Canon RF 50mm f/1.8 STM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaard prime-lens voor je fullframe Canon R-camera? De Canon RF 50mm f/1.8 STM is een zeer betaalbare, lichtsterke 50mm-lens. Deze compacte en veelzijdige prime-lens zou in alle fototassen van Canon R-fotografen moeten zitten. Goud Award bij Zoom.nl. “Dit objectief zal veel R-fotografen veel plezier én mooi beeld bezorgen.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF 50mm f/1.8 STM Lichtsterke 50mm standaardlenzen

Lichtsterke 50mm-lenzen, ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze standaardlenzen zijn inzetbaar voor een groot aantal fotogenres, ze hebben een groot diafragma en ze hebben een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 50mm f/1.8 STM, die in december 2020 op de markt is gekomen.

Canon RF 50mm f/1.8 STM

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 160gr | Lengte x diameter: 40.5 x 69.2mm | Stof- en spatwaterdicht: nee | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 43mm | Release datum: december 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 239 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Canon-lens in het kort

Eindelijk is hier de langverwachte ‘nifty fifty’ voor het RF-systeem van Canon. De zeer betaalbare lichtsterke standaardprime met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Zo’n lens die eigenlijk iedere fotograaf met een EOS R-camera in z’n fototas zou moeten hebben.

Canon RF 50mm f/1.8 STMKlassieke, veelzijdige beeldhoek

De Canon RF 50mm f/1.8 STM is een zeer compacte prime-lens met een klassieke, veelzijdige beeldhoek. Ideaal voor tal van fotogenres. Van portretten en straatfotografie tot reis- en architectuurfotografie. Deze lens is van alle markten thuis. Dankzij z’n lichtsterke ontwerp kun je goed fotograferen bij weinig licht en krijg je prachtige bokeh-effecten in je opnames.

Hoge beeldkwaliteit

Een met precisie gegoten (PMo) asferisch lenselement onderdrukt sferische aberraties en vervorming. Daardoor biedt deze lens hoge scherpte en nauwkeurige weergave van je onderwerpen. De Super Spectra-coating minimaliseert beeldschaduwen en schitteringen, waardoor je beelden hoger contrast en kleurneutraliteit krijgen.

Uitstekende autofocusprestaties

Scherpstellen gaat snel, stil, soepel en nauwkeurig dankzij de STM-stappenmotor: ideaal voor foto’s én video’s. Aan boord is ook een configureerbare bedieningsring. Die kun je inzetten om belichtingsinstellingen aan te passen, waaronder diafragma, ISO en belichtingscompensatie. Het afgeronde diafragma met 7 lamellen draagt bij aan een aangenaam zachte bokeh-kwaliteit.

De Canon RF 50mm f/1.8 is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Canon RF 50mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 50mm f/1.8 STM (Professionele) reviewers over de Canon RF 50mm f/1.8

De Canon RF 50mm f/1.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, maartnummer 2021): Goede beeldkwaliteit en hoge lichtsterkte voor een gunstig prijskaartje. Dat is de Canon RF 50mm f/1.8 in een notendop. Uiteraard kan hij volgens Erik niet tippen aan de uitmuntende optische prestaties van de RF 50mm f/1.2L USM “maar die kost dan ook het tienvoud”.
  Fotografen die een EOS R-camera hebben moeten deze ‘nifty-fifty’ zeker kopen. “Voor weinig geld haal je een veelzijdig objectief in huis dat licht en klein genoeg is om in elke cameratas te passen, en voor zijn prijs meer dan behoorlijk presteert.”
  Wel verlies je wat scherpte in de hoeken als je met volledig open diafragma fotografeert, “maar op f/2.8 en kleiner is hij zonder voorbehoud te gebruiken”. Eindoordeel: het cijfer 7.5.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, mei/juni-nummer 2021): Ook al scoren de duurdere RF-objectieven optisch beter, dit is in de praktijk een erg prettig objectief, aldus Jasper. Ook zijn de optische prestaties “van een behoorlijk niveau”. De scherpte in het beeldmidden is goed. De hoeken zijn voor verbetering vatbaar, maar bij dit soort objectieven is die hoekscherpte van weinig belang.
  Scherpstellen kan hij snel en geruisloos dankzij de stappenmotor. Het is daardoor “een fijn en ‘wakker’ objectief waarmee je gemakkelijk fotografeert”. Kortom: Canon heeft er goed aan gedaan om een RF-versie van de 50mm f/1.8 uit te brengen. “Dit objectief zal veel R-fotografen veel plezier én mooi beeld bezorgen.” Eindoordeel: Goud Award met het cijfer 7.9.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF 50mm f/1.8 STM is alles wat je van een ‘Nifty Fifty’ verwacht: hij is goedkoop, compact en capabel. En hij levert een geweldige beeldkwaliteit, die op sommige terreinen vergelijkbaar is met de professionele RF 50mm f/1.2L die meer dan tien keer zoveel kost.
  En dat voor een lens die je zo in je zak stopt. Het is de kleinste optiek voor het EOS R-systeem, het is een fantastische lens voor dagelijks gebruik die goed past bij elke RF-body. Vooral perfect in combinatie met de Canon EOS RP. Dan heb je een gestroomlijnde kit die perfect is voor straatfotografie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Eoszine.com (Pieter Dhaeze, full review): Volgens Pieter past de RF 50mm f/1.8 STM prima in het rijtje met de RF 35mm f/1.8 IS en RF 85mm f/2 IS. “Het is de kleinste, lichtste en goedkoopste reportagelens voor het EOS R-systeem met een goede prijs-prestateverhouding. Hij mag daarom eigenlijk niet ontbreken in de fototas van de enthousiaste vrijetijdsfotograaf.”
  Pieter mist wel de beeldstabilisatie, de 1:2 macro en de beeldscherpte bij maximaal diafragma. Zaken waarbij de andere twee lenzen in het voordeel zijn. Toch is de RF 50mm f/1.8 STM “een welkome aanvulling in het veelgeprezen RF-segment”.
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): Michael vindt het goed om te zien dat Canon niet alleen bouwt aan de collectie indrukwekkende lenzen voor het R-systeem, maar ook oog heeft wie betaalbare lenzen zoekt. Want niet iedereen is bereid en in staat ruim 2.000 euro neer te tellen voor de optisch sublieme RF 50mm f/1.2L USM. De RF 50mm f/1.8 STM is heel veel voordeliger, ook al is hij alsnog prijziger dan de DSLR-broer.
  Mooi is ook dat hij klein en lichtgewicht is, maar liefst 790 gram lichter dan de f/1.2-variant. Het is een veelzijdige lens, die je kunt inzetten voor verschillende fotogenres. Dankzij het grote diafragma krijg je visueel opvallende beelden en kun je ook werken in situaties met weinig licht.
  Als je regelmatig wisselt tussen autofocus en handmatige scherpstelling is het jammer dat er geen AF/MF-schakelaar is. Daarvoor moet je het menu in, wat meer tijd kost. Wel kun je de handmatige scherpstelring toewijzen aan verschillende instellingen voor directe en intuïtieve bediening met je linkerhand.
  Er is meer wél dan niet leuk aan de RF 50mm f/1.8 STM. Met de paar beperkingen kun je goed leven. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Canon RF 50mm f/1.8 STM is verreweg de voordeligste lens in de Canon RF-serie, liefst 11x goedkoper dan verbazingwekkende Canon RF 50mm f/1.2L. Voor wie een voor de hand liggende lens zoekt voor z’n Canon R-systeem is de RF 50mm f/1.8 een voor de hand liggende keuze. Hij biedt volgens Dustin wat je kunt verwachten van een prime-lens: een groot maximaal diafragma en vaak superieure beeldkwaliteit.
  Daarbij is de RF-lens niet een omgebouwde EF-lens, maar Canon heeft veel meer uit de kast getrokken. De RF-lens is op bijna alle manieren beter. De bouwkwaliteit is merkbaar verbeterd: hij voelt aan als een echte lens, een afgewerkt product. Dat geldt ook voor de autofocusprestaties: de STM-motor werkt soepeler en vlotter en veel nauwkeuriger.
  Zelfs op de EOS R5 met hoge resolutie (45 MP) presteert hij uitstekend. Hij heeft in dat geval wel flinke vignettering, maar je schiet er zeer mooie beelden mee, met goede details en geweldige bokeh. Dus een echte aanrader volgens Dustin. “Meer hiervan, alstublieft, Canon!”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Elke fotograaf zou volgens Mark een goedkope ‘nifty-fifty’ moeten hebben, omdat ze zo leuk zijn. Mooi om te zien dat Canon er eentje uitbrengt voor z’n fullframe systeemcamera's. De RF-versie biedt iets betere macro-mogelijkheden dan z’n broertje voor EF-camera’s.
  Vergeleken met de Canon RF 50mm f/1.2L USM is deze lens in bijna alle opzichten inferieur. Maar hij is 800 gram lichter en kost 10x minder. Heb je de f/1.2-versie, bekijk dan toch ook de f/1.8-versie: hij is veel kleiner en veel lichter en daardoor perfect voor op reis.
  Ondanks z’n lage prijs is de bouwkwaliteit goed. Dat geldt ook voor de beeldkwaliteit. Chromatische aberraties zijn goed onder controle, vervorming is indrukwekkend laag, de Super Spectra-coatings voorkomen contrastverlies door overstraling. Ook kun je bij f/1.8 mooie bokeh produceren.
  De enige echte optische problemen: duidelijke hoekschaduwen bij het maximale diafragma en minder randscherpte tussen f/1.8-f4 en f/16-f/22. Niet slecht voor een dergelijke lens. Scherpstellen is wellicht de achilleshiel, zij het een vrij kleine. De autofocus is stil, vooral tijdens video-opnames, maar niet bijzonder snel, hoewel hij zelfs bij weinig licht betrouwbaar scherpstelt.
  Kortom: een zeer lichtgewichte, zeer compacte standaard primelens voor fullframe systeemcamera’s van Canon die een goede beeldkwaliteit levert voor een betaalbare prijs. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Deze Canon RF 50mm f/1.8 STM biedt een betaalbare instap in de wereld van prime-lenzen. Je kunt ermee fotograferen bij weinig licht en een mooie onscherpte in je achtergrond creëren. Alhoewel hij een stuk duurder is dan zustermodel Canon EF 50mm f/1.8 STM voor spiegelreflexen, is het nog steeds verreweg de goedkoopste lens in het RF-systeem tot nu toe. Daardoor is het volgens Gordon een verleidelijke lens voor iedereen die op zoek is naar een tweede lens als aanvulling op een bestaande kitzoom.
  Hij is kleiner dan de EF-versie. De stijl en weergave van de beelden is vergelijkbaar is, maar de nieuwe RF-versie is merkbaar scherper over een groter deel van het beeld bij open diafragma. Toch haalt deze lens niet de scherpte van de RF 35mm f/1.8 en RF 85mm f/2 in de tests van Gorden. Die zijn beide scherper over een groter deel van het beeld. Ook schieten ze betere beelden op korte afstand en hebben ze stabilisatie aan boord. Maar het zijn dan ook veel duurdere lenzen.
  Veeleisende fotografen zullen ongetwijfeld de voorkeur geven aan de kwaliteit en close-ups van de 35mm en 85mm. Maar ben je op zoek naar een compacte, leuke en flexibele prime-lens waarmee je mooie vage achtergronden kunt krijgen in je foto’s, dan is dit een aanrader. Eindoordeel: Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 50mm f/1.8 STM presteert volgens Bryan niet het allerbeste als je kijkt naar de beeldkwaliteit, maar die beeldkwaliteit is wel redelijk, en als je wat diafragmeert zelfs redelijk goed. Verder heeft deze lens een aantal sterke voordelen.
  Groot voordeel is natuurlijk de lage prijs, die de helft is van wat je betaalt voor de op één na goedkoopste RF-lens op dit moment. Een voordeel is natuurlijk deze brandpuntsafstand die een grote algemene bruikbaarheid heeft. Het grote diafragma biedt verder grote voordelen ten opzichte van zoomlenzen met een kleiner diafragma.
  Ook is deze lens compact en licht waardoor hij altijd past in je tas. En doordat je hem vaak bij je hebt, ga je hem ook vaak gebruiken. Dat betekent dat je er veel plezier van zult hebben. Kortom: een geweldige lens voor beginners of voor mensen die een betaalbare aanvulling zoeken op hun kit-zoomlens.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een compacte en lichte opvolger van de EF 50mm f/1.8. Erg compact en licht. Scherpstelling is stil en nauwkeurig. De centrumscherpte is redelijk goed, de randen blijven achter, en zijn pas bij f/8 goed. Gevoelsmatig zou ik zeggen dat de EF 50mm f/ 1.8 (met adapter) minstens zo goed is. Maar voor het geld is het een prima lensje.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een geweldige toevoeging aan de lensen. Hij doet precies wat hij hoort te doen. En een prachtig bokeh. Ik ben er erg blij mee.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 50mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 50mm f/1.8 STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 50mm f/1.8

 • Nifty fifty: hoge kwaliteit met betaalbaar prijskaartje
 • Beeldkwaliteit: lichtsterke prime-lens
 • Uitstekende AF: snelle en stille scherpstelling
 • Zeer compact: klein van stuk, licht ontwerp
 • Diafragmabereik van f/1.8 tot f/22
 • Helder beeld: optiek met een asferisch lenselement
 • Contrast en kleurneutraal: super Spectra Coating

Canon RF 50mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon RF 50mm f/1.8

Bekijk een mooie en uitvoerige YouTube-review van de Canon RF 50mm f/1.8 door fotograaf Christopher Frost (10 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 50mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 50mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy