Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM | Reviews & Tests

De Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is een reiszoomlens voor je EOS R-systeemcamera van Canon met aps c-sensor. Een prachtige allround lens met een hoge prijs/kwaliteit-verhouding. Ideaal voor op vakantie of op reis. “Uitstekende combinatie met beide nieuwe aps c-camera’s van Canon.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, die eind juni 2022 op de markt is gekomen.

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

Brandpuntsafstand: 18-150mm / fullframe-equivalent: 29-240mm | Maximaal diafragma: f/3.5-6.3 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 310gr | Lengte x diameter: 85 x 69mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 17cm | Vergrotingsfactor: 0.31x | Filtermaat: 55mm | Release datum: eind juni 2022 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 579 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF-S 18-150mm op Cameranu.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Cameraland.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Kamera-express.nl >>

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMDeze Canon-lens in het kort

Canon heeft twee prachtige nieuwe aps c-camera’s op de markt gebracht: de Canon EOS R7 en de Canon EOS R10. Tegelijk presenteerde Canon twee lenzen die speciaal voor deze camera’s zijn gemaakt. De Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is een mooie reiszoomlens met een veelzijdig bereik van 29-240mm (fullframe-equivalent).

Een echte alleskunner

Met een zeer veelzijdig zoombereik van 29-240mm (fullframe-equivalent) is de Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM een echte alleskunner. De ideale metgezel voor de meest uiteenlopende foto's en video’s. Heerlijk om op vakantie of reis bij je te hebben.

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCompact & licht: ideaal voor op reis

Voor het gewicht hoef je het niet te laten, deze reiszoom is slechts 310 gram. Ook heeft hij een zeer compact formaat. De beelden die je schiet zijn van hoge kwaliteit, met veel details, natuurlijke kleuren en minimale lensfouten. Hiervoor heeft hij een mooi lensontwerp in huis, met UD-lenselementen, twee asferische lenselementen en een Super Spectra-coating.

Beeldstabilisatie: 4.5 stops winst

Mooi aan deze standaardzoom is de optische beeldstabilisatie. Die vangt tot 4.5 stops bewegingen op of tot 7 stops als je hem combineert met een camera die in body-stabilisatie heeft.

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMSnel en stil scherpstellen

Met deze lens stel je snel, precies en stil scherp, dankzij de STM scherpstelmotor. Daardoor is hij ideaal voor zowel fotografie als filmen.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Reisfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Natuurfotografie
 • Sportfotografie
 • Portretten en nog veel meer...

Canon RF-S 18-150mm op Cameranu.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Cameraland.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMProfessionele reviewers over de Canon RF-S 18-150mm

De Canon RF-S 18-150mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is volgens Mark verreweg de meest interessante van de twee RF-S-lenzen die Canon heeft onthuld. Hij biedt een veelzijdig 8x brandpuntsbereik in een zeer klein, lichtgewicht pakket, samen met effectieve beeldstabilisatie en zelfs een aantal behoorlijk krachtige macromogelijkheden.
  Deze lens heeft een effectieve 4.5-stops beeldstabilisatiesysteem, waardoor hij veelzijdiger is in situaties met weinig licht. Daardoor kun je vanuit de hand fotograferen in situaties waar je geen statief of soortgelijke ondersteuning kunt gebruiken. Dit is vooral belangrijk op de EOS R10 die geen IBIS heeft. Jammer is wel dat de lens geen weerbestendigheid heeft.
  De autofocus is snel, stil en betrouwbaar dankzij de STM-motor. Mooi is dat je op elk moment kunt overschakelen naar handmatige scherpstelling. Handig is de Lens Control Ring, waar je in het begin misschien wat aan moet wennen.
  Deze lens heeft vergelijkbare problemen met de beeldkwaliteit als sommige van de andere, meer betaalbare RF-lenzen. Vooral de zeer duidelijke hoeveelheden vervorming en vignettering vallen op in zowel de jpg- als raw-bestanden.
  Positief: vrijwel vanaf volle opening is deze lens in het midden aangenaam scherp. De hoekprestaties zijn minder goed, waardoor je moet diafragmeren om acceptabel scherpe resultaten te krijgen. En je kunt behoorlijk mooie bokeh-effecten krijgen met deze lens.
  Kortom: dit is een veelzijdige alles-in-één superzoom voor reizen en alledaagse fotografie. Hij is compact en betaalbaar en is een zeer goede partner voor zowel de EOS R7 als R10. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is volgens James “een compacte, lichtgewicht superzoom die een ideale reisgenoot is voor aps c-camera's zoals de Canon EOS R7 en R10”. Deze Canon-lens biedt een veel groter bereik en een iets sneller diafragma dan de RF-S 18-45 mm, en beschikt ook over lichte macromogelijkheden. “Hij presteert boven verwachting voor een kitlens en is een uitstekende combinatie met beide nieuwe aps c-camera’s van Canon.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Als je al je fotobehoeften voor reis, evenement, uitje en nog veel meer wilt dekken met één enkele lens, raad Bryan aan naar een reiszoomlens te kijken. “En als die ene lens licht, compact en betaalbaar moet zijn, is de Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM waarschijnlijk de juiste keuze als je een camera uit de EOS R-serie hebt.”
  Bryan twijfelt altijd aan de beeldkwaliteit bij lenzen met een enorm zoombereik. Want meestal moeten er compromissen gesloten worden om dat bereik mogelijk te maken. Bryan: “Hoewel deze lens geen uitstekende beeldscherpte biedt, produceert hij wel goede beelden en is beeldkwaliteit niet alles. Soms krijg je met de juiste brandpuntsafstand onmiddellijk een opname die je met een optisch superieure lens volledig zou missen omdat hij niet de juiste brandpunt heeft.”
  Vergeet ook het plezier van fotografie niet. “Een kleine, lichte superzoomlens, altijd handig voor welk onderwerp dan ook, helpt bij dat plezier.” Dus zoek je een lens waarmee je een breed scala aan fotografische onderwerpen wilt kunnen vastleggen, dan is de Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM een goede keuze.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Wie een Canon EOS R7 of R10 koopt, kan meestal kiezen uit twee kitlenzen: de kleine RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM of deze grotere (maar nog steeds draagvriendelijke) RF-S 18-150mm f/3 .5-6.3 IS STM. Jim: “Beide lenzen zijn geschikt voor fotografen die beginnen met Canons R-camera’s, maar de 18-150mm is de betere. Het grotere zoombereik en de betere macromogelijkheden zijn beide waardevolle upgrades.”
  Wel heeft de 18-150mm een steviger prijskaartje. Maar het is dan ook, schrijft Jim, een uitstekende zoomlens met veel bereik, goede macromogelijkheden en snelle autofocusprestaties. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Canons eerste line-up van RF-S-lenzen valt Dustin veel meer tegen dan hun eerste RF-camera's met aps-c-sensor. Zowel de 18-45mm IS STM als de RF-S 18-150mm IS STM zijn volgens hem ‘geporteerd’: het zijn EF-M-lenzen die gewoon opnieuw zijn verpakt rond de RF-S-vatting. “Canon zal ijverig moeten zijn om aan te tonen dat ze de lensontwikkeling serieus nemen voor deze nieuwe aps-c-onderneming als ze echt willen dat mensen zich inkopen.”
  Toch heeft Dustin de EF-versie van de 18-150mm altijd aanbevolen vanwege zijn veelzijdigheid, compacte formaat en redelijke beeldkwaliteit.
  De RF-S-versie van deze lens voldoet niet precies aan Dustins moderne testnormen, met name voor de sensor met hogere resolutie van de Canon EOS R7. “Dit is een lens die waardevoller is vanwege zijn veelzijdigheid dan vanwege zijn optische prestaties.” Toch levert de lens fantastisch uitziende beelden op die goed standhouden op elk niveau, behalve op pixelniveau. “Vanwege de manier waarop moderne afbeeldingen worden gedeeld, zullen er zelden mogelijkheden zijn om die afbeeldingen op pixelniveau te zien.”
  Dus hoewel Dustin graag Canons nieuwe aps-c line-up had zien lanceren met echt nieuwe en unieke lenzen, is hij blij dat de RF-S 18-150mm deel uitmaakt van de eerste lichting aps-c-lenzen. “Het is een bruikbare lens die een intrigerende ‘kitlens’ is vanwege het geweldige zoombereik, het compacte formaat en de goede prestaties op vrijwel alle gebieden.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Volgens John kun je met deze lens zeer goede afbeeldingen schieten, met geweldige kleuren. Voor afdrukken van middelmatige grootte of voor het scherm zal dit meer dan voldoende zijn. Deze lens scoort ook op macro-gebied zeer goede cijfers voor de geringe lensfouten en de geweldig snelle autofocus.
  Kortom: er zullen veel zeer tevreden kopers zijn. Toch biedt de lens geen absolute scherpte. Bovendien schreeuwt de lens om stof- en vochtbestendigheid. “Jammer, want de bediening is geweldig en het is echt een plezier om te gebruiken.”
  Al met al is dit een nuttige en goede kitlens voor de Canon R7- en R10-body's. Toch presteert de goedkopere 18-45mm beter. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De Canon RF-S 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM presteert volgens de reviewer opmerkelijk goed voor een kitlens. “Hij is in staat om bij optimale instellingen de verwachtingen voor de 32-megapixelsensor van de Canon EOS R7 over het hele beeldkader consequent te overtreffen.” Het forse zoombereik kun je inzetten voor een breed scala aan onderwerpen.
  De bouwkwaliteit is goed voor een lens die grotendeels van plastic is. Een metalen vatting wordt wel gemist, evenals een zonnekap.
  Positief is de stappenmotor, waardoor de lens snel, stil en nauwkeurig scherpstelt. En dat geeft haarscherpe beelden. “Op de EOS R7 is de lens in staat tot zeven stops bewegingscorrectie, wat ook opmerkelijk is.” Wie een EOS R7 koopt, kan flink besparen door deze lens in de kit erbij te kopen. “Deze lens is een uitstekende partner voor die camera.” Eindoordeel: Editor’s Choice met het cijfer 9.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is volgens Pieter een uitstekende allround reportagelens, waarmee je een breed scala van onderwerpen perfect in beeld kunt brengen. “Het is dan ook dé ideale kitlens bij de EOS R7 en ook op de EOS R10 is de RF-S 18-150mm een erg goede keuze. Als je een dag (stad, pretpark, natuur) met zo’n set rondloopt, dan zul je geen last van hand, pols of schouder hebben en met prachtige foto’s thuiskomen.”

Canon RF-S 18-150mm op Cameranu.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Cameraland.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF-S 18-150mm

 • Allround zoombereik: 29-240mm (fullframe-equivalent)
 • Veelzijdige lens: breed inzetbaar met 8.3x zoom
 • Ideaal voor op reis: van groothoek tot tele
 • Mooi lensontwerp: 17 elementen in 13 groepen
 • Anti-trillingen: 4.5 stops optische beeldstabilisatie
 • Compatibel met IBIS: tot 7 stops compensatie tegen trillingen
 • Snel scherp: stille en nauwkeurige STM scherpstelmotor
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 17cm (12cm met handmatige scherpstelling)

Canon RF-S 18-150mm op Cameranu.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Cameraland.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF-S 18-150mm

Bekijk een mooi filmpje over de nieuwe Canon EOS R7 en R10 camera’s en de nieuwe lenzen die speciaal voor deze camera’s zijn gemaakt, waaronder de Canon RF-S 18-150mm (9:06 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF-S 18-150mm op Cameranu.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Cameraland.nl >>

Canon RF-S 18-150mm op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF-S 3.9mm f/3.5 STM Dual FisheyeCanon RNeeFisheye131990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy