Canon RF 600mm f/11 IS STM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je fullframe Canon EOS R systeemcamera? De Canon RF 600mm f/11 IS STM is de ideale lens voor wildlife-, sport- en natuurfotografie. Ook voor treinspotters is dit een geweldige supertele. Hij is compact en licht en heeft 5 stops beeldstabilisatie aan boord. EISA-award: Lens-innovatie 2020-2021. Diamant Award bij Zoom.nl. Goud Award bij Digifoto. Winnaar TIPA-award 2021. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 600mm f/11 IS STMSupertelelenzen: wildlife-, sport en natuurfotografie

Ben je wildlife-, sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of dat schuwe edelhert echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Ook op safari bewijzen ze uitstekende diensten. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 600mm f/11 IS STM, die eind juli 2020 op de markt is gekomen.

Canon RF 600mm f/11 IS STM

Brandpuntsafstand: 600mm | Maximaal diafragma: f/11 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 930gr | Lengte x diameter: 269.5 x 93mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 450cm | Vergrotingsfactor: 0.28x | Filtermaat: 82mm | Release datum: eind juli 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Deze Canon-lens in het kort

De Canon RF 600mm f/11 IS STM is een prachtige supertele die ideaal is voor wild- en sportfotografie en voor safari’s. Ook treinspotters zullen er veel plezier aan beleven. Hij is compact en lichtgewicht voor lens met een dergelijke brandpuntsafstand.

5-stops optische beeldstabilisatie

Met deze supertele haal je de wereld heel dichtbij. En je schiet ragscherpe, gedetailleerde foto’s en video’s dankzij de uitmuntende 5-stops beeldstabilisatie. Een statief is meestal niet nodig.

Canon RF 600mm f/11 IS STMCompact & licht

Door z’n lage gewicht en geringe afmetingen neem je deze lens graag mee op reis, op vakantie of safari. Canon heeft gewicht en formaat kunnen beperken dankzij de RF-vatting, de gebruikte materialen en het diafragma van f/11. Dankzij het diffractieve optiek kan deze supertele ingeschoven worden tot een lengte van 199.5mm. Het gewicht is slechts 930 gram.

Stille en snelle autofocus

De autofocus is snel, stil en precies dankzij de STM-motor. Met de Lens Control Ring heb je de belangrijkste instellingen binnen handbereik. Deze 600mm-lens heeft een diafragmasysteem zonder lamellen. Daardoor is de bokeh zacht en aangenaam. Deze supertele is bestand tegen de elementen, zodat jij zorgeloos de natuur in kunt.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Reportagefotografie
 • Safari-fotografie

Canon RF 600mm f/11 op Cameranu.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Coolblue.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Lens-innovatie 2020-2021

De Canon RF 600mm f/11 IS STM heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Canon RF 600mm is volgens de jury ‘Lens-innovatie 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2021 voor de Canon RF 600mm f/11 IS STM

De Canon RF 600mm f/11 IS STM heeft een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste prime telelens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 600mm f/11 IS STM (Professionele) reviewers over de Canon RF 600mm f/11

De Canon RF 600mm f/11: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, oktobernummer 2020): De Canon RF 600mm f/11 IS STM is uitzonderlijk licht en compact. Met 930 gram weegt hij een derde van het gewicht van de EF 600mm f/4L IS III USM. Dat geringe gewicht en formaat is te verklaren door het uitzonderlijke ontwerp, met als meest bijzondere kenmerk het diafragma van f/11. Daardoor kunnen de lenselementen en daarmee de lens veel kleiner en lichter zijn. Tegelijk heeft Canon ander, veel lichter, materiaal gebruikt voor de lenzen.
  Dat kleine diafragma biedt dus veel voordelen. Nadeel volgens Erik is dat er minder licht de sensor bereikt dan bij telelenzen met f/4 of f/5.6. Daardoor moet je de ISO opschroeven, zeker als je bewegende onderwerpen fotografeert. De EOS R5 waarmee Erik heeft getest in de dierentuin kan gelukkig goed met hoge ISO’s omgaan.
  Kortom: de lens is veel lichter dan vergelijkbare tele-objectieven. Maar je levert wel wat in op beeldkwaliteit, onder meer door de hogere gevoeligheden die nodig zijn voor stabiele beelden. “Maar je hebt meer aan goede foto’s met een betaalbaar teleobjectief in je fototas, dan aan de betere foto’s met het teleobjectief waar je alleen van kunt dromen.” Eindoordeel: het cijfer 8.2.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, januari/februarinummer 2021): Jasper bespreekt de Canon RF 600mm en de RF 800mm in één mooi review. Wat logisch is, want beide supertele’s hebben veel gemeen. Hun aantrekkelijke prijs, hun kleine maximale diafragma van f/11, hun lage gewicht en hun compacte formaat.
  En ook hun beeldkwaliteit, want beide supertele’s scoren heel goed. Het kleine diafragma van f/11 staat niet in de weg aan het mooi isoleren van de achtergrond van je hoofdonderwerp. Je kunt dan ook fantastische beelden schieten, “die qua karakter en focus op je onderwerp weinig onderdoen voor de opnamen die je met veel duurdere teleobjectieven maakt”.
  De optische kwaliteit van de beelden is volgens Jasper “verrassend goed”. De beelden “zijn scherp en contrastrijk, wat bij ‘budgettele’s’ weleens anders is”.
  Kortom: je moet weten hoe je met de kleine diafragma-opening moet omgaan (hogere ISO of statief gebruiken), maar lukt dat, dan heb je met de RF 600mm en de RF 800mm erg interessante supertele’s. Je betaalt maar een fractie van de prijs die je kwijt bent aan telelenzen van hoge kwaliteit, maar je haalt een “heleboel potentieel in je fototas”. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Fototijdschrift Digifoto (Dré de Man, full review, nummer 6 / 2000): De fotobladen kijken van elkaar af ;) Want ook Dré bespreekt de 600mm in één adem met de 800mm. Wat natuurlijk logisch is. Komt hij tot hetzelfde oordeel? Zeker: “In de praktijk blijken de objectieven uitstekend te voldoen. Je kunt er echt heel goed mee uit de hand fotograferen en ze zijn heel makkelijk mee te nemen.”
  Dré heeft de supertele’s flink op de proef gesteld. Zo heeft hij hem gebruikt met een 2x teleconverter. Van de combinatie van het kleine diafragma van f/11 met de teleconverter verwachtte Dré weinig goeds. “Tot mijn verbazing leverde dat een scherp resultaat op.” Ook de chromatische aberratie viel mee. De supertele in combinatie met de teleconverter is dus goed te gebruiken, aldus Dré, bijvoorbeeld bij het fotograferen van de maan of kleine dieren.
  De beperkingen van deze supertele’s liggen voor de hand. Die zitten in de specs, en dan vooral in het al genoemde diafragma: “f/11 is natuurlijk niet altijd ideaal”. Daarop stuit je vooral bij bewegende onderwerpen: je moet al heel snel je ISO omhoog schroeven, want alleen zo kun je de sluitertijd kort genoeg houden om de bewegingen van je onderwerp te compenseren. Dré: “In de volle zon, met genoeg licht, valt het allemaal weer reuze mee.”
  Ook het feit dat je niet kunt zoomen kan beperkend werken. “Kun je daarmee leven, dan is het een prima, en vooral betaalbare, keuze.” Eindoordeel: Digifoto Goud Award.
 • Eoszine.nl (Pieter D’Haeze, overzichtsreview): In één overzichtsreview pakt Pieter alledrie nieuwe Canonlenzen voor het EOS R-systeem: deRF 600mm f/11 IS, de RF 800mm f/11 IS en de RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS. Met deze drie lenzen heeft Canon ons volgens Pieter “wederom positief verrast”.
  De RF 600mm en RF 800mm verrassen door hun compactheid, aantrekkelijke prijs en prima beeldkwaliteit. De RF 100-500mm is een prachtige lens door zijn solide uitvoering, breed inzetbare zoombereik, hoge vergroting en puntgave beeldkwaliteit. “De lens heeft een stevig prijskaartje (3000+ euro), maar daar krijg je dan wel jarenlang onbezorgd fotoplezier en hoge fotokwaliteit voor terug.”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon RF 600mm f/11 IS STM is klein, licht en goedkoop. De lens is licht genoeg om uit de hand mee te fotograferen, en compact genoeg om mee te reizen. Hij stelt snel en stil scherp, vervaagt achtergronden mooi en produceert aangename bokeh-effecten. En hij is ook nog betaalbaar.
  Toch is er geen ontkomen aan dat het maximale diafragma van f/11 het gebruik van deze lens beperkt tot helder weer of verplicht tot hoge ISO-waarden. Ook is hij niet weerbestendig. En de vraag is hoe duurzaam het intrekbare ontwerp is op de lange termijn.
  Toch is de Canon RF 600mm f/11 IS STM alles bij elkaar een verfrissend moedige poging van Canon om out of the box te denken en een echt nieuwe en bruikbare lens te creëren. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon RF 600mm en de Canon RF 800mm zijn relatief lichte en betaalbare supertelelenzen. Een diafragma van f/11 kan volgens Gordon alarmbellen doen rinkelen op oudere camera's. Maar de EOS R-body's kunnen autofocus op f/11 goed aan, terwijl de helderheid van de camerazoekers automatisch toeneemt waardoor je je composities prima kunt blijven maken.
  Groot voordeel van f/11 is dat gewicht en kosten laag kunnen blijven. Dit zijn allebei opmerkelijk bruikbare lenzen, waarmee je uitstekend vogels tijdens de vlucht, en ook diverse sporten goed kunt vastleggen. Ook voor luchtvaart- of maanfotografie zijn deze 600mm en 800mm goed geschikt.
  Bij schemering is het wel nodig de ISO-waarde flink op te krikken. En ook de bokeh is niet zo makkelijk te bereiken als bij lenzen met een groter maximaal diafragma. Die lenzen heeft Canon natuurlijk ook, maar die zijn noch licht noch goedkoop.
  Deze lenzen zijn misschien niet geschikt voor high-end natuurfotografen, maar voor alle andere fotografen openen ze een wereld die tot nog toe onbereikbaar was.
  Welke van beide lenzen je koopt, hangt volgens Gordon af van de onderwerpen die je het meest wilt vastleggen. De RF 600mm is volgens hem de meest flexibele. Hij is geschikt voor grote vogels en meer sporten en landschappen. De kortere brandpuntsafstand en betere stabilisatie maken het daarbij gemakkelijker om te richten en te filmen. Hij is ook nóg draagbaarder dan de 800mm lens.
  Fotografeer je vaak kleinere dieren of dieren die ver weg zijn, dan heeft de 800mm de voorkeur. Ook voor bijvoorbeeld maanfotografie is dit de voorkeurslens. Beide lenzen hebben een vergelijkbare, goede beeldkwaliteit. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze 600mm-lens voor systeemcamera’s uit de EOS R-serie is volgens Matthew verbazingwekkend compact en lichtgewicht voor een supertelelens. Hij combineert het beste uit ‘diffractieve optica’ en een intrekbaar ontwerp om de kilo's kwijt te raken waar soortgenoten mee kampen.
  Deze 600mm-lens is uitgerust met een snel en vrijwel geruisloos autofocussysteem met stappenmotor. Ook aan boord is een hoogwaardige beeldstabilisator, waardoor de scherpte bij opnamen uit de hand beter wordt. Over het algemeen is de lens gemakkelijk te bedienen en werkt hij een traktatie. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Voor wie is de Canon RF 600mm f/IS STM eigenlijk bedoeld? vraagt Bryan zich af. Want met een maximaal diafragma van f/11 zullen professionele en serieuze amateurfotografen snel naar andere keuzes voor hun primaire grote lens grijpen. Deze 600mm f/11 lijkt wel de juiste keuze als je een lens zoekt met een lange brandpuntsafstand die tegelijk extreem compact, ultralicht en indrukwekkend betaalbaar is.
  Voor de 600 f/11 betaal je ongeveer 5% van de prijs van de EF 600mm f/4L IS III. En toch zorgt de Canon RF 600mm f/11 IS STM, vooral bij gebruik bij helder licht, voor zeer mooie beelden, aldus Bryan.
  Voor veel fotografen is ‘plezier’ een belangrijke reden om te gaan fotograferen. Deze lens steek je makkelijk bij je, en dat draagt volgens Bryan enorm bij aan het fotografieplezier. En deze lens geeft je daarbij onverwachte kansen op prachtige platen. Dit is een geweldige startlens voor natuur- en sportfotografen.
  Ook professionele en serieuze amateurfotografen kunnen plezier hebben van de RF 600mm, omdat ook zij hem makkelijk mee kunnen nemen. En de beeldkwaliteit die deze lens produceert, overtreft ver wat nodig is voor afbeeldingen op sociale media. Kortom: deze lens opent nieuwe mogelijkheden voor mensen met een beperkt budget.
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Een lens om echt te ‘ontdekken’! Met een Canon EOS Rp geeft de lens niet al haar kwaliteiten... dus nog effe wachten op de levering van de Canon EOS R5, met IBIS moet dit echt een fantastische lens zijn. Zelfs op de EOS Rp is deze lens uit de hand te gebruiken: haarscherpe foto's. Met de f/11 heeft deze lens wel veel licht nodig.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameranu.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Coolblue.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 600mm f/11 IS STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 600mm f/11

 • Héél dichtbij: telebereik van liefst 600mm
 • Ideaal voor op reis: revolutionair technologie houdt formaat en gewicht laag
 • Stil, snel en precies: geruisloze en soepele autofocus dankzij STM-motor
 • Trillingvrij: scherpe beelden dankzij 5-stops optische beeldstabilisatie
 • Compact en lichtgewicht ontwerp: ingeschoven slechts 199.5mm lang
 • Handige feature: Lens Control Ring voor rechtsteekse bediening van Tv/Av/ISO-instellingen

Canon RF 600mm f/11 op Cameranu.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Coolblue.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 600mm én 800mm f/11

Mooie review van zowel de Canon RF 600mm f/11 als de Canon RF 800mm f/11! Natuurfotograaf Lars Korzelius gaat op pad naar de Veluwe en laat zien wat deze supertelelenzen in huis hebben. Waar is hij positief over en wat zijn de mindere punten? Waar gebruik je deze lenzen voor? En hoe goed is de beeldkwaliteit?

Canon RF 600mm f/11 op Cameranu.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Coolblue.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF 600mm f/11

Bekijk een kort filmpje over de Canon RF 600mm f/11 en de Canon RF 800mm f/11 (2 minuten). Mooie beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 600mm f/11 op Cameranu.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Cameraland.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Coolblue.nl >>

Canon RF 600mm f/11 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF-S 3.9mm f/3.5 STM Dual FisheyeCanon RNeeFisheye131990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy