Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR: Reviews & Tests

De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR is een professionele standaard primelens voor je Fujifilm GFX-middenformaatcamera. Het is een van de snelste autofocus-lenzen voor middenformaatcamera’s, met een fullframe-equivalente 44mm f/1.3. Zeer veelzijdig inzetbaar, onder andere voor portretfotografie. “Echt een nieuwe standaard op het gebied van GF-lenzen.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRLichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR, die eind september 2023 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

Brandpuntsafstand: 55mm / fullframe-equivalent: 44mm | Maximaal diafragma: f/1.7 | Lensmount: GF | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 780gr | Lengte x diameter: 99 x 95mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 50cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 77mm | Release datum: eind september 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.599 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRDeze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR is een van de snelste autofocus-lenzen voor middenformaatcamera’s van dit moment. Met een brandpunt van 44mm en een diafragma van f/1.3 in fullframe-equivalent is het een bijzonder lichtsterke en veelzijdige lens. Inzetbaar voor veel fotogenres, bijvoorbeeld creatieve portretfotografie.

Uitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze Fujifilm is uiteraard uitstekend. Dit dankt hij aan z’n geavanceerde optische ontwerp, met onder meer twee ED-elementen en twee asferische elementen. Deze combinatie zorgt voor een verbluffende beeldresolutie en een minimum aan lensfouten.

Betoverend zachte bokeh

Daarbij is de bokeh ronduit betoverend dankzij de combinatie van hoge lichtsterkte, de grote middenformaat sensor en het afgeronde 11-bladige diafragma. De grote scherpte van de beelden steekt heerlijk af tegen de zachte achtergrond. Mooi is z’n vermogen om van dichtbij scherp te stellen, waardoor je intieme close-ups van mensen en dieren maakt.

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRNatuurlijk perspectief

De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR is bijzonder dankzij de combinatie van de 55mm brandpuntsafstand en het grote diafragma. Hierdoor krijg je een beeldhoek die sterk lijkt op het menselijk zichtveld, waardoor je beelden schiet met een natuurlijk perspectief. Deze Fujifilm geeft je de flexibiliteit om zowel klassieke portretten vast te leggen als een wat breder perspectief te verkennen.

Snelle en secure scherpstelling

Mooi is ook de geavanceerde DC-motor die aan boord is. Die zorgt voor zeer precieze, snelle en stille scherpstelling. Ook als je werkt met het grootste diafragma, kun je vertrouwen op de nauwkeurigheid van de DC-motor.

Stof- en weerbestendige constructie

De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR is gebouwd als een tank. De lensvatting is zorgvuldig afgedicht op negen cruciale punten, waardoor hij z’n stof- en weerbestendige constructie krijgt. Met dit objectief kun je dus altijd op pad, ook wanneer de thermometer tot wel -10 graden Celsius aangeeft.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Productfotografie

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De GF 55mm is samen met de GF 80mm houder van de titel ‘snelste lens voor het GFX-camerasysteem’. En dat zeer snelle diafragma van f/1.7 zorgt er in combinatie met het vrijwel ronde diafragma met 11 lamellen voor dat deze lens “prachtige bokeh-effecten kan produceren”, schrijft Mark.
  Mooi aan deze 55mm-lens is dat je 20 centimeter dichter bij je onderwerp komt dan met de 80mm-lens. “Daardoor is hij bijna net zo geschikt voor portretten en het isoleren van kleinere onderwerpen in het beeld.” En de beelden die je schiet hebben in het midden een “behoorlijk ongelooflijke” scherpte, al bij open diafragma. De beeldranden lopen daarbij niet ver achter.
  De beeldkwaliteit van deze lens is sowieso eersteklas, al is er bij f/1.7 sprake van vrij duidelijke vignettering en chromatische aberraties als je in situaties schiet met hoog contrast. Beter dan de 80mm-lens: het autofocussysteem is sneller en veel stiller, waardoor hij goed geschikt voor zowel foto's als video.
  Mooi is ook z’n uitrusting. “De scherpstelhulpmiddelen op de camera en de grote, goed gedempte scherpstelring maken handmatig scherpstellen met deze lens een plezier. En ook deze GF-lens heeft een zeer welkome traditionele diafragmaring.”
  Bedenk wel of 44mm in fullframe-equivalent jouw brandpuntafstand is: hij zit tussen de standaardlens en de klassieke 35mm groothoeklens in. Maar over het geheel genomen is de GF 55mm f/1.7 R WR volgens Mark “een sneller, scherper en beter presterend alternatief voor de GF 63mm f/2.8 R WR”. Fujifilm heeft sinds de introductie van die lens in 2017 niet stilgezeten. De GF 55mm zet daarom “echt een nieuwe standaard op het gebied van GF-lenzen”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRDigitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Fujifilm GF 55mm is volgens Matthew een fantastische lens die in alle opzichten echt ‘prime’ is. “Deze lens geeft een heel natuurlijk kijkperspectief op Fujifilms GFX-serie middenformaatcamera’s, met een beeldkwaliteit om voor te sterven.”
  De scherpte is spectaculair tot aan de uiterste randen en hoeken van het beeld, schrijft Matthew. Mocht je juist de onscherpte opzoeken: “De bokeh is buitengewoon vloeiend en dromerig.” En dan is er nog de bouwkwaliteit: die is niet minder dan ‘episch’.
  Matthew: “Dit is een objectief voor alle seizoenen. De veelzijdigheid maakt het een objectief voor alle doeleinden. En dankzij het formaat en gewicht is deze lens gemakkelijk hanteerbaar, waar je fotografische reis je ook heen brengt. Genieten!” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR is een lens waarop je gemakkelijk verliefd wordt, schrijft Hillary. “Tenminste: als je van overstraling, bokeh en dromerige kleuren houdt.” De lens is goed scherp, zelfs zelfs op de high res sensoren van het GFX-systeem. “Hoewel de scherpte modern is, zijn de kleuren en de neiging tot overstraling absolute klassiekers. Richt de lens op de zon en leg dromerige, streperige zonneschijn vast die, als je hem precies in de juiste hoek plaatst, ook een reeks kleurrijke spookvlekken zal creëren.”
  Zoek je dat soort effecten juist niet, dan zijn ze makkelijk te vermijden met een zonnekap en het aanpassen van de lenshoek. De enige echte nadelen horen bij middenformaat: de lens is prijzig en zwaar. Ook kan scherpstellen wat langzamer gaan dan bij fullframe-lenzen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Fujifilm GF 55mm f/1.8 R WR is volgens Dustin een zeer welkome aanvulling zijn op de GFX-serie dankzij de combinatie van een zeer interessante brandpuntsafstand met het grote maximale diafragma. “Daarmee creëer je fantastische beelden met een wonderbaarlijk geringe scherptediepte.”
  De autofocus is ook beter dan die van de GF 80mm f/1.7. Snel genoeg voor sommige actiefotografie, maar ook deze lens is meer thuis bij portretten, bruiloften, landschappen, architectuur en andere langzamer bewegende onderwerpen.
  Goedkoop is hij niet, maar toch ook niet duurder dan de premium prime-lenzen voor fullframe camera’s. En hij is zeer geschikt voor de middenformaten met de hoogste resolutie. Daarbij is de brandpuntsafstand zeer veelzijdig inzetbaar. “Dit is een lens die het grootste deel van de tijd op je camera kan blijven zitten. Hij is voorbestemd om een favoriet te worden van veel GFX-fotografen.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR produceert volgens Jim prachtige, gedetailleerde foto's met zachte achtergronden. Ook over de bouwkwaliteit is Jim goed te spreken. Maar er kleeft één nadeel aan deze lens: “We zijn gewoon niet zo enthousiast over de stotterende, luide autofocusmotor.”
  Professionals op zoek naar uitmuntende bokeh en verbluffende beeldkwaliteit zijn misschien bereid dit minpunt over het hoofd te zien, schrijft Jim. “Maar liefhebbers zouden in plaats daarvan de goedkopere, compactere en soepeler scherpstellende GF 50mm f/3.5 R LM WR moeten overwegen.”
  Kortom: als je om kunt gaan met de trage, luidruchtige autofocusmotor, beloont de robuuste Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR je met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Eindoordeel: Good met 3.5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Fujifilm GF 55mm f/1.7R WR had er volgens Jan Paul al veel eerder moeten zijn voor de middenformaten van Fuji. “Een middenformaatcamera koop je niet alleen omdat er meer pixels op een grotere sensor passen, maar ook omdat je er, bij dezelfde diafragma’s, een andere onscherpte mee kan krijgen dan kleinbeeld of aps-c.”
  En juist met deze GF 55mm heb je meer mogelijkheden om te spelen met scherpte en onscherpte dan met andere standaardobjectieven. Alleen de 80mm f/1.7 biedt dankzij zijn langere brandpunt een nog iets fraaier bokeh. Ook is de beeldkwaliteit van de GF 55mm goed. Dit is daarom “het mooiste standaardobjectief van Fujifilm voor het GFX-systeem”. Het prijskaartje is stevig maar wel terecht.
 • Japan-forward.com (actie- en sportfotograaf Jason Halayko, praktijktest): Jason nam de GF 55mm samen met de GFX 100 II een paar keer mee naar Tokio voor wat straatfotografie “en ik moet zeggen dat ik er dol op was”. De autofocus pikte voorbijgangers snel op. En de beelden waren schitterend. “Het gebruiksgemak van de camera en het mooie uiterlijk van de 55mm f/1.7 maakten straatfotografie echt tot een leuke ervaring.”
  Middenformaatcamera’s gebruiken vond Jason in het verleden behoorlijk beangstigend: het was een heel proces om ermee te werken. “Nu Fujifilm naast beeldkwaliteit ook naar snelheid kijkt, wordt het interessant.”
 • 5050travelog.com (reisblogger Morten Byskov, full review): Morten is enthousiast over deze lens, maar als reisblogger zou hij willen dat deze lens iets kleiner en lichter was. “Dat zou hem zoveel leuker hebben gemaakt om als dagelijkse lens alles wat het leven je te bieden heeft vast te leggen.” Om dat mogelijk te maken zou het dan een f/2 of f/2.5-lens geweest zijn.
  Maar deze lens heeft wel veel te bieden, met indrukwekkende beelden, mede dankzij de grote sensor van de GFX-camera’s natuurlijk. Op een GFX 100-camera “schittert de GF 55mm f/1.7 met veel dromerige bokeh en een geringe scherptediepte. Zolang je bereid bent te leven met het extra volume en gewicht kan een dergelijke combinatie indrukwekkende resultaten opleveren.”
 • John Branch IV Photography (video-preview): Mooie preview van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR door John Branch IV Photography vind je op YouTube. Boordevol portretfoto’s die het bekijken waard zijn. De reviewer laat zien dat deze lens bijvoorbeeld erg geschikt is voor bruiloften. Volgens de reviewer is dit een onmisbare lens als je een GFX-camera hebt. Benieuwd?
  Je vindt deze video-preview onderaan deze pagina.
 • Dustin Abbott (video-review): Mooie en zeer uitgebreide review van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR door Dustin Abbott vind je op YouTube. Is dit de lens die ervoor zorgt dat fotografen de overstap maken naar het middenformaat-systeem van Fujifilm?
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

 • Veelzijdig brandpunt: 44mm in fullframe-equivalent
 • Standaardprime: beeldhoek dichtbij menselijk zichtsveld
 • Prachtig lensontwerp: 14 lenselementen in 10 groepen
 • Hoge beeldkwaliteit: 2 ED-elementen en 2 asferische elementen
 • Lichtsterke lens: diafragma van f/1.7 = f/1.3 in ff-equivalent
 • Fraaie close-ups: minimale scherpstelafstand van 50cm
 • Fraaie ronde bokeh: 11 diafragmabladen
 • Snel en nauwkeurig scherp: geavanceerde en verbeterde DC-motor
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterdichte constructie

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

Bekijk een mooi filmpje over de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR (7:25 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

 

John Branch IV: YouTube-preview van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR door John Branch IV Photography (5:23 minuten). Volgens de reviewer een onmisbare lens als je een GFX-camera hebt. Kijken!

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

 

Dustin Abbott: YouTube-review van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR door Dustin Abbott (21:56 minuten). Is dit de lens die ervoor zorgt dat fotografen de overstap maken naar het middenformaat-systeem van Fujifilm? Kijken!

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WR op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy