Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro: Reviews & Tests

De Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro is een professionele tilt-shift macrolens voor je Fujifilm GFX middenformaatcamera. Deze toplens is bij uitstek geschikt voor commerciële fotografie, voor het vastleggen van stillevens, en voor reproductie- en productfotografie. “Zeer geschikt voor technische en beeldende kunstfotografie.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroMacrolenzen: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Een heel bijzonder macro-objectief is wel de Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro, die in november 2023 op de markt is gekomen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews.

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro

Brandpuntsafstand: 110mm / fullframe-equivalent: 87mm | Maximaal diafragma: f/5.6 | Lensmount: Fujifilm G | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 1.255gr | Lengte x diameter: 149 x 95mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 43cm | Vergrotingsfactor: 0.5x | Filtermaat: 72mm | Release datum: november 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 3.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro Deze Fujifilm-lens in het kort

De Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro is een bijzonder objectief. Hij heeft een brandpuntsafstand die veel macro-objectieven hebben: 110mm, wat overeenkomt met 87mm voor fullframe. Anders dan fullframe macro-lenzen biedt deze Fujifilm een maximale reproductieverhouding van 0.5x. Het meest bijzondere is natuurlijk z’n tilt-shift-capaciteiten. Die maken hem uitermate geschikt voor commerciële fotografie, en fotogenres als stilleven-, reproductie- en productfotografie.

Beelden met buitengewone resolutie

Dit is een professioneel objectief, met professionele eigenschappen. Zo corrigeert hij effectief vervormingen en diverse vormen van aberratie. Het resultaat is beelden met buitengewone resolutie. Deze tilt-shift-lens geeft je de vrijheid om nauwkeurig de focuspositie van close-up onderwerpen te controleren.

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroSpelen met scherptediepte en perspectief

De GF 110mm f/5.6 T/S Macro heeft een tilt-functie voor het kantelen van de optische as en een shift-functie voor het parallel verplaatsen ervan. Hierdoor kun je bewust spelen met scherptediepte en perspectief, waardoor je volledige creatieve controle hebt.

Ongekende fotografische mogelijkheden

Daarnaast heeft dit objectief een draaimechanisme waarmee je de kantel- en verschuivingsrichtingen naar elke gewenste hoek kunt aanpassen, van loodrecht tot parallel, zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit. Zo kun je het maximale uit je Fujifilm GFX-systeem halen en fotografische mogelijkheden verkennen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroUitmuntend optisch ontwerp

Deze professionele lens heeft een uitmuntend optisch ontwerp, met 1 asferisch element en 2 extra lage dispersie elementen (ED). De speciale elementen zorgen voor het minimaliseren van lensfouten en het vergroten van resolutie en scherpte van hoek tot hoek.

Schitterende macro-beelden en close-ups

Deze Fujifilm biedt een maximale vergroting van 0.5x. En dat betekent dat je schitterende macro-beelden en close-ups kunt maken. De mogelijkheid om te kantelen en dicht bij je onderwerp te komen, is uitstekend toepasbaar in commerciële fotografie, vooral bij het vastleggen van onderwerpen zoals stillevens en productfotografie.

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroKantelen en verschuiven

Kantelen (tilten) kan het objectief met een bereik van ±10 graden en verschuiven (shiften) tot ±15 millimeter. Hierdoor heb je volledige controle over het scherpstelvlak en het perspectief. De draaibeweging om de kantel- en verschuifrichtingen binnen een hoek van ±90 graden aan te passen kun je combineren met de draaibeweging van de tilt-shift. Daardoor kun je zowel de hoek van de kantelrichting als de richting van de verschuiving nauwkeurig afstellen.

Compact en draagbaar

De GF 110mm f/5.6 T/S Macro is compact en lichtgewicht voor een dergelijk objectief. Dat maakt hem uitstekend draagbaar, en plezierig om mee uit de hand te werken. Het objectief is ook uitstekend in balans op de GFX-camera’s van Fuji.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroProfessionele reviewers over de Fujifilm GF 110mm T/S Macro

De Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Pcmag.com: Met tilt-shiftlenzen zoals de Fujinon GF 110mm f/5.6 T/S Macro kun je het brandpuntsvlak onder verschillende hoeken buigen. Dat vermogen maakt het volgens Jim voor fotografen mogelijk om beelden te creëren die eenvoudigweg niet haalbaar zijn met de meer traditionele optica in het GFX-assortiment.
  Daarbij is de beeldkwaliteit van dit objectief aangenaam, met zachte bokeh, goed gecontroleerde overstraling en een macroverhouding van 1:2. “Handmatige scherpstelling en het gebrek aan bescherming tegen weersinvloeden beperken het gebruik van de lens tot specifieke technische en artistieke bezigheden, maar die nadelen zijn uiteindelijk de moeite waard voor fotografen die behoefte hebben aan het niveau van controle.”
  Kortom: de Fujifilm GF 110mm f/5.6 T/S Macro is volgens Jim “zeer geschikt voor technische en beeldende kunstfotografie”. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Northlight-images.co.uk (Keith Cooper, full review): Dit is alweer een indrukwekkende lens van Fujifilm, schrijft Keith. “Deze lens laat zien hoeveel optisch ontwerp de afgelopen jaren is vooruitgegaan. Het algemene scherpteniveau en het ontbreken van aberraties, gecombineerd met de grote beeldcirkel, zorgen voor een uitstekende lens.”
  OK, er is wat basisvignettering en een lichte tonvormige vervorming. Ook neemt de scherpte wat af in extreem verschoven hoeken. Maar dit soort zaken kun je heel goed corrigeren en bij veel afbeeldingen valt het ook niet op. Het wat beperkte maximale diafragma scheelt flink wat glas en kosten en door deze keuze zijn volgens Keith de algemene prestaties geoptimaliseerd.
  Voor Keith is dit een uitstekende medium tele tilt/shift. “Een handmatige lens als deze is, naar mijn mening, een goede keuze voor iedereen die de 'langzamere' kant van zijn fotografie wil ontwikkelen. Het is geen keuze voor sport-/actiefoto's, maar een keuze waarbij het creatieve gebruik van shift en tilt je veel kan leren.”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Matthew houdt van de volledige controle over perspectief en scherptediepte die de Fujifilm GF 110mm f/5.6 T/S Macro te bieden heeft. “De beeldkwaliteit is uitzonderlijk, maar er hangt een enorm prijskaartje aan vast.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Fujifilm GF 110mm f/5.6 T/S Macro is véél, schrijft John. “Het is een tilt/shift-lens, het is een macrolens, het is mogelijk een portretlens, het is een middenformaatlens met een kwaliteit die zingt met details en hij is ook (relatief) redelijk geprijsd.”
  Natuurlijk zijn er lenzen die deze taken kunnen uitvoeren, en waarschijnlijk tegen een lagere prijs. Maar niet alle taken tegelijk. “Als we alle functies in één lens willen, verandert de balans tussen functies en kosten en ziet de nieuwe lens er veel aantrekkelijker uit. Welke we ook kiezen, het Fujifilm GFX-assortiment is zeker tot bloei gekomen en heeft een aantal geweldige lenzen in de aanbieding.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Fujifilm GF 110mm f/5.6 T/S Macro is volgens Jan Paul voor productfotografen een onmisbaar stuk gereedschap. Tegelijk is het een goed objectief voor portret- of landschapsfotografie: je kunt creatief met de scherptediepte omgaan. “Die verstelmogelijkheden zorgen ervoor dat je met dit objectief dingen kan doen die je met andere korte tele’s niet kan. Wat dat mag kosten, hangt af van hoeveel gebruik je maakt van die mogelijkheden. Het objectief is niet goedkoop, maar kost wel weer minder dan de GF 30mm F5.6 T/S.”

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GF 110mm T/S Macro

 • Speciaal ontworpen voor landschaps- en architectuurfotografie
 • Compact ontwerp: handzaam en relatief lichtgewicht
 • Macro’s en close-ups: 0.5x vergroting
 • Optische as in elke richting aan te passen
 • Kantelhoek: ±10°
 • Verschuivingsbereik: ±15 mm
 • Tilt schaalverdeling: in stappen van 1 graad
 • Shift schaalverdeling: in stappen van 1mm
 • Lens rotatie vergrendelt bij -90, 0 en 90 graden met een klik om de 30 graden
 • Tilt-shift rotatie vergrendelt bij 0 en 90 graden met een klik om de 45 graden
 • Professioneel: ingebouwde sensor voor precisiecontrole

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm GF 110mm T/S Macro

Bekijk een mooi filmpje over de Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift Macro (7:47 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op CameraNU.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm T/S Macro op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy