Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR is een groothoeklens met superieure beeldkwaliteit en resolutie. “Het nagenoeg ontbreken van groothoekvertekening is een erg fijne eigenschap en een grote pré voor landschaps- en architectuurfotografen.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WRFujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX 50S, de middenformaatcamera van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR, die in 2017 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR

Brandpuntsafstand: 23mm / fullframe-equivalent: 18mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 845gr | Lengte: 103mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.09x | Minimale scherpstelafstand: 38cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 82mm | Release datum: april 2017 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Deze supergroothoek voor de GFX-middenformaatcamera van Fujifilm biedt een zeer hoge resolutie. Speciaal ontworpen om alles te halen uit het gigantische potentieel van de GFX-middenformaat. Met de brandpuntsafstand van 23mm (fullframe: 18mm) leg je perfect weidse landschappen en architectuur vast. Ondanks de ultragroothoek wordt vervorming tot een minimum beperkt. Met een scherpte van rand tot rand krijg je levensechte en natuurgetrouwe opnames.

Professioneel gereedschap

Het optiek van deze Fujifilm GF 23mm is superieur: de kleurnauwkeurigheid en helderheid zijn ongeëvenaard. De lineaire autofocus-motor en het interne scherpstelmechanisme zorgen voor snelle en stille scherpstelling. Handig: de diafragmaring heeft een commandopositie waardoor je het diafragma kunt wijzigen via de instelknop op de camera-body. Deze Fuji is gebouwd als een tank en stof- en weerbestendig. Kortom: een degelijk stuk professioneel gereedschap.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Astrofotografie

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR (Professionele) reviewers over de Fujifilm GF 23mm

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (full review): De reviewer staat even stil bij wat Fuji in korte tijd gepresteerd heeft met z’n middenformaat-systeem. “Er zijn maar weinig camera’s die na amper één jaar al zoveel fans hebben als deze Fujifilm. De GFX 50s combineert de kwaliteiten van de X-serie van Fujifilm met een fijne grote sensor en beantwoordt aan wat veel fotografen zoeken. Een toekomstbestendig systeem met weersbestendige kwaliteitsobjectieven en een grote resolutie.”
  Veel fotografen hebben met smart gewacht op dit Fujifilm-objectief, aldus de reviewer. Deze groothoek maakt het programma van de GFX 50s weer een stuk completer. “Het nagenoeg ontbreken van groothoekvertekening is een erg fijne eigenschap van het objectief en een grote pré voor landschaps- en architectuurfotografen. Verder is het een objectief dat optisch zeer hoge prestaties levert.”
  Deze Fuji GF 23mm is volgens de reviewer “een zeer goed objectief dat al bij volle opening prima resultaten behaalt met vooral een uitstekend micro-contrast. Heel weinig aberraties, en die zijn zo gering dat ze in de praktijk niet terug te vinden zullen zijn. Kortom: prima supergroothoek.” Eindoordeel: Digifoto Pro Goud Award.
 • Photographyblog.com (full review): Deze GF 23mm f/4 R LM WR is alweer een lens voor Fuji’s middenformaat van zeer hoge kwaliteit. Dit is een ‘no brainer’ voor landschaps- en architectuur-fotografen. Deze Fuji schiet foto’s die zo scherp zijn als een scheermes. En dat over het hele diafragma-bereik, en van rand tot rand en van hoek tot hoek. Dit klasse-objectief kent vrijwel geen chromatische aberraties, verwaarloosbare distortie. De bokeh is verrassend mooi voor een ultragroothoek. De enige optische issue is vignettering, maar als je het diafragma opschroeft, verdwijnt dit probleem.
  De high-speed autofocusmotor zorgt voor snelle scherpstelling, de bouwkwaliteit is niet minder dan excellent. Handig is ook de traditionele diafragmaring. “The ultra-wide-angle view of this lens means that it won't appeal to everyone, but in conjunction with the GFX 50S camera, it's capable of delivering some truly stunning images that will more than please anyone with an interest in landscape and architecture photography.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (full review): Fujifilm gaat maar door met het uitbreiden van z’n GF-lens-serie. Uiteraard is dat noodzakelijk om het GFX-systeem handen en voeten te geven. De GF 23mm f/4 R LM WR is een echt hoogtepunt binnen het toch al indrukwekkende assortiment. “The GF 32-64mm is a great landscape lens given its versatility and fairly wide focal length (25mm equivalent at its widest), but a wider lens was a must-add to the GF lineup and Fujifilm truly knocked it out of the park with the GF 23mm f/4 lens. It is incredibly sharp across the frame, which is a great accomplishment given its focal length and the demands of the high-res Fujifilm GFX 50S' sensor.”
  De prijs mag hoog liggen, maar voor landschaps- en architectuurfotografen is hij elke eurocent dubbel en dwars waard. “The Fujifilm GF 23mm f4 R LM WR is a brilliant lens and a big achievement for Fujifilm. Any Fujifilm GFX owner looking for a wide-angle lens, you simply must try out the GF 23mm. I have shot with many wide-angle lenses over the years and believe the GF 23mm is the best I've ever used.”
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm GF 24mm f/4 is ontworpen om als werkpaard te dienen. Koop je deze lens en het bijbehorende camerasysteem van Fuji, dan ga je waarschijnlijk documentair werk schieten, of een tak van fotografie waarmee je je geld verdient. Dan heb je aan deze lens een echt werkpaard. Hij biedt de beeldkwaliteit die je van een dergelijke lens verwacht: extreem goed.
  Gebruik je deze lens, dan raadt de reviewer aan hem te benaderen met een werkstijl die bij het middenformaat past. En dat betekent dat een statief bijna essentieel is. En de flitser. Dit is ook een lens die geld in het laatje zou kunnen brengen. “Just remember, medium format is mostly for creating vs capturing. And the GFX system behind this lens is surely evidence of that for the most part.” Score: 5 uit 5 sterren.
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “The image and build quality of the GF 23mm f/4 R LM WR Lens is superb. The amount of details is stunning. DOF is outstanding - it is very sharp from 1.5m to infinity at f16, and from 1m to infinity at f22. Highly recommend to landscape photographers.”

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm GF 23mm

 • Ultragroothoek objectief voor Fujifilm G-mount
 • Lineaire autofocusmotor voor een snelle en stille scherpstelling
 • Cirkelvormig diafragma met negen lamellen
 • Zacht gezegd: niet goedkoop

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk mooie foto’s die met deze lens en de Fujifilm GFX 50S zijn genomen (uiteraard heb ik ze extreem uitgeperst, anders zou deze pagina veel te traag laden). Maar je krijgt een indruk. Toppertjes!

19 fujifilm gf 23mm03
19 fujifilm gf 23mm04
19 fujifilm gf 23mm05
19 fujifilm gf 23mm06
19 fujifilm gf 23mm07

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 23mm f/4.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 23mm f/4.0 door Fujifilm X-fotograaf Pascal Bourguignon (6 minuten). Prachtige unieke beelden, onder andere tijdens een parachutesprong! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 23mm f/4.0 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy