Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM | Reviews & Tests

Wat is de beste portret- en macrolens voor je fullframe Canon EOS R systeemcamera? De Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM is een schitterende portretlens met een zachte bokeh. Mooi van deze 85mm: je kunt er ook prachtige macrofoto’s mee schieten (0.5x vergroting). Goud Award bij Zoom.nl. “Al met al een aanrader.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM Portretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM, die in oktober 2020 op de markt is gekomen. Mooi van deze lens is dat je hem ook kunt inzetten voor macrofotografie (0.5x vergroting).

Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM

Brandpuntsafstand: 85mm | Maximaal diafragma: f/2.0 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 500gr | Lengte x diameter: 90.5 x 78mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 35cm | Vergrotingsfactor: 0.5x | Filtermaat: 67mm | Release datum: oktober 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 719 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM Deze Canon-lens in het kort

De Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STM is een schitterende portretlens waarmee je ook prachtige close-ups en macrofoto’s schiet. Daarmee is hij ideaal voor bijvoorbeeld bruiloften, maar ook voor fashion shoots. Je legt de kleinste details vast. En het snelle f/2.0 diafragma plus de 9 afgeronde lamellen zorgen voor een heerlijk zachte bokeh.

5-stops optische beeldstabilisatie

Deze Canon heeft een uitstekende 5-stops optische beeldstabilisatie in huis. Daarmee kun je uit de hand blijven schieten, ook binnenshuis en bij schemering. Met deze portrettele kun je scherpstellen tot 35 centimeter van je onderwerp. Daardoor schiet je creatieve beelden en unieke close-ups.

Licht & compact: onopvallend fotograferen

De Canon RF 85mm f/2.0 stelt snel, stil en nauwkeurig scherp dankzij de STM-motor. En met de handige Lens Control Ring heb je de belangrijkste instellingen binnen handbereik. Deze lens is lekker licht en zeer compact. Daardoor neem je hem makkelijk mee en kun je onopvallend fotograferen.

Goede combi met RF 35mm f/1.8 IS STM

Qua ontwerp is deze Canon RF 85mm f/2.0 vergelijkbaar met de Canon RF 35mm f/.8 IS STM. Samen met deze groothoekprime is het volgens reviewsite DPReview een aantrekkelijk pakket voor trouwfotografen. Zij kunnen daarmee alle aspecten van een bruiloft fotograferen: van groepen tot close-up portretten tot macro-detailopnames.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Reportagefotografie

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STMProfessionele reviewers over de Canon RF 85mm f/2.0 Macro

De Canon RF 85mm f/2.0 Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Focus Magazine (Erik Derycke, full review, januarinummer 2021): De Canon RF 85mm f/2 is met z’n brandpuntsafstand en lichtsterkte perfect voor portretten. Z’n korte scherpstelafstand maken hem geschikt voor close-ups. Hoe goed is hij?
  Deze Canon is zeer scherp in het midden van het beeld, ook bij volle opening. Dan is de scherpte in de hoeken wel wat minder, maar dat is voor portretten en close-ups minder belangrijk. De lichte kussenvormige vertekening wordt in de camera gecorrigeerd, of bij raw’s door het lensprofiel te selecteren. Dat geldt ook voor de vignettering. Hij is wel gevoelig voor overstraling, waardoor het jammer is dat er standaard geen zonnekap bij zit.
  Bij volle opening krijg je een mooie onscherpte in de achtergrond. Maar die is niet zo boterzacht als de veel duurdere f/1.2L-objectieven. Lichtpunten in de hoeken zijn ovaalvormig. De STM-autofocusmotor zorgt voor snelle en stille autofocus. Sneller nog dan de f/1.2L.
  Mooi van deze RF 85mm is de korte minimale scherpstelafstand van 35mm waardoor semi-macro’s (vergrotingsfactor: 0.5x), detailopnames en close-ups mogelijk zijn. Dat onderscheidt hem van andere 85mm-objectieven, die meestal beginnen bij 80-100cm scherpstelafstand. De beeldstabilisatie is een andere sterke troef: in combinatie met de EOS R5 en R6 biedt die winst tot liefst 8 stops.
  Kortom: de EOS R-fotograaf heeft er een betaalbare tele bij die veelzijdig inzetbaar is en goed is in close-ups. De optische kwaliteit is niet zo verbluffend als die van de peperdure f/1.2L-objectieven, maar staat volgens Erik toch op een hoog niveau. Eindcijfer: 8.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, aprilnummer 2021): De Canon RF 85mm f/2.0 Macro is een betaalbare lichtsterke 85mm-portrettele met macrofunctie. Dat belooft nogal wat. Jasper neemt het objectief onder de loep om te kijken of het z’n beloftes ook nakomt.
  En dat doet het. Sowieso vult het het bestaande aanbod aan kostbare, zeer lichtsterke (f/1.2) 85mm-objectieven perfect aan. Met deze 85mm f/2.0 wordt het aanbod een stuk completer, aldus Jasper. Vooral de prijs/kwaliteit-verhouding is volgens hem “dik in orde”. “Dit objectief geeft je de veelzijdigheid om portretten, foto’s met een onscherpe achtergrond én close-ups te maken.”
  De beeldkwaliteit is volgens Jasper goed en ook de onscherpte is prachtig. “Al met al een aanrader dus.” Dat blijkt ook uit de score: een Goud Award met het cijfer 7.9.
 • Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STMFototijdschrift Digifoto Pro (storytelling- en portretfotograaf Léon Wodtke, full review, nr. 3 2021): Léon testte de 85mm f/2.0 op de EOS R5 en had na het testen eigenlijk geen zin om deze combinatie weer terug te geven. “Stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op dit dynamische duo.”
  Léon ging de natuur in om vooral de macrokwaliteiten van de RF 85mm aan een test te onderwerpen. Voor het fotograferen van bloemen moest hij vrij dicht op z’n onderwerpen kruipen. “Al gauw merkte ik dat dit objectief een prachtige scherptediepte creëert in een werkgebied van 35 centimeter.” Mooi is ook dat hij een stuk lichtsterker is dan de meeste ‘echte’ macrolenzen (die meestal f/2.8 als maximaal diafragma hebben).
  Deze macro/portretlens is volgens Léon zeker een aanrader vanwege z’n grote veelzijdigheid. Macrofotografie is de natuurlijke habitat van deze lens, maar net zo goed is hij in te zetten voor portretfotografie, omdat hij heel lichtsterk is en weinig tot geen vervorming toont.
  Onopvallende straatportretten zijn mogelijk dankzij het korte telebereik. Dankzij dat telebereik in combinatie met de minimale scherpstelafstand van 35 centimeter kun je ook nog eens prachtige close-ups maken van bijvoorbeeld de ogen van je model. Met gewone portretlenzen is dat vaak niet mogelijk.
  Dankzij het grote diafragma kun je je onderwerp bovendien heel mooi ‘losmaken’ van z’n achtergrond. “In combinatie met de Canon EOS R5 maakt dit objectief grote indruk.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): Deze Canon RF is volgens de bekende bruids- en landschapsfotograaf Nando Harmsen “een fantastisch en veelzijdig objectief” dat zowel amateurfotografen als professionals zal aanspreken. Grote voordelen zijn de compacte afmetingen, het lage gewicht en de macrofunctie.
  De autofocus is volgens Nando ook prettig snel, hoewel niet zo razendsnel als de L-versie van dit objectief. De STM-motor geeft wat geluid, daar zullen videografen rekening mee moeten houden. Gebruik je een externe microfoon, dan is dit geen issue.
  Nando heeft de Canon RF 85mm f/2 macro met plezier gebruikt voor portretten. Hij heeft ook een macrofunctie, maar die levert geen 1:1 vergroting. Dat zal beperkend zijn voor de echte macrofotografen, maar voor de meeste doeleinden is de vergroting voldoende.
  Nadelen zijn het gebrek aan interne scherpstelling (het objectief neemt in lengte toe) en de beperking tot lineaire scherpstelling. Door dat laatste moet je de fhttps://www.kamera-express.nl/fotorolletje/index.aspx?tt=29424_12_231103_canon-rf-85mm-f-2-0-macro-is-stm-review&r=%2Fcanon-rf-85mm-f-2-0-macro-is-stm draaien om van oneindig naar de minimale scherpstelafstand te komen.
  Nando: “De paar kleine nadelen wegen zeker niet op tegen de voordelen van dit mooie objectief. Na het fotograferen kan ik alleen maar concluderen dat dit kleine veelzijdige objectief een uitstekende keus is voor elke fotograaf. Ik kan de Canon RF 85mm f/2 macro IS STM van harte aanraden.”
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): Canon heeft al een 85mm prime-lens met RF-vatting, maar die heeft zo’n stevig prijskaartje dat het voor Sharmishta niet als verrassing komt dat Canon met een betaalbaarder model op de markt is gekomen. In tegenstelling tot z’n duurdere broer is deze portret/macrolens klein, licht van gewicht en, nog belangrijker, veel betaalbaarder.
  En het mooi is: er is veel leuks te ontdekken aan de RF 85mm f/2 Macro IS STM. Zo is de beeldkwaliteit volgens Sharmishta eersteklas. Hij heeft zelfs een betere hoekscherpte dan de RF 85mm f/1.2. Daar komt nog de vijf stops beeldstabilisatie bij. Alles bij elkaar heb je een winnende formule.
  Mindere punten zijn het ontbreken van weerbestendigheid en een hoorbaar autofocus-mechanisme. Ook is de autofocus niet het allersnelst. Maar al met al is het een must-have lens voor elke fotograaf die met een Canon R-camera schiet en op zoek is naar een prime-lens voor portret/macro-fotografie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze Canon is een van de meest betaalbare RF-lenzen en het is ook een geweldige, veelzijdige lens. Je kunt hem als portretlens én als semi-macrolens gebruiken. Hij verdient volgens Mark een plekje in de cameratas van iedere fotograaf met een Canon EOS R.
  Deze lens is scherp, uitstekend in het midden en aan de randen bij f/2 en nóg beter tussen f/2.8 en f/16. De bokeh is prachtig. Wat helpt is dat je al vanaf 35cm kunt scherpstellen. Er is wat lichtafval bij f/2, maar dit is in de nabewerking eenvoudig te corrigeren. Chromatische aberraties zijn zeer goed onder controle. Bij f/16-f/22 kun je mooie zonnesterren schieten.
  Bouwkwaliteit is ook erg goed, maar wel jammer dat hij niet weerbestendig is. Autofocus is redelijk snel en betrouwbaar dankzij de STM-motor. Het scherpstelmechanisme is wel goed hoorbaar, waardoor deze lens minder geschikt is voor video. Geweldig is de 5-stops optische beeldstabilisatie.
  Ben je nieuw in het Canon EOS R-systeem, dan is de Lens Control Ring even wennen. Maar al snel zul je die heel handig vinden. Dit is kortom echte een lens met heel veel waar voor z’n geld. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): Dit is volgens Pieter de perfecte 85mm-lens als je geen behoefte hebt aan f/1.2 of weerbestendigheid. Het is een echte ‘no brainer’ voor elke portret-, food-, product- en bruidsfotograaf. Hij is compact, biedt 1:2 macro, heeft een uitstekende beeldkwaliteit en ook nog beeldstabilisatie.
  Elke ‘R’-natuurfotograaf zou deze lens volgens Pieter als standaard kunnen kiezen voor zijn close-upwerk. “Dan kom je met prachtige foto’s thuis, vaak zonder ‘gedoe’ met een statief dankzij de IBIS+IS-combinatie.” Koop je naast deze RF 85mm ook nog de RF 35mm f/1.8 IS Macro 1:2, dan heb je volgens hem een “onverslaanbaar reportage-duo”.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM is een compacte en lichte RF-prime die volgens James veel meer presteert dan je op grond van z’n formaat en gewicht zou verwachten. Hij maakt korte metten met de oude EF 85mm f/1.8. Hij biedt zelfs een hoekscherpte die superieur is aan de almachtige RF 85mm f/1.2L!
  De 5-stops beeldstabilisatie maakt een groot verschil bij het schieten van portretten en macro's. En de soepele en stille STM-scherpstelling in combinatie met de klikloze bedieningsring maken deze lens heel handig voor videowerk. Kortom: alweer een geweldige RF-lens van Canon. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): De Canon RF 85mm f/2 Macro IS USM is geen perfecte lens, maar voor het lichtgewicht prijskaartje komt hij daar volgens Hillary wel dicht bij in de buurt.
  Het f/2-diafragma, de fullframe montage, de langere brandpuntsafstand en de macro-mogelijkheden zorgen voor mooie vage achtergronden in je foto’s. De afbeeldingen zijn scherp in het midden en de kleuren zijn uitstekend. Dankzij de beeldstabilisatie kun je bij langere sluitertijden uit de hand fotograferen.
  Jammer is wel dat je er zelf nog een vrij dure zonnekap bij moet kopen. En hij mist de focusschaal. Beginnende fotografen zullen dat niet missen, maar echte macrofotografen misschien wel. Als budgetlens is hij ook niet bedoeld voor fotograferen in regen of stof, want hij heeft geen weerbestendige afdichtingen.
  Voor wie regelmatig portretten of kleine voorwerpen fotografeert is dit een echte must have. Hij biedt een uitstekende beeldkwaliteit voor zowel beginners als enthousiaste fotografen. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM is volgens Bryan “een geweldige allround lens”. Hij heeft een veelzijdige brandpuntsafstand die vooral geschikt is voor portretten. De macro-mogelijkheden dragen volgens hem enorm bij aan de veelzijdigheid van deze lens. Het is daarom ook een uitstekende keuze voor productfotografie.
  De lens heeft een compact formaat en is licht van gewicht. Daardoor neem je hem makkelijk mee en kun je hem zonder zorgen langdurig gebruiken. Dankzij de beeldstabilisatie kun je je statief vaak thuislaten, waardoor hij ook sneller inzetbaar is.
  De bouwkwaliteit is niet professioneel van aard en de beeldkwaliteit is niet hemelbestormend. Maar hij presteert goed met nauwkeurige autofocus, en is goed scherp. De lage prijs is een extra bonus.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon RF 85mm f/2 is een betaalbare korte telelens waarmee je zowel portretten als close-ups schiet. Er zijn natuurlijk portretlenzen met een sneller diafragma, maar toch heeft ook deze lens veel potentie om mooie bokeh-effecten te bereiken. De gezichts- en oogdetectie op de EOS R-body's maken het ook gemakkelijk om scherpe portretten te maken.
  Weerbestendig is hij niet en de macro-mogelijkheden zijn beperkt tot 1:2 vergroting. Dat is echter nog steeds voldoende voor de meeste mensen. En de beelden die je ermee schiet zien er fantastisch uit. De beeldstabilisatie in de lens is verder een fhttps://www.kamera-express.nl/fotorolletje/index.aspx?tt=29424_12_231103_canon-rf-85mm-f-2-0-macro-is-stm-review&r=%2Fcanon-rf-85mm-f-2-0-macro-is-stme plus. Evenals het lage prijskaartje. Dat maakt deze 85mm tot een zeer aantrekkelijke lens voor dit geld. Al met al een echte aanrader dus. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Toplens! Deze lens heeft een goeie stabilisatiemotor waardoor de foto's messcherp zijn bij langere sluitertijden. Je hebt dan niet altijd een statief nodig. Geeft je veel vrijheid bij macrofotografie.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb de L 50/1.2, de 24-105mm en de 35mm maar geen van die lenzen is zo snel om scherp te stellen. Geen van de anderen lenzen kan zo snel het oog vinden als de goedkopere 85mm f/2. Gewoon een toplens en voor modelfotografie zelf beter dan mijn L-lenzen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 85mm f/2.0 Macro IS STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 85mm f/2.0 Macro

 • Perfect voor portretten: brandpunt van 85mm en f/2.0 diafragma
 • Snel en stil scherp: geavanceerde STM-motor
 • Stabiele beelden: 5-stops optische beeldstabilisatie
 • Schitterende close-ups: 0.5x macrovergroting
 • Heel dichtbij: minimale scherpstelafstand van 35cm
 • Super Spectra-coating: vermindert spiegelingen en schitteringen
 • Handig: Lens Control Ring voor bediening van Tv/Av/ISO-instellingen
 • Compact en licht: je steekt ‘m in je zak

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF 85mm f/2.0 Macro

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 85mm f/2.0 Macro door portret- en bruiloftsfotograaf Vanessa Joy (7 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 85mm f/2.0 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy