Canon RF 600mm f/4.0L IS USM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je fullframe systeemcamera van Canon? De Canon RF 600mm f/4.0L IS USM is dé lens voor professionele sport-, natuur- en actiefotografen. Hij heeft beeldstabilisatie tot 5.5 stops aan boord en levert een betoverende bokeh. “Deze nieuwe RF-lenzen leveren wat ze beloven.” Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Canon RF 600mm f/4.0L IS USMSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 600mm f/4.0L IS USM, die in juli 2021 op de markt is gekomen.

Canon RF 600mm f/4.0L IS USM

Brandpuntsafstand: 600mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 3.090gr | Lengte x diameter: 472 x 168mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 420cm | Vergrotingsfactor: 0.15x | Filtermaat: 52mm (drop-in) | Release datum: juli 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 14.229 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 600mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L IS USMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 600mm f/4.0L IS USM is een professionele supertelelens voor sport-, natuur-, wildlife- en actiefotografie. Je schiet extreem hoogwaardige beelden met deze toplens, die bestand is tegen zwaar professioneel gebruik in barre omstandigheden. En voor een dergelijke lens is het ontwerp toch lichtgewicht.

Perfecte beeldstabilisatie

Deze supertelelens heeft optische beeldstabilisatie met drie verschillende modi, die maximaal 5.5 stops winst biedt tegen trillingen. Resultaat: uiterst scherpe beelden, ook als je uit de hand fotografeert. Deze telezoom is voor een dergelijke lens bijzonder lichtsterk. Dankzij het grote maximale diafragma van f/4.0 presteert hij ook uitstekend bij weinig licht.

Canon RF 600mm f/4.0L IS USMBetoverende bokeh

De bokeh van de RF 600mm is betoverend, dankzij de grote lichtsterkte in combinatie met het cirkelvormige diafragma met negen lamellen. Je onderwerpen komen daardoor prachtig los van de achtergrond.

Uitmuntend glas

Dat dit een kwaliteitsobjectief is, zie je onder meer aan het uitmuntende glaswerk. Het optiek is uitgerust met Super UD- en fluorietelementen om fringing en chromatische aberraties te verminderen. Ook de coatings zijn van topklasse. De Super Spectra en Air Sphere Coatings minimaliseren ghosting en flares. Resultaat van coatings en glas: een grote kleurnauwkeurigheid en uitzonderlijke heldere resultaten, ook als je schiet bij tegenlicht.

Snelle en nauwkeurige autofocus

Scherpstellen is een ander sterk punt van deze professionele supertele. Hij heeft twee autofocus-presets, waarmee je onmiddellijk kunt terugkeren naar scherpstelafstanden die je in het geheugen hebt opgeslagen. De aanpasbare elektronische scherpstelring maakt handmatige scherpstelling mogelijk tijdens Servo AF. De bediening is intuïtief dankzij de positionering en de materiaalkwaliteit van de knoppen.

Compatibel met extenders

Heel mooi is ook dat de RF 600mm f/4.0L IS USM compatibel is met de Canon RF 1.4x en 2x extenders. Daardoor zijn brandpuntsafstanden bereikbaar van respectievelijk 840mm (met f/5.6) en 1200mm (met f/8.0).

Duurzame constructie

Uiteraard is de Canon RF 600mm f/4.0L IS USM zeer duurzaam uitgevoerd. De lensbody heeft een coating van hittebestendige witte verf en is bestand tegen intensief, professioneel gebruik. De lens heeft een stof- en waterbestendig ontwerp met een fluorcoating op het voorste lenselement voor eenvoudige reiniging. Kortom: een zeer professionele toplens met helaas een zeer professioneel prijskaartje.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlifefotografie
 • Actiefotografie

Canon RF 600mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlTot €300 inruilkorting bij een Canon EOS R-camera

Koop een Canon EOS R, R5, R6 of RP systeemcamera en ontvang tijdelijk tot 300 euro inruilkorting. Je profiteert van deze actie tot en met 15 oktober 2021!

Deze Canon-actie bij CameraNU.nl >>

Deze Canon-actie bij Cameraland.nl >>

 

Canon RF 600mm f/4.0L IS USMProfessionele reviewers over de Canon RF 600mm f/4.0L

De Canon RF 600mm f/4.0L: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, het objectief is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Gordon heeft de Canon RF 600mm f4L samen getest met de Canon RF 400mm f/2.8L. Heel logisch: ze mikken op dezelfde doelgroep van professionele sport- en wildlife-fotografen. Hoe scoren de lenzen in de praktijk?
  Beide lenzen zijn volgens Gordon supertelelenzen in elke zin van het woord. Tegelijk maken ze een duidelijk statement van Canon dat de EOS R-camera’s helemaal klaar zijn voor professionele sport- en natuurfotografie.
  Kijk je naar de EF-versies van deze supertele’s (de Mark III-versies uit 2018) dan zijn de RF-versies slechts milde updates ten opzichte van deze tele’s voor DSLR’s. Gek is dat niet, want destijds heeft Canon die DSLR-versies ontworpen met z’n nieuwe systeemcamera’s in gedachten. “Dus het heeft geen zin om optica die nog steeds aan de top staat opnieuw uit te vinden”, stelt Gordon.
  Toch zijn de RF-versies meer dan alleen EF-modellen met ingebouwde adapters. De RF-communicatie van de nieuwe lenzen ondersteunt hogere burst-snelheden, fijnere diafragma-aanpassingen in video, verbeterde stabilisatie en de kans om sneller scherp te stellen op toekomstige body’s met Dual Power Drive.
  Wie de EF Mark III-lenzen heeft, kan daar volgens Gordon gerust bij blijven. Maar wie een EOS R-camera bezit zal de verbeteringen van de RF-modellen zeker waarderen. Voor de kosten hoef je het niet te laten: de RF- en EF-versies kosten hetzelfde. En het zijn wel oogverblindende prijzen. Maar die betaal je nu eenmaal voor supertele’s met een snel diafragma.
  Dit soort supertele’s worden gebruikt door fotografen van grote sportevenementen – denk: Olympische Spelen, Formule 1-wedstrijden – of door professionele wildlife-fotografen. Canon heeft niet gelet op de kosten, maar puur op de compromisloze prestaties bij lange brandpuntsafstanden. “In dat opzicht leveren deze nieuwe RF-lenzen wat ze beloven. Maar belangrijker nog: de nieuwe lenzen laten zien dat Canon z’n EOS R-systeem nu beschouwt als een serieus platform voor professionele sport- en wildlife-fotografen.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 600mm f/4 L IS USM is volgens Bryan “de ultieme natuur- en sportlens gemaakt door een bedrijf met een lange geschiedenis in het produceren van de allerbeste objectieven”. In wezen is deze supertele voor het EOS R-systeem dezelfde lens als de Canon EF 600mm f/4L IS III USM. Beide lenzen bundelen de beste lenstechnologie van dit moment.
  Deze supertelelens heeft volgens Bryan een uitstekende bouwkwaliteit, een zeer lange brandpuntsafstand, een ultragroot diafragma voor die brandpuntsafstand plus een snel en nauwkeurig autofocussysteem. De beeldkwaliteit is zeer hoogwaardig.
  De RF 600mm f/4 L IS USM is buitengewoon geschikt voor serieuze, veeleisende sportfotografen, natuurfotografen en fotojournalisten. Uiteraard moet je er diep voor in de buidel tasten. Maar kun je het geld bij elkaar sprokkelen, dan zorgt de levering van deze supertele ervoor “dat zelfs de meest afgematte fotograaf zich als een kind op kerstochtend voelt”.

Canon RF 600mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 600mm f/4.0L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 600mm f/4.0L

 • Super lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Tegen trillende handen: 5.5 stops optische beeldstabilisatie
 • Extreem hoge beeldkwaliteit: Super UD- en fluorietelementen
 • Heldere beelden: Super Spectra en Air Sphere-coatings
 • Indrukwekkende bokeh: cirkelvormig diafragma met 9 lamellen
 • Professioneel: aanpasbare elektronische scherpstelring
 • Professioneel: twee focus presets
 • Duurzame constructie: weerbestendig ontwerp met fluorcoating
 • Handig: draaibare statiefkraag

Canon RF 600mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Canon RF 600mm f/4.0L

Bekijk een mooi filmpje over de RF 600mm f/4.0L en de RF 400mm f/2.8L IS USM (ongeveer 3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je beide lenzen hebben...

Canon RF 600mm f/4.0L op CameraNU.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 600mm f/4.0L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R5Canon EOS R: fullframe systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische fullframe systeemcamera’s op de markt gebracht. De meest recente zijn de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 wordt het nieuwe vlaggenschip. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

Mijn preview van de Canon EOS R3 >>

Mijn review van de Canon EOS R5 >>

Mijn review van de Canon EOS R6 >>

Mijn review van de Canon EOS R >>

Mijn review van de Canon EOS RP >>

Mijn review van de Canon EOS Ra >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen.

Canon RF-objectiefSoort lensPrijsRatingReviews
Canon RF 16mm f/2.8 STMGroothoek€ 34985/100Reviews >>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMGroothoekzoom€ 2,53990/100Reviews >>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMGroothoekzoom€ 1,84990/100Reviews >>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMMacro€ 1,57992/100Reviews >>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMMacro€ 55985/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/1.2L USMPortret€ 3,04998/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMPortret€ 71985/100Reviews >>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMReiszoom€ 89987/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.2L USMStandaard€ 2,53995/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.8 STMStandaard€ 23985/100Reviews >>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMStandaardzoom€ 3,29997/100Reviews >>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMStandaardzoom€ 2,35995/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4.0LStandaardzoom€ 1,21990/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMStandaardzoom€ 50980/100Reviews >>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMSupertele€ 14,22998/100Reviews >>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMSupertele€ 13,21998/100Reviews >>
Canon RF 800mm f/11 DO IS STMSupertele€ 1,06985/100Reviews >>
Canon RF 600mm f/11 DO IS STMSupertele€ 81985/100Reviews >>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMSupertelezoom€ 3,14988/100Reviews >>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMSupertelezoom€ 74985/100Reviews >>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMTelezoom€ 2,59995/100Reviews >>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMTelezoom€ 1,82990/100Reviews >>
Canon Extender RF 1.4XExtender€ 609CameraNU >>
Canon Extender RF 2XExtender€ 769CameraNU >>
Canon RF 35mm f/1.2L USM (verwacht)
Canon RF 24mm f1.4L (verwacht)
Canon RF 24mm f/1.8 IS STM Macro (rumor)
Canon RF 135mm f1.4L (verwacht)
Canon RF 300mm f/2.8L IS USM (rumor)
Canon RF 500mm f/4L IS USM (rumor)
Canon RF 800mm f/5.6L IS USM (rumor)
Canon RF 1200mm f/8L IS USM (rumor)
Canon RF 10-24mm f/4L USM (verwacht)
Canon RF 18-45mm IS STM (verwacht)
Canon RF 70-135mm f/2L (verwacht)
Canon TS-R 14mm f/4L (verwacht)
Canon TS-R 24mm f/3.5L (verwacht)

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy