Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WR | Reviews & Tests

De Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WR is een extreem goede en lichtsterke telelens voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm. “Deze lens is alweer een optische home-run van Fujifilm.” Goud Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX-serie, de middenformaatcamera’s van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WR, die in mei 2018 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WR

Brandpuntsafstand: 250mm / fullframe-equivalent: 198mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 1.425gr | Lengte: 203.5mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.22x | Minimale scherpstelafstand: 140cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 82mm | Release datum: mei 2018 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 3.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Fujifilm-lens in het kort

Alweer een schitterend objectief voor het GFX middenformaat systeem van Fujifilm. Dit is een objectief met een middellang tele-bereik met een ultrahoge beeldkwaliteit. Met een fullframe-equivalent van 198mm is dit objectief ideaal voor sport- en wildfotografie. Daarbij heeft de GF 250mm een minimale scherpstelafstand van 140 centimeter: je maakt er dus prachtige close-ups mee. Dankzij de lineaire motor stel je zeer snel en uiterst precies scherp.

Uniek: Focus Preset & Focus Control

Aan boord is de uitstekende optische beeldstabilisatie van Fuji, waarmee je tot liefst 5 stops langer uit de hand kunt fotograferen. Ideaal voor schemerige omstandigheden. Daarnaast beschik je over Focus Preset, waarmee je instellingen kunt opslaan. Met 4 Focus Control-knoppen bedien je de scherpstelvergrendeling of autofocus. De GF 250mm is gemaakt van een stevige aluminium legering, waardoor hij tegen een stootje kan en het gewicht relatief laag blijft. Uiteraard is dit kostbare objectief stof- en weerbestendig.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Close-ups

Fujifilm GF 250mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Kamera-express.nl >>

Bijbehorende accessoires:

Voor GF-objectieven zijn ook een nieuwe 1.4x teleconverter en nieuwe macro-tubes beschikbaar.

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 250mm f/4.0 R LM OIS WR Professionele reviewers over de Fujifilm GF 250mm

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (decembernummer 2018, Dré de Man, full review): Dit objectief met een ‘klassieke telebrandpuntsafstand’ is erg goed uitgevoerd en biedt een goede bescherming tegen de elementen, aldus de reviewer. Ook met de hand scherpstellen gaat heel goed. Verder is het evenwicht met de camera voorbeeldig, wat zorgt voor een goede hanteerbaarheid, ondanks het forse gewicht.
  Daardoor kun je er ook goed mee uit de hand schieten, daarbij geholpen door de ‘voorbeeldige stabilisatie’. Het objectief is optisch rijk ontworpen, met 16 elementen in 10 groepen, waarvan 2 ED-elementen en een super-ED-element. Dat verklaart ook grootte en gewicht van de lens.
  De foto’s hebben een mooie contrast en zeer goede scherpte. De bokeh is ook mooi. De achtergrond kan mooi vaag worden, ook al is de lens niet extreem lichtsterk. Ook in de lab-tests komt deze GF uitstekend naar voren, met bij volle opening al uitstekende prestaties tot aan de rand. De uiterste hoeken zijn dan al heel goed en worden uitstekend bij f/5.6. Chromatische aberratie of andere fouten zijn afwezig.
  “Binnen het GFX-systeem staat het op eenzame hoogte, niet omdat de andere objectieven zo slecht zijn, maar omdat dit objectief zo goed is.” Het is kortom “een objectief dat een van de hoogtepunten van het GFX-systeem vormt.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Jonasraskphotography.com (full review): Reviewer Jonas Rask wordt bijna weggeblazen door de verbazingwekkend goede beeldkwaliteit van de GF 250mm. “The quality from the lens is staggering. The resolution at the long distances is crazy. There’s so much contrast and sharpness that it’s not even funny.” Ook de bokeh is geweldig, ook al kan het in de hoeken van het beeld een klein beetje ‘katogig’ zijn.
  Door de lange brandpuntsafstand worden de beelden in elkaar gedrukt, wat een prachtig monumentale en gescheiden sfeer aan de foto’s geeft. De beeldkwaliteit van de GF-lenzen, deze niet uitgezonderd, is volgens Jonas ‘belachelijk goed’. “I don’t think there’s another way for me to describe it.”
  Dit is een waanzinnige lens: de grootte is voor Fujifilm-lenzen waanzinnig, de bouwkwaliteit is waanzinnig, en het belangrijkste: de beeldkwaliteit is waanzinnig. Kortom: voor wild- en natuurfotografen die met het GFX-systeem schieten, is deze lens een ‘must have’. “This lens sure is another optical home-run by Fujifilm.” Bekijk het volledige review van Jonas en z’n schitterende foto’s >>
 • Natuurportret.nl (full review): De reviewer is natuurfotograaf en doorspekt z’n review met een aantal prachtige foto’s, genomen met deze Fujifilm-lens. Hij biedt ook uitsnedes van foto’s genomen met deze Fujifilm-lens vergeleken met diezelfde uitsnedes van foto’s gemaakt met de Canon 70-200mm f/2.8L IS USM II. Niet een heel eerlijke vergelijking natuurlijk, want een prime-lens mag je nooit met een zoomlens vergelijken. Maar de verschillen zijn enorm. In het voordeel van de Fujifilm GF 250mm.
  De reviewer: “Na lang wachten heb ik dan eindelijk het bereik dat ik zo vaak gebruik, voor het fotograferen van details, landschappen, enzovoorts. De beeldkwaliteit is ongelooflijk goed. Haarscherp, geen vertekeningen of afwijkingen, haast perfect. Hier kan ik de komende tijd weer goed mee vooruit!”
  Nadeel: het objectief kost hem “meer dan 1 rib” uit z’n lijf. “Voor het bereik is het objectief enorm prijzig (...). Die hoge prijzen gelden voor alle objectieven van Fujifilm, het offer dat je moet brengen om met een geheel nieuwe, wonderschone cameralijn te werken.”
 • Fstoppers.com (full review): Al met al is de reviewer razend enthousiast over de prestaties van deze lens en de bijbehorende teleconverter. Hij presteert zonder zwakke punten. Alleen had hij als wildlife-fotograaf graag nog iets meer bereik gehad. De autofocus werkt uitstekend en is betrouwbaar, shot na shot.
  Bij portretten kun je je onderwerp bijzonder mooi uitlichten uit de achtergrond met deze GF 250mm f/4. Bijna onwerkelijk zo mooi. Maar z’n favoriete portretlens blijft de GF 110mm f/2. “Overall Fuji hit another home run. Shooters will not be disappointed with the GF250mm f/4 or the GF 1.4x teleconverter.”
 • Imaging-resource.com (full review): Deze Fujinon GF 250mm f/4 R LM OIS WR is samen met de nieuwe 1.4x teleconverter een zeer goede toevoeging aan de GF-lens line-up. Zeker voor wie telebereik zoekt met z’n GFX-systeemcamera. Het GFX-systeem is niet bijzonder goed uitgerust voor wildlife of sportfotografie, maar de GF 250mm f/4 biedt fotografen wel de mogelijkheid dit soort werk te doen, “and its performance is certainly up to the task if you can work around the camera's limitations.”
  De GF 250mm f/4 lens is een excellente telelens die in staat is zeer goede beelden te schieten in een groot aantal situaties, zowel met als zonder de 1.4x teleconverter.
 • Fujirumors.com (full review): Zelfs met volledig open diafragma levert de GF 250mm f/4 haarscherpe beelden met een indrukwekkende detail-resolutie. Distortie is vrijwel volledig optisch gecorrigeerd. De beelden zijn echt scherp van hoek tot hoek. Dat wordt bevestigd door de MTF-curves die Fujifilm op z’n website heeft gepubliceerd. Voeg je de 1.4x teleconverter toe, dan blijft dit het algemene beeld: zeer goede, indrukwekkende beeldkwaliteit.

Fujifilm GF 250mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm GF 250mm

 • 5-stops optische beeldstabilisatie: scherp in de schemer
 • Focus Preset en Focus Control functie
 • Stof-, vorst- en weerbestendige constructie
 • Minimale scherpstelafstand van 140 centimeter: prachtige close-ups
 • Duur en zwaar objectief

Fujifilm GF 250mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 250mm f/4.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 250mm f/4.0 door Fujifilm X-fotograaf Karen Hutton (4 minuten). Schitterende natuur- en landschapsfoto’s! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 250mm op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 250mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy