Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke telezoomlens voor je fullframe Canon EOS R systeemcamera? De Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM is een toplens uit de professionele L-lijn van Canon. ’s Werelds kortste en lichtste f/4-lens met dit brandpuntbereik. “Een waardevolle aanvulling voor Canons RF-objectiefgamma.” Platina Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USMLichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm objectieven met f/2.8 of f/4.0 als grootste diafragma. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM. Deze lens is in februari 2021 op de markt gekomen.

Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM

Brandpuntsafstand: 70-200mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 695gr | Lengte x diameter: 120 x 83mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 60cm | Vergrotingsfactor: 0.28x | Filtermaat: 77mm | Release datum: februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.829 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM is een heerlijk compacte en lichte telezoom. Sterker nog: het is ’s werelds kortste en lichtste f/4-lens met dit brandpuntbereik. Dé keuze voor professionals en enthousiaste fotografen voor op reis, voor sport- en wildfotografie. Hij heeft een constant maximaal diafragma van f/4.0. Lichtsterk genoeg voor opnamen bij weinig licht, en tegelijk draagbaar en handzaam om de hele dag mee te fotograferen.

Uitstekende beeldstabilisatie

Aan boord is een uitstekende 5-stops optische beeldstabilisatie. Die helpt cameratrillingen minimaliseren als je in de schemering schiet of om andere redenen met lange sluitertijden werkt. Fotografeer je met een EOS R-body met IBIS, dan krijg je zelfs 7.5 stops winst tegen trillingen.

Hoogwaardig optiek

Het optiek is hoogwaardig. Het bevat liefst 4 UD-elementen. Die onderdrukken aberraties over het hele zoombereik, waardoor de beelden een hoge helderheid bereiken. Ook de coatings zijn van hoge kwaliteit. Zo zorgt de Air Sphere coating voor vermindering van flares en ghosting. De Fluorine coating beschermt de voorste en achterste lenselementen tegen stof, water en vuil.

Zeer snelle autofocus

De scherpstelling is zeer snel, nauwkeurig en geruisloos, dankzij het Dual Nano USM-scherpstelsysteem. Dit geldt voor fotografie én voor video. Het scherpstelsysteem biedt daarnaast een permanente handmatige scherpstelling bij het werken in de one-shot AF-modus.

Weerbestendig ontwerp

Handig is ook de configureerbare bedieningsring. Die maakt het mogelijk om verschillende belichtingsinstellingen aan te passen, waaronder diafragma, ISO en belichtingscompensatie. Uiteraard heeft deze toplens een weerbestendig ontwerp dat beschermt tegen stof en vocht. Dat maakt deze lens ook geschikt voor gebruik in barre weersomstandigheden.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Bruiloftsfotografie
 • Portretfotografie

Canon RF 70-200mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM(Professionele) reviewers over de Canon RF 70-200mm f/4.0L

De Canon RF 70-200mm f/4.0L: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, maartnummer 2021): Alle RF-objectieven die Canon tot nog toe gemaakt zijn, zijn volgens Erik goed tot uitmuntend. Gelukkig stelt ook deze Canon RF 70-200mm f/4.0L niet teleur. “De scherpte in het beeldmidden is zeer goed over het hele zoombereik, ook op f/4.” Wel zijn de hoeken wat zachter op 70mm. Als je wat inzoomt neemt ook daar de scherpte toe.
  Tonvormige vertekening en vignettering zijn wel aanwezig, maar worden door automatische correcties weggewerkt. De autofocus is “ultrasnel” en ook heel stil, wat prettig is voor videografen. Op de nieuwe R-modellen als R6 en R5 werken gezichts- en oogherkenning heel goed. Mooi is ook de korte minimale scherpstelafstand van 60cm, liefst 40cm dichterbij dan het EF-broertje.
  De RF 70-200mm is volgens Erik “een waardevolle aanvulling voor Canons RF-objectiefgamma. Hij is opvallend klein en licht voor een objectief met dit bereik”. De optische prestaties zijn wel wat minder dan de RF 70-200mm f/2.8L IS USM. Vooral de hoekscherpte is wat minder. Maar hij is dan ook veel vriendelijker geprijsd. De beeldstabilisatie en snelle autofocus verhogen de inzetbaarheid. Eindoordeel: het cijfer 8.9.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (hondenfotograaf Yong Lei van Barlingen (2021 nr. 4): De Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USM is in combinatie met de EOS R5 een prachtige set, ook voor actiefotografie, aldus Yong Lei. Hij is “licht in gewicht en de foto’s zijn haarscherp. Ik ben zeer tevreden over de technische ontwikkelingen binnen de nieuwe systeemcamera’s en bijbehorende objectieven.
  Dat de RF-objectieven beschikken over een lens control ring, die je naar eigen voorkeur kunt instellen heeft volgens Yong Lei “absoluut een meerwaarde voor wat ik wil in mijn fotografie”. Je kunt hiermee instellingen razendsnel aanpassen en hoeft daardoor geen moment meer te missen.
  Mooi is z’n compacte formaat en lichte gewicht, kleiner dan de versie voor DSLR’s. De autofocus is snel en stil. En de bokeh is prachtig, ondanks z’n maximale lichtsterkte van f/4. Kortom: het objectief stelt niet teleur. Eindoordeel: Platina Award.
 • Chip Fotomagazine (lab- en praktijktest, septembernummer 2022): De Canon RF 70-200mm f/4L IS USM is volgens de reviewer een compact, licht en waardig alternatief voor de veel duurdere Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM. Ondanks dat hij veel goedkoper is, is het een mooi afgewerkte telezoom, met weerbestendigheid. Een echte L-lens. Mooi van deze lens is ook z’n effectieve beeldstabilisatie van 5 stops.
  De twee nano-USM-motoren zorgen voor een zeer snelle en stille autofocus bij alle brandpunten. Toch ligt hier een minpunt: de doeltreffendheid is niet in alle gevallen optimaal. Mooi is wel dat je lekker dichtbij kunt scherpstellen, vanaf 60 centimeter, dat is dichterbij dan de 70cm van z’n grote broer. En daardoor neem je mooie close-ups, met een maximale vergroting van 0.28x (grote broer: 0.23x).
  “Optisch is het ook allemaal dik in orde”, schrijft de reviewer. Het geavanceerde lensontwerp werkt zeer goed, blijkt uit de metingen van Chip. Met weinig chromatische en andere aberraties, en ook vignettering die goed onder controle is. Ook de resolutie laat goede waarden zien, vooral bij de kortste én de langste brandpunten. De scherpte is minder bij de middelste brandpuntsafstand.
  Kortom: heb je niet per se de lichtsterke professionele telezoom nodig, dan is de Canon RF 70-200mm f/4L IS USM een heel goed alternatief. “Een zeer goed objectief voor een heel betaalbare prijs.” Eindoordeel: 86/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De uitstekende f/2.8-versie van deze lens steelt uiteraard de show. Maar niet iedereen wil met zo'n onvermijdelijk zware lens op pad. Dan komt de Canon RF 70-200mm f/4L IS USM in beeld. Hij is veel lichter (375 gram), een stuk korter en vooral ook: veel goedkoper. Verreweg de meeste EOS R-fotografen zullen daarom voor deze lens kiezen, aldus Mark.
  Verwacht niet dezelfde bokeh-effecten, het maximale diafragma is immers f/4 in plaats van f/2.8. Maar voor het overige houdt hij goed stand ten opzichte van de f/2.8-lens. De optische prestaties zijn vergelijkbaar goed. Hij biedt een fantastische scherpte en beeldkwaliteit in het midden en de randen van het beeld. En dat geldt voor het gehele zoom- en diafragmabereik.
  Lensfouten zijn vrijwel geen issue. Het enige wat speelt is een lichte kussenvormige vertekening en wat vignettering als je op f/4 fotografeert bij 200mm.
  De autofocus is ook al zeer goed: snel, nauwkeurig en betrouwbaar. De optische beeldstabilisatie is zeer effectief en biedt 5 stops winst. Hij is in vrijwel alle opzichten beter dan de DSLR-variant, de Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM. En ook nog korter dankzij het intrekbare ontwerp. Toch heeft de DSLR-versie ook voordelen. Hij is goedkoper, heeft een handmatige scherpstelring met mechanische hulp, je kunt hem gebruiken met teleconverters en hij heeft een vaste intern zoommechanisme.
  Kortom: de RF 70-200mm f/2.8L IS USM is een geweldige lens, die goed stand houdt tegenover z’n grote broer. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM was een echte ‘game changer’, en de Canon RF 70-200mm f/4L IS USM is van hetzelfde laken een pak. Met als grote voordelen: een veel compacter formaat en een laag gewicht. Wie dit soort telezooms vaak voor langere tijd bij zich draagt, zal volgens Bryan dol zijn op deze compacte, lichte lens.
  Deze lens is onderdeel van de elite L-serie en is vanzelfsprekend buitengewoon goed gebouwd, inclusief afdichting tegen weer en stof. Echt een professionele lens dus. Hij is een genot om te gebruiken, met z’n strakke ontwerp, soepel werkende ringen en prettige andere bedieningselementen.
  Deze telezoom stelt snel, stil, soepel en nauwkeurig scherp, aangedreven door het beproefde Dual Nano USM AF-systeem. En dat betekent dat elk shot raak is, en je bij elk beeld die ultieme beeldkwaliteit kunt realiseren, ook bij zeer weinig licht.
  Indrukwekkend is het 5-stops beeldstabilisatiesysteem van de RF 70-200 f/4. Vooral indrukwekkend als je hem combineert met de in body-stabilisatie van de EOS R5 en R6 (7.5 stops winst). Dat draagt zeer bij aan de beeldkwaliteit als je vanuit de hand schiet. Enig minpunt is de ‘focus breathing’ bij kleine diafragma's en korte focusafstanden. Al met al is dit een toplens die veel zal worden gebruikt.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF 70-200mm f/4L IS USM is volgens James ‘een miniatuurwonder’. De lens is zo klein dat hij in een schoudertas past terwijl hij nog op je camera zit.
  De scherpte in het centrum van je beelden bij 200mm is net zo goed als bij 70mm. En met de zeer goede beeldstabilisatie levert hij ijzersterke prestaties voor zowel foto's als video, vooral in combinatie met de gestabiliseerde camera’s van Canon.
  Je betaalt helaas wel een prijs voor zijn compactheid: deze telezoom in niet compatibel met teleconverters, en de hoekscherpte blijft achter bij de scherpte in het centrum. Dat is wel jammer, ook omdat hij liefst 50 procent meer kost dan het EF-equivalent. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Met de RF 70-200mm f/4L laat Canon volgens Gordon opnieuw zien hoe een nieuwe lens de prestaties van een populaire klassieker kan evenaren of overtreffen. In dit geval door een veel compacter ontwerp te maken.
  Heel makkelijk heeft Canon het zich niet gemaakt, want de EF-variant was al een van de scherpste telezooms op de markt, en die lens is pas een paar jaar op de markt. Hij is bovendien voordeliger en met een adapter op het EOS R-systeem te plaatsen. Dus waarom voor de RF-lens gaan?
  De RF-versie matcht de kwaliteit van het EF-model op de langere afstanden. Schiet je dichtbij, dan is hij nog iets scherper voor portretten en nog meer voor macro. Hij stelt ook consistenter en nauwkeuriger scherp op de EOS R5 dan op de EF-lens. Voor video is hij wat vloeiender.
  Echt speciaal is de RF door z’n formaat, iets groter dan een blikje van 330ml en veel draagbaarder dan de EF. De uitschuifbare lenstube heeft wel een onzekerheid: het is nog veel te vroeg om iets te weten over langdurige afdichting.
  Nadeel is verder dat het optische ontwerp gebruik van RF-teleconverters uitsluit. Ook is er een aanzienlijke focusbreathing, waarbij de vergroting afneemt bij kortere scherpstelafstanden. Voordeel hiervan is dat hij bijna twee keer zo dichtbij kan scherpstellen als het EF-model. De achtergrondweergave van de EF-lens is iets vloeiender.
  Kortom: de EF-lens blijft uitstekend. Heb je er een, dan zou Gordon niet upgraden. Heb je nog geen 70-200mm f/4, dan is de RF-variant zeer aantrekkelijk, door de combinatie van uitstekende optische kwaliteit, nauwkeurige scherpstelling en een verrassend compact ontwerp. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Fotografen met een Canon EOS R-camera kunnen nu kiezen uit twee uitstekende midrange telezooms, aldus Jim. Ben je professional en schiet je bijvoorbeeld veel bruiloften of portretten, dan kun je het hoge bedrag neerleggen voor de RF 70-200mm f/2.8 L IS USM. Maar eigenlijk mis je volgens Jim niets door de f/4-editie te kopen.
  De RF 70-200mm f/4 L IS USM biedt namelijk even verbluffende prestaties als de f/2.8-versie. Je schiet beelden met prachtige details, zelfs op de meest veeleisende camera van Canon. Ook vervaag je ook met f/4 de achtergrond met gemak. De lichte constructie is volgens Jim perfect voor op reis. Wie veel buiten fotografeert zal de close-focus en de bescherming tegen weersinvloeden waarderen.
  Verdeeldheid levert het telescopische ontwerp op, vooral als je al jarenlang ervaring hebt met een 70-200mm met interne zoom. Maar er zijn genoeg zoomlenzen van 100-400mm die op dezelfde manier werken. Kortom: een uitstekende lens die – afgezien van de f-stop – geen compromissen oplevert ten opzichte van de f/2.8-versie. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.com (fotograaf Dustin Abbott, full review: De Canon RF 70-200mm f/4L IS USM is volgens Dustin “een winnaar”. Hij is ongelooflijk compact, en dat opent dit soort kwaliteitslenzen voor een heel nieuwe doelgroep. Fotografen die wel de kwaliteit zochten van een L-telezoom, maar niet het gewicht wilden torsen. Canon heeft daarbij geen concessies gedaan aan de autofocus of beeldkwaliteit van deze lens.
  Minpunt is er wel, eigenlijk maar eentje: je kunt er geen teleconverter op gebruiken. De autofocusprestaties zijn uitstekend. De autofocus is snel, stil, vloeiend en nauwkeurig. Ook de beeldstabilisator is effectief, zelfs met de EOS R5 met z’n hoge resolutie. En de beeldkwaliteit is solide.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Kijk niet verder, deze moet je hebben! Wat een bokeh, wat een snelheid, wat weegt ie weinig (700gram), wat is ie klein. Wat een waanzinnig mooie foto's kun je hier mee maken.
  Ik heb veel ervaring met een EF70-200 2.8, maar wat een genot om met deze L-lens te werken. Weegt dus een 1000 gr minder dan de RF 70-200 2.8, die ook nog eens €1000,- duurder is, en dat ga je merken na een paar uur.
  Door de IS zijn foto's nemen op 1/4 seconde nog mogelijk in combinatie met de R6 en interne stabilisatie. Speciaal deze lens aangeschaft voor Coronaveilig buiten portretten schieten. Zelfs met bestaand licht waanzinnig mooie opnames mogen maken, de F2.8 wordt niet gemist, voor portretten is de 2.8 wellicht i.v.m. dof niet gewenst. Voor echte close-ups hebben we een andere lens.
  Bij fullbody opnames zie je volgens mij ook geen verschil in de achtergrond qua dof, het ontbreken van de lamellen anders dan bij de EF versies zorgt voor een prachtig bokeh.
  Mijn advies, wil je een RF 70-200, ga voor deze F4 en niet voor de dure zware F2.8.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Nog nooit zo een compacte en lichte 70-200mm lens gehad. Ik had voor mijn spiegelreflex een EF 70-200 2.8L USM (non-IS) maar die bleef eigenlijk teveel thuis omdat ze te zwaar was. Op het eerste zicht zeer scherp en heel degelijke bouwkwaliteit!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 70-200mm f/4.0L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 70-200mm f/4.0L

 • Toplens in de fullframe RF-serie
 • Zeer draagbaar: compacte en lichte telezoom
 • L-lijn van Canon: professionele beeldkwaliteit
 • Tegen trillingen: geavanceerde beeldstabilisatie aan boord
 • Razendsnel scherp: snelle, stille en nauwkeurige autofocus
 • Diafragmabereik van f/4.0 tot f/32
 • Optische kwaliteit: optiek met 4 ultra laag dispersie lenselementen
 • Coating-kwaliteit: Air Sphere en Fluorine coatings

Canon RF 70-200mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF 70-200mm f/4.0L

Bekijk een mooi filmpje over de Canon RF 70-200mm f/4.0L (5:21 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 70-200mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy