Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR | Reviews & Tests

Wat zijn de beste lenzen voor je prachtige GFX-middenformaatcamera van Fujifilm? De Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR is een portretlens met een schitterende beeldkwaliteit en een unieke bokeh. “Ik heb in mijn vak veel lenzen mogen gebruiken, maar dit nagenoeg perfecte stuk glas verbaast mij elke keer weer.” Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR Fujifilm-lenzen: excellente kwaliteit

De objectieven van Fujifilm staan bekend om hun excellente kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor de ‘lens line up’ voor de Fujifilm GFX 50S, de middenformaatcamera van Fuji. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR, die in 2017 op de markt is gekomen.

Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR

Brandpuntsafstand: 110mm / fullframe-equivalent: 87mm | Lichtsterkte: f/2.0 | Gewicht: 1.000gr | Lengte: 125.5mm | Beeldstabilisatie: nee | Vergrotingsfactor: 0.16x | Minimale scherpstelafstand: 90cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 77mm | Release datum: juni 2017 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 2.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Deze Fujifilm-lens in het kort

Dit is het GF-objectief van Fujifilm dat ideaal is voor het schieten van prachtige portretten. Het maximale diafragma van f/2.0 geeft geweldige controle over de scherptediepte, en zorgt ervoor dat je onder mindere lichtomstandigheden nog knisperscherpe beelden kunt maken. Het afgeronde 9-blads diafragma levert een heerlijke, boterzachte, unieke bokeh op.

Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR Excellent optisch ontwerp

Het optische ontwerp van dit kostbare portretobjectief is excellent. Vier extra-low dispersie elementen beperken de kleurranden en chromatische aberraties. En dat betekent dat de beelden extreem helder en contrastrijk zijn. De lineaire autofocusmotor is razendsnel en fluisterstil. De bouwkwaliteit behoort tot de hoogste die Fuji te bieden heeft.

Deze Fujifilm-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie

Fujifilm GF 110mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GF 110mm f/2.0 R LM WR(Professionele) reviewers over de Fujifilm GF 110mm

 • Fototijdschrift Digifoto Pro: De lichtsterkte is één van de belangrijke punten van dit objectief, aldus Digifoto Pro. “Een dergelijke grote sensor gecombineerd met f/2 staat garant voor prachtige platen waarbij je als fotograaf optimaal kunt profiteren van de scherpte én de onscherpte.” Het betekent wel dat je bij f/2 een extreem kleine scherptediepte hebt. En dat vraagt uiterst nauwkeurige scherpstelling.
  Deze 110mm-lens is er eentje “waarop veel fotografen wachten, want met dit objectief ben je in staat unieke beelden af te leveren. Spelen met scherpte en onscherpte is een feest met deze 110mm. De scherpte is ragfijn en de onscherpte is mooi gebalanceerd en zacht. Een mooie aanvulling op het GF-assortiment!” Eindoordeel: Goud Award.
 • Imaging-resource.com: De snelste GF-lens levert een geweldige scherpte en een dromerige bokeh, schrijft de reviewer. Het is een fantastische lens om te gebruiken op de Fuji GFX 50S. En hij zal ook een geweldige match zijn met de volgende camera van Fuji in het GFX-systeem, zelfs als die meer megapixels heeft dan de GFX 50S.
  “The 110mm f/2 is an incredibly sharp lens across the frame, even when used wide open. It offers other very nice optical qualities as well, including very nice bokeh and images that display a tangible level of depth.” Het is absoluut een verbazingwekkende lens, een lens die elke portretfotograaf met een GFX 50S aan z’n arsenaal zou moeten toevoegen.
 • Fujilove.com: De GFX 50S in combinatie met de GF 110mm f/2 R LM WR is een ‘top class performer’. Als je een portretlens nodig hebt op een camerabody met een grotere sensor dan fullframe dan zou deze combinatie bovenaan je wensenlijst moeten staan. “It’s the newest kid on the block, but it’s one of the best in terms of price, performance, build quality, and future expansion of lenses and accessories. The GF 110mm f/2 R LM WR is a great medium telephoto lens. This 87mm f/1.6 equivalent lens is super sharp, very very well corrected, amazing micro contrast, absolutely no distortions or optical weaknesses of any kind.”
 • Photographyblog.com: Dit is de grootste, zwaarste en duurste lens voor het GFX-camerasysteem. Maar hij is ook de snelste, met een maximaal diafragma van f/2.0. Die snelheid plus het 9-bladig diafragma zorgen voor een werkelijk schitterende, adembenemende bokeh. Een echte musthave voor alle portretfotografen. Op f/2.0 is de lens iets zachter in het beeldcentrum en de hoeken, maar misschien is dit juist een voordeel: een lens kan ook té scherp zijn bij portretfotografie.
  Wil je wél die uiterste scherpte, dan bereik je die al bij f/2.8. Vertekeningen zijn minimaal. De autofocus is lekker ‘snappy’, snel en stil. “The medium telephoto GF 110mm F2 R LM WR will be the first choice for many current and would-be GFX 50S users, and thankfully, given the high asking price, it delivers the goods.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Jonasraskphotography.com: ‘The separator’ is de titel van het review van de Deense straat- en portretfotograaf Jonas Rask. Hij geeft daarmee aan dat dit dé lens is om je onderwerp uit de achtergrond te lichten, vanwege de hoge lichtsterkte, de unieke bokeh en de extreme scherpte. Als je een GFX-camera hebt, móet je deze lens gewoon hebben op een gegeven moment. “Just like the Takumar 105mm f/2.4 for the Pentax 6×7 or the Hasselblad HC100mm f/2.2 for the Hasselblad H-system, the GF110mm f/2 seems to be one of those lenses that is destined to become a musthave.”
  Deze ‘musthave’ is een fantastische en unieke lens, aldus Jonas. “You will get a unique look to your images when using the GF110mm f/2. You will get a very pleasing separation and a very shallow depth of field.” De beeldkwaliteit is niet minder dan verbluffend. “The GF110mm f/2 renders some of the most creamy and smooth out of focus areas that I have ever seen. The transitions from in-focus to out-of-focus are buttery smooth, and the color reproduction is spot on!”
  De scherpte van de GF110mm ligt zeer hoog. “Contrary to the GF120mm f/4 macro the 110mm is much more forgiving in regards to skin. It renders the skin much more delicately, and avoids the harsh contrast ridden sharpness of the 120mm. This is not to say that it can’t render sharp images, it just renders them differently.” Bekijk vooral ook de prachtige fotoserie van Jonas.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Zeer bijzondere lens. Ik heb in mijn vak veel lenzen mogen gebruiken, maar dit nagenoeg perfecte stuk glas verbaast mij elke keer weer. De scherptediepte en het zachte boeket op de achtergrond zijn waanzinnig mooi.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “De 110 is de mooiste lens die een portretfotograaf zich maar kan wensen. De onscherpte is zacht als boter en daarbij blijft er wel een mooie definitie van contouren van objecten zichtbaar in de onscherpte. Aarzel niet om vol open te schieten. In het vlak van focus is er scherpte van hoek tot hoek. Dit komt deels doordat de 110mm geen enkele field curvature heeft, maar ook omdat Fuji de microlenzen die voor de sensor van de GFX body's zitten zo heeft ontworpen dat je in dit microlenze-array naar de hoeken toe geen scherpte verliest. Naast egbruik voor portretten, is de 110mm ook erg geschikt voor landschappen en het maken van hoge resoluties panorama's; mede door het ontbreken van curvature.
  Tip: gebruik deze lens ook eens met de Fuji 18mm macro adapter: je maakt met de nieuwe korte werkafstand van 50cm mega indrukwekkende close-up portretten.
  Aanrader? 110%” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm GF 110mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Fujifilm GF 110mm

 • Ideaal voor portretten
 • Extreem mooie en zachte bokeh
 • Extreme maar toch delicate scherpte, passend bij portretten
 • Geen beeldstabilisatie

Fujifilm GF 110mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm GF 110mm f/2.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GF 110mm f/2.0 door fotograaf Mattias Burling (5 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GF 110mm op Cameranu.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Cameraland.nl >>

Fujifilm GF 110mm op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraAlle middenformaatcamera’s voor deze lens

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit waar deze lens uitstekend bij past. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy