Canon RF 800mm f/11 IS STM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je fullframe Canon EOS R systeemcamera? De Canon RF 800mm f/11 IS STM is ideaal voor wildlife-fotografie en om mee te nemen op safari. Maar ook voor vliegtuigspotters is dit een geweldige supertele. EISA-award: Lens-innovatie 2020-2021. Diamant Award bij Zoom.nl. Goud Award bij Digifoto. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 800mm f/11 IS STMSupertelelenzen: wildlife- en natuurfotografie

Ben je wildlife- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of dat schuwe edelhert echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Op safari bewijzen ze uitstekende diensten. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 800mm f/11 IS STM, die eind juli 2020 op de markt is gekomen.

Canon RF 800mm f/11 IS STM

Brandpuntsafstand: 800mm | Maximaal diafragma: f/11 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.260gr | Lengte x diameter: 351.8 x 101.6mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 600cm | Vergrotingsfactor: 0.14x | Filtermaat: 95mm | Release datum: eind juli 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 1.059 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Canon-lens in het kort

De Canon RF 800mm f/11 IS STM is een bijzonder supertele. Met een telebereik van liefst 800mm is hij ontworpen voor reis- en wildfotografie. Daarnaast is hij uitermate geschikt voor vliegtuigspotters.

4-stops optische beeldstabilisatie

Je schiet schitterende beeldvullende en detailrijke foto’s op reis of safari. Je haalt de wereld héél dichtbij. Mooi van deze supertele is de uitmuntende 4-stops optische beeldstabilisatie. Daarmee schiet je haarscherpe telefoto’s zonder statief én geweldige handheld video’s.

Canon RF 800mm f/11 IS STMCompact & licht

Voor een dergelijk bereik van 800mm is deze lens compact en licht te noemen. Dat is te danken aan de gebruikte materialen, de RF-vatting en het maximaal diafragma van f/11. Dankzij het diffractieve optiek kan deze supertele ingeschoven worden tot een lengte van 281.8mm.

Stille en snelle autofocus

De autofocus is snel en stil dankzij de STM-motor. Met de Lens Control Ring heb je de meest belangrijke instellingen binnen handbereik. Deze lens heeft een diafragmasysteem zonder lamellen waardoor de bokeh heel aangenaam is. Deze supertele is bestand tegen de elementen, zodat je zorgeloos de natuur in kunt.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Safarifotografie
 • Vliegtuigfotografie
 • Sportfotografie

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Lens-innovatie 2020-2021

De Canon RF 800mm f/11 IS STM heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Canon RF 800mm is volgens de jury ‘Lens-innovatie 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 800mm f/11 IS STM (Professionele) reviewers over de Canon RF 800mm f/11

De Canon RF 800mm f/11: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, oktobernummer 2020, full review): De Canon RF 800mm f/11 IS STM is uitzonderlijk licht en compact. Met 1260 gram weegt hij een kwart van het gewicht van de EF 800mm f/5.6L IS USM. Dat geringe gewicht en formaat is te verklaren door het uitzonderlijke ontwerp, met als meest bijzondere kenmerk het diafragma van f/11. Daardoor kunnen de lenselementen en daarmee de lens veel kleiner en lichter zijn. Tegelijk heeft Canon ander, veel lichter, materiaal gebruikt voor de lenzen.
  Dat kleine diafragma biedt dus veel voordelen. Nadeel volgens Erik is dat er minder licht de sensor bereikt dan bij telelenzen met f/4 of f/5.6. Daardoor moet je de ISO opschroeven, zeker als je bewegende onderwerpen fotografeert. De EOS R5 waarmee Erik heeft getest in de dierentuin kan gelukkig goed met hoge ISO’s omgaan.
  Kortom: de lens is veel lichter dan vergelijkbare tele-objectieven. Maar je levert wel wat in op beeldkwaliteit, onder meer door de hogere gevoeligheden die nodig zijn voor stabiele beelden. “Maar je hebt meer aan goede foto’s met een betaalbaar teleobjectief in je fototas, dan aan de betere foto’s met het teleobjectief waar je alleen van kunt dromen.” Eindoordeel: het cijfer 8.2.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, januari/februarinummer 2021): Jasper bespreekt de Canon RF 800mm en de RF 600mm in één mooi review. Wat logisch is, want beide supertele’s hebben veel gemeen. Hun aantrekkelijke prijs, hun kleine maximale diafragma van f/11, hun lage gewicht en hun compacte formaat.
  En ook hun beeldkwaliteit, want beide supertele’s scoren heel goed. Het kleine diafragma van f/11 staat niet in de weg aan het mooi isoleren van de achtergrond van je hoofdonderwerp. Je kunt dan ook fantastische beelden schieten, “die qua karakter en focus op je onderwerp weinig onderdoen voor de opnamen die je met veel duurdere teleobjectieven maakt”.
  De optische kwaliteit van de beelden is volgens Jasper “verrassend goed”. De beelden “zijn scherp en contrastrijk, wat bij ‘budgettele’s’ weleens anders is”.
  Kortom: je moet weten hoe je met de kleine diafragma-opening moet omgaan (hogere ISO of statief gebruiken), maar lukt dat, dan heb je met de RF 600mm en de RF 800mm erg interessante supertele’s. Je betaalt maar een fractie van de prijs die je kwijt bent aan telelenzen van hoge kwaliteit, maar je haalt een “heleboel potentieel in je fototas”. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Fototijdschrift Digifoto (Dré de Man, full review, nummer 6 / 2000): De fotobladen kijken van elkaar af ;) Want ook Dré bespreekt de 600mm in één adem met de 800mm. Wat natuurlijk logisch is. Komt hij tot hetzelfde oordeel? Zeker: “In de praktijk blijken de objectieven uitstekend te voldoen. Je kunt er echt heel goed mee uit de hand fotograferen en ze zijn heel makkelijk mee te nemen.”
  Dré heeft de supertele’s flink op de proef gesteld. Zo heeft hij hem gebruikt met een 2x teleconverter. Van de combinatie van het kleine diafragma van f/11 met de teleconverter verwachtte Dré weinig goeds. “Tot mijn verbazing leverde dat een scherp resultaat op.” Ook de chromatische aberratie viel mee. De supertele in combinatie met de teleconverter is dus goed te gebruiken, aldus Dré, bijvoorbeeld bij het fotograferen van de maan of kleine dieren.
  De beperkingen van deze supertele’s liggen voor de hand. Die zitten in de specs, en dan vooral in het al genoemde diafragma: “f/11 is natuurlijk niet altijd ideaal”. Daarop stuit je vooral bij bewegende onderwerpen: je moet al heel snel je ISO omhoog schroeven, want alleen zo kun je de sluitertijd kort genoeg houden om de bewegingen van je onderwerp te compenseren. Dré: “In de volle zon, met genoeg licht, valt het allemaal weer reuze mee.”
  Ook het feit dat je niet kunt zoomen kan beperkend werken. “Kun je daarmee leven, dan is het een prima, en vooral betaalbare, keuze.” Eindoordeel: Digifoto Goud Award.
 • Eoszine.nl (Pieter D’Haeze, overzichtsreview): In één overzichtsreview pakt Pieter alledrie nieuwe Canonlenzen voor het EOS R-systeem: deRF 600mm f/11 IS, de RF 800mm f/11 IS en de RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS. Met deze drie lenzen heeft Canon ons volgens Pieter “wederom positief verrast”.
  De RF 600mm en RF 800mm verrassen door hun compactheid, aantrekkelijke prijs en prima beeldkwaliteit. De RF 100-500mm is een prachtige lens door zijn solide uitvoering, breed inzetbare zoombereik, hoge vergroting en puntgave beeldkwaliteit. “De lens heeft een stevig prijskaartje (3000+ euro), maar daar krijg je dan wel jarenlang onbezorgd fotoplezier en hoge fotokwaliteit voor terug.”
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon RF 600mm en de Canon RF 800mm zijn relatief lichte en betaalbare supertelelenzen. Een diafragma van f/11 kan volgens Gordon alarmbellen doen rinkelen op oudere camera's. Maar de EOS R-body's kunnen autofocus op f/11 goed aan, terwijl de helderheid van de camerazoekers automatisch toeneemt waardoor je je composities prima kunt blijven maken.
  Groot voordeel van f/11 is dat gewicht en kosten laag kunnen blijven. Dit zijn allebei opmerkelijk bruikbare lenzen, waarmee je uitstekend vogels tijdens de vlucht, en ook diverse sporten goed kunt vastleggen. Ook voor luchtvaart- of maanfotografie zijn deze 600mm en 800mm goed geschikt.
  Bij schemering is het wel nodig de ISO-waarde flink op te krikken. En ook de bokeh is niet zo makkelijk te bereiken als bij lenzen met een groter maximaal diafragma. Die lenzen heeft Canon natuurlijk ook, maar die zijn noch licht noch goedkoop.
  Deze lenzen zijn misschien niet geschikt voor high-end natuurfotografen, maar voor alle andere fotografen openen ze een wereld die tot nog toe onbereikbaar was.
  Welke van beide lenzen je koopt, hangt volgens Gordon af van de onderwerpen die je het meest wilt vastleggen. De RF 600mm is volgens hem de meest flexibele. Hij is geschikt voor grote vogels en meer sporten en landschappen. De kortere brandpuntsafstand en betere stabilisatie maken het daarbij gemakkelijker om te richten en te filmen. Hij is ook nóg draagbaarder dan de 800mm lens.
  Fotografeer je vaak kleinere dieren of dieren die ver weg zijn, dan heeft de 800mm de voorkeur. Ook voor bijvoorbeeld maanfotografie is dit de voorkeurslens. Beide lenzen hebben een vergelijkbare, goede beeldkwaliteit. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Wat is er níet leuk aan een gestabiliseerde 800mm prime-lens voor fullframe camera's?, vraagt Mark zich af. Want dit is een lens die licht genoeg is om vanuit de hand te schieten. Die compact genoeg is om mee te reizen. Die snel, stil en simpel scherpstelt. Die achtergronden prima vervaagt met aangename bokeh-effecten. En als bonus: die minder kost dan 1000 euro.
  Eén ding is natuurlijk beperkend: het vaste f/11-diafragma. Daarmee moet je óf schieten bij heldere omstandigheden óf hoge ISO-waarden instellen. Of soms beide. Ook het ontbreken van weerbestendigheid is een minpunt. Evenals de minimale scherpstelafstand van liefst 6 meter.
  Maar al met al is de Canon RF 800mm f/11 IS STM volgens Mark een verfrissend moedige poging van Canon om een zeer dure tak van fotografie toegankelijk te maken voor een groter publiek. Zowel op het punt van de kosten als op dat van de draagbaarheid. Er zijn geen andere 800mm-lenzen die zo goedkoop, zo compact en zo goed zijn als deze. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Canon RF 800mm f/11 IS STM heeft een fenomenaal bereik, maar is veel kleiner en lichter dan concurrerende lenzen voor DSLR’s, aldus Matthew. Met z’n lage gewicht van slechts 1.260 gram is hij volgens hem perfect geschikt voor langdurig fotograferen uit de hand. Daarbij worden de resultaten ondersteund door een zeer effectieve optische beeldstabilisator.
  Deze Canon supertele heeft ook een een intrekbaar mechanisme, waardoor hij nóg makkelijker mee te nemen is. Dat maakt hem ideaal voor op reis en neem je hem makkelijk overal mee naartoe, van sportevenementen tot wildopnamen in de verre uithoeken van de wereld. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Bryan vraagt zich af: wie wil de Canon RF 800mm f/11 IS STM? Het maximale diafragma van f/11 zal niet in trek zijn bij professionele en serieuze amateurfotografen. Maar het is een geweldige keuze voor wie een lens zoekt met een lange brandpuntsafstand die extreem compact, ultralicht en indrukwekkend betaalbaar is.
  Je betaalt ongeveer 7% van de prijs van de Canon EF 800mm f/5.6L IS USM. Tocht zorgt de Canon RF 800mm f/11 IS STM, vooral bij helder licht, voor zeer mooie beelden.
  Doordat deze lens zo licht en klein is, neem je hem makkelijk mee. En zul je er dus veel plezier aan beleven. Denk aan al die onverwachte fotokansen die zich zullen voordoen als je deze lens bij je draagt. Dit is een geweldige startlens voor natuur- en sportfotografen.
  Ook professionals en serieuze amateurfotografen zullen er hun voordeel mee kunnen doen, vooral ook vanwege de draagbaarheid van deze lens. En de beeldkwaliteit die deze lens oplevert, overtreft ver wat nodig is voor afbeeldingen op sociale media. Kortom: deze lens opent nieuwe mogelijkheden voor mensen met een beperkt budget.
 • Thephoblographer.com (full review): De Canon RF 800mm f/11 IS STM is volgens de reviewer zeker een interessante lens. Het is een lens die door z’n brandpuntsafstand van 800mm natuurfotografen en vogelaars zal aanspreken. De aantrekkelijke prijs trekt amateurs, hobbyisten en enthousiastelingen over de streep. Ook de beeldstabilisatie is een plus: hierdoor schiet je foto’s met een hoge beeldkwaliteit uit de hand.
  Toch heeft de reviewer een paar kanttekeningen. Hij vindt Canons keuze om de lens niet weerbestendig te maken ‘verbijsterend’. Juist natuurfotografen en vogelaars brengen hun tijd buiten door op koude, ijzige, bedauwde, natte ochtenden en hete, stomende, vochtige middagen. “De Canon RF 800mm f11 IS STM schreeuwt om weerbestendigheid.”
  Andere minpunt: de autofocusprestaties. Voor fotograferen onder comfortabele omstandigheden is dit een prima lens. Maar ga je graag naar natuurreservaten om bewegende dieren in het wild vast te leggen, dan loop je al snel tegen een probleem aan. Deze 800mm heeft namelijk moeite met het vinden en vergrendelen van onderwerpen in situaties met weinig contrast. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Goed, maar traag. Je kunt dit objectief niet los zien van je camera; voor mij een R6. De combinatie maakt vogelfotografie tot een groot plezier. Vooral het geringe gewicht in combinatie met de stabilisatie is subliem.
  De traagheid is wennen. Als je wordt verrast door een vogel moet je eerst de systeemcamera opstarten en daarna is het objectief traag in het scherpstellen. Geregeld vogel weg. Maar als je tijd hebt of op tijd bent, is het een genot ze te fotograferen. Regen is nog funest, omdat er geen zonnekap mee wordt geleverd.
  De F11 wordt niet als een bezwaar ervaren; gewoon spelen met ASA en tijd. Aflezen van kleurringen betekent nu fotograferen. De 800mm is daarbij vergelijkbaar met 25x telescoop.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Dpreview.com: “Een uitstekende lens voor de prijs! Tot mijn verbazing is de 800 mm f/11 extreem scherp, en f/11 is niet zo'n groot probleem. Eye-AF werkt inderdaad. Ik kon zelfs vliegende boerenzwaluwen en ijsvogels volgen met deze lens! (...) Voor $899 is deze lens een heel goed koopje!”

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 800mm f/11 IS STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 800mm f/11

 • Close encounters: telebereik van liefst 800mm
 • Ideaal voor op reis: revolutionair technologie houdt formaat en gewicht laag
 • Stil, snel en precies: geruisloze en soepele autofocus dankzij STM-motor
 • Trillingvrij: scherpe beelden dankzij 4-stops optische beeldstabilisatie
 • Compact en lichtgewicht ontwerp: ingeschoven slechts 281.8mm lang
 • Handige feature: Lens Control Ring voor rechtsteekse bediening van Tv/Av/ISO-instellingen

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF 800mm f/11

Bekijk een kort filmpje over de Canon RF 800mm f/11 en de Canon RF 600mm f/11 (2 minuten). Mooie beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 800mm én 600mm f/11

Mooie review van zowel de Canon RF 800mm f/11 als de Canon RF 600mm f/11! Natuurfotograaf Lars Korzelius gaat op pad naar de Veluwe en laat zien wat deze supertelelenzen in huis hebben. Waar is hij positief over en wat zijn de mindere punten? Waar gebruik je deze lenzen voor? En hoe goed is de beeldkwaliteit?

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 800mm f/11

Bekijk nóg een mooie YouTube-review van de Canon RF 800mm f/11 door fotograaf Christopher Frost (11:15 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 800mm f/11 op CameraNU.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 800mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy