Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR | Specs & Reviews

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? Bekijk specs & reviews van de Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR. “Het nagenoeg ontbreken van groothoekvertekening is een erg fijne eigenschap van het objectief en een grote pré voor landschaps- en architectuurfotografen.”

Fujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX 50S, de middenformaatcamera van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus een aantal reviews van de Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR, die in 2017 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR Fujifilm GF 23mm f/4.0 R LM WR

Brandpuntsafstand: 23mm / fullframe-equivalent: 18mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 845gr | Lengte: 103mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.09x | Minimale scherpstelafstand: 38cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 82mm | Release datum: april 2017 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.799 euro op Cameranu.nl

De Fujifilm GF 23mm in het kort

Deze supergroothoek voor de GFX-middenformaatcamera van Fujifilm biedt een zeer hoge resolutie. Speciaal ontworpen om alles te halen uit het gigantische potentieel van de GFX-middenformaat. Met de brandpuntsafstand van 23mm (fullframe: 18mm) leg je perfect weidse landschappen en architectuur vast. Ondanks de ultragroothoek wordt vervorming tot een minimum beperkt. Met een scherpte van rand tot rand krijg je levensechte en natuurgetrouwe opnames.

Professioneel gereedschap

Het optiek van deze Fujifilm GF 23mm is superieur: de kleurnauwkeurigheid en helderheid zijn ongeëvenaard. De lineaire autofocus-motor en het interne scherpstelmechanisme zorgen voor snelle en stille scherpstelling. Handig: de diafragmaring heeft een commandopositie waardoor je het diafragma kunt wijzigen via de instelknop op de camera-body. Deze Fuji is gebouwd als een tank en stof- en weerbestendig. Kortom: een degelijk stuk professioneel gereedschap.

Deze Fujifilm op Cameranu.nl >>

De Fujifilm GF 23mm is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Astrofotografie

Hoe oordelen reviewers over de Fujifilm GF 23mm?

 • Digifotopro.nl: De reviewer staat even stil bij wat Fuji in korte tijd gepresteerd heeft met z’n middenformaat-systeem. “Er zijn maar weinig camera’s die na amper één jaar al zoveel fans hebben als deze Fujifilm. De GFX 50s combineert de kwaliteiten van de X-serie van Fujifilm met een fijne grote sensor en beantwoordt aan wat veel fotografen zoeken. Een toekomstbestendig systeem met weersbestendige kwaliteitsobjectieven en een grote resolutie.”
  Veel fotografen hebben met smart gewacht op dit Fujifilm-objectief, aldus de reviewer. Deze groothoek maakt het programma van de GFX 50s weer een stuk completer. “Het nagenoeg ontbreken van groothoekvertekening is een erg fijne eigenschap van het objectief en een grote pré voor landschaps- en architectuurfotografen. Verder is het een objectief dat optisch zeer hoge prestaties levert.”
  Deze Fuji GF 23mm is volgens de reviewer “een zeer goed objectief dat al bij volle opening prima resultaten behaalt met vooral een uitstekend micro-contrast. Heel weinig aberraties, en die zijn zo gering dat ze in de praktijk niet terug te vinden zullen zijn. Kortom: prima supergroothoek.” Eindoordeel: Digifoto Pro Goud Award.
 • Photographyblog.com: Deze GF 23mm f/4 R LM WR is alweer een lens voor Fuji’s middenformaat van zeer hoge kwaliteit. Dit is een ‘no brainer’ voor landschaps- en architectuur-fotografen. Deze Fuji schiet foto’s die zo scherp zijn als een scheermes. En dat over het hele diafragma-bereik, en van rand tot rand en van hoek tot hoek. Dit klasse-objectief kent vrijwel geen chromatische aberraties, verwaarloosbare distortie. De bokeh is verrassend mooi voor een ultragroothoek. De enige optische issue is vignettering, maar als je het diafragma opschroeft, verdwijnt dit probleem.
  De high-speed autofocusmotor zorgt voor snelle scherpstelling, de bouwkwaliteit is niet minder dan excellent. Handig is ook de traditionele diafragmaring. “The ultra-wide-angle view of this lens means that it won't appeal to everyone, but in conjunction with the GFX 50S camera, it's capable of delivering some truly stunning images that will more than please anyone with an interest in landscape and architecture photography.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com: Fujifilm gaat maar door met het uitbreiden van z’n GF-lens-serie. Uiteraard is dat noodzakelijk om het GFX-systeem handen en voeten te geven. De GF 23mm f/4 R LM WR is een echt hoogtepunt binnen het toch al indrukwekkende assortiment. “The GF 32-64mm is a great landscape lens given its versatility and fairly wide focal length (25mm equivalent at its widest), but a wider lens was a must-add to the GF lineup and Fujifilm truly knocked it out of the park with the GF 23mm f/4 lens. It is incredibly sharp across the frame, which is a great accomplishment given its focal length and the demands of the high-res Fujifilm GFX 50S' sensor.”
  De prijs mag hoog liggen, maar voor landschaps- en architectuurfotografen is hij elke eurocent dubbel en dwars waard. “The Fujifilm GF 23mm f4 R LM WR is a brilliant lens and a big achievement for Fujifilm. Any Fujifilm GFX owner looking for a wide-angle lens, you simply must try out the GF 23mm. I have shot with many wide-angle lenses over the years and believe the GF 23mm is the best I've ever used.”
 • Klantreview op Bhphotovideo.com: “The image and build quality of the GF 23mm f/4 R LM WR Lens is superb. The amount of details is stunning. DOF is outstanding - it is very sharp from 1.5m to infinity at f16, and from 1m to infinity at f22. Highly recommend to landscape photographers.”

Plussen en minnen van de Fujifilm GF 23mm

 • Ultragroothoek objectief voor Fujifilm G-mount
 • Lineaire autofocusmotor voor een snelle en stille scherpstelling
 • Cirkelvormig diafragma met negen lamellen
 • Zacht gezegd: niet goedkoop

Deze Fujifilm op Cameranu.nl >>

 

Bekijk mooie foto’s die met deze lens en de Fujifilm GFX 50S zijn genomen (uiteraard heb ik ze extreem uitgeperst, anders zou deze pagina veel te traag laden). Maar je krijgt een indruk. Toppertjes!

 

Fujifilm GFX 50S middenformaat cameraDé camera voor deze lens: Fujifilm GFX 50S

De Fujifilm GFX 50S is uiteraard de camera waarvoor deze lens gemaakt is. Een blinkende ster aan het middenformaat-firmament. Benieuwd naar deze camera?

Specs & reviews Fujifilm GFX 50S >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €300 korting op Fuji-X camera’s en Fuji objectieven!

Fujifilm heeft ook deze zomer weer een geweldige cashback-actie. Koop je een Fujifilm X-camera of een Fujifilm objectief, dan ontvang je tot 300 euro korting! De actie loopt van 3 juli tot en met 30 september 2018.

Bekijk deze Fujifilm Cashback >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX 50S

Je hebt de geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

Fujifilm lenzen GF-middenformaatSoort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Groothoekzoom€ 2,49994/100Reviews >>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Groothoek€ 2,79995/100Reviews >>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Groothoek€ 1,79990/100Reviews >>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Standaard€ 1,59990/100Reviews >>
Fujifilm GF 110mm f/2.0Portret€ 2,99996/100Reviews >>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Macro€ 2,89994/100Reviews >>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Tele€ 3,29996/100Reviews >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Fujifilm GF 23mm

Zo’n mooie Fujifilm-lens koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven en camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Fujifilm GF 23mm beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Deze Fujifilm op Cameranu.nl >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote