Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR is zeer veelzijdig, heerlijk licht en compact en focust razendsnel. “In four words it’s: The Perfect Street Lens!” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX middenformaatcamera’s van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR, die eind september 2019 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR

Brandpuntsafstand: 50mm / fullframe-equivalent: 40mm | Lichtsterkte: f/3.5 | Gewicht: 335gr | Diameter x lengte: 84mm x 48mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.1x | Minimale scherpstelafstand: 55cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 62mm | Release datum: eind september 2019 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 1.049 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WRDeze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm GF 50mm is misschien wel de perfecte lens voor straatfotografie. Hij is licht, compact, valt niet op, en heeft de perfecte brandpuntafstand: in fullframe-termen 40mm. Verder focust hij razendsnel, zo blijkt uit het review van Jonas Rask (zie hieronder). Deze lichtste en goedkoopste prime-lens uit het GF-assortiment wordt ongetwijfeld een van de populairste lenzen voor het GFX-systeem. Klik je hem op de Fujifilm GFX 50R dan is het totale gewicht slechts 1.110 gram. Ongekend voor middenformaatcamera’s!

Spectaculaire beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de Fujifilm GF 50mm is even spectaculair als die van de andere GF-lenzen, zo blijkt uit de eerste foto’s. De kleurtonen zijn zoals je van Fuji mag verwachten: van wereldklasse. De scherpe is fenomenaal. De detaillering in de foto’s zijn om van te smullen. Deze lens is ook geschikt voor de nieuwe Fuji GFX 100, en kan dus 102 megapixels resolutie aan.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Straatfotografie
 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm GF 50mm

De Fujifilm GF 50mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Straatfotograaf Jonas Rask (full review): De Deense straatfotograaf en Fuji-liefhebber Jonas Rask is een van mijn lievelingsfotografen van dit moment. Z’n reviews zijn altijd voorzien van prachtige beelden. Het loont echt de moeite om ze te bekijken. Bescheiden schrijft hij altijd dat hij bevooroordeeld is omdat hij Fuji-ambassadeur. Maar ik vind zijn reviews (en foto’s) van de buitencategorie.
  Sinds hij het eerste pre-productie-model van deze lens in huis heeft, heeft Jonas hem niet meer van z’n GFX 50R afgehaald. Wat maakt deze lens voor hem zo aantrekkelijk? Zeker niet de lichtsterkte van f/3.5. “If maximum aperture and bokehliciousness is all you’re concerned with, then buy a vintage Minolta Rokkor, and go nuts.” Wat ongelofelijk aanlokkelijk is aan deze lens is het compacte formaat in combinatie met de focussnelheid. Dit zijn de echte ‘selling points’ van de GF 50mm.
  De bouwkwaliteit is vergelijkbaar met die van andere GF-lenzen: geweldig goed. Uiteraard is hij goed afgedicht tegen stof en spatwater, wat een pre is voor Jonas, aangezien hij ook met regen de straat op wil. Verder is het echt een razendsnelle lens, dankzij de lineaire focusmotor. Zelfs bij weinig licht. Het is met gemak de snelste GF-lens tot nog toe. Wat voor zoiets als straatfotografie natuurlijk zeer plezierig is.
  OK, de lens is niet superlichtsterk. Maar beeldkwaliteit is meer dan een een zeer nauwe scherptediepte of een schitterende bokeh. En op f/3.5 diafragma is op middenformaatcamera’s meer dan genoeg om een mooie ‘blurry’ achtergrond te krijgen bij portretten. En dat is precies wat deze lens biedt: een prachtige bokeh.
  De lens is daarnaast ook zeer scherp van hoek tot hoek. Maar dat geldt voor alle GF-lenzen, dus dat is niet verbazingwekkend. Dit is natuurlijk niet dé lens voor landschapsfoto’s, maar hij kan het zeker wel. En voor landschapsfotografen is mooi dat hij ook op f/32 nog fantastische beelden produceert.
  Eindconclusie van Jonas: de GF 50mm f/3.5 R LM WR is verreweg zijn favoriete lens voor het GFX-systeem. Hij troeft zelfs zijn tot dusver favoriete 110mm f/2 af. De lens is zeer veelzijdig, is heerlijk compact en focust razendsnel. “In four words it’s: The Perfect Street Lens!” Lees zijn hele review met schitterende foto’s.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Voor straatfotografie en als walkaround lens prettig compact. De camera helt niet over door het geringere gewicht van de lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): De Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR is een prachtige toevoeging aan de line-up van GFX-lenzen. Hij is compact en lichtgewicht, levert goede scherpte en prima beeldkwaliteit.
  Hij is misschien niet perfect geschikt voor alle soorten fotografie, maar hij doet veel dingen goed. Een ideale ‘walk around-lens’ voor wie een middenformaatcamera van Fuji heeft. Hij past vooral goed bij de kleinere Fujifilm GFX 50R.
  Wie vooral landschappen en portretten schiet, kan beter terecht bij een veelzijdiger of snellere GFX-lens. Maar voor algemene allround fotografie is de GF 50mm f/3.5 een prima lens. En niet onbelangrijk: de prijs is erg aantrekkelijk.
 • Thephoblographer.com (full review): Wie een GFX-camera van Fujifilm bezit heeft nu een uitstekende lichte lens die je de hele dag bij je kunt hebben. De Fujifilm GF 50mm f3.5 R LM WR is een fantastische pancake-lens. Een genot om mee te schieten op de GFX 100. Op bijvoorbeeld de GFX 50R heb je een nog kleiner pakketje (voor een middenformaatcamera).
  Deze pancake-lens stelt waanzinnig snel scherp, waardoor hij perfect is voor straatfotografie en documentair fotowerk. De kleurweergave is direct uit de camera vrij ingetogen, wat misschien het enige minpunt is van deze lens als je liefhebber bent van meer uitgesproken kleuren. De lens is niet alleen zeer licht en compact, hij is ook nog eens zeer redelijk geprijsd. Een echte winnaar dus. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Christopher Malcolm, full review): Ben je op zoek naar een lichtgewicht prime-lens voor je Fuji GFX-systeemcamera, dan is de Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR een uitstekende keuze. Uiteraard zijn er lenzen met meer bereik of een sneller diafragma. Maar dit is de meest draagbare lens, terwijl de kwaliteit erg goed is.
  Omdat hij zo klein is, heeft hij zeker voordelen boven de Fuji GF 45mm en 63mm. Met het brandpunt van 50mm kun je een groot aantal fotogenres bestrijken.

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 50mm

 • Zeer compacte, lichte prime-lens
 • Prachtige close ups: scherpstellen vanaf 55 centimeter
 • Perfecte lens voor straatfotografie
 • Stof-, kou- en spatwaterbestendig ontwerp

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 50mm f/3.5

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 50mm f/3.5 door fotograaf Korey Napier (op YouTube: Kentuckyman) (11 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 50mm f/3.5 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy