Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR | Reviews & Tests

Wat is de beste standaardzoomlens voor je GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR is een professioneel lichtsterk objectief met een ideaal zoombereik van 35-80mm (fullframe-equivalent). Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WRLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR, die eind februari 2020 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 45-100mm / fullframe equivalent 35-80mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Fujifilm G | Gewicht: 1005gr | Lengte x diameter: 145 x 93mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 65cm | Vergrotingsfactor: 0.13x | Filtermaat: 82mm | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Fujifilm-film in het kort

Alweer een geweldige zoomlens van Fujifilm. Deze GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR is het werkpaard van de professionele fotograaf. Alles aan dit objectief ademt kwaliteit: van het excellente glaswerk tot de perfecte weerbestendige afwerking. Het cirkelvormige diafragma met 9 lamellen zorgt voor een fraaie bokeh: de onscherpe achtergrond waartegen je onderwerp haarscherp afsteekt. Ideaal voor bijvoorbeeld portretfotografie.

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WRCompact en licht van gewicht

Drie asferische lenselementen zorgen voor heldere, scherpe opnames van hoek tot hoek, zelfs bij weinig licht. Ondanks al die kwaliteit, de lichtsterkte en het grote zoombereik weegt dit objectief maar 1000 gram. Dat is echt lichtgewicht te noemen in de wereld van de middenformaatlenzen. Ook is hij lekker compact. Perfect om de hele dag mee op pad te zijn dus.

Uit de hand fotograferen

Nog een voordeel van de Fujifilm GF 45-100mm: hij heeft 5-stops beeldstabilisatie in huis. Die zorgt voor haarscherpe beelden, ook als je bij weinig licht uit de hand fotografeert. Deze Fujifilm is zeer robuust uitgevoerd. Hij heeft 11 afsluitingen die hem beschermen tegen vocht en stof. Je kunt ermee de vrieskou in tot -14 graden Celsius. Een echte outdoorlens dus.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 R LM OIS WR Professionele reviewers over de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0

De Fujifilm GF 45-100mm f/4.0: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Natuurportret.nl (natuurfotograaf Bob Luijks, full review): Deze standaardzoom voor de Fujifilm GFX-camera’s is bijzonder lichtsterk, maar toch tamelijk compact gebleven. Ook het gewicht is laag voor een dergelijke lens: net iets meer dan een kilo.
  In het veld is het een mooie lens. Dankzij de beeldstabilisatie kun je uit de hand foto’s maken met 1/25s op 100mm. “En dat met 51mp! Voor een geduldige landschapsfotograaf die toch veel op een statief werkt, maakt dat misschien allemaal niet zoveel uit, maar een portret- of straatfotograaf zal hier heel gelukkig van worden.”
  Bob heeft de lens getest op de GFX 100, met een resolutie van liefst 102 megapixel. Al op f/4 is hij ragscherp op 45mm. Op 100mm is hij dat in het beeldcentrum ook, maar in de hoeken loopt het iets terug. Bij iets diafragmeren neemt ook hier de scherpte toe.
  Op de foto’s van Bob is goed te zien hoe mooi het bokeh van deze lens is. Hij toont dat aan met diverse foto’s bij verschillende diafragmawaarden. De bokehcirkels bij tegenlicht zijn mooi rond.
  De Fujifilm GF 45-100mm heeft een zeer aantrekkelijk bereik dat voor heel veel situaties geschikt is. “Je legt er (intieme) landschappen mee vast, prachtige details, abstracte werelden, maar ook personen, huisdieren, veelzijdige reportages, producten, enzovoorts.”
  Kortom: Fujifilm is er opnieuw in geslaagd een kwalitatief hoogwaardig objectief neer te zetten dat ook nog draagbaar is. De beeldstabilisator zorgt ervoor dat je lang uit de hand kunt werken. “Het was een veelzijdig feestje om mee te werken.” En de hoge prijs? Die wijkt niet heel veel af van bijvoorbeeld de 24-70mm van Canon. “Daarmee zet Fujifilm een begerenswaardig objectief neer!” Bekijk het volledige review en mooie foto’s >>
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): Dit is een lens om van te houden. Hij is optisch uitstekend en heeft een veelzijdig brandpuntbereik, beeldstabilisatie en weerbestendigheid. Alles vervat in een body die (relatief) compact en lichtgewicht is. Misschien wel het belangrijkste: hij is ook betaalbaar.
  Minpuntjes zijn er ook zo is hij op 100mm niet helemaal vlijmscherp. Het feit dat er geen ‘de-click’ op het diafragma is teleurstellend voor videografen. Maar afgezien van deze kleine punten is dit een uitstekende lens die je als GFX-fotograaf in je fototas (of op je camera moet hebben. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De GF 45-100mm f / 4 R LM OIS WR is een briljante standaardzoomlens voor de middenformaatcamera’s van Fujifilm. Het is een echte winnaar: hij combineert veelzijdigheid, geweldige beeldkwaliteit, weerbestendigheid en beeldstabilisatie.
  Hij is zeer scherp over het hele zoom- en diafragmabereik. Lensfouten zijn vrijwel afwezig, op vignettering na (dat los je op door diafragmeren). En het bokeh is schitterend, ondanks het maximale diafragma van slechts f/4.
  De autofocus is prima geschikt voor actiefotografie. De bouwkwaliteit is uitstekend en de traditionele diafragmaring is zeer welkom, maar niet zo geschikt voor videografie.
  Deze Fujifilm GF 45-100mm f/4 R LM OIS WR is dus zeer veelzijdig en hoogwaardig. Echt een alternatief voor de keuze voor meerdere prime-lenzen met een vergelijkbaar brandpuntsbereik. Samen met de groothoek GF 32-64mm f/4 R LM WR en de GF 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR vormt het een geweldige serie lenzen, met elke brandpuntsafstand die je ooit nodig zult hebben. Eindoordeel: de hoogste onderscheiding: ‘Essential’ met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is een kwaliteitslens, met een enorme resolutie, uitstekende scherpte, prachtige bokeh en een vrijwel ontbreken van de gebruikelijke aberraties en vervorming. Fujifilm heeft alweer een eersteklas middenformaatlens geproduceerd. Opmerkelijk dat het ze lukt om dit ook met een zoomlens voor elkaar te krijgen.
  Dit is een lens die zeer geschikt is voor landschaps-, architectuur-, portret- en studiowerk. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm GF 45-100mm f/4 R LM OIS WR is volgens de reviewer een uitstekende aanvulling op Fujifilms GFX-lenzen. Deze standaardzoom heeft een fullframe-equivalent van 36-79mm. Dit betekent dat dezelfde voor- en nadelen die inherent zijn aan de meeste 24-70 mm f/2.8 zoomlenzen ook van toepassing zijn op de GF 45-100mm.
  Wat je krijgt in termen van veelzijdigheid, geef je op op in termen van het vermogen om licht te verzamelen. Omdat de lens een maximaal diafragma heeft van slechts f/4, moet je de sluitertijd vertragen. Gelukkig werkt de OIS binnen de GF 45-100mm een bewonderenswaardig goed. De reviewer was verbaasd over hoe constant scherp z’n foto's waren, ondanks langzame sluitertijden.
  De weerbestendige afdichting van dit objectief is uitstekend, zodat je ook bij slechte weersomstandigheden kunt blijven fotograferen. Het brandpuntbereik is veelzijdig, waardoor de lens geschikt is voor zowel landschappen als portretten. Afbeeldingen zijn scherp met neutrale kleuren en aangename bokeh.
  Voor fotografen voor wie de bokeh essentieel is, zullen eerder grijpen naar de snellere prime-lenzen van Fujifilm. Maar de GF 45-100mm f/4 is echt een aanbevelenswaardige standaardzoom. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0

 • Veelzijdig objectief: groot zoombereik met constant diafragma van f/4.0
 • Heerlijke beeldkwaliteit: optisch ontwerp met excellente glaselementen
 • Snel diafragma: fraaie bokeh
 • Heldere en scherpe opnames
 • Moeiteloos uit de hand fotograferen: 5-stops beeldstabilisatie
 • Robuust en weerbestendig
 • Voor een middenformaatlens: compact en licht van gewicht

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 door de Australische fotograaf Glenn McKimmin (4 minuten). Schitterende natuurbeelden uit Nieuw-Zeeland! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV over de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0

Bekijk een niet te missen YouTube-review van de Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 door DPReview TV (10 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 45-100mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy