Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WR is een exceptioneel goed groothoekobjectief. “De beeldkwaliteit van de GF 45mm f/2.8 is fantastisch. Geweldig contrast, heerlijke bokeh en geweldige scherpte tot in de hoeken.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX middenformaatcamera’s van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WR, die in 2017 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WR

Brandpuntsafstand: 45mm / fullframe-equivalent: 36mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 490gr | Lengte: 88mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.14x | Minimale scherpstelafstand: 45cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 62mm | Release datum: november 2017 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

De Fujifilm GF 45mm in het kort

Veelzijdig groothoek-objectief voor middenformaat-camera's van Fuji. Net als de andere Fuji’s in de GF-serie is het een hoogwaardige lens met een compact ontwerp. Robuust gebouwd en ook nog eens stof-, kou- en spatwaterbestendig. Deze 45mm is een van de lichtere lenzen: slechts 490 gram. Toch is hij lichtsterk, en daardoor geschikt om bij minder licht uit de hand te schieten. En de bokeh? Die is om te smullen...

Spectaculaire foto’s

Het optische ontwerp van deze Fuji is excellent. Dankzij de ingenieuze opbouw plus speciale lenselementen die vertekeningen tegengaan, krijg je hoogwaardige foto’s. Scherp, kleurecht, helder en contrastrijk. Op internet kun je spectaculaire, schitterende foto’s vinden, gemaakt met deze groothoek. Het interne focussysteem zorgt voor snelle, fluisterstille en uiterst precieze scherpstelling. Dat scherpstellen kan al vanaf 45 centimeter, waardoor je prachtige close-ups kunt schieten. Toplens!

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 R WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm GF 45mm

 • Straatfotograaf Jonas Rask (full review): De Deense straatfotograaf en Fuji-liefhebber Jonas Rask is wel een van mijn lievelingsfotografen van dit moment. Z’n reviews zijn altijd voorzien van prachtige beelden. Het loont echt de moeite om ze te bekijken.
  Over de GF-lenzen schrijft hij (vertaald door mij): “Deze lenzen zijn niet minder dan adembenemend in alle opzichten. Zo nu en dan stop ik m’n fotobewerking, zoom in naar een 100% vergroting en verwonder me over de enorme kwaliteit van deze middenformaat-bestanden. Wat uit de camera komt is simpelweg ongelofelijk!!”
  En over deze GF 45mm schrijft hij: “De beeldkwaliteit met de GF45mm f/2.8 is fantastisch. De lens biedt een geweldig contrast, hij heeft een geweldige bokeh en geeft een geweldige hoekscherpte. De lens is niet alleen scherp op middellange afstand. Hij is scherp op grote afstand en hij is scherp van dichtbij. Ik weet echt niet hoe ze het doen bij Fuji, maar de beeldkwaliteit is zeer indrukwekkend.”
  Zijn conclusie: “De GF 45mm f/2.8 R WR is een geweldige lens. Hij is heel veelzijdig, gemaakt voor lifestyle- en documentaire fotografie. En hij voldoet op een elegant manier aan dit doel. De lens heeft een geweldig beeldkwaliteit, heeft een snelle interne focus en hij is heeft ook nog eens een zeer goede bouwkwaliteit. Is de 35mm (fullframe-equivalent) brandpuntsafstand jouw ding en je bezit een GFX-camera, dan is deze lens niet alleen de enige keuze, het is ook nog eens een buitengewoon goede keuze!” Lees zijn hele review met foto’s.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De GF 45mm F2.8 R WR is de lichtste en meest compacte G-mount-lens tot dusver. En samen met de Fuji GFX-camera’s maakt het straat- en documentaire-fotografie niet alleen mogelijk, maar ook uiterst plezierig. De lineaire autofocusmotor zorgen ervoor dat je snel en stil kunt scherpstellen, al is hij minder snel dan de GF 23mm f/4. Handmatig scherpstellen is echt een genot, dankzij de massieve, uitstekend werkende focusring en de focus-hulpjes die op de camera zitten.
  De bouwkwaliteit is ook bij deze GF-lens excellent, met een duurzame messing mount, de traditionele diafragmaring en de volledige weerbestendige sealing.
  De GF 45mm F2.8 R WR is extreem scherp bij vrijwel alle diafragma’s, zowel in het beeldcentrum als in de hoeken. Alleen bij f/2.8 en f/22 zijn de beelden een miniem beetje zachter. Chromatische aberratie is vrijwel afwezig. De bokeh is verrassend mooi voor een groothoeklens. Vignettering op f/2.8 is de enige optische issue, maar diafragmeer je naar f/5.6 dan speelt dit niet meer.
  Kortom: wil je de straat op met je GFX-camera, dan is de GF 45mm f/.8 R WR je (bijna) perfecte partner. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): De Fujifilm GF 45mm f/2.8 is alweer een excellente toevoeging aan de groeiende GFX-lens line-up. Lenzen als de GF 45mm f/2.8 zijn zeer belangrijke toevoegingen. Een standaard groothoek prime-lens is een cruciaal onderdeel van elk camerasysteem voor veel fotografen. Wat veel fotografen zoeken in een dergelijke lens is vooral: heel veel scherpte.
  Met de GF 45mm f/2.8 levert Fujifilm precies zo’n lens. Niet alleen is hij optische perfect, ook is hij goed gebouwd en is hij uitstekend in balans met de GFX 50S-camera. “When you are building a new camera system from the ground up, a 35mm-equivalent prime is an important component and the GF 45mm f/2.8 delivers excellent performance.”
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm GF 45mm f2.8 R WR is volgens de reviewer een fantastische lens. Het diafragma zou nog sneller kunnen, en hij verslaat een aantal andere primelenzen niet op scherpte. Maar voor het overige is dit een lens om verliefd op te worden. Hij is weerbestendig, heeft een betaalbare prijs, levert prachtige kleuren en met flitslicht komen kleuren helemáál tot leven.
  “I think professional documentary photographers and editorial photographers will be able to make the most of the Fujifilm GF 45mm f2.8 R WR. I don’t think it will be perfect for weddings but it can surely do the job.” Deze lens is een forse upgrade als je van fullframe spiegelreflex overstapt naar het GFX-systeem. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Fotograaf Olaf Sztaba (full review): “The GF 45mm F2.8 is a great match for the incredible resolving power of the Fujifilm GFX50S. Light, supremely sharp with great micro-contrast punch, it should be considered one of the first lenses for the system.” Bekijk dit review en prachtige foto’s met deze lens op Olafphotoblog.com.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Een mooi brandpunt en de scherpte is top. De kleuren zijn fantastisch, de lens kan goed overweg met overstraling (lens flare).” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “Sharpest you can buy. Easily as sharp as phase one lenses I've used. Out of focus areas render perfectly. No CA at all anywhere in the frame. Autofocus is quite fast for this lens, quicker then the 63mm.”
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “The GF45 captures scenes in their full natural brilliance even in poor light. When paired with the GFX 50s, the GF45 offers a compact design, that is fast, has precise focusing and offers high-performing versatility that is well suited for environmental portraits, photojournalism, candid photography and low light landscape.”

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm GF 45mm

 • Hoge kwaliteit beelden, minimale aberraties
 • Scherpstellen vanaf 45 centimeter: prachtige close ups
 • Stof-, kou- en spatwaterbestendig ontwerp
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 45mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 45mm f/2.8 door bruidsfotograaf Kevin Mullins (2 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy