Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR | Reviews & Tests

De Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR is een uitstekende standaardzoomlens voor je Fujifilm middenformaat systeemcamera. Deze heerlijk lichte en compacte zoomlens biedt een veelzijdig bereik voor allround fotografie. Ideale lens in combinatie met bijvoorbeeld de Fujifilm GFX 50S II. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR, die eind november 2021 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR

Brandpuntsafstand: 35-70mm / fullframe equivalent 28-55mm | Maximaal diafragma: f/4.5-5.6 | Lensmount: Fujifilm G | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 390gr | Lengte x diameter: 74 x 85mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 35cm | Vergrotingsfactor: 0.28x | Filtermaat: 62mm | Release datum: eind november 2021 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 35-70mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRDeze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR heeft een zeer veelzijdig zoombereik van 28-55mm (fullframe-equivalent). Daarnaast is hij compact en licht gebouwd. Die combinatie maakt hem bij uitstek geschikt voor allround fotografie, echt een lens die je de hele dag op je middenformaat-camera wilt hebben. Ook voor op reis is het de ideale lens.

Snel en stil scherp

De GF 35-70mm stelt snel, nauwkeurig en stil scherp dankzij de stappenmotor. Portretfotografen zullen verheugd zijn met de gezichts-/oogdetectie van de autofocus. Mooi is verder z’n korte minimale scherpstelafstand van 35cm over het hele zoombereik. Daardoor is hij uitermate geschikt om intieme close-ups te schieten.

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRBeelden met hoge resolutie

De GF 35-70mm is voor een middenformaat-lens zeer voordelig, maar hij heeft wel kwaliteitsglas in huis. Hij is opgebouwd uit 11 lens-elementen, waaronder één asferisch element en twee ED-elementen. Lensfouten als sferische en chromatische aberraties zijn tot een minimum beperkt. Met de GF 35-70mm schiet je ragscherpe beelden met een hoge resolutie en natuurlijke kleuren.

Robuust en weerbestendig

De Fujifilm GF 35-70mm is dan wel compact en licht, maar hij zeker ook ook robuust gebouwd. Het objectief is vocht- en stofbestendig en blijft optimaal presteren bij temperaturen tot -10 graden. Dus ook bij slecht weer kun je uitstekend uit de voeten met deze prachtige zoomlens.

In een kit met de GFX 50S II

De Fujifilm GF 35-70mm wordt verkocht in een aantrekkelijke kit met de Fujifilm GFX 50S II.

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRDeze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Fujifilm GF 35-70mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR

De Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Shoot.be (full review): Het Belgische fototijdschrift Shoot heeft de Fujifilm GFX 50S II getest in combinatie met de Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR. Het is volgens de reviewer een uniek objectief in zijn klasse. Hij “presteert ruim beter dan eerst verwacht. Werken zonder diafragmaring is even wennen, maar de beeldresultaten staan er, zelfs met een 100 megapixelsensor. De scherpte is meer dan behoorlijk, bij grotere opening soms een ietsje minder in de hoeken of op zeer korte afstand. De bokeh heeft een aangenaam karakter.”
  Op de GFX100S gaat het scherpstellen met deze lens snel en trefzeker, dankzij de fasedetectie autofocus. Gebruik je hem in combinatie met de Fujifilm 50S II of de Fujifilm 100S dan “laat deze lens zich moeiteloos meenemen en langere tijd gebruiken, ideaal dus voor reportage, reizen en uitstappen.”
  Kortom: de GF 35-70mm f/4.5-5.6WR is volgens de reviewer “een zeer degelijk, veelzijdig en betaalbaar objectief dat bij velen in de cameratas zal belanden”.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR is volgens Mark een briljant compacte, lichtgewicht zoomlens voor Fuji’s groeiende middenformaat-systeem. De prijs is verbazingwekkend laag, vooral als je hem in een bundel koopt met de Fujifilm GFX 50S II.
  Deze Fuji-lens is scherp in het centrum over het hele zoom- en diafragmabereik. Om dezelfde scherpte aan de randen van het beeld te krijgen moet je wel diafragmeren. Lensfouten als chromatische aberraties en vervorming zijn vrijwel afwezig. De bokeh is mooi, ondanks het niet al te snelle maximaal diafragma van f/4.5.
  Lichtafval bij open diafragma is het enige optische probleem; dat is in de nabewerking makkelijk te verwijderen. Of je kunt het diafragma drie stops verkleinen om het probleem helemaal te voorkomen.
  Deze Fuji heeft een snelle autofocus, terwijl handmatig scherpstellen plezierig is dankzij de goed gedempte scherpstelring. De bouwkwaliteit is uitstekend. Helaas mist de traditionele diafragmaring van Fuji. Dat is het offer om de lens zo compact te maken.
  Kortom: de Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR is volgens Mark een veelzijdige en draagbare lens met een uitstekende beeldkwaliteit die ook nog heel betaalbaar is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Een belangrijk gat in de line-up wordt volgens Dustin opgevuld door de Fujinon GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR. Hoewel kitlenzen zelden opwindend zijn, zijn ze om verschillende redenen zeer noodzakelijk, volgens Dustin. De prijs natuurlijk. En het feit dat je hem nog voordeliger kunt krijgen als je hem in een kit met een camera koopt, zoals in dit geval de Fujifilm GFX 50S II.
  Een andere reden waarom kitlenzen belangrijk zijn: ze kunnen van alles. “Zelden zijn kitlenzen uitzonderlijk in één ding, maar ze doen veel dingen redelijk goed. In dit geval kun je prachtig gedetailleerde landschapsbeelden krijgen, zelfs met de hoge resolutie Fujifilm middenformaat body's.”
  De bouwkwaliteit van deze lens is prima, hoewel niet van het hoogste niveau. Ook de bedieningselementen zijn spaarzaam. Dankzij het lage gewicht en z’n compacte formaat is hij heel draagbaar.
  Autofocus is redelijk soepel en snel, en vlotter dan de meer premium lineaire motor op de GF 110mm f/2 biedt. Over de beeldkwaliteit is Dustin over het algemeen tevreden. Hij is extreem scherp op 35mm, hoewel hij daar last heeft van wat tonvormige vervorming en een wat zwaarder vignet. Zoom je in dan nemen vervorming en vignet af. Wil je bij inzoomen die hoge scherpte, dan moet je wel wat diafragmeren.
  Met deze lens kun je prachtige beelden produceren met rijke details en kleur. Kortom: “Deze lens heeft een goede prijs/kwaliteit-verhouding als je hem in een kit koopt. Hij biedt een veelzijdig zoombereik en is perfect voor het fotograferen van landschappen of algemene foto's.”
 • Thephoblographer.com (Brittany Smith, full review): Fujifilm heeft volgens Brittany geweldig werk geleverd door middenformaat toegankelijk te maken met deze kitlens. “Het is een uitstekende aanvulling op de Fujifilm GFX 50S II.” Toch zou Brittany willen dat Fuji met meer snellere lenzen op de proppen zou komen voor z’n middenformaten. “Daarom heb ik nog niet geïnvesteerd in het GFX-systeem. Ik ben van plan om over te stappen als er snellere lenzen beschikbaar komen.”
  Deze Fujifilm 35-70mm is lekker licht en compact. Dat maakt hem comfortabel genoeg om de hele dag fotografisch mee op pad te gaan. Z’n zoombereik is veelzijdig en geschikt voor een groot aantal toepassingen.
  De snelste lens op aarde is het zeker niet. Maar voor de meeste fotografen is z’n lichtsterkte voldoende. Je schiet er volgens Brittany prachtig scherpe beelden mee, met de fraaie kleuren waar Fujifilm bekend om staat. Kortom: “De GFX 50S II-kit met de 35-70mm-lens is een uitstekende investering als je in middenformaat wilt stappen.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • 5050travelog.com (full review): De reviewer kan zich gemakkelijk voorstellen dat sommige GFX-fotografen deze lens aan hun uitrusting toevoegen, misschien als aanvulling op een aantal prime-lenzen. “Als ze dat doen, krijgen ze een goed afgeronde kitzoomoptie die het standaard zoombereik dekt.”
  Je moet dan wel voor lief nemen dat deze zoomlens een wat langzamer diafragma heeft. Omdat de ISO-prestaties van de GFX-camera’s steeds beter worden, kun je deze functiebeperking accepteren, vooral als je veel buiten fotografeert bij gunstig licht.
  Als fotograaf heb je voor het GFX-systeem gekozen vanwege de extreem goede beeldkwaliteit. Dan kies je niet alleen voor deze zoomlens, maar kies je ook primes die die beeldkwaliteit optimaal kunnen ontgrendelen. Deze zoom zou de reviewer dan ook combineren met een aantal van die top prime-lenzen.
  Toch kan de GF 35-70mm volgens de reviewer absoluut op zichzelf worden gebruikt. Je kunt er uitstekende beelden mee schieten, “maar er zijn betere lenzen in het assortiment met G-vatting, en het combineren ervan zou de sleutel kunnen zijn tot een goed afgeronde kit”.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, hands on): Angela heeft deze Fuji nog maar één dag kunnen testen, maar ze is nu al overtuigd van zijn aantrekkingskracht. “Deze lens is een geweldige combinatie met de GFX 50S II. Samen met deze middenformaatcamera ontstaat een zeer draagbare combinatie die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.”
 • Klantreview op internet (mijn vertaling): “Ik gebruik voor het grootste deel van mijn werk vaak een premium camera van groter formaat, maar besloot te investeren in de Fujifilm GFX 50R omdat hij draagbaarder is tijdens mijn wandeltochten. De 35-70mm heeft het juiste brandpuntbereik voor het grootste deel van mijn werk. Deze lens is licht en klein – precies wat ik zocht.”
  “De beeldkwaliteit is uitstekend. Recensenten hebben opgemerkt dat wijd open het een beetje zacht is in de hoeken. Dat klopt, maar in de praktijk valt het best mee. Een of twee stops gestopt biedt het een uitstekende scherpte. Ik verwachtte dat overstraling een probleem zou zijn, maar tot nu toe, zelfs als ik tegen de zon in fotografeerde, gaf dat geen enkel probleem.”
  “Ik ben onder de indruk en tevreden. De 35-70 zal de relatief lichte 30 mm niet vervangen, die net zo veel breder en scherper is, vooral wijd open. Maar deze nieuwe lens blijft 75% van de tijd op de camera. Een zeer goede lens.”

Fujifilm GF 35-70mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR

 • Prachtige beeldkwaliteit: 1 asferisch- en 2 ED-lenselementen
 • Veelzijdig objectief: zoombereik van 28-55mm (fullframe-equivalent)
 • Snel scherp: stille, snelle en nauwkeurige autofocus
 • Perfect voor portretten: ondersteuning voor gezichts/oogdetectie
 • Compact en lichtgewicht: slechts 390 gram
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendig

Fujifilm GF 35-70mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 35-70mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 35-70mm in combinatie met de Fujifilm GFX 50S II door B&H Photo Video (10:12 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 35-70mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 35-70mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy