Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je fullframe Canon EOS R systeemcamera? De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM is een toplens voor de professional en de serieuze amateur. “Wat een beauty! De foto's zijn ragscherp en het IS werkt uitstekend.” ‘Super’ bij Focus Magazine, Diamant Award bij Zoom.nl. EISA-award: Lens van het jaar 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMLichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm objectieven met f/2.8 als grootste diafragma. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM, die in november 2019 op de markt is gekomen.

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensvatting: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.070gr | Lengte x diameter: 146 x 89.9mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 70cm | Vergrotingsfactor: 0.23x | Filtermaat: 77mm | Release datum: november 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM is een schitterend objectief voor de professional of serieuze amateur die met het Canon R-systeem fotografeert. Hij biedt een enorme veelzijdigheid en een groot bereik, terwijl de behuizing opvallend slank blijft. Het ontwerp is helder en gebruiksvriendelijk, het optiek is geavanceerd.

Ragscherpe beelden, schitterende bokeh

Dankzij het snelle maximale diafragma van f/2.8 kun je werken bij weinig licht. Ook heb je uitstekende controle over de scherptediepte van je beelden. Het bokeh is schitterend. En de beelden zijn ragscherp van rand tot rand en van hoek tot hoek. Deze Canon heeft een speciale Air Sphere coating die lensflare en ghosting tegengaat bij tegenlicht of als het licht heel fel is.

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMRazendsnelle autofocus & beeldstabilisatie

Zeer belangrijk bij een dergelijke professionele lens is de snelheid van de autofocus. De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM bevat het vermaarde Dual Nano USM-focussysteem. Dat biedt snelle, zeer accurate en vrijwel stille autofocusprestaties. Ook de beeldstabilisatie is van topkwaliteit: hij compenseert tot 5 stops camerabewegingen. Daardoor schiet je scherpe beelden gewoon uit de hand, ook bij weinig licht.

Robuust & weerbestendig

Deze toplens voor het R-systeem van Canon heeft een unieke bedieningsring die je intuïtieve controle geeft over de belichtingsinstellingen. Uiteraard is ook de uitvoering van de bekende L-klasse: robuust, weerbestendig en met een fluorcoating om de voorste en achterste elementen te beschermen.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Bruiloftsfotografie
 • Portretfotografie

Canon RF 70-200mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Lens van het jaar 2020-2021

De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Canon RF 70-200mm is volgens de jury ‘Lens van het jaar 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM(Professionele) reviewers over de Canon RF 70-200mm f/2.8L

De Canon RF 70-200mm f/2.8L: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, maartnummer 2020): ‘De nieuwe standaard’ kopt dit bekende (en oudste) fototijdschrift boven z’n review van deze Canon-lens voor het fullframe EOS R-systeem. En de toon is daarmee wel gezet.
  Dit is volgens Erik sowieso een bijzonder objectief, omdat het de kortste en lichtste fullframe lens met f/2.8-diafragma en 70-200mm bereik is. En hij is ook de laatste in het beroemde trio voor professionele fotografen die met het EOS R-systeem werken. Want naast de 70-200mm zijn er ook de RF 15-35mm f/2.8L en de RF 24-70mm f/2.8L.
  Hoe goed is hij? Erik: “Dit objectief zet over het hele zoombereik topprestaties neer en kan zonder voorbehoud met de grootste opening gebruikt worden.” Ook de beeldstabilisatie is effectief. En datzelfde geldt voor de autofocus: de dubbele focusmotoren zorgen voor snelle, accurate scherpstelling.
  Groot voordeel van deze Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM is daarbij z’n lichte gewicht. Daardoor kun je langdurig met deze lens aan de slag. Minpuntje zou je alleen de prijs kunnen noemen: 500 euro duurder dan de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Eindoordeel: Focus Predicaat Super, met het zeer hoge cijfer 9.5.
 • Chip Magazine (juninummer 2020): “Ervaren fotografen zullen helemaal tevreden zijn met deze snelle telezoom”, aldus de reviewer. De autofocus is snel en nauwkeurig, de beeldstabilisator levert prima prestaties en de beeldkwaliteit voldoet volgens hem “aan de verwachtingen van professionele fotografen”.
  De testen in het lab laten onwaarschijnlijke waarden zien. Zo bereikt deze telezoom bij 70mm bij een geopend diafragma van f/2.8 in het beeldmidden “een eersteklas 99% van de maximaal mogelijke resolutie” op de Canon EOS R. Ook de vele details in de foto’s bevallen de reviewer erg goed.
  Jammer is wel dat de score in de hoeken aanzienlijk afneemt tot 82% van de maximale resolutie. Maar erg is dat volgens de reviewer niet, omdat de foto’s nog steeds veel details vertonen. Zoom je in, dan wordt de resolutie in het beeldmidden wat minder, maar in de hoeken juist hoger. Beeldfouten als chromatische aberratie en vervorming zijn zeer goed onder controle.
  Een highlight van deze telezoom is de optische beeldstabilisatie, die topprestaties levert en 5 stops winst oplevert. Met echt indrukwekkende resultaten, zelfs bij 200mm. Een ander highlight is de razendsnelle autofocus. Die werkt uitstekend, en geeft zowel in de praktijk als in het testlab een indrukwekkende hit rate.
  Kortom: een toplens voor professionals. Maar ligt het prijskaartje van deze telezoom niet erg hoog? Dat klopt, goedkoop is hij zeker niet, maar koop je de Canon RF 70-200mm f/2.8L, “dan heb je wel een lens die je nooit meer kwijt wilt”.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review november/december-nummer 2021): Canon lanceert allerlei ‘oude bekenden’ voor de RF-vatting, en ook de Canon RF 70-200mm f/2.8L kon niet uitblijven. “Voor wei de stap nog niet heeft gewaagd, is die een serieuze overweging waard”, schrijft Jasper. Het is volgens hem “een aangename metgezel tijdens een dag intensief fotograferen”, vanwege de compactheid vergeleken met de DSLR-versie.
  De optische kwaliteiten staan volgens Jasper op een hoog niveau. De scherpte en contrast zijn top over het hele bereik, met extra karakter in de voor- en achtergrondonscherpte. Struikelblok kan de hoge prijs zijn, “maar nuchter bekeken ligt die wél in lijn met de uitstekende prestaties”. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.5.
 • Fotograaf Nando Harmsen op Cameraland.nl (full review): “Een droom van een objectief,” kopt fotograaf Nando Harmsen boven zijn lezenswaardige review op Cameraland.nl. “Ik heb veel met dit prachtig objectief gefotografeerd en dat heb ik met veel plezier gedaan. De kwaliteit is fantastisch, zoals dat van een dergelijk objectief verwacht mag worden, en de autofocus is snel en geruisloos. De kleine afmetingen maakt het een prettig objectief om bij je te hebben, net als het gewicht. De keuze om het zoom mechanisme op deze manier te maken, vind ik een hele goede keuze. Het is jammer dat dit niet eerder bij dit objectief is toegepast.”
  Hoewel de normale zonnekap er misschien minder indrukwekkend uitziet dan een bloembladvorm, geeft het veel voordelen wanneer je deze in een tas stopt, schrijft Nando. “Het blijft niet langer steken op de zijkanten. Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind dit zeker een pluspunt. Net als het eenvoudige verwijderen van de statiefgondel, zonder dat je eerst de camera eraf moet halen. Het zijn kleine dingen, maar juist dit soort details maken de RF 70-200L een goed ontworpen en doordacht objectief.”
  Nando heeft eigenlijk maar één nadeel van dit object gevonden: de positie van de control ring. “Als ik Canon een advies mag geven, is het de plek van de control ring op elk objectief op dezelfde of vergelijkbare positie te plaatsen. En zeker niet zo dicht bij de bayonet vatting waardoor het gebruik van deze ring nadelig is voor de balans met het vasthouden. Bovendien zal het klikken van de control ring, zo dicht bij de ingebouwde microfoon, altijd hoorbaar zijn bij het filmen. Hoewel een serieuze filmer waarschijnlijk altijd wel een losse microfoon zal gebruiken.” Bekijk het volledige review van fotograaf Nando Harmsen op Cameraland.nl >>
 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): Nando kan geen genoeg krijgen van deze prachtige lens, en daarom schreef hij ook een review voor Photofacts ;)
  Nando heeft zeer uitgebreid geschoten met de RF 70-200L: landschappen, portretten, en honden in actie zijn op de foto gezet. Zo heeft hij zoveel mogelijk aspecten van “dit prachtige objectief” uitgeprobeerd. “Ik noem het niet voor niets een prachtig objectief, want ik vind dat Canon op het gebied van de 70-200mm objectieven zichzelf overtroffen heeft.”
  Dit objectief is lekker klein en past daardoor veel beter in fototassen en rugzakken dan de langere EF-versies. De bouw is volgens Nando perfect. “Er is oog voor details en afwerking waardoor het objectief niet alleen robuust is, en geschikt voor intensief gebruik, het is ook visueel aantrekkelijk. Zelfs met de verwijderde statiefgondel.”
  Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk: je kunt “vertrouwen op een goede scherpstelling, bijna perfect beeldkwaliteit, en een prachtige beeldstabilisatie.” Een nadeel noemt Nando ook: de locatie van de control ring is niet ideaal. “Ik zou deze liever verder naar voren zien, zodat je er beter bij kunt zonder je grip te verliezen.”
 • Eoszine.nl (fotograaf Pieter Dhaeze, full review): De Canon RF 70-200mm 2.8L IS past volgens Pieter prima in de lijn van de RF-familie: een duurzaam ontwerp plus hoge beeldkwaliteit. Maar hij onderscheidt zich daarvan door z’n draagbaarheid. “Waar veel RF-lenzen behoorlijk uit de kluiten gewassen zijn, is deze korte telezoom het toonbeeld van compactheid. Als je met de RF 70-200mm 2.8L IS op een EOS R een groot deel van een reportage of bruiloft doet, dan zul je alerter kunnen reageren en na afloop minder vermoeid zijn. Top!”
  En Pieter heeft nog een bijbehorende tip voor Canon: “Wat ons betreft zou Canon ook een EF-versie mogen maken van deze RF 70-200mm 2.8L IS, dus lichter en korter. Daar zouden veel EOS DSLR-fotografen heel blij van worden!”
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Dit is een professionele zoomlens die volgens Gordon de voordelen van zowel spiegelloos als modern optisch ontwerp benut. Hierdoor is het een unieke lens, die dezelfde optische kwaliteit biedt als de fantastische EF 70-200mm f/2.8 Mark III. Voordelen zijn daarbij: hij is veel lichter en veel compacter.
  Dat voordeel van een merkbaar lichtere lens zal enorm gewaardeerd worden door fotografen van bijvoorbeeld evenementen. Hij past ook een stuk beter in je fototas. Daar komt bij dat de beeldstabilisatie verbeterd is, en ook de close-ups beter zijn. De autofocus is stiller. Hij is scherper dan de EF-versie op korte afstanden.
  Het prijskaartje ligt wel hoger dan de Mark III EF-versie. Maar je krijgt daar veel voor terug: je bespaart een halve kilo gewicht, de lens is compacter, biedt scherpere close-ups en betere stabilisatie. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM is volgens James “een fenomenale lens”. Dankzij zijn telescopisch ontwerp is hij ook een stuk korter en lichter dan de DSLR-versie. Maar er is niet alleen maar goed nieuws: hij kost ook veel meer en hij is niet compatibel met de RF-teleconverters van Canon.
  In elk ander opzicht deze lens volgens James de duidelijke winnaar. Zo is de beeldkwaliteit beter, de stabilisatie veel beter, en hij is zo klein dat hij rechtop in je cameratas kan staan. Ook is hij licht genoeg om er de hele dag mee te fotograferen. Ook de autofocus is sneller en stiller. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Canon heeft volgens Jim niets achtergehouden met de lenzen uit de L-serie voor zijn EOS R-systeem. De RF 70-200mm f/2.8L IS USM is een opvallende lens. Hij is, ingetrokken, veel kleiner dan de concurrenten. Ook is hij stevig gebouwd, met interne afdichtingen en een zeer stevige constructie. De optische prestaties en de stabilisatie zijn uitstekend.
  Eén nadeel is er zeker: het is de duurste 70-200mm die je kunt kopen, zelfs duurder dan de premium G Master van Sony. Maar voor wie het geld ervoor over heeft: de RF 70-200 mm f/2.8L IS USM doet volgens Jim absoluut zijn stamboom eer aan. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Van de nieuwe RF-lenzen verwacht je inmiddels een zeer goede kwaliteit. En gelukkig beaamt Bryan dat dit ook geldt voor de professionele telezoom van Canon voor het R-systeem: de Canon RF 70-200mm F2.8 L IS USM-lens. Uit de doos valt je direct op hoe compact en licht deze lens is, vergeleken met vergelijkbare professionele telezooms.
  Vergeleken met alle andere lichtsterke 70-200mm hebben een ontwerp met vaste grootte. De RF 70-200mm heeft dat niet. Hij heeft een intrekbaar ontwerp, wat betekent dat hij veel compactere afmetingen heeft, wat vooral handig is als je hem wegbergt in je fototas. Maar wat vooral impact zal hebben is het lagere gewicht: veel fotografen gaan er toch vaak een hele dag mee op stap, en dan merk je het voordeel van het relatieve lage gewicht.
  Dat kleinere/lichtere formaat betekent niet dat je inlevert op beeldkwaliteit. In tegendeel: in sommige opzichten is die beeldkwaliteit beter dan vergelijkbare lenzen. Daar komt de beeldstabilisatie bij die indrukwekkend presteert. De beeldkwaliteit is dan ook indrukwekkend te noemen, ook als je uit de hand fotografeert.
  De Dual Nano USM autofocus zorgt mede voor die optimale beeldkwaliteit: de autofocus is snel, soepel, vrijwel stil en nauwkeurig. Ook de zoom- en focusringen presteren optimaal. Het prijskaartje is niet laag, maar de waarde en veelzijdigheid van deze lens zijn extreem hoog, aldus Bryan.
  Kortom: ook de Canon RF 70-200mm F2.8 L IS USM is een indrukwekkende lens. Alleen deze lens is al een goede reden om R-camera van Canon aan te schaffen. Deze Canon is de nieuwe favoriet van Bryan onder de professionele telezooms.
 • Opticallimits.com (full review): Je kunt niet anders dan onder de indruk zijn van het formaat van de Canon RF 70-200mm f/2.8 USM L IS, vooral in een tijd waarin lensafmetingen eerder supergroot zijn dan krimpen. Deze lens voor professionele fotografen is veel kleiner en lichter dan je zou verwachten van een dergelijke lichtsterke telezoom.
  De beelden zijn scherp over het hele zoombereik en bij alle relevante diafragma-instellingen. De meeste lensfouten zijn goed onder controle. Vignettering is echter een beetje een zwakke plek, tenzij je de automatische correctie aan hebt staan. De kwaliteit van het bokeh is over het algemeen erg goed. Vooral indrukwekkend zijn de vloeiende onscherpe highlights.
  De bouwkwaliteit is geweldig, het is een rotsvaste lens. Als je geen statief gebruikt, kun je ook de (metalen) statiefbevestiging verwijderen waardoor de lens nog compacter wordt dan hij al is.
  Ander opvallend kenmerk van de Canon RF 70-200mm f / 2.8 USM L IS is de snelheid van de autofocus. De reviewers waren al onder de indruk van Canons ‘Nano USM’, maar dankzij twee AF-motoren is die snelheid bij deze lens nog toegenomen. De beeldstabilisator biedt 5 stops winst. Het prijskaartje ligt wel erg hoog. Eindoordeel: Highly recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De 70-200 mm-lens is onmisbare optiek voor elk camerasysteem. Gelukkig komt ook Canon met een dergelijke lens voor z’n fullframe systeemcamera’s: de RF 70-200mm f/2.8L IS USM. En wat een mooie lens is dit. Het biedt fantastische scherpte en beeldkwaliteit over het hele zoombereik, geweldige bouwkwaliteit en een uitstekende set functies en prestaties.
  De beeldkwaliteit is uitstekend bij bijna elke brandpuntsafstand, met ‘epische’ niveaus van scherpte vrijwel over het hele diafragma. Lensfouten zijn minimaal of afwezig. Enige optische probleem is een lichte daling van de scherpte bij f/2.8 en een brandpuntsafstand van 200mm.
  Ook de autofocus is van hoge kwaliteit: zeer snel, nauwkeurig en betrouwbaar. Het ingebouwde optische beeldstabilisatiesysteem is effectief en biedt liefst 5 stops winst. Het prijskaartje ligt hoog, een stuk hoger dan z’n broertje voor de DSLR’s van Canon. Maar hij is kleiner, lichter en korter dan zijn DSLR-broer, terwijl de beeldkwaliteit nóg hoger ligt. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Canon RF 70-200mm f/2.8 L IS USM zal voor niemand echt een impulsaankoop zijn, gezien het hoge prijskaartje. Maar voor Canon-professionals die met hun fotografie hun inkomen moeten verdienen, is deze telezoom een logische keuze.
  Aan boord is niet alleen beeldstabilisatie, en de lens is niet alleen van uitzonderlijke bouwkwaliteit, maar hij heeft vooral ook een prachtige beeldkwaliteit. Het bokeh is lekker romig, ook al zijn er natuurlijk betere portretlenzen op de markt. Maar de kleurweergave is een van de beste die verkrijgbaar is op de markt.
  En ook belangrijk: met Canons geweldige mogelijkheden voor autofocus, kun je zelfs foto’s schieten in het donker. De Canon RF 70-200mm f2.8 L IS USM verdient overal hoge cijfers, ook bij deze reviewer. Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 100/100.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Super lens! De lens is mooi compact en niet zwaar. Hij werkt heel gemakkelijk en is erg lichtsterk. In tegenstelling tot de omschrijving hier zit er wel een zonnekap bij.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Prachtige lens! Ik gebruikte al vele jaren met veel plezier de EF 70-200 f/2.8L IS (versie I). En ik gebruikte de lens veel voor allerlei doeleinden: landschap, natuur, portretten etc. Sinds een jaar fotografeer ik met veel plezier met de EOS R, dus toen de RF 70-200 werd aangekondigd, twijfelde ik geen moment: die wilde ik hebben. Op de dag van de release heb ik 'm gehaald en ik ben er blij mee. Wat een beauty!
  In vergelijking met de EF lens is hij een stuk korter en lichter. Wel is de lens, zeker met de zonnekap erop, wat dikker. Toch hou je in je tas weer wat ruimte over. De lens is nog steeds even robuust. De foto's zijn ragscherp en het IS werkt uitstekend. Hij is wel behoorlijk prijzig, maar de prijzen zijn al wat aan het dalen (helaas ;-).” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon RF 70-200mm f/2.8L

 • High-speed telelens voor professionals
 • Ideaal voor bruiloften, sport en wildlife
 • Air Sphere en Fluorine coatings
 • Dual Nano USM AF-systeem
 • Helder maximaal diafragma van f/2.8
 • Optische beeldstabilisatie
 • Unieke bedieningsring
 • Weerbestendig ontwerp

Canon RF 70-200mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 70-200mm f/2.8L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 70-200mm f/2.8L door fotograaf Christopher Frost (10:33 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 70-200mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy