Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR: Reviews & Tests

De Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR is een professionele supertele prime-lens voor je Fujifilm middenformaatcamera. Deze relatief lichte en compacte supertele is ideaal voor sport- en natuurfotografie. “Deze lens kan de kleinste details van zelfs de kleinste vogels vastleggen.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR, die in juni 2024 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 500mm / fullframe-equivalent: 396mm | Maximaal diafragma: f/5.6 | Lensmount: Fujifilm G | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 1375gr | Lengte x diameter: 247 x 105mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 275cm | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 95mm | Release datum: juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 3.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRDeze Fujifilm-lens in het kort

Nieuwe mogelijkheden voor middenformaat-liefhebbers! De Fujifilm GF 500mm is supertelelens die de wereld van sport- en natuurfotografie opent voor wie met een middenformaatcamera van Fujifilm fotografeert. Met zijn vaste brandpuntafstand van 500mm (396mm fullframe-equivalent) is hij speciaal ontworpen voor de GFX-camera's van Fujifilm.

Optische perfectie

Dit objectief combineert een enorm telebereik met geavanceerde optische beeldstabilisatie. In combinatie met een GFX-camera met hoge resolutie schiet je beelden waarin zelfs de kleinste details haarscherp worden vastgelegd. De lens is optisch perfect uitgevoerd: met 14 groepen en 21 lenselementen, inclusief Super ED- en ED-lensdelen, minimaliseert het chromatische aberratie en garandeert het een uitzonderlijke resolutie.

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRLichtgewicht en compact

De GF 500mm is verrassend licht van gewicht voor een middenformaatlens met dit telebereik. Daardoor is het gemakkelijk om uit de hand te fotograferen zonder de noodzaak van een monopod of statief. Dankzij de slimme gewichtsverdeling en de magnesium lenscilinder blijft het objectief robuust en toch draagbaar, met een totaal gewicht van slechts 1375 gram.

Hoogwaardige coatings

Alle lenselementen zijn voorzien van hoogwaardige EBC-coatings. De frontlens heeft extra bescherming door een vuilwerende nano-coating. Daardoor ben je altijd verzekerd van kristalheldere beelden, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRSnelle en stille autofocus

Ongekend snel en fluisterstil: dat is de autofocus van de GF 500. Dat dankt hij aan de lineaire motor. Daardoor stel je supersnel scherp op je onderwerp, zelfs als het beweegt. En je kunt onopgemerkt fotograferen zonder de natuur te verstoren.

Compatibel met de teleconverter

De Fujifilm GF 500mm heeft een draaibare statiefkraag voor stabiliteit op een statief. Voor nog meer telebereik is hij compatibel met de GF 1.4X TC WR teleconverter, waarbij de hoge beeldkwaliteit behouden blijft.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 500mm f/5.6

De Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): Fujifilm heeft volgens Chris niet alleen een uitstekende lens gemaakt. Wat nóg belangrijker is: de firma heeft de eerste stap gezet in een ander fotografiegebied waarin mediumformaat normaal gesproken niet concurreert. Chris heeft de 500mm-lens getest met de Fujifilm GFX 100S II. “Ik heb nog steeds het gevoel dat een compactere en snellere lens in combinatie met een fullframe camerasysteem een beter sport- en natuurpakket biedt. Het GFX-systeem wordt nog steeds gehinderd door een iets langzamere autofocus en lagere burst-snelheden dan camera’s met kleinere sensoren.”
  Maar toch: Fujifilm heeft de veelzijdigheid van het GFX-systeem nog verder vergroot. “Als je een GFX-camera hebt en wildlife-opnames wilt maken of composities wilt maken met een sterk gecomprimeerde supertele-look, dan kan dat nu met een lens die de beeldkwaliteit van het GFX-systeem meedraagt. Misschien zal GFX binnenkort alles aankunnen wat we maar kunnen bedenken.”
 • Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFstoppers.com (Ondřej Vachek, full review): Ondřej heeft deze Fujifilm-lens een week exclusief gebruikt op de nieuwe Fujifilm GFX 100S II-body, met 102 megapixel op de sensor. Een sensor die volgens hem heel weinig ruimte laat voor optische fouten en onvolkomenheden. “Gelukkig waren er geen! Ik heb al mijn foto's in en uit geschuurd. Ik zoomde in op 200%, keek naar de randen en zocht naar randen, LoCA, chromatische aberraties en zelfs lelijke bokeh-artefacten. Ik moet er nog steeds eentje zien.”
  Ondřej schoot een foto van een klein vogeltje in de verte en zoomde 100% in. “Ik stond versteld van de enorme hoeveelheid details die werden vastgelegd. Al zijn veren waren volledig zichtbaar, het patroon in zijn ogen was duidelijk en zelfs enkele losse haren in zijn snavel kwamen tevoorschijn.”
  De lens is volgens hem duidelijk met uiterste precisie gemaakt. “Het fotograferen van kleine dieren op grote afstand is geen probleem, aangezien de sensor voldoende resolutie biedt zodat de lens dat kan vastleggen als je aanzienlijk moet bijsnijden om het beeld te vullen. Je hoeft niet bang te zijn voor drastisch kwaliteitsverlies.” Een indrukwekkende prestatie als je kijkt naar gewicht en grootte van de lens.
  De GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR brengt het GF-systeem volgens Ondřej naar een heel ander domein van fotografie. “Hij is ook in staat om de teleconverter te accepteren voor een nog groter bereik, waarbij je wel inboet aan diafragma. Maar zelfs zonder de teleconverter kan het fullframe equivalent van 395mm meer de kleinste details van zelfs de kleinste vogels vastleggen.”
 • Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRParkcameras.com (Nick Dautlich, full review): De introductie van de GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR verbetert het Fujifilm GFX-systeem aanzienlijk, schrijft Nick. “Daardoor wordt de aantrekkingskracht ervan vergroot, vooral onder fotografen die gespecialiseerd zijn in sport, natuur en het vastleggen van onderwerpen op afstand.”
  Hij kan gebruikt worden in combinatie met een 1.4x teleconverter. Dan bereik je met deze lens een fullframe equivalent bereik van maximaal 554mm. Daarbij blijft hij opmerkelijk licht van gewicht en beschikt hij nog steeds over 6 stops beeldstabilisatie. “Deze combinatie creëert een supertelefotosysteem van middenformaat dat beelden tot 102 megapixels kan vastleggen. Je kunt de beelden uit de hand schieten bij weinig licht. En hij is ook snel, met tot 8 beelden per seconde.”
  Deze lens zal gebruikers van het GFX-systeem zeker verleiden om hun lenzenarsenaal uit te breiden, verwacht Nick. “Tegelijk zal het nieuwe fotografen aantrekken die gebruik willen maken van de uitzonderlijke crop-mogelijkheden en ongeëvenaarde middenformaat beeldkwaliteit die deze lens biedt.”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR is een grote, imposante lens, maar Matthew vindt het geweldig dat de lichter is dan hij lijkt. “Hij voelt goed uitgebalanceerd aan op een middenformaat GFX-camerabody, zit boordevol exotische handelingen en levert een griezelig scherpe beeldkwaliteit. De snelle en consistent nauwkeurige autofocus, samen met de zeer effectieve 6-stops stabilisatie, zorgen voor een hoog slagingspercentage bij opnamen uit de hand.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Slashgear.com (Andy Zahn, full review): Als je al een Fujifilm GFX-systeemcamera gebruikt en een heel lange lens aan je uitrusting wilt toevoegen, dan is de Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR volgens Andy “een echt opwindende optie”. Deze lens zal volgens hem meer fotografen over de streep trekken om te kiezen voor middenformaat. Dankzij deze lens wordt dit camerasysteem nóg beter afgerond.
  Andy waardeert deze lens om z’n hoge niveau van optische prestaties, z’n indrukwekkende optische stabilisatie en z’n weerbestendige ontwerp. Maar er zijn ook slimme details te ontdekken, zoals een geïntegreerde Arca-Swiss-voet. Zoek je meer bereik? Dan kun je er een teleconverter op gebruiken. Maar je kunt ook heel veel croppen dankzij de flexibele hogeresolutiebeelden vastgelegd met een middenformaatsensor. En dan is het prijskaartje ook nog eens redelijk. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 100%.
 • Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRSheclicks.net (Angela Nicholson, hands on): De Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR is volgens Angela een opwindende toevoeging aan het GFX-mediumformaatlensassortiment. “Hij is ideaal voor sport- en natuurfotografie, waarbij middenformaatfotografie een nieuwe richting inslaat.”
  Tijdens het testen in combinatie met de GFX 100S II ontdekte Angela dat het gecombineerde gewicht beheersbaar en goed uitgebalanceerd is, zodat ze onderwerpen snel en gemakkelijk in beeld kon brengen.
  Ook de prestaties liggen op hoog niveau: de lens stelt snel en nauwkeurig scherp op onderwerpen op afstand. Angela: “En in combinatie met de 102 MP-sensor van de GFX 100S II krijg je scherpe, gedetailleerde beelden met slechts lichte vignettering bij f/5.6 en minimale chromatische aberratie en vervorming.”
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): De Fujinon GF 500mm f/5.6 LM OIS WR is de langste lens voor het Fujifilm GFX-systeem en de langste middenformaatlens die Chris ooit heeft getest. “Zal deze lens ervoor zorgen dat de GFX-body’s competitief kunnen zijn voor sport- en natuurfotografie? We hebben de lens op een regenachtige dag meegenomen naar de dierentuin van Calgary (Canada) om te zien hoe hij presteert.”
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.
 • Park Cameras (video-review): Volgens de reviewer van Park Cameras is dit de lens waar we op hebben gewacht in het GF-systeem. Hij concludeert in z’n video-review: “Een prachtige prime-telelens die verrassend licht van gewicht is en eigenlijk vrij klein voor een 500mm. Met verbluffende beeldkwaliteit en fantastische optische beeldstabilisatie is dit een absoluut geweldige toevoeging aan de GF-reeks.”
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 500mm f/5.6

 • Perfecte beeldkwaliteit: 21 elementen in 14 groepen
 • Snelle supertele: maximaal diafragma van f/5.6
 • Tegen trillingen: liefst 6 stops beeldstabilisatie
 • Fraaie close-ups: minimale scherpstelafstand van slechts 280cm
 • Maximale vergroting van 0.2x
 • Handig: focus limiter en focus memory
 • Compact en licht: gewicht van slechts 1375 gram
 • Robuust gebouwd: stof-, spatwater- en vorstbestendig

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Fujifilm GF 500mm f/5.6

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR door Chris Niccolls van PetaPixel (8:39 minuten). Dit is de de langste lens voor het GFX-systeem en de langste middenformaatlens die Chris ooit heeft getest. “Zal deze lens ervoor zorgen dat de GFX-body’s competitief kunnen zijn voor sport- en natuurfotografie? We hebben de lens op een regenachtige dag meegenomen naar de dierentuin van Calgary (Canada) om te zien hoe hij presteert.” Kijken!

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Park Cameras: YouTube-review van de Fujifilm GF 500mm f/5.6

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WR door Park Cameras (4:40 minuten). Dit is volgens de reviewer de lens waar we op hebben gewacht in het GF-systeem. “Een prachtige prime-telelens die verrassend licht van gewicht is en eigenlijk vrij klein voor een 500mm. Met verbluffende beeldkwaliteit en fantastische optische beeldstabilisatie is dit een absoluut geweldige toevoeging aan de GF-reeks.” Kijken!

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 500mm f/5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy