Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift: Reviews & Tests

De Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift is een professionele tilt-shift-lens voor je Fujifilm GFX middenformaatcamera. Dit is dé groothoeklens voor architectuur- en landschapsfotografen. De brandpuntsafstand komt overeen met 24mm fullframe. “Het is veruit de beste groothoeklens die ik tot nu toe heb getest.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftGroothoeklenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift, die in oktober 2023 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift

Brandpuntsafstand: 30mm / fullframe-equivalent: 24mm | Maximaal diafragma: f/5.6 | Lensmount: Fujifilm G | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 1.340gr | Lengte x diameter: 139 x 87mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 105mm | Release datum: oktober 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftDeze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S is een indrukwekkend tilt-shift groothoek-objectief voor professionele landschaps- en architectuurfotografen. Deze tilt-shift heeft een brandpunt van 30mm, vergelijkbaar met 24mm op fullframe-camera’s. Hij pakt effectief veelvoorkomende groothoekproblemen aan, zoals vervorming en ghosting. Resultaat: beelden van uitzonderlijke kwaliteit en precisie.

Voor landschap en architectuur

Deze lens is de beste keuze voor landschapsfotografen die scherpte willen van de voorgrond tot aan de verre horizon. Ook professionele architectuurfotografen hebben echt uitgekeken naar dit objectief voor hun middenformaat-Fuji. Het stelt ze in staat vervormingen die vaak voorkomen bij het vastleggen van hoge gebouwen eenvoudig te corrigeren.

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftUitdagende architecturale onderwerpen

Het geavanceerde optische ontwerp beslaat een beeldcirkel van liefst 85mm. Daarmee krijg je de mogelijkheid om het beeld tot ±15mm te verschuiven, wat de creatieve controle aanzienlijk vergroot. Je maakt unieke en foutloze opnamen van de meest uitdagende architecturale onderwerpen. De Nano GI Coating-technologie zorgt daarbij voor onderdrukking van ongewenste lichtreflectie en vermindert ghosting en flare. Het resultaat: heldere en contrastrijke beelden.

Volledige controle met tilt-shift

Dit tilt-shift objectief geeft je volledige controle over je beelden. Je kunt de optische as kantelen en parallel verschuiven. Hierdoor kun je opzettelijk spelen met scherptediepte en perspectief. Dankzij het draaimechanisme pas je de kantel- en verschuivingsrichtingen moeiteloos aan naar iedere hoek, van loodrecht tot parallel, zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit. Je haalt kortom het maximale uit je Fujifilms GFX-systeem.

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftCompact en handzaam objectief

Tilt-shift groothoeklenzen zijn vaak ontzettend zwaar en groot. Deze Fujifilm is zeker geen lichtgewicht, maar ondanks zijn groothoekprestaties is hij toch compact en handzaam gebleven. Met een beeldcirkel van ongeveer 85mm is het slechts 138.5mm lang en weegt het 1.340g. Hierdoor blijft het praktisch en draagbaar. Het grote asferische element aan de voorkant maakt het mogelijk om een veelzijdige 105mm filterdraad te behouden. Ideaal voor gebruik van verschillende filters, zoals bij landschaps- en architectuurfotografie.

Speciaal statiefgondel

Bij dit objectief wordt een speciaal ontworpen statiefgondel meegeleverd. Tijdens het verschuiven helpt de kraag om het onderwerp in positie te houden ten opzichte van het objectief. Dat maakt het gemakkelijker om meerdere afbeeldingen nauwkeurig samen te voegen.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S

De Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Northlight-images.co.uk (Keith Cooper, full review): “Wat een leuk lensje”, schrijft Keith. En dat is een understatement. Want deze lens laat volgens hem zien hoeveel optisch ontwerp de afgelopen jaren is vooruitgegaan. “Het is veruit de beste groothoeklens die ik tot nu toe heb getest.”
  Kleine minpunten zijn er natuurlijk, zoals wat vignettering en een lichte vervorming. In extreem verschoven hoekte neemt de scherpte wat af maar die kun je in nabewerking goed ophalen. “En het is de eerste shiftlens die ik heb getest zonder duidelijke secundaire vignettering.”
  De geringe lichtsterkte (f/5.6 als maximum) is te rechtvaardigen, want zo kon Fuji deze lens optimaliseren voor algemene prestaties. Bovendien worden dit soort lenzen gebruikt bij kleine diafragma’s. En meer lichtsterkte betekent ook veel meer glas, en dus een veel zwaardere en duurdere lens, terwijl de meeste fotografen die grote diafragma’s helemaal niet gebruiken.
  Deze lens is prettig in gebruik en het kantelen voelt alsof het bedoeld is voor serieus gebruik, dus niet voor wat Keith noemt “gekke, onscherpe ‘miniatuurwereld’-effecten”. Tegelijk laat deze lens zien dat de huidige groothoek-tilt/shift-lenzen van Canon en Nikon echt op leeftijd aan het komen zijn.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S heeft volgens Matthew een nuttig breed gezichtsveld, ideaal voor architectuur- en landschapsfotografie. “Dat is waar tilt-shiftlenzen het beste in zijn. Het heeft alle functies en faciliteiten waar ik op hoop en is in staat tot een spectaculaire beeldkwaliteit, hoewel het doorgaans een beetje lastig te gebruiken is en erg duur in aanschaf.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Wie een ultrabrede tilt/shift-lens nodig heeft voor een Fujifilm GFX-camera hoeft niet verder te zoeken, schrijft John: de Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S is een toplens. “Deze lens produceert prachtig gedetailleerde beelden en heeft een groot aanpassingsbereik, terwijl de prijs-kwaliteitverhouding relatief goed blijft.”
  Het is wel een grote en zware lens en lastig om voor langere tijd uit de hand te gebruiken. “Maar vastgezet op een stevig statief is het een efficiënte en zeer bruikbare optiek.” Voor wie het allerbeste resultaat wil en de kosten van de shift/tilt-lens kan betalen, “is de nieuwe optiek een zeer redelijk geprijsde optie”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Fujinon GF 30mm f/5.6 T/S is voor Jan Paul een hele welkome aanvulling op het objectievenaanbod van Fuji. Maar: dit is zeker geen objectief voor iedereen. “Dit is geen objectief dat je zomaar even gebruikt. Met een tiltshift moet je leren werken en ook de prijs is dusdanig dat je hem er niet even bijkoopt.”
  Toch is deze tilt-shift-lens een zeer waardevol objectief voor een bepaalde groep fotografen: zij die “het maximale aan kwaliteit uit hun GFX-camera willen halen en die architectuur, interieurs of landschappen fotograferen of productfotografie in de studio doen”.
 • Beauphoto.com (full review): Volgens de reviewer levert deze lens zoals hij had verwacht. “De beelden zijn absoluut fantastisch met scherpe resultaten aan de randen op een 100MP-sensor, zelfs als er veel wordt verschoven.” De kantelbeweging is volgens hem genereus en alle benodigde kantelverstellingen, pallen en vergrendelingen zijn aanwezig en werken soepel en nauwkeurig.
  De gehele lensconstructie kun je op de houder draaien om de oriëntatie van de kantel- en schuifassen verticaal of horizontaal te variëren. En je kunt de kantelas en schuifas ten opzichte van elkaar draaien, wat betekent dat ze loodrecht of parallel kunnen zijn.
  De lens is volgens de reviewer buitengewoon goed gecorrigeerd voor vervorming, met maar het kleinste beetje tonvorming. “En dat is zo ongeveer het enige enigszins negatieve dat ik echt kan noemen.” Deze lens is ook extreem overstralingsbestendig, schrijft hij, wat erg indrukwekkend is. “Dus al met al enorm indrukwekkend op alle fronten! Eerlijk gezegd is de eventuele tonvormige vervorming zo gering dat het bijna niet de moeite waard was om te vermelden.”
  Een goedkope lens is het natuurlijk niet. “Maar voor veeleisende landschaps- of vooral architectuurfotografen zou deze lens echt kunnen helpen met de beeldkwaliteit en productiviteit, waardoor het verlies aan beeldkwaliteit en de tijd die nodig is om het perspectief te corrigeren wordt geëlimineerd.”

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S

 • Speciaal ontworpen: ultieme lens voor landschaps- en architectuurfotografie
 • Tilt-functie: voor kantelen van de optische as
 • Shift-functie: voor parallel verschuiven van de optische as
 • Tiltbereik: ±8.5 graden
 • Shiftbereik: ±15mm
 • Tilt schaalverdeling: in stappen van 1 graad
 • Shift schaalverdeling: in stappen van 1mm
 • Lens rotatie vergrendelt bij -90, 0 en 90 graden met een klik om de 30 graden
 • Tilt-shift rotatie vergrendelt bij 0 en 90 graden met een klik om de 45 graden
 • Compact: handzaam in gebruik, ondanks tilt-shift-functie
 • Grote beeldcirkel: 85mm
 • Nano GI Coating: verminderde reflecties en flare
 • Speciale statiefgondel: precisie tijdens het fotograferen

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S

Bekijk een mooi filmpje over de Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-Shift (7:21 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 30mm f/5.6 T/S op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy