voor een klein diafragma, dus juist op f/16 – f/32 hun platen schieten.
  Voordelen van deze lichtsterkte is dat er minder glas nodig is, en de lens daardoor relatief goedkoop (rond 2.000 euro) en licht (iets meer dan een kilo) kan blijven. De kwaliteit is daarentegen volgens Jonas helemaal wat je van een Fuji GF-lens mag verwachten. De lens is schitterend gebouwd en heeft een beeldkwaliteit die opnieuw bevestigen dat Fujifilm is een van de beste optische fabrikanten ter wereld.
  De prijs ligt relatief laag voor een GF-lens van dit kaliber. Voor landschaps-, natuur en studiofotografen zal dit de lens zijn die ze heel vaak uit hun fototas zullen halen. Jonas heeft ook prachtige foto’s geschoten met deze lens (in combinatie met de GFX 50S). Bekijk deze foto’s >>
 • Fotograaf Damien Lovegrove op Prophotonut.com (full review): Een van mijn favoriete Fujifilm-fotografen is Damien Lovegrove. Ik geniet altijd enorm van zijn foto’s, die eens te meer bewijzen wat een geweldige camera’s en lenzen Fujifilm eigenlijk maakt. Wat een geluk: hij heeft deze lens onder de loep genomen en waanzinnig mooie foto’s (landschappen en portretten) geschoten in Marokko. Overweeg je deze lens, bekijk dan zeker deze foto’s. Bekijk deze foto’s >>.
  Damien nam een preproductie-model van de GF 100-200mm mee naar Marokko. Hij moest toegeven dat hij niet had verwacht van deze lens te gaan houden, vanwege het vrij langzame f/5.6 diafragma. Damien: “I must learn not to be prejudiced because wow, I was pleasantly surprised indeed.” Deze lens laat bij open diafragma zijn geportretteerden heel mooi oplichten van de vage achtergrond. Meestal schiet Damien met prime-lenzen, maar de mogelijkheid om te zoomen, en zo zijn composities te finetunen, zorgde voor veel meer gemak tijdens de fotosessies.
  Als deze lens f/4 optiek zou hebben, wat Damien had gehoopt, dan zou hij op z’n minst het dubbele gewicht hebben. En dat zou veel van z’n aantrekkingskracht teniet doen. Deze lens is ideaal voor landschaps- en reisfotografen, aldus Damien. De GF 100-200mm is een stuk lichter dan hij eruitziet, dus je kunt hem makkelijk meenemen in een rugzak of schoudertas. “The detail that this lens captures is astounding and the useful, uncompromising 2x zoom range makes this a perfect long lens for many shooters.”
 • Natuurportret.nl (fotograaf Bob Luijks, full review): Natuurfotograaf Bob Luijks heeft deze GF 100-200mm aangeschaft en er een stel prachtige landschaps- en natuurfoto’s mee geschoten en gepubliceerd op z’n website. Evenals een interessante review van deze toplens.
  Zijn conclusie: “Ik ben erg blij met dit objectief. De kwaliteit is goed, zoals je van Fujifilm mag verwachten. Het objectief vult het gat tussen de 120mm en de 250mm. Van grote waarde is ook het feit dat dit objectief een zoomlens is. De meeste andere objectieven hebben immers een vaste brandpuntsafstand. Dat komt de beeldkwaliteit altijd ten goede, maar betekent dat je met je voeten zult moeten ‘zoomen’, iets dat in de natuur lang niet altijd kan natuurlijk.” Bekijk Bobs review en foto’s >>
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, field test): De Fujinon GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR is een zeer goede toevoeging aan de Fuji GF lens-serie. De optische prestaties van deze lens zijn excellent over het hele spectrum. De lens is bovendien erg robuust gebouwd, waardoor hij zeer geschikt is om mee te nemen op hike-tochten of andere buitenactiviteiten.
  Met rond 2.000 euro is de lens redelijk geprijsd voor een middenformaat zoomlens. De prijs past absoluut bij z’n prestaties. Hij is opmerkelijk scherp over het hele brandpuntbereik, zelfs als je met open diafragma schiet. De reviewer zou nog wel iets meer zoombereik wensen, maar gezien z’n formaat, prijs en prestaties is dit een geweldige lens.
 • Thephoblographer.com (full review): Deze Fujifilm GF 100-200mm is zonder twijfel een van de prettigste lenzen die de reviewer ooit heeft gebruikt. Wie een Fuji GFX-camera bezit zal van deze lens gaan houden vanwege z’n veelzijdigheid, z’n waanzinnig goede prestaties en z’n autofocus die opmerkelijk snel is voor een lens die gebruikt wordt op een middenformaatcamera.
  De beelden die je schiet met deze lens zijn zo ongelofelijk goed dat je de lens altijd wel wilt gebruiken. De kleuren zijn excellent, de bokeh is geweldig, hij is weerbestendig en ook niet al te zwaar. Je kunt hem gebruiken voor portretfotografie, maar hij is zeker ook geschikt voor wildlife-fotografie. Voor dat laatste kun je er de optionele Fujifilm GF 1.4x teleconverter op zetten. Portretfotografen zullen absoluut verliefd worden op deze lens. Eindoordeel is 5 uit 5 sterren: de lens is in alle opzichten excellent.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Absoluut geen twijfel over hoe goed de Fujinon GF 100-200mm is als je kijkt naar de optische prestaties: hij is uitzonderlijk scherp, geeft geen enkele vertekening en is optisch gestabiliseerd. Jammer is wel dat hij minder lichtsterk is als bijvoorbeeld de Pentax 80-160mm f/4.5, ook een middenformaat zoomlens.
  De Fuji GF 100-200mm is een uitstekende keuze voor een wandeltocht overdag. Hij biedt fatsoenlijke macro-mogelijkheden, een licht ontwerp en aardig wat zoomkracht. Maar het is geen lens die je pakt als het licht minder is. Als je tevreden bent met f/5.6 en je wilt een telezoom voor je GFX-camera, dan heb je absoluut geen reden om de 100-200mm níet te kopen. De beeldkwaliteit van deze lens zal je nooit teleurstellen. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Highlights van de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR

 • Eerste telezoom voor het GFX-systeem
 • Zoombereik: 79-158mm (fullframe-equivalent)
 • Optische beeldstabilisatie: 5 stops winst
 • Perfecte sealing voor water en stof
 • 1 aspherical en 2 Super ED elementen
 • lineaire autofocusmotor
 • Knop om de autofocus te beperken

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 door de Zweedse Fujifilm X-fotograaf Katarina Premfors (5 minuten). Waanzinnig mooie beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy